Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 26: Leeds (H) 10.02 20:30h

Istaknuti odgovori

PLChelseaLeeds2122.thumb.jpg.ef02d599c7f381a5d329f37227ed9537.jpg

Must win utakmica apsolutno.

Znamo kako su nas lepo udarili o zemlju u proslom susretu kad smo posle dva odlicna rezultata konacno mislili da ce se nesto promeniti. Verujem da smo naucili na greskama proslog nam trenera i da cemo ovaj mec resiti u svoju korist.

Sto se sastava tice voleo bih da vidim Jamesa i Estevaoa umesto Gusta i Neta, drugih promena ne ocekujem da ce biti.

Uci u presing rano i postici golove na vreme. 

Leeds ekipa kao Brentford, fizicki dominantni a takvi nama obicno ne gode. Sreca pa igramo kuci ali brine me ova utakmica, jednostavno su ekipa koja nam ne godi. Nadam se da necemo puno promjena praviti jer nemamo kvalitet na klupi. 

Tezak mec. Leeds je fizicki jaka ekipa, trkacki top spremni i bore se za svaku loptu. Ako krenemo kao protiv WHU nema teoretske sanse da preokrenemo. Oni su pokazali da mogu sa svima igrati ravnopravno, nama su strpali 3 komada. Dakle, samo puna ozbiljnost do zadnje minute. 

Treba nam kreativnost Palmera, ostao je duzan pored onih penala da nesto iz igre napravi. Liam nek rotira u kupu protiv Hulla, ali veceras samo najspremnije i najbolje na teren poslati.

Večeras mora biti ozbiljan pristup od samog početka i to očekujem od igrača.

Mislim da su željni naplatiti račune od poraza protiv Leedsa u decembru kada smo rotirati sastav u toj utakmici i na kraju doživjeli poraz. 

Uz pravi pristup ova utakmica se može i "mora" pobijediti. 

Prebitna utakmica.

Da sam baš ubjeđen u pobjedu, i nisam baš, morat cemo biti na nivou jednostavno, prvo poluvrijeme sa West Hamom nam se ne smije ponoviti. Nadam se da ce pojedinci poput Palmera imati individualno dobru utakmicu jer bi nam bas značilo.

Mislim da su naši morali u okviru priprema za ovu utakmicu pogledati bar 2 puta ono naše gostovanje Leedsu. Rasuli nas ljudi na svim nivoima, nadtrčali nas prije svega, zatvorili nas do perverzije, tako da treba nam sve suprotno u odnosu na tu utakmicu. 

Oni su okrenuli sezonu prelaskom na 3-5-2, pronasli su se u tom sistemu, tako da priprema utakmice mora biti na nivou bitnosti ove utakmice jer je baš prebitna.

Prvo poluvrijeme jedno od boljih ove sezone. Bas dobra i tecna igra, ali ne sterilna bezvezna dodavanja nego smislen napad. Vide se neke novine u igri, prije svega okomitost i raznovrsnija ofanziva. 

Steta je da nismo ovakvu dominaciju krunisali drugim golom, da i ovi pozadi malo odahnu. Moze nas jebat jedino neki krompir gol iz prekida, kiks ili drugi zuti nasem kartoniranom igracu.

Ne smijem previse hvaliti da ne bi obratna situacija kao s West Hamom. Moramo povezati 2 dobra poluvremena. Sretno momci u drugom !

• Autor

Malo samo jaci presing udariti prvih 15 minuta nastavka i gotovi su oni. Konacno igra kroz sredinu i odmah se primeti razlika. 

Mnogo bitna stvar sto Enzo, Santos i Caicedo ne smetaju jedan drugome vec svako zna svoju ulogu. Santos me posebno odusevljava jer igra podignute glave i gura loptu napred kad god moze.

Sramota, najboljeg stopera drzi na klupi i na kraju to odluci utakmicu.

Penal diskutabilan, drugi gol cista ruka.

Zamalo sam polomio sve po kuci, zasluzili smo pobjedu ali kad ne iskoristis sanse ovo se desava. Plus onaj promasaj Palmera... uh

Nije mladost i neiskustvo kad ti igrac sa toliko premijerligaskih utakmica u nogama ko mazga ulijece igracu, pravi glup penal i poklanja momentum utakmice protivniku.

