Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 08: Sheffield United (H) 07.11. (18:30)

10 članova je glasalo

1. 1.

• Jorginho-Kante
      10%
      1
    • Kante-KovačiÄ?
      80%
      8
    • KovačiÄ?-Jorginho
      10%
      1

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

0_Chelsea-Blades.png

Dočekujemo Sheffield koji nije u nekoj formi. Prilika za daljnje napredovanje na tablici i nastavak dobrih rezultata u zadnje vrijeme. Ponajviše bih volio vidjeti neku bolju igru od strane naših

Zar ne igramo sa tri veznjaka sad? 3 boda, CS i neka mutava igra. 

Lampard In kult u deliriju zbog još jednog zadržanog CS uprkos činjenici da igramo gori napadački fudbal od Pulisovog WBA. 

• Autor

Zar ne igramo sa tri veznjaka sad? 3 boda, CS i neka mutava igra. 

Lampard In kult u deliriju zbog još jednog zadržanog CS uprkos činjenici da igramo gori napadački fudbal od Pulisovog WBA.

Pa igramo sa 3, ACM će biti očito Mount, mislim na dvojku iza
Kante u sredini, Kova i Mount po stranama. Naprijed bi trebao s Odoijem poceti cisto radi svjezine. Ali sigurno nista od toga, bit ce Jorginho unutra i ista trojka u napadu te patnja cijelo vrijeme.

Sefild nije toliko los defanzivno ove godine, ne leze nam jer puno trce i dobro zatvaraju sirinu a mi znamo samo u sirinu igrati.

Pa igramo sa 3, ACM će biti očito Mount, mislim na dvojku iza

Igramo 4-3-3, ne 4-2-3-1 barem zadnje 2 tekme.

• Autor

Igramo 4-3-3, ne 4-2-3-1 barem zadnje 2 tekme.

Pa nisam ni rekao da igramo 4231, iako je to na terenu više 4231 nego 433

Pogledajmo rezultate Sheffielda ove sezone:

Sheffield United 0 - 2 Wolverhampton - dva brza gola Wolvesa, bilo 2:0 u šestoj minuti

Aston Villa 1 - 0 Sheffield United - crveni karton u prvom poluvremenu i promašen penal

Sheffield United 0 - 1 Leeds United - primljen gol pred kraj utakmice

Arsenal 2 - 1 Sheffield United 

Sheffield United 1 - 1 Fulham - ovdje su malo imali sreće jer je Mitrović promašio penal

Liverpool 2 - 1 Sheffield United

Sheffield United 0 - 1 Manchester City

Pogledao sam sve ove utakmice, barem po 70 minuta. Samo su u prvom kolu izgubili sa 2 razlike i nijednom nisu primili 3 gola. Možda je 10 primljenih na 7 utakmica puno, ali kakva je sezona to je i dobar učinak. Imaju samo bod protiv najgoreg tima u ligi. Namučili su svakog protivnika protiv kojeg su igrali, ali zbog nedostatka kvaliteta nijednom nisu uspjeli izvući nešto više iz utakmice. Imali su svoje šanse na tim utakmicama, jedino protiv Citya nisu postojali na terenu. To je realno Championship tim sa par igrača dostojnih ovog ranga takmičenja. Bili su to i prošle godine, ali je tada napad puno bolje koristio šanse, imali su Hendersona i nikad nisu morali mijenjati prvih 11. Sada su malo pročitani, ali su daleko od bezopasnog protivnika.

Prošle sezone smo u prvoj utakmici prosuli 2:0 i završilo je 2:2. To je bio onaj dio sezone kad smo imali snage samo za prvih 45 minuta i padali smo u nastavku. Druga utakmica je bila najgora naša utakmica otkad je Lampard tu. Bili smo potpuno bezidejni u napadu, od Abrahama se odbijala lopta kao od drveta, odbrana nije postojala, Rudiger je asistirao njima, Christensen je zaboravio da treba da skoči, a Jorginha je prolazio ko god je htio. Nadam se ovaj put bez njih trojice da ćemo igrati.

U seriji smo lakih utakmica, dvije u LP sa 2 najslabije ekipe i u ligi dvije sa ekipama sa dna. Ovo se mora pobijediti. Clean sheet je poželjan, ali ne i najvažniji. Hoću da se stvaraju šanse.

Gledajuci rezultatw te, red je da neko natrpa sheffield.

Gledajuci rezultate te, red je da Sheffield natrpa nekog.

Gledajuci rezultatw te, red je da neko natrpa sheffield.

Step forward Timo

Ako nastavi Lampard da ga gura uz levu aut liniju biće dobro ako uopšte i vidi okvir gola.

