Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Champions League - Round of 16: Chelsea vs Bayern Munich (25.02. uto. 21h)

Istaknuti odgovori

• Odgovori 70
  • Pregledi 5,9 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

4 je startao i na 2 utakmice bio strijelac

Protiv tottenhama sad i protiv lpoola u kupu. Na 5 je ulazio s klupe. Dobijao 20 minuta po utakmici i to u utakmicama gdje smo bili svi goli qrac uglavnom. Gdje ni Drogba ne bi nista napravio.

Inace taj giroud nam je donio trofej EL prosle godine sa 11 golova u tom Takmicenju. Nalazio bi se mozda i giroud u prilikama da smo ga gledali ove sezone.

A ono sto je usao s klupe pa mu Lloris skino to se zabija inace jer dosta smo se mi nafulali takvih prilika i zato smo tu gdje smo a mogli amo imat finu bodovnu razliku i göedat tottenham i united kako se muce. Inace Abrahamu trrba malo konkurencije dati. Opustio je se previse. Imao dobar pocetak sezone i umislio se nekakav WC striker da je

Svakako ovo je moje misljenje a svako ima pravo na svoje. Neko mozda ocekuje cak i betmena protiv bayerna ko ce ga znat

Što se mene tiče, između zdravog Tammy-a i zdravog Girouda uopšte nema nedoumice ko bi počeo od prve minute.

#TA9

Bacuai? :D
Ne znam sta da kazem za ovu utakmicu. Najvise me brine Alonso jer ce sigurno igrati a kako ce izac na kraj sa Comanom ili Gnabryem i njihovom brzinom ala Adama Traore, ostaje da vidimo.

Samo hrabro treba igrati pa sta bude.

O Bayernu nesto vise u narednim danima, gledao sam ih 6-7 puta ove godine.

Hteo sam da pisem nesto o nasoj taktici za utakmicu al cek tebe pa da se nadovezem. A tebee neemaaa :D

Eh da i ja kažem nešto više o ovoj utakmici. Situacija u kojoj ulazimo u ovu utakmicu me dosta podsjeća na onu od prije 2 godine, kada smo u istoj fazi sezone igrali protiv Barcelone. Oni su bili veliki favoriti, a mi nismo bili pretjerano optimistični. Ja sam jedino očekivao da se tu ne obrukamo. Prva utakmica se isto igrala kod nas i isto je bio utorak. Ja tu utakmicu zovem "Dan kada je propao Christensen". Pošto su velike šanse da će danas opet da zaigra, moglo bi da bude "Dan kada je propao Christensen 2", a možda se i desi neki veliki preokret. Najvjerovatnija je neka međuopcija u kojoj će odigrati prosjećnu utakmicu.

Da se ova utakmica igrala prije 3 mjeseca, šanse bi bile najmanje 50-50, ako ne i veće u našu korist. Bayern se mučio u prvenstvu, ali zato u Europi im niko nije mogao ništa jer protivnici nisu bili dovoljno dobri. Crvena Zvezda, limitirana ekipa; Olympiacos, tip protivnika koji malo šta može protiv njih da uradi; Tottenham, tim u najgorem periodu u zadnjih 5 godina. E sad, u Bundesligi ima masa klubova lošijih od Tottenhama, ali eto motivacije u Ligi Prvaka im nije nedostajalo.

Nakon što se pokazalo je da ona naša serija pobjeda više "dobra forma", nego "vrhunski tim koji vezuje pobjede u kontinuitetu", nakon što smo upali i krizu i nakon što je Bayern vezao ubjedljive pobjede u prvenstvu i izbio na prvo mjesto, sada se situacija mijenja. Oni su veliki favoriti protiv nas.

Kad smo kod nas. Pokušavam se sjetiti da li nas je neko baš uništio ove sezone i bio toliko bolji od nas. Na pamet mi pada Southampton, prije nego bilo ko drugi. Protiv Manchester Citya skoro pa egal, protiv Liverpoola u obje utakmice također. Protiv Manchester Uniteda, iako rezultati govore drugo, uglavom bolji od njih. Protiv Arsenala puno bolji, a protiv Tottenhama i više od toga. U Ligi Prvaka mislim da je pobjedu protiv nas zaslužila jedino Valencija, ali u onoj utakmici na kojoj je bilo neriješeno.

Bez obzira na razliku u kvaliteti, lošu formu i veliki broj izostanaka, nešto će se pitati i nas u ovom dvomeču, a pogotovo danas. Naša ekipa je prepuna igrača koji su u stanju da bljesnu na trenutak i onda ih mjesecima nema. To su igrači kao što su Willian, Giroud, Barkley, Alonso, Pedro.. u prevodu svi oni kojih se želimo riješiti jer nisu konstantni. Mislim da će Lampard opet da nas iznenadi nekom formacijom i nekim izborom igrača. Sve opcije su otvorene: 5 u odbrani, James na krilu, bez krila, bez napadača, Azpi desno, Azpi lijevo, Azpi štoper..

Mislim da danas možemo da ne izgubimo. Čak i ako izgubimo, a odigramo punom snagom i borbeno do kraja, neću se razočarati. Najveći problem ovog tima je idalje taj što ne možeš očekivati da odigraju 180 minuta, a da niko ne napravi neku glupost.

Hteo sam da pisem nesto o nasoj taktici za utakmicu al cek tebe pa da se nadovezem. A tebee neemaaa :D

Ne stigoh od posla jucer, a sve mislim utakmica u srijedu kad ono utorak. Taman cu sad s posla pa napisati analizu hehe
Gledao sam dosta Bayerna ove sezone, vise nego proteklih.

