Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Champions League - Group stage, Valencia CF vs Chelsea FC (27.11. '19 18:55)

Istaknuti odgovori

Kljucan mec za nastavak takmicenja i za Valensiju i za Celsi igra se veceras na Mestalji.
U prvom mecu smo porazeni iako smo bili bolji tim na terenu, sada je potrebno to anulirati i pobediti sa barem dva gola razlike. Postoje kalkulacije u kojima nam i bod veceras daje sanse za plasman dalje ali o tome se ne sme razmisljati, u obzir dolazi samo pobeda.
Mec propustaju Hadson Odoi, Barkli i Ridiger.
Videcemo umesto koga ce igrati Maunt, i da li ce Lamps odmoriti Zorzinja posle malo losijeg izdanja protiv Sitija.
Kante mora da igra, ostali nek se dogovore :D
Azpi je izdominirao protiv Sitija tako da ga ocekujem i veceras u prvoj postavi.
Ekipa na terenu kao za mec sa Sitijem, uz jednu promenu Maunt => Zorzinjo.
Ja mislim da ce Lampard zaigrati opet sa trojcem Jorginho-Kovacic-Kante samo sto ce Mount umjesto Pulisica. Meni je to ok obzirom da je Pulisic bio malo losiji protiv Citya a Mount bio na klupi prethodni mec. Nek Pulisic udje kada se ovi malo umore i svojom brzinom bude osvjezenje citavom timu ukoliko za tim bude potrebe.

Mogao bi mozda Azpi igrati lijevo a James desno?
  • Autor

Ja mislim da ce Lampard zaigrati opet sa trojcem Jorginho-Kovacic-Kante samo sto ce Mount umjesto Pulisica. Meni je to ok obzirom da je Pulisic bio malo losiji protiv Citya a Mount bio na klupi prethodni mec. Nek Pulisic udje kada se ovi malo umore i svojom brzinom bude osvjezenje citavom timu ukoliko za tim bude potrebe.

Mogao bi mozda Azpi igrati lijevo a James desno?

Pa ako ce birati izmedju Zorzinja i Pulisica Lamps ce pre birati svog penaldziju :D
Trebaju nam dva beka korisna u napadu, ne jedan :D

Jedno je sto ti i ja mislimo ali nesto imam osjecaj da ce Lamps tako zaigrati. Volio bih i ja da budem u krivu. Vidjet cemo. Mislim da nam treba jaka sredina, sa Kanteom to sigurno dobijamo, ekipa je sa njim jaca bar 30%. Samo da ne izgubimo ali mislim da cemo pobjediti. Kvalitetniji smo od njih iako ce Mestalja da gori veceras. Tamo nikad nije lahko igrati bilo kojoj ekipi.

Vjerojatno prolazimo i bodom ali treba ić na pobjedu i osigurati prolaz. A onda zadnje kolo još imamo i šanse za prvo mjesto.
Prva tekma sezone koju cu u potpunosti propustiti.

Termin los, mater im nas 2 puta stavljaju u 19h a neke nijednom.

Sretno momcima, da se vrate s pozitivnim rezultatom veceras. Najvaznije da je sve u nasim rukama.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Kepa me već počeo nervirati, ne samo radi onog gola, nego radi onog lošeg dodavanja Azpiju.

Reece James odlican, koliko znaci kvalitetan bek koji konstantno suradjuje u napadu i koji je isto tako prijetnja. Samo da nam je još takav ljevi bek.

Rezultat 2:2,

Posjed nešto malo više na našoj strani.

Ostalo je skoro sve na strani domaćina.

Domaćin bio bolji, imao bolje šanse i samo nas je sreća spasila poraza.

Mi smo odigrali loše, ružno, sporo, bezidejno.

Nerješen rezultat je i više nego povoljan i dobar za nas u odnosu kako smo igrali.

Možemo se lupati u guzicu.

Pulišić, Kovačić i Recce James su bili jedini pojedinci koji su donekle opravdali očekivanja.

Vrlo dobra odbrana Kepe. Prava majstorija.

Već nekoliko utakmica se pokazalo da nam ova 433 formacija ne odgovara baš najbolje. Sva trojica u liniji, Kovacic, Jorginho i Kante su više defanzivniji igrači i tako najbolje djeluju. Meni to ne izgleda dobitna kombinacija. Ne znam baš da li je najbolje počinjati utakmicu sa svetrojicom od početka. Sve se to odrazi na napad, još kada je tu Willian onda to ne može izgledati dobro.

Jorginho i Kante su odigrali razočaravajuće.

Prema sazecima, il su ovi montirali tako ili je stvarno tekma bila egal. Odlicne sanse na obje strane, nama sreca s VARom i njihovim promasajima.

Nisam gledao tabelu al bilo je rijeci da je i bod dobar. Kakve su sad kalkulacije za zadnje kolo?

• Autor

Prema sazecima, il su ovi montirali tako ili je stvarno tekma bila egal. Odlicne sanse na obje strane, nama sreca s VARom i njihovim promasajima.

Nisam gledao tabelu al bilo je rijeci da je i bod dobar. Kakve su sad kalkulacije za zadnje kolo?

Treba da mi pobedimo Lil i da Valensija ne savlada Ajax.

