Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 13: Wolverhampton vs Chelsea 15.12. (19:00)

8 članova je glasalo

1. 1.

• Pobjeda
      75%
      6
    • NerijeÅ¡eno
      0%
      0
    • Poraz
      25%
      2

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

1153632_1153632_chelsea-wolves-premier-l

U prvom tzv. vanrednom kolu ove sezone gostujemo Wolverhamptonu. Za vikend smo prekinuli seriju od 17 utakmica bez poraza u svim takmičenjima, od toga 10 u prvenstvu. Potrebna nam je pobjeda koja bi povratila dobro raspoloženje, ali protivnik zna biti vrlo nezgodan. Međutim, Wolverhampton ima dosta problema. Jimeneza nema već neko vrijeme zbog teške povrede glave, a on im je daleko najbolji igrač u timu. Bez njega ne mogu da daju gol i Traore nema koga gađati centaršutevima. Iz nekog razloga su prešli na formaciju sa 4 igrača u odbrani koja ne funkcioniše baš najbolje, a mislim da ona ni ne odgovara njihovim štoperima. Još jedna bitna stvar je da Moutinho neće igrati zbog crvenog kartona kojeg je dobio protiv Aston Ville. Nadam se da će neko od krilnih igrača biti osposobljen za meč, ako ne možda probati sa nekom drugom formacijom.

Ako nema krila, igrati 442 sa dvije špice. Izvući pobjedu kako god znaju

Opet nema ko da predribla igraca, opet ce pola ekipe igrati u strahu da pogleda naprijed prema golu i opet ce teska patnja biti.
Vrlo je važno naći recept za ovu utakmicu, nadam se nekom krilu ili nešto. Očekujem pravu reakciju ekipe nakon nešto lošije utakmice. Dobro pa ni ostali nisu briljirali, tako da je vrlo bitno uzeti 3 boda ovdje jer Liverpool i Tottenham igraju derbi
Ova utakmica je prilika za iskupljenje ekipe za Everton ako ništa bar na tom nekom voljnom momentu i pojedinaca i ekipe posebno prema napred, eh sada da li pojedinci i ekipa imaju snage za tu reakciju dva dana posle Evertona veliko je pitanje.

Pritisak mogućnosti dva vezana kiksa, međusobna utakmica dvije vodeće ekipe i prilika da ih se stigne, sve su to stvari koje će dati dodatnu težinu ovoj utakmici. Traži se igrač koji će na svojim leđima donositi bodove u utakmicama kada ekipi ne ide i kada je ekipa oslabljenama povredama, trenutno nema najava ko bi to mogao biti i da li uopste postoji u rosteru. Igrač poteza i igrač koji bi imao šta ponuditi u ulozi spasitelja kada ekipi ne ide je Pulisic, ali svi znamo da se na tog momak zbog svega sto se desava s njim ne mozemo oslonjati, stvarno mi nije jasno kako profesionalni igrač bilo kojeg sporta u kojem postoji fizički kontakt moze biti u takvom stanju da je svaki faul nad njim potencijalna povreda, igrač u kojeg su polagane tolike nade, stvarno situacija koja frustrira. Ziyech i Odio nisu nista bolji po tom pitanju, konstantna strepnja oko sve trojice, i evo ti desi se situacija da nemas krilnog igraca na raspolaganju a igraš u formaciji u kojoj zavisis od krilnih igrača. Pored svega toga, niko me ne moze ubijediti da npr Havertz ne moze bolje na tom krilu ako nista bar na neki inat kada ekipa nema drugog riješenja za tu poziciju, znao je i Luiz igrati zadnjeg veznog i Ramires na strani, lupam sad napamet imena ali bilo je situacija kada su jednostavno igrači van svoje pozicije davali bar nesto, to je snaga ekipe.
Wolves svakako solidna ekipa sa solidnim trenerom, mogu napraviti probleme bilo kome, prije svega onako trkačka ekipa koja uz taj portugalski šmek moze svakako biti prijetnja bilo kome. Naravno nedostatak tog nekog individualnog kvaliteta je nešto što im fali da bi se pobjeđivalo iz sedmice u sedmicu. Od svih tih ofanzivnih igrača, većina njih je jos uvijek u razvojnoj fazi, nikada ne znas ko bi mogao biti nezaustavljiv tog dana a potencijala svakako ima. Raul Jimenez je svakako čovjrek koji ce im faliti u svakom smislu jer je on taj čovjek oko kojeg se sve vrti.

Apsolutno sam za opciju da Lampard u slučaju nastavka agonije oko Pulisica počne sa 3-5-2, prosto ne vidim drugi način da malo "sakrijemo" sve ono što nas trenutno muči kao ekipu oslabljenu povredama ofanzivnih igrača. Moramo se improvizirati jer jednostavno 4-3-3 bez klasičnih krilnih igrača ili u ovom slučaju bar veceg angažmana Wernera i Havertza koji su igrali protiv Evertona, prosto ne donosi nista. Posljedicu svega toga dobijaš i špica koji je automatski odsječen i to ti je to gasi mješalicu motaj kablove.
Zato bi ja počeo ovako, Azpilicueta, Zouma, Silva nazad, James i Chilwell po stranama, Kante, Kovacic i Mount u sredini, Werner i Abraham napred.
Ma mora tri nazad, ni Werner ni Havertz ne mogu po krilima igrati. 3-5-2 Werner i Giroud naprijed i idemo po pobjedu.
Ajde barem je Pulišić u ekipi za sutra, kaže Frank samo da ne zna hoće li startati od prve minute
Pulisic jedini igra prema napred ostali nula, Werner se nije ni pojavio na ovoj utakmici, rekao bi da Havertz ne zna ni gdje se nalazi ali poklopit ce me neko i reći da je prebolio Covid..
  • Autor

Sve bolje kako je vrijeme odmicalo. Dvije najveće šanse su bile nakon kornera, a imali smo i par opasnih prilika kada lopta nije uspjela završiti kod igrača kod kojeg je trebala. Samo nastaviti rasti i treba imati na umu da je Wolverhampton uvijek bolji u drugom poluvremenu.

Stvarno mi dodje da ne gledam vise utakmice, pa jbt mi aut ne znamo da izvedemo, ne znam sta rade na ovim treninzima ali kompletna ekipa je losa.
Sad nek mi neko objasni na osnovu cega u ovoj ekipi veci autoritet ima retardos Werner u odnosu na Pulisica pa ga moze otjerati na desnu stranu s lijeve. Iako je ocigledno momak jedini nesto igrao i pokusavao s te strane.
Katastrofa od igre zaslužen pored, drugi vezani protiv osrednje ekipe.

Svaki napad se svodi na centarsuteve i trazenje Girouda ili Abrahama.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.