Meni je ovo bilo dobro. Za primljeni gol ne mogu puno toga zamjeriti, njihova uigrana akcija. Režija je u kadru držala Kovačića, ali on je uradio ono što je trebao. Ovo je definitivno 4-3-3 formacija, jer Kovačić stoji na terenu skoro na desnom krilu. Kao De Bruyne u Cityu. Sa druge strane isto Mount veoma blizu Chilwellu i Werneru. U fazi odbrane se u veznom redu zna ko je za koga zadužen. Kante prati Bergea, Kovačić svog, Mount svog. Imali smo loših 10-ak minuta igre, otprilike od 5. do 15. minute, ali nakon toga puno bolje. Ziyech je previše žurio u nekim situacijama, ali na kraju je kod oba gola imao velike zasluge. Samo nastaviti ovako i ne čuvati rezultat ili nešto izmišljati. Dobro je što se Abraham nije povrijedio prilikom one špage u zadnjoj minuti.

Ziyech grijesi i grijesit ce u pasovima jer pokusava gurnuti loptu iza ledja odbrane a ne samo dati pas od 5m. Tako i treba, bolje imati 70% tacnih a 3-4 kljucna dodavanja nego ko Jorginho 90% al svaki pas max 2m dug.

4-3-3 je definitvno ono ato igramo, po meni Kovacic osim asistencije dosta slab, mislim da cemo tu svakako gledati Havertza kad se oporavi.

Mount je fenomenalan kada igra u sredini.
  • Autor
Generalno fali mi najviše dinamike u lampardovom nogometu, sve mi je nekako usporeno, svaki segment igre. Od obrane koju igramo zonski i bez presinga, do napada koji je prespor, bez nekakve okomitosti. Uvijek trebamo minimalno 10 dodavanja između zadnje linije kako bi se približili protivničkoj trećini, što je za moj ukus bespotrebno.
Danas generalno izgledamo za sada ok, Ziyech jedini riskira nekakve poteze i na račun njegove lucidnosti smo zabili dva gola. Kante je dosta loš danas

Skaro koju ti utakmicu gledas, Kante melje. Svaki njihov napad covjek sijece, uvijek u putanji lopte, duplira pravovremeno. Ovi se ne mogu sastaviti s loptom, osim sto rokaju u dubinu dubinske pasove i to im je 2-3 puta proslo u pocetku posto je Chilwell malo spavao.

Napadacki fali itekako Pulisic, takvi igrace prave razliku ali dobro je opet. Samo koncentracija do kraja da se pobijedi ovo. 

Kova nije na nivou, imam dojam da je fizicki nespreman pomalo. Izgubio je dosta snage.

Ziyech grijesi i grijesit ce u pasovima jer pokusava gurnuti loptu iza ledja odbrane a ne samo dati pas od 5m. Tako i treba, bolje imati 70% tacnih a 3-4 kljucna dodavanja nego ko Jorginho 90% al svaki pas max 2m dug.

4-3-3 je definitvno ono ato igramo, po meni Kovacic osim asistencije dosta slab, mislim da cemo tu svakako gledati Havertza kad se oporavi.

Mount je fenomenalan kada igra u sredini.

Glupa usporedba, Ziyech i Jorginho igraju skroz drugu poziciju. Jorginho igra u na centru, ovaj u protivničkoj trećini normalno da ima puno više rizika u igri. Da Jorginho na svojoj poziciji ima samo 70% točnih dodavanja tek bi mu onda svi jebali majke...

Po meni, dosad najbolja partija pod Lampardom ove sezone. Svaka čast Ziyechu, pre assist za Kovu kod prvog gola, drugi gol pogodio Chilwella tačno gdje treba i assist za treći gol onako školski.Chilwell dobar i u odbrani. Jedina zabrinjavajuća stvar odsječenost Wernera.

Dobro je ovo bilo. Zadnje 3 godine ovakve utakmice su tipicni primjer gdje se mi patimo, pogotogo nakon sto protivnik povede. Danas svaka cast momcima, Sheffield nije tehnicki neki tim ali ljudi su strasno fizicki spremni i ne leze nam nikako s ovom svojom formacijom. Tako da jos jednom odlican rezultat, dobar preokret vec nakon 45 minuta.

Ofanzivno moze to jos mnogo bolje, ali jos se uigrava ekipa i jos se neki igraci upoznaju, traze kretnje jedni drugih. Raduje me koncentracija u zadnjoj liniji plus majstor Kante, vrlo dobro to izgleda zasad protiv slabijih protivnika. Nadam se kad jaci dodju da Lampard nece odustajati od formacije i da nece ponovo mijenjati na 5 nazad i slicno, mada on tek treba da me uvjeri.

Za kraj steta velika opet da sad ide ta usrana pauza, opet 2 sedmice pa poslije toga trazi ponovo neku formu, neki zalet. Vidjet cemo.

Solidna partija, sve je počelo kao klasična kiks utakmica, ali smo se izvukli, da je bilo malo više koncentracije mogao je još neki gol pasti ali ok. Izdvojio bi Ziyecha koji je jedan od rijetkih ako ne i jedini koji se ne plaši greške, jednostavno čovjek konstantno pokušava da nesto "izmisli"..

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.