Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 13: Manchester city (A) / sub 23.11.2019 18:30

6 članova je glasalo

1. 1.

• Pobjeda
      33%
      2
    • NerjeÅ¡eno
      33%
      2
    • Poraz
      33%
      2

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Potrošili su nam 50 minuta života sa ovim drugim poluvremenom. Ne znam je li gore to što je Willian imao toliko grešaka ili što se Pulišić nije ni vidio. Batshuayi kao neki amater odigrao svoje minute, dok je Mount nažalost bio postavljen predaleko od gola. Sreća za Kepu pa je onaj gol poništen.

• Odgovori 65
  • Pregledi 2,7 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

• Autor
Plus mogao je mount igrati od početka umjesto jorginha, kao i reece james.
Jorginho je spor i fizički slab za ovakve utakmice, Kovacic i Kante su bili puno bolji
Jorginho je morao startati na osnovu forme ove sezone, jedan od najboljih veznjaka u ligi.
Nemam sta zamjeriti ni Lampsu ni ekipi, 30tak minuta smo bili bolji protivnik.
Od minimalnog poraza nismo vise ni zasluzili, realno.
Uopste nismo lose igrali ali mogli smo bolje. Igrali smo protiv ekipe koja na svom terenu od zadnjih 50 utakmica ima jedan poraz i dvije tri nerjesene. Nasi igraci su mladi i fali im samo malo vise hrabrosti da bi protiv ovih najboljih ekipa bili bolji. To ce doci vremenom a ohrabruje cinjenica da smo rame uz rame kvalitetom sa ovim ekipama iz samog vrha.

Fali nam malo vise i individualne kvalitete na par pozicija ali ono sto svi vide i svjedoce je to da je Lampard vrhunski trener.

Zaboravio sam istaknuti činjenicu da nismo imali dovoljan broj napadačkih alternativa na klupi. Imali smo 2 klasična napadača koji su mogli da uđu samo umjesto Abrahama i jednog Mounta čiji bi ulazak trebao značiti malu promjenu formacije (što se nije desilo). Nismo imali nijedno pravo krilo, što je bio problem i nedostatak svježine po krilima u finišu utakmice je možda jedan od razloga zašto nismo na kraju više pritisli.

Edit: Nisam primjetio da je bio Pedro na klupi.. Ali idalje ovo što sam rekao ima smisla, jer se i taj Pedro tek oporavio.

Fali nama jos puno toga da bih bili dobri sa ovom ekipom u velikim utakmicama. Azpilicuetu treba poslati na klupu i uigravati Recea desno, Wilian je promasio 2 ciste sanse.
Zajebo se Lamps, morao je Pedro biti tu kad je vec Odoi otpao. Isto sam misljenja da je trebalo friske krvi po krilima, vise nego u samom spicu.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Mislim da je najveca greska bila Pulisic levo na ovom mecu kao desnjak jer sansi nije imao sa unutrasnjom igrom a drugo on i Wil nijednom nisu probali da zamene mesta. Kad je City promenio nacin presinga Jorginjo se pogubio.
Kepa izgubljen slucaj. Vise je koristi bilo od propalog transfera Toresa i Sevcenka nego od ovog. Placen 70 i kusur miliona a on nijedan zicer ne moze da skine. I + ova zadnja linija tu nema leba. Kancer ovog tima.
  • Autor

Mislim da je najveca greska bila Pulisic levo na ovom mecu kao desnjak jer sansi nije imao sa unutrasnjom igrom a drugo on i Wil nijednom nisu probali da zamene mesta. Kad je City promenio nacin presinga Jorginjo se pogubio.
Kepa izgubljen slucaj. Vise je koristi bilo od propalog transfera Toresa i Sevcenka nego od ovog. Placen 70 i kusur miliona a on nijedan zicer ne moze da skine. I + ova zadnja linija tu nema leba. Kancer ovog tima.

Kepa je skinuo onaj jedan zicer refleksno sto je islo ispod prečke. Danas je bilo kiksova njegovih, ali je imao sreće pa nije utjecao na rezultat.

Hajde sve to, i znalo se da ce City uzeti i bili smo svakako spremni na ovaj poraz.

Ali ne mogu se oteti dojmu da nasi konstantno na isti kalup igraju, pogotov kad je Jorginho tu pa lopta stalno ide kruzi oko sesnaesterca. I ne samo to nego i stoperi isto to znaju raditi, a Jorginho i Kovacic se uopste ne nude u sredini. Cak nema ni dugih loptih naprijed na bekove.

Bilo je situacija kada je Emerson sam bio po strani, i niko mu nije dodavao duge lopte da bi se preskocili neki igraci Citya

Onda ono sto sam vec spominjao, Kante i Kovacic, iako su losi suteri, nije opet opravdanje da ne probavaju koji sut na gol, sto je frustrirajuce kad dodju do 16terca, nego konstantno traze suigraca.

Generalno sto se utakmice tice, mislim da ni sami oni nisu ganjali pobjedu, to se moglo vidjeti iz aviona. Bilo je tu nekih pokusaja, ali sve u smislu ako prodje, prodje. 

