7. oktobar 2012.13 god. comment_82437 Robert Huth, obrambeni igrač i bivši reprezentativac Njemačke rođen je u Berlinu 1984. godine. Pokazavši se kao izuzetan talent Chelsea ga dovodi u svoje redove 2001. godine kada je imao svega 17. godina (prije toga igrao je za podmladak Uniona iz Berlina) te ga šalje u svoju akademiju na kaljenje. Stoga Huth se može komotno nazvati igračem Chelseajeve akademije. U prvi tim Plavaca prelazi u sezoni 2002-2003, i u Chelseaju ostaje do ljeta 2006. godine. Odigrao je ukupno 50ak utakmica, od čega 42 službene. Postigao je dva gola za Chelsea - jedan u Ligi šampiona/prvaka, drugi u FA kupu. 2005. godine Bayern iz Minhena je za njega poslao ponudu, ali je trener Plavaca Jose Mourinho glatko odbio. Ipak zbog sve veće konkurencije u obrani, Robert Huth je teška srca odlučio napustiti Stamoford Bridge i u srpnju 2006. godine odlazi u Middlesbroug. U Stoke Cityju je od 2009. godine i za njih je odigrao najviše utakmice - trenutno preko 100. Jedan je od glavih igrača Stokea već godinama. Za njemačku reprezentaciju je odigrao 20 utakmica i zabio 2 gola, ali se od repke oprostio 2009. godine. Mislim da smo pogriješili što smo ga pustili. Vaše mišljenje? Prijavi
7. oktobar 2012.13 god. comment_82439 borben igrac,slazem se da je medju glavnim igracima Stokea,najopasnije u skoku zbog svoje visine.Igrao je u onoj utakmici protiv Bayern Munchena prije nekoliko godina kad smo pobijedili i prosli dalje,otad se Bayern poceo raspitivati za njega. Prijavi
7. oktobar 2012.13 god. comment_82472 bio je back up up za tada daleko najaci odbrambeni duo Terry/Carvalho! Meni je uvijek djelovao nekako smotano i nepokretno u dresu Chelsea. Mislim i da je ostao kod nas nebi se razvio u igracinu kao sto je onda u M"borou i Stoke-u, jer je jednostavno konkurencija bila prejaka. ostalo mi je u sjecanju da ga je Mourinho u nekoj utakmici ubacio s klupe na poziciju spica, jer vise nije imao nikoga ofanzivnijeg na klupi Prijavi
9. oktobar 2012.13 god. comment_82669 Glavni čovjek obrane Stokea trenutno. Pomalo mi je i drag, ali slažem se, nije mogao napraviti neki veći trag u plavom dresu pored Terrya i Carvalha te je odlazak bio najbolja i najrealnija opcija. Prijavi
10. oktobar 2012.13 god. comment_82828 I meni je nekako smotano izgledao dok je za nas igrao. Jednostavno, smatram da nije bio dovoljno dobar za nas... Al', eto, kao i svi bivši igrači, onako drag mi je momak i drago mi je što je razvio uspješnu karijeru. Prijavi
6. februar 2016.10 god. Autor comment_249785 Igrac utakmice danas. Nista pored njeg ove sezone u obrani ne prolazi. Danas ko bedem. Plus dva gola. NJEMACKA STIJENA!Ps. Ili je stjena. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.