Lewandowski je bas u nenormalnoj formi, fizicki covjek s godinama sve bolje izgleda, ojacao je dosta tako da im je on udarna igla.

Po krilima su nekad znali igrati Coman i Gnabry, odnosno Perisic dok je prvi povrijedjen bio. Tu ima dosta oscilacija, pokusaj je bio da se zamijeni Ribery/Robben ali nije jednostavno. Gnabry ima strasnu brzinu, medjutim cesto se zabija u protivnika i ne moze 90 minuta da bude prijetnja, vec u naletima.

Imam osjecaj da ce Miler igrati od 1. minute protiv nas, radi iskustva. O Mileru nemas sta pisati, nikakav igrac al vazda tu negdje, njuh za gol u 16-ercu i uvijek vreba. Ne moze probiti, pretrcati, niti kreirati.

Na sredini su dosta tanki. Kimmich igra tu, jer su puni u odbrani. Ali nije nesto impresivan bio, imaju zatim Thiaga Alcantaru koji je prvi kreator ekipe i treceg ovisno o protivniku igraju Goretzka/Coutinho. Nisu bas nesto puno doprinosili, cesto se pritisak slijevao sa jedne strane na drugu u njihovim utakmicama, iz sredine nije dolazilo bas mnogo. A s druge strane protivnik je nerijetko nas tuda prolazio prema odbrani i odigravao kontre.

Nazad imaju par novih igraca s tim da su ih jebale i povrede. Alaba igra ove godine stopera, mali Davies je lijevo odlican. Brz, stize i kupi sve sto ostali zaseru. Boateng kiksa dosta tako da mislim da nece ni igrati. Pavard i Hernandez su nova pojacanja, obojica defanzivno dobri, prema naprijed slabije.

Neuer kao i uvijek.

Oni kombiniraju presing sa posjedom. Ipak nisu u stanju 90 minuta da dominiraju kao nekad, i vecina ekipa iz Bundeslige stvarala im je prilike i probleme, cak na Allianz Areni. Samo sto rijetki izdrze nazad.

Sve u svemu, mi sebi ne smijemo dopustiti da udjemo u utakmicu samo s veznjacima, bez ijednog brzeg igraca kao protiv Spudsa. Drugo centarfor mora na nivou biti i stalno se hrvati sa fizicki slabasnijim stoperima Bayerna. Trece i najvaznije, odbrana i vezni red moraju blizu stojati konstantno tako da se ne otvaraju rupe za Lewandowskog.
  • Autor

Vjerovatno će početi sa formacijom 4-3-3 iako često vidim da na onim grafikonima to piše kao 4 2 3 1 ili tako nešto ali oni na terenu stoje u 4-3-3 formaciji.

Šta je još dobro kod njih, to što imaju igrače koji se dobro snalaze na više pozicija. Kimmich se uvijek može vratiti nazad tako da mogu imati trojicu pozadi, što će naravno dozvoliti više prostora za bekove. Gnabry i Davies na taj način često znaju da naprave višak na toj lijevoj strani. Sa druge strane, kada se Pavard pridruži napadu tu prostora dobija Mueller da se ubaci više centralno, tu negdje u taj dio terena gdje je on najopasniji.

Tiago motor ekipe na sredini, odličan pregled igre, pravi kreator. Na Lewandowskog ne treba trošiti riječi i analizirati ga previše. Od ostalih igrača se može taj mali Davies izdvojiti koji će da leti po lijevoj strani.

Å to se nas tiče, Å¡teta je Å¡to nemamo igrače koji mogu dobar presing na naprave na zadnju liniju u samoj izgradnji napada. Tammy ako bude pravio presing možeÅ¡ ga odma na nosila staviti nakon 60 minuta, Giroud (spor, nije taj tip igrača), Willian (ovo ću samo preskočiti nije vrijedno pisanja), tako da tu ostaju samo Mount i Barkley a ne vjerujem da će startovati sa obojicom, ne bih želio da igramo previÅ¡e centralno bez pravih krila kao protiv Tottenhama ali dobro to je na Lampardu da odluči. 

Ipak mislim da imamo šansi da sa nekim kontrama i brzom tranzicijom uradimo nešto jer ono što ova ekipa nema je taj klasični DMF, razbijač koji bi prekidao te napade. (Čim sam ovo napisao padne mi na pamet to kako krećemo u kontru Willian po desnoj strani ide staje na loptu i Davis mali se vraća iako je bio 40m udaljen od wiliana, dok ovaj utapka loptu malo na mjestu)

Kepa

James Ruediger Tomori Azpi

Jorginho Barkley Kova

Willian Tammy Mount

Kepa 

Azpi  Ruediger Tomori

James                                      Alonso

Jorginho Kova

Wilian          Tammy                 Mount

Željenih prvih 11 u zavisnosti od formacije, bolje nemamo trenutno.

Moramo igrati hrabrije, steta da Mount zauzima nekome mjesto beskoristan je. Barkley odlican.

Fali nam bas puno igraca, vidi se nedostatak u zavrsnici. A malo i momci da se oslobode, ima ovdje prostora i moze se igrati s njima.

Mnogo ih respektujemo na sredini. Pa nisu Tijago Kimih i uvek neko treci (dal neko s boka ili Miler) tehnicki toliko dominantni u idnosu na Jorginjq,Kovu, Mounta .....prerespektujemo ih. Ne treba da se otvorimo ali svakako treba hrabrije sa tom loptom na sredini i otvorice se prostor. Videlo se to par puta. Fali nam jedan brzi igrac u odbosu na Barklija.
Raspadosno se za 5 minuta, ne mzes s ovako sterilnim igracima kao sto je Mounz nigdje dospjeti. Dijete je ispalo iz forme i steta je gurati ga bezveze.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.