Malo mi je zao sto nisu bili agresivniji, ne bi imali nista za izgubiti jer za sad nismo ugrozeni na tabeli. Ali eto sta je tu je.

Kao sto su svi rekli, Reece je trebao zapoceti od starta, ne kontam vise ni ovo mjenjanje bekova, to se u fudbalu ne radi, osim ako nije u pitanju povreda igraca.  Vaditi ljevog beka, da bi na njegovo mjesto stavio desno krilo, i uvoditi jos jedno desno krilo, nema smisla i to je nesto gdje ce trebati izgleda proci jos neko vrijeme da se navike nekih trenera iskorijene kod Lamparda.

• Autor

Hajde sve to, i znalo se da ce City uzeti i bili smo svakako spremni na ovaj poraz.

Ali ne mogu se oteti dojmu da nasi konstantno na isti kalup igraju, pogotov kad je Jorginho tu pa lopta stalno ide kruzi oko sesnaesterca. I ne samo to nego i stoperi isto to znaju raditi, a Jorginho i Kovacic se uopste ne nude u sredini. Cak nema ni dugih loptih naprijed na bekove.

Bilo je situacija kada je Emerson sam bio po strani, i niko mu nije dodavao duge lopte da bi se preskocili neki igraci Citya

Onda ono sto sam vec spominjao, Kante i Kovacic, iako su losi suteri, nije opet opravdanje da ne probavaju koji sut na gol, sto je frustrirajuce kad dodju do 16terca, nego konstantno traze suigraca.

Generalno sto se utakmice tice, mislim da ni sami oni nisu ganjali pobjedu, to se moglo vidjeti iz aviona. Bilo je tu nekih pokusaja, ali sve u smislu ako prodje, prodje. 

Malo mi je zao sto nisu bili agresivniji, ne bi imali nista za izgubiti jer za sad nismo ugrozeni na tabeli. Ali eto sta je tu je.

Kao sto su svi rekli, Reece je trebao zapoceti od starta, ne kontam vise ni ovo mjenjanje bekova, to se u fudbalu ne radi, osim ako nije u pitanju povreda igraca.  Vaditi ljevog beka, da bi na njegovo mjesto stavio desno krilo, i uvoditi jos jedno desno krilo, nema smisla i to je nesto gdje ce trebati izgleda proci jos neko vrijeme da se navike nekih trenera iskorijene kod Lamparda.

Ne razumije baš ove kritike prema Kanteu i Kovacicu, kada su danas bili najbolji u našem timu bez konkurencije. Jorginho je bio loš. Istina mogli bi više pucati ali to i nije neki njihov primaran zadatak, kreirali su jedini gol koji smo postigli.

Ovo što se giče bekova, jedino emersonu, azpilicueta se uopće ne nudi i ne znam zašto je još u prvom sastavu
Kante danas ubjedljivo najbolji, slijedi Kova pa Abraham. Meni je u zadnje vrijeme Zouma mnogo dobar, uljeva mi konacno samopouzdanje, daleko je bolji od Tomoria. Mislim da je danas cak Tomori zabio autogol a ne Zouma al hajd to nije ni bitno toliko.
Ponovo sam odgledao citavu utakmicu i mogu reci da sam prezadovoljan ekipom i igracima.

Sistemski i taktikom mi smo rame uz rame sa Cityem. Razlog jucerasnjeg poraza je samo individualna kvaliteta igraca. Iako mislim da nasi igraci i nisu toliko losiji ali im fali samo vise hrabrosti i odlucnosti ali to ce doci vremenom.

Oni sto hocu da kazem, ova ekipa je puna potencijala i vremenom ce biti samo bolja i bolja. Znam da je rezultat najvaznija stvar u fudbalu, ali iskreno jebes i rezultat ako cemo pobjediti iz jednog suta a protivnik imao 25 suteva i loptu u nogams preko 70%. Svako moze sretno pobjediti tako da mi je bilo vaznije vidjeti dobar i hrabar pristup protiv ekipe koju je skoro nemoguce nadigrati i pobjediti na Etihadu.

Slazem se, vrijeme je da ove dobre partije protiv velikih ekipa podjemo i pobjedjivati, ali neminovno je i pitanje samo vremena kada ce ova igra biti nagradjena i pobjedama. Prosto morat ce se to desiti.
  • Autor

Kante, Kovacic i Azpi najbolji. Svi znamo zasto ova dvojica, ali azpi, koliko blokova, spasio nekoliko cistih golova, Sterlinga zaustavio da se niije vidio, a on jedan od najboljih igraca lige.

Neću komentirati ono kada je ispao, tj kada mu je sterling pobjegao 10m iza leđa.
U napadu veliko ništa kao i uvijek, čak i ne ide naprijed što je možda i bolje jer ne zna

Neću komentirati ono kada je ispao, tj kada mu je sterling pobjegao 10m iza leđa.
U napadu veliko ništa kao i uvijek, čak i ne ide naprijed što je možda i bolje jer ne zna

Mislim lijepo je tako selektivno pamcenje, zaboravljas jednu od najboljih sansi na tekmi sto je napravio upravo azpi kada je kante cini mi se fulio cist gol.

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.