Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 05: Chelsea 2 - 0 Fulham (21.09. sub) [3]

Istaknuti odgovori

primjetio sam jednu zanimljivu stvar, a to je da dosta ljudi želi torkea u napadu...hahha, nije da vam serendam nešto, torres je trenutno logičan izbor svakome tko je realan, samo si vrtim u glavi i uspoređujem prošlu sezonu i sve one od kada je torke tu sa ovim trenutnim stanjem

..

zanimljivo baš, strašan je taj nogomet u svakom svom segmentu...

vidjeti ćemo kojih će 11 izvesti mou na teren, međutim uvjeren sam da ćemo ovu utakmicu pobjediti..

na bridgeu nas nikada nisu dobili, siguran sam da neće ni sada a red je da se prekine ovaj trenutni crni niz, kao i ovaj od zadnja 3 uzastopna X-a u utakmicama koje igramo s cottagersima na bridgeu..

znači ništa osim pobjede ne dolazi u obzir, ma kakva ona bila i kako god izborena, samo MORA biti pobjeda..

KTBFFH

Nakon dvije katastrofalne utakmice,iz govana se moramo vaditi na vrlo nezgodnoj ekipi kao sto je Fulham.Nisam optimistican po pitanju rezultata ali nadam se da ce me i ovaj put demantirati,jer prosla dva puta su me demantirali kada sam bio uvjeren u laganih 6 bodova.

Iskreno, ne ocekujem nista. Nakon onakvih partija nista me vise ne moze iznenadit... Samo u svemu tome postoji ona mala nada, sta bude biti ce. :) 

Eto ga zabismo a i pobjedismo nakon nekog kraceg vremena.

Prvo poluvrijeme kontao sam opet cemo popusit, nista, skroz slabo bilo. Imali oni jednu sansu 1 na 1 sa Cechom al legenda spasava!

Imali mi sansu preko Ivanovica kad je pucao al je blokirao neko il golman cini mi se.

U drugom vec malo smo vise napadali al tesko smo dolazili do te prave gol sanse. Kad smo zabili, nekako izgurasmo da dodje do Oscara, onda je krenula odlicna igra. Dominirali smo u svemu, mnogo prilika, cak ovaj 2-0 rezultat i nije posten po meni, jer je Ramires mogao zabiti gol al uvijek mu u blok stanu. Torres odlicnu priliku imao. Pokazao je barem meni da treba i MORA igrati prije jednog Eto'o-a.

Oscar nastavlja sa odlicnim igrama. Eden prosjecan, nista specijalno, al eto bolji nego protiv basela je bio.

Surle je bio upecatljiv pravo, dosta je radio za ekipu, prava radilica. Ulazio par puta sa lijevog krila u 16-erac. Bolje mu lezi igra na lijevom krilu.

Ivanovic nastavlja sa dominatnim duelima, odlicnim partijama u defanzivi. Nas najbolji defanzivni igrac.

Oscar je imao najvise dobijenih duela procitao sam statistiku negdje.

Uglavnom, vazna pobjeda. Sutra city/united prosipa bodove.

Igra nam je opet losa,previse komplikuju,ali svi do jednog,previse je lopta u nogama,treba stalno da se krece,slabo je otvaranje igraca,a imamo dosta brzih igraca,mora to puno bolje,da nije usla lopta na gurku u gol,bili bi u problemu. Mou mora da ih nauci da probijaju bunker jer ce 70% igrati tako protiv nas. Sve u svemu vazna su 3 boda. Oscar predvodnik,Bane? O njemu ne treba trositi reci,konstantan,borben,lud,neprolazan,zatvara,otvara,nema sta ne radi. Momcina i po. Nista idemo na sledeceg protivnika,korak po korak,vazna 3 boda zbog stanja na tabeli,zbog morala ekipe.

Previse se komplikuje u napadu, bez potrebne jednostavnosti.

trebace Jose dosta raditi sa ekipom kako  bi se poboljsale neke stvari.

Najmrze mi je dodje lopta do eden-a. I sad on gleda da doda nekome, ali niko ne prilazi, sve daleko stoje, i moze on pokusati dodati al to il ce presjec mu neko loptu il dok ovaj primi kako treba oduzet ce mu.

Trebaaju igrati blize. Previse su udaljeni i zbog toga i jesmo ko qrac.

