Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 20: Southampton 0 - 3 Chelsea (01.01. sri) [3]

Istaknuti odgovori

Wsy1uYi.jpg?1?3307

PREMIER LEAGUE

01.01.2014.SRIJEDA,16:00h

SOUTHAMPTON vs CHELSEA

Chelsea je 2013 godinu završio pobijedom protiv Liverpoola u derbiju 19. kola Premiershipa,ali vremena za slavlje nema puno jer vec prvog dana nove 2014 godine Chelsea očekuje nezgodno gostovanje kod Southamptona.Za razliku od početka sezone ekipa Southamptona je u posljednje vrijeme počela pokazivati sve više slabosti,ali na svom stadionu su još uvijek dostojan protivnik svakom rivalu.Chelsea koji se trenutno nalazi na trecem mjestu sa samo dva boda zaostatka u odnosu na Arsenal sigurno ce pokušati da pobijedu protiv Liverpoola potvrdi sa nova tri boda.Chelsea i Southampton su prije 12 godina tačnije 01.01.2002 godine otvorili godinu međusobnim duelom i tada je ekipa Southamptona pobijedila na Stamford Bridgeu rezultatom 2-4.Od tada odigrali su još 9 utakmica u Premiershipu a Chelsea ima skor od 6 pobijeda,2 remija i 1 poraz.Na svom posljednjem gostovanju na St.Mary's Chelsea je izgubio rezultatom 2-1 što je dokaz da Chelsea ni ovaj put nece biti u mogucnosti da bez borbe dođe do bodova.

Posljednjih 5 utakmica Southampton u Premiershipu:

Everton vs Southampton        2-1

Cardiff vs Southampton       0-3

Southampton vs Tottenham   2-3  

Newcastle vs Southampton    1-1

Southampton vs Man.City      1-1

Posljednjih 5 utakmica Chelsea u Premiershipu:

Chelsea vs Liverpool             2-1

Chelsea vs Swansea             1-0

Arsenal vs Chelsea                0-0

Chelsea vs C.Palace             2-1

Stoke City vs Chelsea            3-2

Povrede Southampton:Boruc,Wanyama,Osvaldo(postoji mogucnost da bude spreman)

Povrede Chelsea:Ivanovic(postoji mogucnost da bude spreman),David Luiz(suspenzija),Bertrand,Kalas,Lampard,Mikel(postoji mogucnos da bude spreman),Van Ginkel.

Sudija:Martin Atkinson

Prenos na Sportklub1

Vaša očekivanja???

Dembine mušterije :)

Ali počinje Eto'o pogani jer je dao gol, jedino ako se nije povredio jer kad je izlazio šepao je nešto..

• Autor

Samo odakle ti mikel da je povrijedjen :D

Pronašao sam na nekom engleskom sajtu da ima gripu i to isto piše i na Fantasy Premier league :D

Vjerovatno ce biti spreman ali eto vidjecemo..

Ne uzmemo li ovdje 3 boda bacili smo sav trud uložen jučer niz vodu.

Zato hrabro, čvrsto i na pobjedu. Vrijeme je konačno za jednu seriju pozitivnih rezultata. COYB!

Ovaj mec ce biti tezi nego ovaj sa Liverpulom :) Bas mi zao ovog Sautemptona imaju tezak raspored i sve lose rezultate vezu 

Ako ovdje kiksamo e jebeÅ¡ ga onda. Pobjeda pod svaku cijenu iako će ovo bit neugodno gostovanje. Ali odradit će to momci nekako. 

Voleo bi videti Schurle Mata KBD iza Torresa mozda bi imalo efekta malo i promeniti da prodrmamo Torresa,ali i da osvezimo ekipu.

nista od toga, treba nam pobjeda protiv sotona, samo igrati u napadu s torresom i s ramijem umjesto luiza

Sent from space

Ovo se mora dobit kako bi pobeda nad liverpulom imala smisao i da ovu novu godinu pocnemo pobedom, soton je u losoj formi i to treba iskoristiti, imaju par bitnih igraca koji su povredjeni.

Sve osim pobede je neuspeh.

Come on Chelsea!! :sal:

teska utakmica ali da bi se titula osvojila moraju se dobivati utakmice i na teskim gostovanjima.Atkinson sudi,pohvaljujem odabir sudca za ovu utakmicu.Covjek je plavac 100%.

