31. januar 2013.13 god. comment_105199 Puno ime: Gustavo Augusto "Gus" Poyet DomÃnguez Mjesto roÄ‘enja: Montevideo, Urugvaj, UZAN Godina roÄ‘enja: 1967Stigao je u Chelsea 1997. godine, u vrijeme kada je klub osvojio prvi trofej nakon 26 godina pauze. Svojim golovima, nevjerovatnim proslavama istih i zaraznim entuzijazmom je obilježio naredne Äetiri godine uspjeha Plavaca.ChelseaOd prve utakmice je uspostavio blisku vezu s navijaÄima, a nakon samo dva mjeseca Äinilo se da je sezona za njega gotova zbog povrede križnog ligamenta. No, uspio se vratiti do utakmice polufinala Kupa pobjednika kupova u kojoj je zabio i pogodak te odveo ekipu do finala u Stuttgartu.Golovi u važnim utakmicama su postali njegov zaÅ¡titni znak. Pogodio je u pobjedi Chelseaja u UEFA Super kupu, a njegov pogodak je odveo Chelsea u prvu Ligu prvaka za klub. Osim toga, postigao je po pogodak u oba polufinala FA Cupa.Postigao je 14 golova kao vezni igraÄ u svojoj drugoj sezoni za klub kada je odmarao tri mjeseca zbog povrede zadobijene pred Božić, a mnogi navijaÄi vjeruju da bi Chelsea osvojio titulu u prvenstvu da nije bilo te povrede.Imao je sjajan tajming i tehniku, a bio je ubitaÄan u zraÄnim duelima. Odluka Gianluce Viallia da ga izostavi iz utakmice Lige prvaka protiv Barcelone mu je teÅ¡ko pala i, iako je postigao 12 golova u svojoj jedinoj sezoni pod vodstvom Claudia Ranieria, naredne sezone je morao otići jer je menadžer namjeravao praviti novu ekipu.TottenhamProdat je Tottenhamu kada je imao 33 godine za 2 miliona funti, a uskoro je sa Spursima pobijedio Chelsea u polufinalu FA Cupa, Äime je donekle pao u oÄima pojedinih navijaÄa Chelseaja. No, njegovih 49 golova u 145 nastupa za Chelsea su bili odliÄna statistika za jednog veznjaka, koga je odliÄno zamijenio najbolji veznjak u historiji kluba, Frank Lampard.NajviÅ¡e je igrao za Real Zaragozu (239 nastupa), a igrao je joÅ¡ i za Grenoble, te River Plate. Prijavi
31. januar 2013.13 god. comment_105207 Kako bih voleo da nam on ili Zola budu treneri do kraja sezone,a mozda i duze ako ne dodje Mou. Prijavi
31. januar 2013.13 god. comment_105221 Zbilja mi je viÅ¡e muka od ovakvih Å¡pekulacija. ÄŒekamo Mourinha kao ozebli sunce, a u medjuvremenu "želimo" Poyeta, Moyesa, Zolu... Dobro da nisam joÅ¡ nigdje proÄitao da Abramovich sprema senzacionalnu ponudu JurÄiću ili Vermezoviću... [size=4] [/size] Kao Å¡to imamo najveću mladu golmansku nadu na svijetu na posudbi u Atleticu, a lomimo se kao dovesti Butlanda, Begovića... Da nije smijeÅ¡no, bilo bi žalosno... [size=4] [/size] Prijavi
31. januar 2013.13 god. comment_105227 Ma puna mi je kapa više ne provjerenih trenerskih imena,uvik eksperimentiramo sa izborom igraca i trenera.Dovedi mi Mourinha,ako neces njega dovedi mi Lowa,dovedi mi Moyesa koji su napravili vec nesto u karijeri a ne ljude koji se nisu jos ni pokazali. Opet ce bit isto sve dok nas neko pošteno ne dovede u red. Prijavi
31. januar 2013.13 god. Autor comment_105237 Ja bih volio da Benitez ide iz kluba iz istih stopa, pa makar ova legenda preuzela klub do ljeta. A od ljeta naravno Mourinho! Prijavi
