Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 29: Aston Villa (A) 04.03. - 20:30h 

Istaknuti odgovori

• Popularna objava

Najvazniji mec sezone. Samo pobjeda nas ostavlja u igri za top 5. Remi ili poraz znace da cemo imati gotovo nemogucu misiju. Nadam se da to igraci i strucni stab shvataju, a cini mi se po jednoj Liamovoj izjavi dalo se naslutiti sta predstavlja ovaj duel.

Nema Neta. Cucurella je trenirao i trebao bi biti spreman. Nadam se da Palmer i James mogu potegnuti, pa nek ih odmara protiv Wrexhama za vikend. Zaista ne zelim gledati Gusta u ovako bitnoj utakmici. Stoperi i golman su davno prepricana prica. Znam da ce kiksati pa treba samo pozeljeti da ti kiksevi ne rezultiraju golom za protivnika ili crvenim kartonom.

Ocekujem neke minute za Govnaća i Delapa veceras.

Pobjediti moramo, ok nije X smak svijeta u smislu da nam Villa nece pobjeci na 9 bodova (igraju protiv Uniteda iduce kolo) ali ne treba razmisljati u tom pravcu vec samo o pobjedi. Vrijeme je da pobjedimo ali nece biti lako jer je i Villa u losoj formi i igraju za njih takodje jednako vazan mec i to pred svojoj publikom. Vjerujem da ce i oni dati 100%. 
Za njih ne igraju Tielemans i McGinn i to je za njih veliki minus. 
Sto se nas tice, nadam se da ce Estevao biti spreman, u suprotnom ocekujem Garnacha. Cucurella ako nije spreman neka igra Hato, samo da ne gledam Gusta na lijevom beku. 

Mislim da ce Fofana igrati ponovo sa Chalobom, zato je vazno da James igra u prvih 11 i to na desnom beku. Takodjer bih zadrzao Santosa i Caiceda u sredini, a Enzo neka igra u oba pravca. 

Nadam se i zaista ocekujem da ih pobjedimo. Bolji smo i kvalitetniji od Ville.

Poraz Liverpoola, tesko gostovanje Uniteda, mec Uniteda i Ville u narednom kolu. Pa mi ovo moramo da dobijemo kako znamo i umemo. Menjao bih samo ono sto je najneophodnije i Sarra umesto Chalobaha, to je sve. Na stranu taktika i sve pristup mora da bude na nivou ekipe koja zeli da igra LS i nikako drugacije.  

Koliko i kako na ovu ekipu moze uticati da se nesto "mora", nemam pojma, opet kazem kao i protiv Arsenala, ne vjerujem našima sekunde, valjda budu znali sta rade i sta je u igri.

Ah sta reći, opet nam ostaje da se nadamo i molimo da ce se poklopiti milion okolnosti pa da odigramo pristojnu utakmicu. Koliko se moramo cuvati Ville toliko se moramo cuvati i naših doktora defanzive.

Ako opet dobijemo crveni ranit cu se u oko.

Lose smo se uveli u utakmicu, jako jeftin gol nasom krivicom.

Ali ekipa nije pala, odmah je krenulo punom parom naprijed, da ne kazem cak i previse jer je Villa jako cesto imala livadu ispred sebe u kontrama, ne znam kako Watkins nema gol u ovom poluvremenu.

Na kraju rizik se isplatio, preokret golovima majstora Joao Pedra, valjda necemo sjebati ovo u drugom poluvremnu i valjda se necemo prerano zatvoriti

• Autor

Kakav preokret, vrhunski. Ovo ne bismo pod celavim napravili ni da se igra 4 dana. Bravo momci, samo jako u drugom. Mora se ici na gol vise, jer s ovom odbranom ne bih bio siguran ni da je 4-1 za nas. Oni ce sigurno praviti promjene i takticki mijenjati na poluvremenu, treba Liam obratiti paznju sad. 

Pokazalo se koliko kretnja, utrcavanja bez lopte znace u fudbalu. Prvi gol vrlo jednostavan samo zato sto imas igraca koji zeli ponavljati ta utrcavanja i imas vezne igrace koji ce odigrati pas. Kod celavog je bilo zabranjeno zakonom i jedno i drugo. To ko ne vidi ili ne konta ili se pravi blentav.

