Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 23: Newcastle United (A) / sub 18.01.2020. 18:30h

6 članova je glasalo

1. 1.

• Rudiger i Tomori
      50%
      3
    • Rudiger i Zouma
      0%
      0
    • Rudiger i Christensen
      0%
      0
    • Tomori i Zouma
      33%
      2
    • Tomori i Christensen
      16%
      1
    • Zouma i Christensen
      0%
      0

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Lose skroz. Prije cemo Arsenal dobiti nego ekipe koje stanu iza lopte kao Newcastle. Nevjerovatno koliko neki igrace sporo razmisljaju i zbog toga carine loptu. Ajde mogu shvatiti za ove omladince ali da jedan Willian, Azpi, Jorginho i Rudiger igraju toliko traljavo i bezidejno, strasno. Zato nam se i desavaju ovakvi kiksevi, jednotavno nema dovoljno kvalitete.

Upravo to zabrinjava najvise, nepostojanje nikakvih automatizama u igri. Svaki nas igrac mora da primi loptu i da je carini jer nema brzih opcija za pas, osim unazad. kretnja celokupne ekipe bez lopte je jako, jako losa. Ne znam sta se radi na treningu. al radi se pogresno. Niti znamo da kroz posed razvucemo igru rivala, niti se vrsi organizovan presing, niti je kretnja igraca na potrebnom nivou... O prekidima da i ne govorim. ne znam da l gore napadamo ili se branimo iz prekida.

Jedna Barselona vecito igra s 8 patuljaka na terenu pa ih ne trpa niko iz prekida ko nas. Ljudi znaju gde su najtanji, nasli nacin da se brane od toga i brane se uspesno.

Nikakvu inovaciju u igri Celsija nisam video kod Lapmarda, sem sto zna da iskoristi tog jednog napadackog beka kojeg imamo.

Ne cudi me nista, Newcastle nas je uzeo kao i svaka druga ekipa, a to je brani se, ponekad izvrsi pritisak, a ako jedna lopta udje, to je dovoljno za pobjedu.

Ono sto mene zabrinjava jeste mentalitet ove ekipe, 0-0, 94 minut, a Newcastle pred nasim golom.

Vec sticem dojam da je Lampard preblag prema ovim igracima, i da ocekuje da ce svojom blagocom postici nesto.

Izgleda da ovaj tim ne zna igrati sistem koji lampard zeli. Od Williana ne ocekujem nista, Odoi hajde i ima tu neka opravdanja zbog povrede, Abraham jos nema iskustvo da neke lopte rutinski sprema u golove. Dakle napad nam nije na nivou na kakvom bi trebao biti. Onda tu dodaj iza Mounta koji opet zna nestati a igra jednu od najvaznijih uloga na terenu. Kante igra krilo, to ne zelim komentarisati uopste. Gura se toliko u 16terac, iako lik nije za toga. To nek ide Lampardu na dusu.

Jorginho zvani alibi igrac, koliko god on znao nas zavarati sa nekim svojim loptama, drugo poluvrijeme nisam gledao, mozda jesam nesto propustio, ali u prvom, prima loptu ispred 16terca i okrece se prema odbrani gdje vraca loptu Rudigeru ili igracu do sebe. Recimo poslije njega kad vidim jednog KDB-a, plače mi se. Al šta ćeš, tako nam je kako nam je.

Samo molim Boga da je nekako istrajati u top4 do kraja sezone, i nadati se da ce uprava napraviti neki posao sa transferima kao sto nece.

Arsenal , Lester, Man , Totenhem, Bajern. Sa ovom formom smo daleko of neceg kvalitetnog i tu mogu kola da krenu nizbrdo ili uzbrdo. Cini mi se da Lamps polako gubi konce i da ce se desiti ono sto sam i pretpostavljao. Sem ako se ne desi neko cudo pa pogodimo sa 2, 3pojacanja. Al kako ih dovodimo pre ce biti da nikog necemo dovesti.
Ovde treba primeniti princip manjeg zla, odnosno prodati Zorzinja na leto. Nije on los igrac uopste, ali je ogranicen na taj specifican sistem igre koji u Celsiju tesko da ce proci. Mislim sve je to super funkcionisalo, dok smo redjali pobede nas vezni red je radio ko sat, Zorzinjo je punio statisticke kolone kao najbolji veznjak lige. Onda se Maunt povredio, pa je valjda i Kova imao neku manju povredu, Kante se vratio, pocela su tumbanja u startnih 11 i igra je znacajno pala. Dok je vezni red funkcionisao kako treba igra Celsija je bila na izuzetno visokom nivou.
Zorzinjo nije igrac za 4-2-3-1 niti on i Kante mogu da funkcionisu zajedno. A lakse cemo naci zamenu za Zorzinja nego za Kantea.
Dakle neki idealan scenario je da Zorzinjo ode na leto, Kante se vrati tamo gde je najjaci i da se dovede kvalitetan vezni igrac drugacijih karakteristika od Zorzinja.
  • Autor

Ono sto mene zabrinjava jeste mentalitet ove ekipe, 0-0, 94 minut, a Newcastle pred nasim golom.

