Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Round of 64: Derby County 0 - 2 Chelsea (05.01. ned) [W]

Istaknuti odgovori

ldMcgp0.jpg?1?7636

FA CUP

05.01.2014.NEDELJA,15:15h             

DERBY COUNTY vs CHELSEA

Chelsea je na sjajan način počeo novu 2014. godinu i to tako što su na nezgodnom gostovanju slavili kod Southamptona.Nakon dobrih rezultata u Premiershipu Chelsea se ovaj vikend uključuje u FA Cup a prvi protivnik je Derby County.Chelsea će na iPro-u pokušati osigurati prolazak u sljedecu fazu FA Cupa koji je veuma važan trofej u Engleskoj.Derby County je trenutno član Championshipa i oni su jedan od kandidata za povratak u Premiership a trenutno se nalaze na 4.mjestu tabele.Chelsea i Derby County su se posljednji put odmjerili snage 2008. godine a Chelsea je slavio sa visokih 6-1 na Stamford Bridgeu,dok je posljednji susret ova dva rivala na iPro stadionu odigran 2007. godine i taj duel Chelsea je dobio sa 0-2.

Ako se vratimo u posljednjih 10 susreta između Chelsea i Derby Countya možemo zaključiti da je Chelsea imao dosta uspijeha i to sa skorom od 7 pobijeda,2 remija i 1 poraz uz gol razliku 28:10.Chelsea ove sezone igra promijenljivo na gostovanjima i to će ekipa Stevena McClarena sigurno pokušati iskoristiti,ali ipak ce se ekipa Chelsea najviše "pitati" u ovom duelu.

Posljednjih 5 utakmica Derby Countya:

Derby County vs Wigan                    0-1

Barnsley vs Derby County              1-2

Huddersfield vs Derby County          1-1

Derby County vs Doncaster            3-1

Charlton vs Derby County               0-2

Posljednjih 5 utakmica Chelsea:

Southampton vs Chelsea                0-3

Chelsea vs Liverpool                      2-1

Chelsea vs Swansea                      1-0

Arsenal vs Chelsea                          0-0

Chelsea vs C.Palace                       2-1

Povrede Derby County:Craig Bryson,Johnny Russell,

Povrede Chelsea:Branislav Ivanović,Frank Lampard,Ryan Bertrand,Van Ginkel.

Prenos na Sportklub1.

5b43xky.jpg?1?8213

Vaša očekivanja???

Ocekujem rezervni sastav i pobjedu. Ne mislim da ce biti laka ali nek bude bilo kakva.
Samo odmorit prvotimce ali ipak ne previse izmijenit momcad jer je FA kup trofej vrijedan borbe.

Derby je igrao u odličnoj formi dosad, tek su u proteklom meču zabilježili prvi poraz poslije 10 tekmi. Ne treba se opuštati previše, mislim da rezultat na ovoj utakmici uveliko zavisi od pristupa.

Ocekujem mijesan sastav ali ne previse,nije Derby toliko losa ekipa.
Nasi bi trebali dobiti ovo s pola gasa ali opet nikad se ne zna,lopta je okrugla.

Miki Maus trofej, ne bih se čudio ni da Kalas dobije priliku (makar 5 minuta), s obzirom da je Bane povređen.

• Autor

Ako neko misli da ce za prolazak biti dovoljno samo da se Chelsea pojavi na terenu onda se vara.Derby je kandidat za Premiership,trenutno igraju dobro a posebno kod kuce.Gledao sam ih par puta ove sezone nakon što smo ih mi izvukli i sigurno nece biti kanta za napucavanje.Naravno da cemo se prvenstveno mi pitati u ovoj utakmici,ali ovo treba ozbiljno shvatiti,mislim da imamo dovoljnu širinu u sastavu da možemo malo promiješati sastav a da on i dalje bude respektabilan i to mi je drago.FA Cup je mislim važan trofej za Mourinha i sigurno da ce izvesti izmiješan ali i jak sastav.Slažem se da raezultat zavisi od našeg pristupa..

Sastav:Cech,Azpilicueta,Luiz,Kalas,Cole,Essien,Ramires,Schurrle,De Bruyne,Mata,Ba.

Derby mi je bas simpatican i drag klub, a ocekujem zanimljivu utakmicu, nesto ovako.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&list=WL7DnnHm3GX1AI77V-GEqwqrdUkuYx-L0a&v=pbc0Lh_e85E

Come on Chelsea!  :sal:

Miki Maus trofej, ne bih se čudio ni da Kalas dobije priliku (makar 5 minuta), s obzirom da je Bane povređen.

Pa nece biti da je "miki maus trofej". =;        Najstarije fudbalsko takmicenje na svetu i vrlo vrlo cenjen kup u Engleskoj. meni osobno bas drag kup. ;)

Pa nece biti da je "miki maus trofej". =;        Najstarije fudbalsko takmicenje na svetu i vrlo vrlo cenjen kup u Engleskoj. meni osobno bas drag kup. ;)

Bio sam malo ironičan. I meni je gotivno takmičenje, ali realno, ne donosi ništa posebno. I nismo Englezi, tako da ne možemo da razumemo zašto im je toliko važno ovo takmičenje.

Mora se ozbiljno shvatiti ova utakmica.Derby Country je sasvim solidna ekipa i nece nimalo biti lahko,razlika jeste u kvaliteti velika ali ne pobjedjuju uvijek kvalitetniji.Za ovu utakmicu bih odmorio Azpilicuetu zbog toga sto se Ivanovic nece ubrzo vratiti na teren i Azpilicueta je ove sezone odigrao dosta utakmica.Esien moze pokriti tu poziciju,Mata obavezno da odigra cijelu utakmicu.

Bio sam malo ironičan. I meni je gotivno takmičenje, ali realno, ne donosi ništa posebno. I nismo Englezi, tako da ne možemo da razumemo zašto im je toliko važno ovo takmičenje.

Mozemo razumjeti, cuj ne mozemo :S samo jedan je mickey mouse kup. Ovo je najvrijedniji kup na planeti, ovo svi zele osvojiti. Nema igranja, par igraca odmoriti, zajeban je tim derby i da pobjedimo ovo!

Ovo je najvrijedniji kup na planeti, ovo svi zele osvojiti.

Ti od FA kupa napravi Ligu šampiona.

Schwarzer
Kalas-David Luiz-Omeruo-Cole
Essien-Ramires
Mata-KDB-Schurrle
Ba

Volio bih ovako nešto. Budući da su Bane i Bertrand povrijeđeni, Azpilicuetu moramo imati spremnog za ligu. Sumnjam da će Omeruo dobiti šansu od prve minute.

Ocekujem dobar mec sa dosta golova 2-4 za nas 

Lahko smo ih dobili ali kako igra Oscar svaka cast,samo jos da je Mata igrao bilo bi jos bolja utakmica.
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.