VAR je najbolja stvar kad se koristi kako treba. Danas najbolji primjer. U ovakvoj utakmici presudju centimetri, a ulog je ogroman. Zato ima video tehnologija, pa se fino pauzira, povuce crta i sve cisto, posteno. Kod njihovog gola odmah sam vidio da je Watkins malo prerano uletio, samo sam se nadao da engleske sudije nece glumiti nesto. Srecom na ovo ne mogu puno uticati. Inace nasa velika sreca da su u onoj situaciji nazad bili Caicedo i Hato koji su ispravno drzali liniju, jedino tako se mozes braniti 4 na 2. Cak su trebali i izici na Rodgersa vise. Al da su bili Chalobah i Fofana npr., znamo svi kako bi zavrsilo.

• Popularna objava

Nasi izasli hrabro, prve dvije minute pritisak i oni nam spucaju kontru i odmah go. Vec sam pomislio da je to to, vec vidjena situacija, nasi ce kruziti kruziti i nekako iz kontre primiti i drugi.
Pokusavali su, pokusavali, masile se neke sanse i na kraju porodimo taj go za 1:1. Odmah krenemo po drugi, greska nasih nesporazum i 2:1 za Villu, tu sam ispizdio i sreca da je mjesec posta tj Ramazan pa sam donekle osaburio. Vec vidjen scenario milion puta, bolji na terenu 1:7 u sutevi do tog trenutka, 0:7 u kornerima… ali 2:1 u golovima. Na svu srecu VAR ponisti go. Do kraja smo i preokrenuli, opet milimetri na nasoj strahi, konacno, zasluzili smo to.

Drugo poluvrijeme perverzija, cak se moglo i trebalo zabiti jos koji go, prije svega to mislim na prilike Garnacha. Palmer je u drugom crtao po terenu, rekao bih konacno od njega partija kakve nam trebaju. Apsolutno nemam zamjerke za ovakav pristup i borbu. Hato mi se svidja, ima tu igraca i sasvim okej backup opcija za Cucija. 
Pedro se dozvao, o tome u njegovoj temi. 

Za vikend na papiru laksa utakmica pa opet krece paklen raspored i teski protivnici.

Malo mi žoao ovog nabedjenog zalizanog indijanca! Vi cete da se umesate u borbu za titulu!! Ovo je i prosli put trebalo da se desi al nikad nije kasno. 

Jedan od najvaznijih meceva ove sezone i mnogo mi drago al mi nije drago sto ga prenosila arena 14826384 kanal pa nisam mogao da gledam i masturbiram!

Bravoooooooo, konačno nešto pozitivno da se desi, neka svjetlost da se ukaže.

Ogromna 3 boda, kao što Bari kaže sve je ličilo na naše kiks utakmice, ali ipak na kraju ubjedljiva pobjeda.

Motivacija na nivou, voljni momenat isto, ušlo se od početka hrabro, kako god čovjek skonta ostaje veliki žal za ona dva kiksa protiv Leedsa i Burnleya, morali smo tu više.

Pohvale za večeras treneru i igračima.

• Autor
  • Popularna objava

Ova pobjeda je ogromna iz vise razloga. 

1. Vraca nas u bitku za LŠ i otvara potpuno karte. Koristimo kiks Liverpoola, priblizavamo se Villi.

2. Dize samopouzdanje unutar cijelog kluba nakon nekoliko losih rezultata i kikseva. A dolazi pred FA kup i prvi duel s Parizom.

3. Gura Villu jos dublje u ponor psiholoski. Nek sad oni razbijaju glavu mogu li se dici iz ovoga. Mi smo im ispraznili stadion 15 minuta prije kraja nocas, a poveli su 1-0 u 2. minuti.

Trebamo uzivati u vecerasnjem rezultati i igri. Okrenuli smo rezultat vec do kraja prvog poluvremena sto je bilo fantasticno. U drugom odradili odlican posao do 98. minute. I defanzivno i ofanzivno. Samo takvom koncentracijom se moze pobjedjivati u ovoj ligi. Bez straha, hrabro.

Cestitke cijeloj ekipi. Moram priznati licno da me Gusto pozitivno iznenadio. Bio je bas dobar prema naprijed a i nazad se borio. Treba nam svaki igrac ako cemo se fajtati do kraja.

