Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Final: Arsenal vs Chelsea 1.08. (18:30h)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 74
  • Pregledi 6,1 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Igrat ce opet s 3 pozadi, moguce cak da izvede isti sastav kao protiv Wolvesa.

Arsenal ce prepustiti nama loptu i igrati na kontre s Aubameyangom.
Ma bit ce 3 4 3

Cabalero
Azpi rudi zouma
James kova jorginho alonso
Willian Giroud pulisica

Mozda kante mjesto jorga al ne ide mi nest uz ovu formaciju.
Svaka druga izmjena ce mi bit iznenadjenje.

Ipak mislim da je ovo utakmica za iskusnije igrace, prvenstveno mislim na Girouda prije Tammya.
Odigro je giroud i EL finale odlicno protiv malog arsenala.

Edit
Zaboravio sam na Mounta. Ne znam vala. Mogo bi pulisic na klupu ne bi me ni to cudilo
Al dje ces sa onakvom odbranim igrati ista drugo a da nije 3-4-3 tj sa trojicom odnosno petoricom pozadi. Tomory je toliko dugo odsutan da bi bilo ludost ga staviti u finalu jedne utakmice, dok ona dvijica Christensen i Rudiger.... nema potrebe ista pricati. Ovako koliko toliko je odbrana sa Azpiem, Zoumom i Rudigerom sigurnija i imaju igraca vise u odbrani i mogu lakse pokriti greske jedni drugima.
Ako se dobro sećam utakmice koju smo dobili sa 2:1 Arsenal nas je masakrirao na terenu dok smo igrali sa tri stopera. Obamejan prolazio kroz livade između beka i stopera ko kroz Sandru Afriku.

RLC nije spreman, ostali svi spremni.

Svi ovi sa 2 prezimena nam se stalno povrijeđuju, ko zna kako.

Da ja prognoziram sastave:

...................Caballero

...Azpilicueta Zouma Rudiger

James Jorginho Kovačić Alonso

..........Mount Giroud Pulišić

Bez obzira na to što su se neki igrači oporavili i spremni su, mislim da će se Lampard opet držati one da se ne mijenja pobjednički tim.

Arsenal da probam:

.................Martinez

........Holding Luiz Mustafi

Bellerin Xhaka Ceballos Tierney

......Saka Lacazette Auba

• Autor

Slažem se, volio bih da se vratimo na 433, sada su svi spremni i moglo bi se vratiti na tu formaciju. Sad sve zavisi koliko će lampard biti hrabar 

Ma nije vise ni stvar u tome da li je Lampard hrabar ili ne. Svodi se na to da nam je odbrana toliko losa i sa tri pozadi, a kamoli sa dvojicom. Jednostavno prevelik je rizik zaigrati samo sa dvojicom stopera jer se ne zna ko je gori, greske su neminovne pogotovo kod Rudigera i Christensena.

Zato Lampard i igra sa trojicom pozadi, ne zato sto mu se svidja ta formacija nego sto ima imbecile u odbrani koji su skloni greskama dok trepnes okom.

Vjerujem da je i Lampard svjestan toga zato i igra ovu formaciju a ne zato sto mu se svidja. Pogotovo je to bilo rizicno igrati sa Jorginh u postavi. Ajd sad i nekako, Kante se oporavio i nadam se da ce igrati.

Kako god, daj nam trofej da osvojimo pa kako god.
Jedva cekam utakmicu, imamo sanse ali nece biti lako. Po mom mislienju na teren ce izaci sljedeci sastav: 3 4 3
Caballero, Aspi, Zuma, Rudiger, James, Kante, Kova, Alonso, Pulisic, Willian, Giroud. Moguce cak da Kante i ne bude u prvoj postavi zbog toga sto je bio povrijedjen, pa mozda izadje sastav kao protiv Vulvsa. Ajde Lamparde da zgrabis prvi trofej danas!
  • Autor
https://twitter.com/ChelseaFC/status/1289584171090755589?s=19
Znači isto kao protiv wolvesa, barem nema williana niti na klupi
Bolji Arsenal, kako glupe greske pravimo. Amubayeng nas ubi po strani a Pepe po drugoj. Ova formacija je uzas.
Prvi dio mnogo bolji drugi dio mnogo losiji.
4-5 opasnih napada je doslo sa nase desne strane a njihove lijeve, tamo su nam maksimalno eksploatisali. Ne znam da li je do Jamesa Azpija ilu nekog treceg (nije se samo Auba ubacivao, bio je i Maitlen Niles).
Mi gradimo igru od pozadi sa ovakvom odbranom i bekovima? Pa to nema nigdje, sto je jos gore ako je izbijemo Giroud je sam protiv trojice njihovih.

Prelose, prvih 15 minuta ok ostalo kurcu nije valjalo.

Možemo srati po igračima pojedinačno, ali na osnovu ove igre sve je jasno, nema nikakve organizacije u odbrani, većina igrača ko muve bez glave. Isti ovi igrači nisu izgledali ovako haotično prije.

Imali smo posed, kontrolu utakmice, presing, bili smo bolji u apsolutno svakom segmentu, dok nismo dali gol.
Onda šef naredi da se popusti sa presingom, igrači Arsenala dobijaju vreme sa loptom i prostor da oni pređu u presing i normalno je da ćemo primiti gol.
I ti keru poceo srati po Lampardu sta god da je u pitanju. Pa neki nasi igraci imaju problema sa osnovama fudbala. Prijem lopte od najobicnijeg pasa je problem i dok je umiri vec je protivnicki igrac blizu i sam je sebe vec stavio u ogroman problem. Dok ne rijesimo odbranu nama nece pomoci ni Havertz ni iko drugi. Daj Chilvela koliko god da kosta samo da Alonsa vise ne gledam.

Treba izvaditi Zirua, valjda prestanu onda rokati bezveze lopte naprijed. Arsenal masu bolja ekipa, razigrani, mijenjaju pozicije, utrcavaju, prave sanse. Nama da nije Pulisica ne bi pogledali ka golu. 

Imali smo posed, kontrolu utakmice, presing, bili smo bolji u apsolutno svakom segmentu, dok nismo dali gol.
Onda šef naredi da se popusti sa presingom, igrači Arsenala dobijaju vreme sa loptom i prostor da oni pređu u presing i normalno je da ćemo primiti gol.

Nije nego su oni poceli da igraju visocije i presing sto je nasu odbranu ucinilo nesigurnom jer su retardirani.
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.