Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 04: Crystal Palace (H) 03.10. (13:30)

Istaknuti odgovori

Kova je umro zadnju, morao je trcati za sebe i za pass mastera Jorginha. Isto ko kad je Matic jedno vrijeme igrao s Fabregasom, pa nakon svake utakmice jedva hodao.

Dobra vijest nema Pickensena, losa vijest nema Tomorija. Mount konacno klupa, samo se nadam da ce Wener nesto odigrati na krilu. Proslu je bio bas kanta, neupotrebljiv totalno sem gola.

Pa u Leipzigu je zadnjih 20-tak utakmica vise igrao na krilu nego u spicu. Sam si i ti govorio da je Werner uvijek bio los kao sam napadac.

Prvo poluvrijeme prelose, kruzi se lopta u nedogled, nema dodavanja izmedju linija i iza ledja odbrane, znam da je tesko jer ovi igraju totalni bunker ali treba se malo vise kretati bez lopte a ne samo stojati u mjestu i traziti lopta. Werner i Abraham su losi, cak s prijemom lopte i obicnim dodavanjima imaju problem.

Valjda pobjedimo ali uz ovakvu igru tesko.

Pa u Leipzigu je zadnjih 20-tak utakmica vise igrao na krilu nego u spicu. Sam si i ti govorio da je Werner uvijek bio los kao sam napadac.

Prvo poluvrijeme prelose, kruzi se lopta u nedogled, nema dodavanja izmedju linija i iza ledja odbrane, znam da je tesko jer ovi igraju totalni bunker ali treba se malo vise kretati bez lopte a ne samo stojati u mjestu i traziti lopta. Werner i Abraham su losi, cak s prijemom lopte i obicnim dodavanjima imaju problem.

Valjda pobjedimo ali uz ovakvu igru tesko.

On je tamo glavni i najbolji igrac bio, sva se igra i formacija podredjivala njemu. Nit je bio napadac, niti krilo, vise neka poluspica ali je bukvalno imao slobodnu rolu. A toga ovdje nece biti. Ocigledno se liku ne igra krilo, hoce da bude spic samo i nista drugo.

Naravno da nema u dubinu dodavanja kad ti Zorzinjo vodi glavnu rijec. Covjek vezni igrac a pola utakmice u krilu stoperima provede i onda dobijes da ti sva kreativnost mora dolaziti od Zume, Azpija ili Cilvela. O pasovima da ne pricam. Kantea ne mozes izbaciti jer jedini igra odbranu, sjece kontre i otvara tebi protunapad. 

Ne znam ja koliko on želi igrat samo špicu, pa prve utakmice je igra špica pa je na terenu svugdi bia osim u špicu...
4:0 smorio sam se kao da je 0:0.

Jel moguće ovako sramna igra i 4:0 pobeda. Tačno na takvom rezultatu misliš da smo ih razbili, kad ono ne znam kako smo dali 4 gola. Uopšte mi nije jasno.

Bačenih 90 minuta života

Chilwell veliko pojačanje kao što sam i očekivao. Na ovoj utakmici nam je samo bilo potrebno da uguramo loptu u mrežu nakon čega bi sve ostalo trebalo biti puno lakše. Gol, asistencija i clean sheet i obavezno ga sad kupujem na fantasyu.

Ova pobjeda je jako važna, razbili smo nekoga ozbiljnijeg, pobjedili bez drame, sačuvali mrežu netaknutom i vratili Pulišića u neki ritam.

Da prokomentarišem i situaciju oko drugog penala. Ne znam zašto bi se iko svađao oko penala na 3:0. Ne znam ko je kome šta rekao, Jorginho ima pravo da mu dozvoli ili ne, ja bih mu dozvolio da sam na Jorginhovom mjestu.

70% utakmice ovako proteklo

Werner - Chilwell - Zouma - Silva - Zouma - Silva - Aspi - Odoi - Silva - Zouma

I onda unazad.
Ovakvih utakmica ce biti koliko hocete. Previse su se ovi danas zabunkerisali, nisu ni pokusali napasti. Ista stvar bi bila i sa WBA ali se desilo da primimo onakve golove koje vise nikad necemo primiti.

Ono sto je pozitivno jeste da je odbrana bila vrhunska iako su ovi bili pasivno prema naprijed. Zouma i Silva bi mogli biti taj stoperski par, jedan jak i korpulentan, drugi dobar na lopti i iskusan.

Sta tek reci za Chilwela. Masina pogotvo sto mijenja najslabiji kariku u ekipi pa to izgleda jos bolje.

Povratak Pulisica i Ziyecha ce biti veliki boost, nadam se samo jos da ce Kai i Werner biti jos bolji sa njima pogotovo sto mislim da bi Werner mogao u spicu igrati povratkom Pulisica.
Pobeda stoji 3 boda su tu ali je vise nego iritantno da kupis spica i drzis ga na krilu. Otprilike ko da je kupio Cilvela da igra zadnjeg veznog.
Pobjedom idemo na reprezentativnu pauzu, imamo lagan raspored i treba to koristiti.
Problem je bila spora igra, ali ipak mislim da pobjeda nije dolazila u pitanje. Znao sam da cemo zabiti bar jedan, a odbrana je vrhunski igrala cijelu utakmicu.

U odbrani bih samo Reecea umjesto Azpija, ostalo ne dirati sve dok funkcionise. Ponekad Silvu odmoriti sa Tomorijem i to je to.

Fale nam Pulisic i Ziyech opasno, s njima ce sasvim sigurno puno bolje izgledati prema naprijed. Kreativnost Ziyecha ce nas podici na veci nivo, samo mogu reci da jedva cekam.

Nadam se da ce igrati bar jednu tekmu za Marokko, pa da odmah u prvi tim uleti protiv Southamptona.

poslije reprezentativne pauze igracemo jos ocajniji fudbal. zapravo poslije ovih pauza jesmo li ijednom dobro odigrali?

Werner je htio sutati penal ali ga je Abraham odbio. 

https://twitter.com/extrapolateASG/status/1312461991127072769?s=20

Werner je htio sutati penal ali ga je Abraham odbio. 

https://twitter.com/extrapolateASG/status/1312461991127072769?s=20

E ovaj dio nismo vidjeli u prenosu, ali se odmah vidjelo da je Abraham zgrabio.

Dosao werner k'o picic da pita, ma vrh je meni sto zele napadaci da zabiju gol i da se trude izvesti penal, drugo je sto ima lista sto je isto posteno. Da je fulio prvi Jorginho pucao bi onaj drugi na listi.

U Southamptonu je prvi izvođač penala bio Ward-Prowse. Kad se Ings borio za najboljeg strijelca, ovaj mu je dao penal protiv Bournemoutha. Ings je promašio, ali mu je ovaj opet dao penal u sljedećem kolu. Evo i ove sezone su imali jedan penal i šutao je Ings. Ali treba reći da kod nas nijedan napadač nema status kao Ings tamo.

Da ako se netko bori za prvog strijelca ok mu je dat da puca, isto tako je običaj nekome dat da puca za hattrick. Ovdje nije bio slučaj ni jedan ni drugi, tako da je ok da je Jorgihno puca s obzirom da je on dogovoren kao pucač penala.
Ma zna se ko je izvodjac penala i nema tu Abraham sta traziti, druga stvar da mu je Jorginho ponudio da suta pa hajde ili da se bori za prvog strijelca, ovako potpuno nepotrebno da je 10 penala nek suta onaj ko izvodi.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.