Kako se izdominiralo danas, kakva igra, uzivanje, pogotovo nakon sto se rano primio gol, brzo smo se vratili i okrenuli. Ono sto jos vise raduje je da smo nastavili da gazimo protivnika do kraja i da smo ih ugazili do kraja, mogli smo i petardu uvaliti. Tako se igra fudbal pun mi kurac onih utakmica ko protiv Leedsa kada ih gazis i sve propadne za 10 minuta ili onog mucenja sa Burnleyem

Kako je utakmica tekla sve smo bolje igrali. Rano primljen gol i prilike Ville na startu, a nakon toga sve veća dominacija naših. Zaslužili smo da centimetri budu na našoj strani u finišu prvog poluvremena, i zbog viđenog u prvom poluvremenu, i zbog viđenog u prvom dijelu sezone.

Sve ste već rekli i o važnosti pobjede i o vjerovanju u preokret i o svemu. Jedino što bih promijenio da sam trener bi bile ranije izmjene. Razumijem, ispustila se prednost previše puta, razumijem Wrexham sljedeća utakmica, ali moglo se odmah na 4-1 početi mijenjati. Prva izmjena se desila kad su dvojica zalegla. Mogao se odmah ubaciti Cucurella da osjeti loptu, Lavia da diže formu, Delap ne bi li nešto zabio, Sarr da skuplja iskustvo, sa druge strane Enzo da se izvede da ne dobije karton, Fofana, James i Palmer da bude managing minutes, Gusto koji je napola spreman, Joao Pedro da nam se slučajno ne povrijedi. Ali dobro, puno je više pozitivnog.

U ovom kolu nam se sve poklopilo, idemo dalje da iskoristimo to.

2 hours ago, cobinho said:

Jedan od najvaznijih meceva ove sezone i mnogo mi drago al mi nije drago sto ga prenosila arena 14826384 kanal pa nisam mogao da gledam i masturbiram!

Ja gledao sa zakašnjenjem, jedva našao jer je pisalo da je na toj areni Francuska liga od 20:00 do 22:00.

• Autor
  • Popularna objava

Drugi Pedrov gol me podsjetio na skoro identican nas gol na Villa Parku, cini mi se 08/09 sezona pod Hiddinkom kad smo mljeli sve redom. Tad je Lampard ovako proturio loptu a Anelka prebacio njihovog golmana. Ali Pedrov finis je jos bolji jer je lijeva noga bila.

• Popularna objava

Joao Pedro je bio neverovatan, pravi onako world class performans dostojan napadaca Chelsea 

Garnacho radio sve suprotno od onoga do sad, bio je bas motivisan, igrao u oba pravca, cak je uspeo i da predribla nekoga sem sebe 😁 Samo neka se drzi ovakvog pristupa i bice to ok

Hato takodje zasluzuje sve pohvale, cela odbrana je izlimitirala svoje gluposti na minimum.

Ali mi smo i dalje ekipa Cola Palmera.

Lik je bio sramotan u prvom delu, ali kad je konacano zaplesao ekipa se transformisala. Brate sad nam najvise trebas, saberi se malo, stisni zube. 

3 hours ago, Wisey said:

Drugi Pedrov gol me podsjetio na skoro identican nas gol na Villa Parku, cini mi se 08/09 sezona pod Hiddinkom kad smo mljeli sve redom. Tad je Lampard ovako proturio loptu a Anelka prebacio njihovog golmana. Ali Pedrov finis je jos bolji jer je lijeva noga bila.

Sjecam se da je to bila prva Hiddinkova utakmica i ta pobjeda nam je bila veoma vazna. Mislim da je na kraju 1-0 zavrsilo za nas. 

Ili je Hiddinku bila prva utakmica protiv West Bromwich Albiona ipak. 

Odma se pobedi kad imaš više raspoloženih igrača, pedro je jedini bio dva nivoa više, ali su ostali doprineli u napadu, kljakavi Garnaćo, Enco, pa Gusto, Palmer i to je suština šta je potrebno za pobedu

mi smo imali mnogo utakmica ove sezone gde su svi ovi igrači bili ko mrtva puvala, normalno, razliku čini pogotovo onaj Pedrov gol za preokret, magija uz odlično dodavanje Enca

Kako je ovo bilo lijepo gledati, Rosenior nas je preporodio gledajuci igru, napokon se desavaju akcije, razigranost, nepredvidivost. Naravno imaju mecevi gdje su igraci idioti, pa dobiju ili crveni ili svi budu kao da igraju pod heroinom.

Pedro je zvijer, napokon pravi napadac od Diega Coste, ali ja ocekujem i vise, nekad voli komplikovati sa loptom i glumiti desetku.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.