Po meni Valencia je bila konkretnija, ali smo imali i mi svoje sanse , slozio bih se sto se tice veznog reda mislim da Mount mora da se vrati na poziciju AMF umesto Kove ili Jorginha. Njihovi kontra napadi mnogo su bili opasniji nego nasi, i bas se primetila brzina kretanja lopte u sredini. Ja ne znam za vas ali sto mi primamo neke golove boze sacuvaj ove sezone, sa 30 metara, od stativu ,  odbijanje od igraca. Ponekad imamo i mi srece al u glavnom se to duplo obije o glavu.

Treba da mi pobedimo Lil i da Valensija ne savlada Ajax.

Mi prolazimo sigurno ako savladamo Lille samo je pitanje sa prve ili druge pozicije, a u Amsterdamu odlucuju Ajax i Valencija ko jos prolazi mada Valencia polaze nade u Lille da nama otme bod tada bi i Valenciji bod odgovarao u Amsterdamu.

Uglavnom najbitnije da sami o svojoj sudbini odlucujemo i pobjeda protiv Lille-a nam je dovoljna za prolazak. 

Al se zakuvalo u ovoj grupi, haos.

Znaci i Ajax mora igrati na pobjedu, kao i mi i Valencija, jednostavno nema prostora za manevrisanje. Cak i ako Valencija uzme Ajaxa a mi Lila, znaci Ajax je donji, s toga sumnjam da ce se oni zadovoljiti sa bodom.

Nama bi najidealnije bilo da mi uzmemo Lile a da Ajax remizira, mislim da bi prvi bili na tabeli, i olaksali bi sebi knock out fazu

Mada samo daj da prodjemo.

Ma dobro je to opet. Ovaj bod znaci mora se uzeti Lille i prolazak osiguran.

Vala ako ne mogu Lille dobiti na Bridgeu onda i nemaju sta traziti medju 16.

Ovo je klasican primjer velikog pritiska koji je bio prisutan i kod Lamparda i kod igraca. U podsvjesti su znali da im je bod dovoljan te su tako i igrali. Da nam je trebala pobjeda drugacije bi igrali, ovako prevelik je bio ulog a Valensija je bukvalno morala pobjedit jer su joj sad sanse minimalne.

Zasluzili smo jednu utakmicu i srecu da imamo, tokom citave sezone nas prate neki maleri i cudno primljeni golovi. U jednom trenutku imao sam utisam da svaki sut protivnika mora uci u gol. Pa i protiv Valensije u prvom kolu nismo imali srece, bili znatno bolji a i promasili penal.

Meni je ovo falilo, ove noci ludila i strepnje a sinoc je bas bilo gutavo. Govno je u meni umrlo u onom zadnjem napadu Valensije.
  • Autor
Da li je do pritiska ili lose postavke utakmice ne znam, ali bilo je jako lose, na momente potpuno negledljivo.
Valensija nas nadigrala svih 90 minuta.
Primili smo dva glupa gola, najblaze receno. Tacno je da bi neki bolji golman i odbranio prvi, ali Lampard treba da zaustavi video u momentu kad lopta stize do Solera a on sam ko duh na sred peterca. Niko od nasih igraca ga nije pratio, i to je nedopustivo.
Drugi gol iako je cisto slucajan ide Kepi na dusu jer je lose cenio let lopte. Izbacis je preko i cao djaci.
Al glupo je ne pohvaliti fantasticno odbranjen prnal, koji nas je spasao muka u zadnjem kolu.
Apsolutno nemam koga da pohvalim za igru sinoc, jer je ekipa delovala ko razbijena vojska.
Lamps je ostao rastrzan izmedju igranja na bod i svog stila fudbala od kog nije smeo da odstupi.
Ne znam kako ce da napravi balans na sredini terena i raspodeli minutazu ali od trojice Zorzinjo, Kante i Kovacic jedan je visak.
Onda i povreda Abrahama, za koju se nadam da nije ozbiljnije prirode.
Jako losa utakmica sveukupno gledano.
Sledeci je Vest Hem na Bridzu i to se mora dobiti, da ekipa ne padne psihicki.

Pa naravno da je i do Lamparda. Upravo sto Whisper kaze, nije ni on bio siguran da li da napada ili da se brani. Uci i on jbga, nije da je nemoguce da on pogrijesi. I on je osjetio pritisak kao i vecina nasih igraca. Polako, nije da smo igrali protiv Leccea vec protiv Valencije koja je na svom terenu za svaku ekipu tezak protivnik. Prosle godine su osvojili kup, dobijali i Real i Barcelonu na svom terenu, nije bogom dato da pobjedjujemo sve utakmice uz maestralnu igru. Imamo par igraca koji su do neki dan Chelsea i ligu sampiona gledali na TV-u i sad odjednom igras utakmicu u kojoj ne smijes izgubiti.

Bice to sve dobro, vremenom i iskustvom jos bolje. Mlad trener, mlada ekipa, sve su to faktori koje ne smijemo iskljuciti koliko god vec otrcano bilo. Mi smo ovu Valenciju trebali pobjediti jos u prvom kolu ali na njihovu srecu a nasu nesrecu ( sinoc obrnuto) nismo. 

Igramo citavu sezonu dobro i bolje nego sto je iko ocekivao. Dosta nam je igraca bilo povredjeno, neki su i dalje. Nije smak svijeta odigrati jednu utakmicu lose pogotovo kada je ta utakmica od tolike vaznosti kao ova sinoc.

Smiriti strasti i sagledati realno situaciju. Valencija uopste nije losa ekipa koliko se to mozda nekome cini, pogotovo kada igra na Mestalji.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.