Nema tu eke velike filozofije, posle serije losih rezultata bila nam je potrebna pobeda, kakva god. Drugo poluvreme ocigledno bolje, tacno se vidi koliko je vazan bio taj prvi gol. Bane i Oscar najmotivisaniji na terenu. 

Primecuje se razlika u taktickoj postavci. Ranije su Mata, Oscar i Eden igrali blize jedan drugom, i na malom prostoru resavali protivnike i pravili akcije, a sada je Mou, iako je Oscar #10(fiktivno zaduzen za playmaking), sav teret prebacio na Hazarda. Previse ocekuje od njega, i sem na mecu protiv Bayerna, ne reaguje najbolje na pritisak. Mlad je on momak, i nema sumnje da ce izrasti u vrhunskog igraca, ali on ima s kim da igra, i Mourinhu ce doci iz dupeta u glavu, kad-tad.

Oscar je na momente neshvacen na terenu. On igra nekim slobodnim stilom, koji u PL davno nije vidjen. Nekoliko pasova iz prve koji nisu prosli, jer ga saigraci nisu najbolje ispratili donosili su potencijalnu opasnost protivniku. On tezi tome da u momentu napravi key pass ili asistenciju, ne voli da zadrzava loptu, ako nema potrebe. Bice on top player. 

Mora se napomenuti i Mikelov gol. Nevidjeno mi je drago zbog njega. 

Najvaznija su 3 boda,to nam je bilo potrebno.Imamo sposobnost da kontrolišemo i cuvamo loptu samo nam fali odlučnost i oštrina u završnici.Pohvalio bi Ivanovica,Oscara i naravno našeg golgetera Mikela :D

Odlična igra jedan dio drugog poluvremena, najbitnije da je pobjeda tu. Malo nas realizacija jebe, morali smo jučer dati više od 2.

Jedino ne shvaćam zašto se Hazard toliko forsira, imao sam osjećaj da je preumoran.

Mikelu svaka čast za gol, nisam mogao vjerovati. Dugo se nisam tako veselio zbog jednog gola.

Meni je najviše drago što sam nakon najmanje 5 godina vidio Chelsi o kojemu sanjam. Ovo se odnosi na igru poslije postignutog gola. Znači svi, ali baš svi vrše presing i igraju kao da je 0-0. To hoću da gledam, posebno na SB. Boli me neka stvar protiv koga igramo. Svi su igrali za ekipu i samo išli naprijed. Nisu im dali disati, nema izgubljene lopte. 

Hoću da se ovakva igra nastavi i dalje a ne da prosipamo bodove na gluposti tako reći. 

Fulham nije niti jednom prešao centar, je ali slučajno :D

Nadam se da je jučerašnja utakmica razbila ovaj crni niz. Pohvale za Oscara i Baneta, koji su bili najaktivniji na terenu. Pohvale za Mikela na dugo očekivanom golu.

prvo poluvrijeme slabo odigrano a drugo ranim golom se lakse igralo,posle gola i ulaskom Toresa smo poceli igrati bolje i stvarali smo prilike,mogli smo i vise dati golove ali i s ovim sam zadovoljan jer je pobjeda jedino sta se broji u ovom duelu.

Uzeta 3 boda sto je najbitnije i to uz clean sheet. Tesko dajemo golove, ali jos teze primamo. Jos je mnogo posla pred ovim momcima i ono 2. poluvrijeme je izgledalo malo bolje nego prethodne 2-3 utakmice. Konkretnija igra ali sa mnogo prostora za napredak. Ramires - Mikel vrlo losi juce. Sidwell - Parker nas pojeli u prvom poluvremenu. Mikel i Ramires samo vracaju lopte a kada ih pokusaju gurnuti naprijed, to su tako providni pasovi da me ne cudi sto su ih Sidwell - Parker sjekli kako su htjeli. bas iz jedne takve sanse je Bent isao 1 na 1. Sreca pa je lose sutao. Mikel se izvadio golom koji je odlicno postignut za igraca koji nije 100 godina dao gol. Drago mi je zbog njega s te strane.

Odlicno je sto je igra prosjecna a mi smo u vrhu i vrlo tesko primamo golove. 

Igra prosjecna nista posebno,uspjeli smo se nekako izvuči i okrenuti utakmicu u svoju korist,ovo je daleko od onoga sto mi mozemo!

