Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Robert Huth (2002-2006, 42 nastupa)

Istaknuti odgovori

0,,1~2926140,00.jpg

0,,1748986_4,00.jpg

Robert Huth, obrambeni igrač i bivši reprezentativac Njemačke rođen je u Berlinu 1984. godine. Pokazavši se kao izuzetan talent Chelsea ga dovodi u svoje redove 2001. godine kada je imao svega 17. godina (prije toga igrao je za podmladak Uniona iz Berlina) te ga šalje u svoju akademiju na kaljenje. Stoga Huth se može komotno nazvati igračem Chelseajeve akademije.

U prvi tim Plavaca prelazi u sezoni 2002-2003, i u Chelseaju ostaje do ljeta 2006. godine. Odigrao je ukupno 50ak utakmica, od čega 42 službene. Postigao je dva gola za Chelsea - jedan u Ligi šampiona/prvaka, drugi u FA kupu.

2005. godine Bayern iz Minhena je za njega poslao ponudu, ali je trener Plavaca Jose Mourinho glatko odbio. Ipak zbog sve veće konkurencije u obrani, Robert Huth je teška srca odlučio napustiti Stamoford Bridge i u srpnju 2006. godine odlazi u Middlesbroug. U Stoke Cityju je od 2009. godine i za njih je odigrao najviše utakmice - trenutno preko 100. Jedan je od glavih igrača Stokea već godinama.

Za njemačku reprezentaciju je odigrao 20 utakmica i zabio 2 gola, ali se od repke oprostio 2009. godine.

Mislim da smo pogriješili što smo ga pustili.

Vaše mišljenje?

borben igrac,slazem se da je medju glavnim igracima Stokea,najopasnije u skoku zbog svoje visine.Igrao je u onoj utakmici protiv Bayern Munchena prije nekoliko godina kad smo pobijedili i prosli dalje,otad se Bayern poceo raspitivati za njega.
bio je back up up za tada daleko najaci odbrambeni duo Terry/Carvalho! Meni je uvijek djelovao nekako smotano i nepokretno u dresu Chelsea. Mislim i da je ostao kod nas nebi se razvio u igracinu kao sto je onda u M"borou i Stoke-u, jer je jednostavno konkurencija bila prejaka.
ostalo mi je u sjecanju da ga je Mourinho u nekoj utakmici ubacio s klupe na poziciju spica, jer vise nije imao nikoga ofanzivnijeg na klupi
Glavni čovjek obrane Stokea trenutno. Pomalo mi je i drag, ali slažem se, nije mogao napraviti neki veći trag u plavom dresu pored Terrya i Carvalha te je odlazak bio najbolja i najrealnija opcija.
  • 3 godine kasnije...

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.