Jump to content

Mauricio Pochettino (trener)


Recommended Posts

Ja i dalje vjerujem u Pocha, ima tu i tamo gresaka al ne moze za 4 mjeseca sve se napravit pogotovo sa ovako neiskusnim mamlazima.

Danas smo dobro igrali al igraci se opustiöi na 3 0 i umalo prokockali tekmu. Vjerujem da im je ovo dana jedno veliko iskustvo bilo. Da se igra dok sudije na svira

Link to comment
Share on other sites

Eh šta smo naučili u ovih 20 ligaških + nešto malo utakmica u kupu.

Forsirati će se formacija sa 4 nazad. Nakon nekih početnih lutanja došlo se do te formacije.

James je prvi izbor za desnog beka, drugi izbor je Cucurella, treći Gusto, četvrti Disasi. Chilwell je prvi izbor za lijevog beka, Colwill drugi, Cucurella treći, Gusto četvrti.

Ne radi se dovoljno na prekidima. Nismo opasni iz prekida, nema ni dobrih centaršuteva, ni uigranih akcija, ni šuteva. Branjenje prekida i centaršuteva je možda još i gore. Posebno branjenje skoka na drugoj stativi, a svi štoperi koje imamo su dobri skakači. To se uigrava. Odbrana se uigrava, ne dovodi se novi štoper. Nikakvi Diomande, Tah i Todibo nisu bolji od ovih što imamo. I da su bolji neće nam pomoći jer ih ne zna iskoristiti. Tuchel je napravio granitnu odbranu od igrača koji su bili predmet šprdnje. Xabi Alonso u Leverkusenu također.

Ekipa nije u stanju da preokrene utakmicu kada gubi, niti da mirno privede utakmicu kraju kada vodi.

Igrači su lideri po broju bespotrebnih žutih kartona. Ne znam koliko im se puta treba reći da će za svako izbijanje lopte nakon prekida igra dobiti karton, kao i za svako traženje kartona za protivničkog igrača. Pored toliko povreda se još treba boriti i sa nepotrebnim suspenzijama.

Trener se ne pita oko transfera, vlasnik radi šta god hoće.

Link to comment
Share on other sites

Sve je to super zapazanje, mene vise zanima sta je rjesenje za to i kako biti bolji? Da li je sve do trenera? Da li je samo potrebno vrijeme za koje mi navijaci Chelsea nismo navikli ili je i do igraca? Selekcija igraca? Da li je smjena trenera jedino rjesenje?

 

Link to comment
Share on other sites

Selekcija je njegova stvar, on misli da tako treba. Možemo biti malo zadovoljniji u zadnje vrijeme jer je svima pokazao da nisu nezamjenjivi i svakom ko je zaslužio je dao kakvu-takvu priliku. Kad su u pitanju prekidi i skok igra tome bi trebali posvetiti više pažnje na treninzima jer je jasno da ovo kako su do sada radili nije dalo rezultate. Mislim da se neke stvari ne mogu promijeniti ko god da dođe za trenera. Ovi sigurno ne bi doveli nekoga da im se miješa u transfer politiku. Još uvijek mislim da bi ga trebalo pustiti da odradi barem čitavu sezonu.

Link to comment
Share on other sites

Nema tu mnogo filozofije, najmladji tim u ligi, i izmenjeno 70 80%tima. Tu treba rad rad i samo rad. Kod takvih ekipa je trening mnogo vazan. Narednih 20 ak dana je laksi raspored i bice vremena za trening, tako da ce to dosta predodrwditi sezonu. 

Ekipa treba dosta da poradi na samopouzdanju i da izbegava da polemise sa sudijama i da tako gubi na fokusu. 

I kartoni, i silne promasene sanse i golovi iz prekida, i to sto ne uspevamo da mec privedemo kraju su posledica decijih bolesti koje se moraju prelezati ovako ili onako. 

Adi je lepo reko ne pomaze tu dovodjenje nekog Taha ili slicno igraca. 

Mene najviše zanima gde sada vidi Nkunkua i da li ce ga rotirati sa pozicijama ili ce ga zakucati za jednu, da ki AMC, LW, ili SC ili ce pod neophodno biti dovodjenje spica. Po meni da, uz prodaju Broje. 

Link to comment
Share on other sites

Napredak postoji i to vidljiv. Ovaj Celsi kao najmladji tim u ligi ima igru za razliku od onog pre god dana. Nazalost to nije vidljivo trenutno kroz tabelu. Mi zaboravljamo kako je tim Prosle god bio rastimovan. 