Recimo poslije njega kad vidim jednog KDB-a, plače mi se. Al šta ćeš, tako nam je kako nam je.

- Kažeš da nisi gledao drugo poluvrijeme. Ako se ne varam, to je bio prvi korner Newcastlea, a prije toga smo mi napadali. Nije to bila neka njihova okupacija pa da sad kažeš stisli nas i žele više pobjedu.

- KDB je ofanzivni vezni, a Jorginho je zadnji vezni. Ne znam zašto ih poredite.

Sto je najgore ponavlja nam se ova situacija non stop kada su bunker ekipe u pitanju. Ista stvar je i prosle godine sa Sarrijem bila s tim da smo imali i Hazarda koji je znao otkljucati ovakve odbrane sa svojim potezima, sad je to jos gore jer nemamo takvog igraca.

Ne znam sta da mislim, kriv je Lampard jednako koliko i igraci. S tim da sam siguran da ovdje manjka kvaliteta jer cim je neki igrac van forme to se osjeti uveliko jer ga nema ko kvalitetno zamjeniti.

Abraham jucer indisponiran i nema ga ko zamjeniti, ista stvar i sa Willianom i Odoijem, a zasto nije igrao Kovacic to samo Lampard zna.

Fali ovoj ekipi kvalitete da se ne lazemo ali Lampard ce morati nesto podhitno mijenjati, previse se oslanjamo na centarsuteve a to juce protiv Newcastle ne bi proslo dva dana da smo igrali.
Znamo kvalitete Kantea samo treba naći njegovu pravu poziciju. Meni je najbolji bio kod Kontea.

Taman kad pomisliš da nam se odbrana malo popravila oni ovako propuste centaršut kao da ih nije ni bilo u odbrani. Katastrofa.
Mogao je ovdje i Kepa bolje reagovati ali ipak je ovo odbrana morala riješiti. Rudiger zakazao. Jbg, šta ćeš kad nije World Class u odbrani na koje smo navikli. Ni jedan od njih nije čak ni Cahillu do koljena, sramota bi bilo da ih poredim sa Terryjem, Carvalhom, Alexom..
Ma Lampard je meni cudan skroz. Zasto odjednom forsira Christensena umjesto Tomoria npr? Zasto mu Azpi mora igrati svaku utakmicu, a nit je dobar igrac nit neki vodja, ma haos od igraca i kapitena. Zasto je Kovu izbacio iz sastava, a ovaj bio nas najbolji igrac? Zbog utakmice protiv Btightona? Pa Azpilikueta i Willian svaku utakmicu igraju tako, pa su svejedno 90 minuta na terenu.
Mount vrlo lose igra, desetka koja nema ni mrvu kreacije u sebi, Grealish i Maddison su igracine za njega, a da ne pricamo o Iscu itd.

Zasto pojedine igrace ignorise i salje ih na klupu cesto, dok mu drugi koji su najgori na terenu svaku jebenu utakmicu, imaju status nezamjenljivih?

Jucer izjavljuje kako mu treba pojacanja u vrhu, kako ne zabijamo golove, a on sam ekipu limitira svojim izborom igraca. Sta ce ti bolan Azpilikueta u ekipi a hoces stvarat sanse, a covjek operisan od fudbala? Hoces golove od igraca naprijed, a koristis Williana svaku sekundu, Bog ga ne moze zamjeniti, a frajer u karijeri cijeloj zabio 20 golova? Gdje je tu zdravo razmisljanje? Gdje je logika?

I da, zasto mijenja sve stopere osim Rudigera, kada ovaj nije bolji od drugih, cak sta vise?
[quote name="Whisper" post="292114" timestamp="1579396812"] Ovde treba primeniti princip manjeg zla, odnosno prodati Zorzinja na leto. Nije on los igrac uopste, ali je ogranicen na taj specifican sistem igre koji u Celsiju tesko da ce proci. Mislim sve je to super funkcionisalo, dok smo redjali pobede nas vezni red je radio ko sat, Zorzinjo je punio statisticke kolone kao najbolji veznjak lige. Onda se Maunt povredio, pa je valjda i Kova imao neku manju povredu, Kante se vratio, pocela su tumbanja u startnih 11 i igra je znacajno pala. Dok je vezni red funkcionisao kako treba igra Celsija je bila na izuzetno visokom nivou. Zorzinjo nije igrac za 4-2-3-1 niti on i Kante mogu da funkcionisu zajedno. A lakse cemo naci zamenu za Zorzinja nego za Kantea. Dakle neki idealan scenario je da Zorzinjo ode na leto, Kante se vrati tamo gde je najjaci i da se dovede kvalitetan vezni igrac drugacijih karakteristika od Zorzinja.[/quote]Eehh otkad ja govorim da Kantea treba povuci nazad na tu poziciju a pored njega neka se onda redaju igraci. Zorzinjo kad igra onda moze protiv ovih bunkerasa, kao Fabregas nekad, ali ni tad nije od Bog zna kakve koristi jer nije u stanju proigrati nista prema naprijed. I jebo ga tito vise i izmjena Bascuaji-Abraham.. Pa Abraham jedini i ulazio u sanse, momak stalno vreba u 16 i opasan je. A onda mi uvede ovog panja i mos ugasiti stream odmah, znas da necemo prismrdit vise golu.