Ali 3 boda su jako bitna,idemo sada dalje sto bolje i odlucnije,tek je pocetak sezone nadam se da ce igra poceti na nesto licit.

Nadam se da ce i Mourinho progledati i shvatit da je Mata jedini igrac u Chelseu koji moze svojom lucidnošcu i potezima izvuci iz ekipe maximum cak kad nam i tesko ide!

Najvise se bojim da ne izgubimo Matu,a to bi se moglo vrlo lako dogodit! :/

Ja sam pogleda od 1 do 90 pa cu dat svoj sud o utakmici.. Na trenutke smo totalno izgubljeni pogotovo u fazi obrane jer ako protivnik fulhamove kvalitete može mirno odigravat pasove na 35 metara od našeg gola to onda nije dobro... Inače obrana iako je protiv basela primila dva gola djeluje sigurno ako se ne varam 2 gola smo primili u 5 kola ukljucujuci dva teska gostovanja.. E sad vezni red. prštimo od kvalitete a ne možemo spojit 3 brza dodavanja da krila mogu dobit balun iza leđa cuvarima... E tu vidim cili problem. U prvom redu mikel igra odlično defenzivno čak na trenutke i naprid odlično šta je veliko osvježenje za nas.. Lampard odličan ali mislin da je igrač za cca 60 min pa je možda bolje da ulazi s klupe po potrebi i stane na balun.. Oscar daje dosta golova ali po meni ne igra dobro previše krivih dodavanja previše kompiciranja itd.. Hazard nas je navika na puno puno bolje tako da ga treba čekat samo mu dokazat da nije jedini..Ramires me fascinira kako od 5 primanja 4 puta mu se balun odbije ali doslovno ka od zida a znam da posjeduje kvalitetu za prvu momčad...Schurrle-a ne mogu ocijenit jednostavno izgubljen gore dole ni on ne razumi čini mi se šta mu je radit.E sad napad ja tvrdim vec dvi godine da nije problem u igracima koji igraju u napadu mislin je ali ne u tolikoj mjeri koliko neki pišu nego jednostavno nema protoka baluna između veznog reda i napada.. etoo mi nikad ne bi igra u prvoj jer mislin da torres u kombinaciji sa mazacarom moze dat puno puno više.. A sad nešto sta me strašno muči zašto mourinho nešto ne promjeni ako ovako očito ne ide jer ima tu mogućnost.. Stavit matu umjesto hazarda da mu se dokaze da nije nezamjenjiv, schurrlea ostavit ubacit williana, i svakako dat bizonu šansu pa čovik minute nije igra od kada je doša..Čak bi i dembi da koju utakmicu neka počme a ne etoo doša i odma starta od prve sve utakmice... To ne razumin... I još de bruyne? sta s njim igračem koji se najviše svidija na otvaranju sezone nema ni na mapi... ne razumin ništa toliko

Igra prosjecna nista posebno,uspjeli smo se nekako izvuči i okrenuti utakmicu u svoju korist,ovo je daleko od onoga sto mi mozemo!

Ali 3 boda su jako bitna,idemo sada dalje sto bolje i odlucnije,tek je pocetak sezone nadam se da ce igra poceti na nesto licit.

Nadam se da ce i Mourinho progledati i shvatit da je Mata jedini igrac u Chelseu koji moze svojom lucidnošcu i potezima izvuci iz ekipe maximum cak kad nam i tesko ide!

Najvise se bojim da ne izgubimo Matu,a to bi se moglo vrlo lako dogodit! :/

Igra prosječna, čak na trenutke i očajna. Ništa posebno. Uspjeli smo se nekako izvući i okrenuti utakmicu u svoju korist. Ovo je daleko od onoga što mi možemo!

Ali 3 boda su jako bitna. Idemo sada dalje što bolje i odlučnije. Tek je početak sezone i nadam se da će igra početi na nešto ličiti.

Nadam se da će i Mourinho progledati i shvatiti da je Mata jedini igrač u Chelseu koji može svojom lucidnošću i potezima izvući iz ekipe maksimum čak kad nam i teško ide!

Najvise se bojim da ne izgubimo Matu, a to bi se moglo vrlo lako dogoditi! 

Ovo boldano je to što ja mogu dodati. Ostalo je sve čovjek sam lijepo naveo...  :rolleyes:

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.