Ovom timu trebaju korekcije (realizacija, disciplina, prekidi). Prosle god korekcije nisu bile dovoljne vec je trebao totalni zaokret u igri. 

Link to comment
Share on other sites

On 7/28/2023 at 9:16 AM, hamco said:

Kako vam se cini do sad Pochetino i njegova taktika? Znam da se dosta rotira, ekipa se fizicki priprema, ali jeste li ocekivali vise presinga? Meni je protiv Newcastle to bilo bas slabo, skoro da ga nismo igrali nikako, veliki dio meca smo im dali loptu i zonski se branili. Nije to bio bunker ali svejedno. 

Mora to bolje.

Jos na pripremama sam skuzio da ne igramo presing :D

A cim se Whisper ne javlja bice da je razocaran u tolikoj mjeri ko i skaro za Havertza.

Link to comment
Share on other sites

Kad je Gvardiola uveo Tika taka u baru svi su pohitali i rekli hocu da igram kao barca, kad je Klop uveo taj gegen presing, svima je to pod must have. 

Istina je da se u danas njem fudbalu postize sve vise golova tako sto protivnika natera na gresku ali jednako je ucinkovito i taj presing i takozvana zamka. Taj presing o kome mi pricamo, i da ga vrsis u kontinuitetu je jako zahtevan i treba mnogo vremena i to se vremenom vezba

Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago, diablo_bih said:

Statisticki najvise povreda ima Brighton, pa su opet ispred nas i imaju neki stil, sa mnogo gorim igracima.

Shvatio je diablo konacno koliko je De Zerbi dobar trener :D

Link to comment
Share on other sites

Nije isto, Brighton je ekipa koja se postepeno gradi već godinama, počevši s Potterom pa nastavno s De Zerbiem koji je nastavio njegov posao. Kad već imaš posloženu igru i sistem lakše je preživjeti ozljede i lakše je zamjenama uletit u takvu ekipu.

Ovo je Pochu prva sezona. Ne nastavlja se na ništa jer em si promjenio pola ekipe od lani em Potter nije ništa složio na šta možeš nastaviti. Znači, tek gradiš ekipu a stalno ti se neko ozljeđuje, to nije ni malo lako. U predsezoni si uigravao si ekipu oko određenih igrača i onda ti se oni ozljede... Sjećate se Conteove prve sezone, koja je tajna toga što je u tako kratkom roku uspio posložiti ekipu? Nije imao ozljeda! Cijelu smo sezonu odigrali s 14 igrača. 

Link to comment
Share on other sites

Bio bi uspjeh da dohvatimo bilo kakvu Europu. Govori se o višemilionskim ulaganjima, ali džaba ta ulaganja kada se u međuvremenu napravilo puno grešaka u koracima. Prvo se prošle zime dovelo puno mladih igrača i umjesto da se do kraja sezone forsiraju oni zajedno sa mladim igračima koji su tu od ranije, dešavalo se suprotno jer se Potter borio da nekako sačuva posao. Kasnije je doveden Lampard koji je uspio dodatno da unazadi ekipu iako smo mislili da je to nemoguće. Ni on se nije proslavio sa guranjem mladih igrača, trebalo mu je 5-6 utakmica da izvede par krila Mudryk-Madueke. To vrijeme se trebalo puno bolje iskoristiti. I ovoga ljeta se griješilo, dovoljno je pogledati ko nam brani i ko nam igra u napadu. Konkurencija je prejaka, u ligi ima 9 supertimova + Brighton. Nije lako nadoknaditi veliki zaostatak i probiti se.

Pochettino nije unazadio ekipu kao njegovi prethodnici, ali ne radi ni odličan posao. Od početka sezone je to jedna ravna linija gdje nismo imali velike nizove dobrih ili loših rezultata. Najbolji niz 2 pobjede zaredom, najgori niz dva poraza zaredom. Još uvijek ne znamo ništa o ekipi ni nakon 20 utakmica, a maksimum je uspio izvući samo iz Palmera i Gallaghera.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, hamco said:

Da li bi po vama bio uspjeh top 6 i osvojen jedan od kupova? Uzmite u obzir sve cinjenice, totalno nova ekipa, uglavnom mladi igraci, novi trener, ogroman broj povreda i slicno. 


Nama bi uspjeh da izgradimo neki sistem i kontinuitet. Top 6 ili osvajanje kupa i nije neko mjerilo, jer smo i prije dok smo losi bili zavrsavali u top4 samo zato jer su drugi jos gori bili.

Svakako bih volio da izborimo neku evropu da se dodje do nekog novca, i da nas ameri ne zavale na kraju i odvedu u jos vecu propast.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...