1. februar 2013.13 god. comment_105342 ma već mi je pun kurac ovih privremenih, pa će doć i Poyet pa Äemo odigrat dobro koji mjesec, osvojit FA cup il Euroligu (ili napravit dobar plasman) pa će doobit trajni ugovor, pa Äe iz Bayerna izjavit kako je Pep srao u ženskom WC-u i kako mora otiÄ, roman Äe istog momenta potjerat Poyeta (kojeg kao i sve ostale nije ni želio) i krenut po pepa koji Äe nas odjebat i otiÄ opet u neku piÄku materinu Prijavi
20. mart 2013.13 god. comment_113486 Kakvog Readinga? Kad se to on povezivao s njima? Meni se Äini da si ti temu promaÅ¡io. Prijavi
20. mart 2013.13 god. comment_113494 Kakvog Readinga? Kad se to on povezivao s njima? Meni se Äini da si ti temu promaÅ¡io. Opaaa, pa zar nam to Posebni neÅ¡to nije uspio upratit ? :D http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/reading-transfer-news-chelsea-legend-1774967 Da sam ja na Gusovom mjestu, ne bih uzimao Reading. Bit će njemu i boljih prilika, a mrtvi Reading niko ne može spasiti od ispadanja tako da mu na isto izaÄ‘e. Prijavi
20. mart 2013.13 god. comment_113516 Eto,Wisey,i to je moguće. Slažem se s tobom,bit će boljih prilika za njega,ovo bi trebao preskoÄit. Prijavi
21. april 2013.13 god. comment_117564 JuÄer demolirali Blackpool 6:1. Najvjerovatnije će igrati PO, ako narednu tekmu dobiju sigurni su. Mogući protivnik Palace, Bolton ili nekim Äudom Leicester/Notthingam. Prijavi
17. juni 2013.13 god. comment_130091 Skoro sigurno odlazi iz Brightona http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/22563280 Prijavi
23. juni 2013.13 god. comment_131040 Da se nadovezem na pricu o odlasku: Mike Ashley will bring in Gus Poyet if Alan Pardew decides he can take no more of Joe Kinnear at Newcastle. Newcastle ima dobru ekipu, ako uspeju da ih zadrze na okupu, i dovedu pravog trenera, sa iskustvom, gornji deo tabele je na dohvat ruke. Smatram da Gus nije taj, da on treba jos da se praksuje. Prijavi
23. juni 2013.13 god. comment_131058 Ja bi volio da se realizira to sa Newcastleom, nitko se nije rodio iskusan. Prijavi
24. juni 2013.13 god. comment_131118 Smatram da Gus nije taj, da on treba jos da se praksuje. A da ga dovedemo kao rezervnog menadžera pa da ga pošaljemo na pozajmicu u Vitesse? Ako se dobro sećam, tražili su savet od Čelsija koga da postave za sledećeg menadžera. Prijavi
24. juni 2013.13 god. Autor comment_131158 E svašta, ovo se do sada moglo vidjeti samo u ovim našim kozijim ligama. Kakva neozbiljnost i nezahvalnost kluba. Prijavi
7. oktobar 2013.12 god. comment_147044 Sunderland are set to appoint Gus Poyet [on a 3 year deal] as their new manager within the next 24 hours (BBC) Prijavi
7. oktobar 2013.12 god. comment_147048 Sretno Gusu, ali imat će pretežak posao, morat će Äudo napraviti. Kad pogledam kakvo je stanje Di Canio ostavio iza sebe, ili kakav rusvaj bolje reći, a kakav raspored imaju u narednih nekoliko meÄeva... Jako teÅ¡ko. Prijavi
8. oktobar 2013.12 god. comment_147099 Danas bi trebao preuzeti Sunderland. http://www.safc.com/news/team-news/2013/october/new-head-coach Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.