• Autor

Uh bojim se da ekipa ponovi ono što se često dešavalo ove sezone a to je da nakon dobre serije i važne pobijede jednostavno ekipa nije bila u stanju da nastavi u istom ritmu.Ovo je teška utakmica i nimalo naivna ekipa,ali ako hocemo nešto postici onda moramo dobijati nije bitno gdje i protiv koga igramo.Sigurno je da ce mentalna snaga ekipe biti na testu,jer idemo na jedno teško gostovanje posle pobijede u derbiju i to uvijek može biti "mač sa dvije oštrice" jer ekipa malo "poleti" i vrlo je važno da ekipa bude svijesna da im niko nece pokloniti bodove,uz pravi pristup možemo dobiti bilo koga na svijetu,ali i isto tako bez dobro pristupa može nas spustiti na zemlju bilo koja ekipa Premier lige a to su dokazali Stoke,WBA,Newcastle itd.Treba odigrati hrabro sa jasnim ciljem a to su 3 boda,ove sezone se i ne možemo pohvaliti igrama i rezultatima u gostima ali jbg ako hocemo titulu onda MORAMO pokazati kvalitet,snagu i mentalitet i na teškim gostovanjima.Southampton ce sigurno tražiti bodove baš kao i mi tako da se nadam da ce se igrači snaci u tim okolnostima.Nije bitno ko ce dati gol neko od naših ubojiti napadača,Azpilicueta ili Cech :D.

Sastav:Cech,Azpilicueta,Cahill,Terry,Cole,Ramires,???,Hazard,Oscar,Mata,Torres.

Samo hrabro i bez odustajanja :sal2:

:sal: :sal: :sal:

Sastav s 99% sigurnošću

XIvssouthampton_crop_exact.jpg?w=650&h=4

Mou je rekao da je htio uvesti šurlu ali ozlijede mu nisu dopustile, bane i lamps izvan stroja, ne vidim da će vaditi ni hazza ni oscara zbog tate

Sastav s 99% sigurnošću

XIvssouthampton_crop_exact.jpg?w=650&h=4

Mou je rekao da je htio uvesti šurlu ali ozlijede mu nisu dopustile, bane i lamps izvan stroja, ne vidim da će vaditi ni hazza ni oscara zbog tate

Verovatno ce igrati Schurle levo,kao i Mata mesto oscara jedino nisam siguran ko ce igrati desno dal ce odmarati Azara ili bi cak mogao dobiti sansu i KBD sto bi ja voleo.

Verovatno ce igrati Schurle levo,kao i Mata mesto oscara jedino nisam siguran ko ce igrati desno dal ce odmarati Azara ili bi cak mogao dobiti sansu i KBD sto bi ja voleo.

nema razloga da se Hazard odmara jer posle ove utakmice sliijede utakmice FA cupa gdje ce sigurno neki prvotimci biti odmoreni.Po meni je Hazard siguran u sastavu.

Cech; Azpilicueta, Cahill, Terry ©, Cole; Mikel, Ramires; Schurrle, Mata, Hazard; Torres

sviđa mi se sastav, posebno što Scurrle i Mata igraju, draže gledati Torresa nego etoa

Svidja mi se sastav, moglo bi se dobiti ovo. U Sotonu ne pocinju Lambert, Ward-Prowse, Clyne, te Osvalda nema nikako.

Stvarali smo prilike koje se morale iskoristiti.Southampton je pri kraju utakmice bio bolji.

Momci su neozbiljni, primecuje se iz aviona. Ramiresu falilo pola sekunde da zatrese mrezu... 

Morace Mou da podigne glas malo u poluvremenu.

Konacno neki visok rezultat.Mora se priznti da se ulaskom Oscara se sve promijenilo u nasu korist.Kad pogledam onakvog tuznog Matu sve mi je jasno koliko je Oscar vazan igrac za klub sto nije bio slucaj prosle sezone.Jedini nacin da Mata igra u prvoj postavi jeste da ga prebaci na Mikelovo mjesto i upari s Ramiresom,nije neki igrac Mikel to svako zna,najvise mi smeta sto usporava igru.

To je to. Potvrda dobrih partija protiv Swanseaja i Liverpoola i sada pobjeda u derbiju od prije par dana ima smisla. Bravo, nema sta. Sigurnih 0:3 bez primljenog gola iako smo ga mogli primiti. Bio je nas dan i to je odlicno. U drugom poluvremenu Soton nije imao cemu da se nada. Sa izmjenama smo prebacili u drugu brzinu i konacno slomili protivnika trecim golom. To nam je falilo u prethodnim utakmicama. Dobro je sto se ovo desilo - miran finis tekme, dobro za moral ekipe. Trebaju nama i Schurrle i Willian - to se zove sirina ekipe a ne besmislene kupovine. Kad neko ima los dan, ima ko da udje i promijeni nesto. Strasno koliko Willian vremenom postaje sve bitnija i bitnija karika ove ekipe. Odlican takticki igrac. Drago mi sto je bas on zabio. Kako vrijeme odmice, djelujemo sve bolje i organizovanije. Narocito me raduje presing. Zadovoljan sam, napredujemo u svakom smislu iz kola u kolo.

Odlicno smo prosli ovaj sjebani raspored (Arsenal, Swansea, Liverpool, Soton). Bez poraza uz 3 pobjede. Mnogo su se momci potrosili i sada imamo mec u kupu za vikend, ali sto je mnogo vaznije naredna ligaska tekma je za 9-10 dana tako da ekipa ima malo vise vremena za odmor. 

Naredna 3 kola su Hull (A), United (H) i West Ham (H).

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.