Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 14: West Ham (H) 21. 12. (21:00)

11 član je glasao

1. 1.

• Pobjeda
      36%
      4
    • NerijeÅ¡eno
      36%
      4
    • Poraz
      27%
      3

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

0_chelsea-wh.png

Nakon dva vezana poraza dočekujemo doma West Ham, nimalo lakog protivnika. Pobjeda ovdje je imperativ za Lamparda jer eventualni kiks bi stavio ogroman pritisak na njega i ekipu u borbi za top4.
Možemo li nakon dvije loše odigrane utakmice popraviti igru, pogotovo napadački dio, ostaje za vidjeti. Vaša očekivanja?

Eh sad ću malo da nas isprepadam.

West Ham je najnezgodiniji protivnik za bilo koga u ligi. Navikli smo u posljednjih nekoliko godina da je to uglavnom slabo organzivan skup igrača sa vrhunskim potencijalom, ali nekonstantnim igrama. Kad je njihov dan mogu pobijediti bilo koga, kada nije njihov dan mogu od bilo koga izgubiti. Nisu jedini takav primjer u ligi, ali mislim da su oni najekstremniji.

Otkako ih je Moyes preuzeo igraju defanzivan fudbal čekajući kontre. Prvo su igrali 4-3-3 sa 3 zadnja vezna, pa su prešli na 5-4-1, a sada zbog odsustva Masuakua su zadnje dvije utakmice odigrali u 4-2-3-1 sistemu. Kontre odigravaju sjajno zahvaljujući dominaciji u zraku, iznošenju lopte Declana Ricea i brzini Bowena. Najbolja su skakačka ekipa u ligi, dali su više golova nakon kornera čak i od nas, a i u igri uzimaju puno zračnih duela. Haller je prošle godine bio igrač sa najviše dobijenih zračnih duela, iako je na terenu proveo nekih 50-60% ukupnog vremena, jer je dijelio minutažu sa Antonijom. To dovoljno govori i o njemu i o njihovom stilu igre. Imaju Součeka kojeg je nemoguće braniti na prekidima, već je dao 7-8 golova otkako je došao na zimu. Na zadnjoj utakmici je igrao štoperski par Ogbonna - Diop od 191 i 195 cm visine. Na sve to su sada dodali Benrahmu u čije je kvalitete i vještine upoznat svaki član ovog foruma. Kad se sve sagleda, jako nezgodna ekipa sa svojim prednostima u odnosu na bilo koga. Prethodnih sezona smo bili svjedoci da njihov dan bude baš protiv nas, vrijeme je da se to malo preokrene.

Mislim da na ovoj utakmici centralni napadač treba da bude neko od ovih visokih, Giroud ili Abraham. Ne toliko zbog napada koliko zbog odbrane od prekida. Nije sramota prilagoditi se West Hamu. Druga varijanta je da igra Havertz koji jedino Å¡to je dobro radio u zadnje vrijeme je defanzivni skok. Danas je petak, a utakmica je u ponedjeljak. Ne znam koliko puta dnevno treniraju ni kada odmaraju, ali to je dovoljno vremena PuliÅ¡iću da se povrijedi. Ne znam u kojoj su fazi oporavka Odoi i Ziyech, ali pročitao sam neke informacije da se vraćaju tek za Arsenal. Prema tome jedna opcija za napad je PuliÅ¡ić - Giroud/Abraham - Werner, a druga je PuliÅ¡ić - Werner - Havertz koja možda ima i viÅ¡e smisla. Vezni red i odbrana ako je ikako moguće da budu najjači. Mislim da Silva neće preskakati jer je 6 dana izmeÄ‘u 2 utakmice, a poslije toga joÅ¡ 5 do Arsenala.

Ja sam bas neki dan gledao analizu i taktiku Westhama na ESPN FC kanalu.

Igraju 5-4-1 s tim da kad imaju bekovi priliku nabacit bukvalno cekaju da im se priblize dodatni stoperi na tim stranama koji ce umjesto njih nabaciti lopu dok vezni igraci se takodjer ubacuju u 16m. Cesto se zna desiti da WestHam unutar 16m protivnika u trenutku ubacivanja lopte ima po 4-5 igraca sto je jako tesko braniti stoperima.