- Kažeš da nisi gledao drugo poluvrijeme. Ako se ne varam, to je bio prvi korner Newcastlea, a prije toga smo mi napadali. Nije to bila neka njihova okupacija pa da sad kažeš stisli nas i žele više pobjedu.

- KDB je ofanzivni vezni, a Jorginho je zadnji vezni. Ne znam zašto ih poredite.

Sto opet dolazi do zakljucka da ova ekipa ne zna zabiti gol, a mi opet lako primamo golove. Opustamo se previse. Newcastle je odigrao pametno i koliko je trebalo. Pustili su nas da drkamo loptu po terenu, drz ne daj ubacuj loptu u 16terac. Da li je iko pucao van 16 metara? Sjecam se da je u prvom poluvremenu Abraham pucao jednu s 20ak metara, ali lopta otisla na Craven Cottage.

KDB jeste ofanzivni i ulazi vise u sanse, ali bude cesto u pozciji gdje i Jorginho, pa opet proigrava loptu prema naprijed. Uopste se ne okrece prema odbrani sto radi Jorginho.

Evidentno je da ovoj ekipi nuzno treba osvjezenja, jednostavno pojedicni ne znaju iznijeti igru. Tu je recimo Azpi na ljevom beku gdje si skroz zakinut za neke konkretne prilike na toj ljevoj strani. Willian takodjer koji zna eksplodirati poneku utakmicu i nema kontiunitet. I sta ocekivati onda od te strane?

Mada i nova pojacanja padaju u vodu s ovakvom Lampardovom politikom. Pored dva ljeva beka ti guras desnog beka na stranu. Da li je Azpi bas morao igrati na toj strani protiv Newcastlea?

Nisam ocekivao u pocetku neki maetstralan fudbal od Lamparda, ocekivao sam vise da donosi pametnijih i mudrijih odluka kad ekipa gubi, kad treba izmjene uvoditi, kad treba mjenjati pojedince, pogotovo jer je on nedavnio bio igrac, i bas iz ovih razloga treba da ima u stanje na terenu i sa igracke perspektive, posebno jer se radilo o vrlo kvalitetnom i inteligentnom igracu.

Nadati se da Liverpool uzme Uniteda sad i da zadrzimo ovih 5 bodova razlike, u suprotnom eto jos vece panike.

• Autor

Bilo je pred kraj šuteva iz daljine. Ali ne od strane Williana ili Barkleya, nego od strane Jorginha i Azpilicuete. Ti igrači mogu dati izvana, ali jednom godišnje. Ali dobro, nek se pokušava.

Primjetio sam da igramo nekako naopako. Bekovi nam ulaze u sredinu i ostavljaju prostor za krila. Obično to ide obrnuto.

Sto je najgore ponavlja nam se ova situacija non stop kada su bunker ekipe u pitanju. Ista stvar je i prosle godine sa Sarrijem bila s tim da smo imali i Hazarda koji je znao otkljucati ovakve odbrane sa svojim potezima, sad je to jos gore jer nemamo takvog igraca.

Ne znam sta da mislim, kriv je Lampard jednako koliko i igraci. S tim da sam siguran da ovdje manjka kvaliteta jer cim je neki igrac van forme to se osjeti uveliko jer ga nema ko kvalitetno zamjeniti.

Abraham jucer indisponiran i nema ga ko zamjeniti, ista stvar i sa Willianom i Odoijem, a zasto nije igrao Kovacic to samo Lampard zna.

Fali ovoj ekipi kvalitete da se ne lazemo ali Lampard ce morati nesto podhitno mijenjati, previse se oslanjamo na centarsuteve a to juce protiv Newcastle ne bi proslo dva dana da smo igrali.

Šta nije više problem manjak sreće?

Šta nije više problem manjak sreće?

Nije, objasnio sam na temi Lampard. Prvih 10-tak kola nismo imali srece a igrali smo dobro, sad imamo sistemski problem protiv ekipa koje se duboko brane u svojoj polovini. 

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.