Iako su tehnicki limitirani igraci, fizicki su jaki, dominantni na skoku a s ovim nacinom igre u ubacajima u 16m sa velikom koncentracijom igraca unutra, znaju biti jako nezgodan protivnik.

Ne kazem da se bojimo WestHaman i slicno, ali za sada im ovaj stil igre uveliko prolazi. 

Ipak ocekujem da ih nacnemo u pocetku meca, a samim tim cemo ih i natrpati do kraja. Ocekujem 4:1 nasu pobjedu.

CarefreeYouth

@CarefreeYouth

·

55 Min.

The standard back five we are use to starting for us won’t be happening on Monday. One player will miss the match. Hopefully it’s not a serious injury. Updates to come
Nama ce taj visoki igrac u spicu vise znaciti u prekidima posebno u odbrani. A sto se tice igre bas treba da spustas loptu na zemlju jer su tu ranjiviji. Verner je mnogo brzi od njihovih stopera kao i pulisic. Tako da sam po zemlji i bez besomucnog centriranja kao sto smo do sada. Verner mora da igra blize golu da li kao parnjak u napadu ili u 433 ali mora.
  • Autor
Ono što je dobro je što su Ziyech i CHO krenuli trenirati sa timom, ne zna se hoće li biti u konkurenciji za ponedjeljak

Mislim da fizički ne treba ni pokušavati da se takmičimo sa njima, baš su krkanska ekipa, treba ići na našu tehniku, brzinu i znanje sa loptom. Sporija su ekipa tako da to treba iskoristiti.

Mendy

Azpi Zouma Silva Chilly to je to što se odbrane tiče, jedino ne znam u sredini da li početi sa Havertzom ili Mountom/Kovom

U napadu se nadam Ziyech, Werner, Pulisic

Naravno Lamps ce sve kontra ovoga uraditi....

Važno bi bilo odigrati dobro i uzeti tri boda zbog samopouzdanja koje je trenutno u kurcu

• Autor
Samo da ne gledam wernera na krilu i ja zadovoljan za ovu utakmicu.

Mislim da će startati jer je Masuaku povrijeđen. Vjerovatno će biti ovakav sastav:

Fabianski - Coufal, Diop, Ogbonna, Cresswell - Souček, Rice - Bowen, Fornals, Benrahma - Haller.

Druga opcija je da igra Noble umjesto nekog od ove trojice iza napadača, da se povuku.

Havertz ne igra, znaci pobjeda.

Sinoc htjedoh foru bacit kao da nam lider u vezi treba tipa jorginho i evo ga starta.
Ne znam na kojoj temi, ali iste noci po zavrsetku tekme s Wolvesima napisao sam da ce u sljedecoj tekmi sigurno vratiti Jorginha i Azpilicuetu u sastav.
Nikad vise kutarisati se ovog pusacevog pass mastera.
Ovdje gol visi u zraku. Sad vi pricajte sta hocete al mi smo bolje protiv Wolvesa igrali. Na sredini nas nema nigdje, standard kad god pass master dominira na zadnjem veznom.

Werner standardno masi zicere
  • Autor
Grozno igramo, ovo je katastrofa, nismo zaslužili voditi. Pojeli su nas u vezi, Werner katastrofa, Abraham isto, jedino Pulisic pokušava

Prvih 15 minuta jako dobro, ostalo jako neozbiljno. Mora se za početak puno ozbiljnije igrati, pa onda dati i drugi gol inače nam se smiješi sudbina kao protiv Wolverhamptona. Pogotovo kad uđe Benrahma kod njih. Ne bih rekao da je Jorginho kriv za ovo što nam se dešava.

Rice i Noble nam se kake po glavi, Bowen ima lopte kao Pirlo kad mijenja stranu. Sazetak na poluvremenu, gol iz kornera i promasaj wernera. Igra spora.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.