Mali Josh da je kod prethodnog trenera vise igrao na stoperu, iskustva skupljao, ne bi mu se desilo ono. Znao bi da se lopta cisti preko tribina. Imao je jedan zuti a mimo toga sasvim dobar mec odradio. Ne zamjeram njemu ni blizu kao Caicedu. 

Nekoliko puta smo se provukli, te sa dosta losijom igrom dolazili do bodova. Danas se nama dogodilo da dominiramo 90% utakmice, protivnik nam ne pogleda prema golu bukvalno i na kraju zabije 2 gola iz nicega. A kao slag na tortu, najbolji igrac promasi citav gol sa 3 metra. Da si balvan postavio umjesto Palmerove noge, ono bi se odbilo u gol. Jednostavno nije islo poslije. Onaj pritisak pred sam kraj me podsjetio na stari Celzi, kad protivnik ne moze disati zadnjih 10 minuta.

Nazalost, ovakvi kiksevi ubijaju ekipu psihicki i unistavaju samopouzdanje. Bice bas tesko sad dici se opet.  

Ovo se desava u fudbalu , nije to nista novo. Zasluzili jesmo 3 boda al neiskustvo pa nam se desava cesto. Ista prica kao protiv usran vile, primimo gol i ugadimo se. Fali nam lider na terenu sa iskustvom. 

12 hours ago, Wisey said:

Nije mladost i neiskustvo kad ti igrac sa toliko premijerligaskih utakmica u nogama ko mazga ulijece igracu, pravi glup penal i poklanja momentum utakmice protivniku.

Mali Josh da je kod prethodnog trenera vise igrao na stoperu, iskustva skupljao, ne bi mu se desilo ono. Znao bi da se lopta cisti preko tribina. Imao je jedan zuti a mimo toga sasvim dobar mec odradio. Ne zamjeram njemu ni blizu kao Caicedu. 

Nekoliko puta smo se provukli, te sa dosta losijom igrom dolazili do bodova. Danas se nama dogodilo da dominiramo 90% utakmice, protivnik nam ne pogleda prema golu bukvalno i na kraju zabije 2 gola iz nicega. A kao slag na tortu, najbolji igrac promasi citav gol sa 3 metra. Da si balvan postavio umjesto Palmerove noge, ono bi se odbilo u gol. Jednostavno nije islo poslije. Onaj pritisak pred sam kraj me podsjetio na stari Celzi, kad protivnik ne moze disati zadnjih 10 minuta.

Nazalost, ovakvi kiksevi ubijaju ekipu psihicki i unistavaju samopouzdanje. Bice bas tesko sad dici se opet.  

Malo Joshu a i drugim stoperima da je bilo receno u takvim situacijama loptu sto dalje nabijati od gola ne bi bilo problema. Cak je Leeds imao ne bas identicnu, ali slicnu situaciju kad je Pedro vrsio pritisak na odbranu Leedsa pa je ono ili golman njihov ili Ampadu ispucao loptu u aut. 

Previse smo mi bodova prosuli zbog zadrzavanja lopte u svojem 16tercu pod svaku cijenu. 

Sad sam pogledao drugi gol opet. Kakav je ono cirkus bio. Pored Josha veliku krivicu snose Gusto i Caicedo takodjer. Ni golman nije bajno reagovao. Gusto ponajvise, frajer gradi loptu u onoj guzvi. Smijesan gol zaista, ovo se vidja jedino u seoskim ligama.

19 minutes ago, Wisey said:

Sad sam pogledao drugi gol opet. Kakav je ono cirkus bio. Pored Josha veliku krivicu snose Gusto i Caicedo takodjer. Ni golman nije bajno reagovao. Gusto ponajvise, frajer gradi loptu u onoj guzvi. Smijesan gol zaista, ovo se vidja jedino u seoskim ligama.

Nisam gledao utakmicu, bio sam vani pa sam pogledao samo sazetke. Nevjerovatno kakva smo 2 gola primili, prvi penal smijesna reakcija Caiceda, ajde sto kasni nego taman i da si siguran da ces stici do lopte svejedno je rizicno to uraditi, apsolultno nepotrebno. Ali ajde, desava se jbga. Medjutim ovaj drugi gol, vjeruj mi Wisey to se ne vidja ni u seoskim ligama, ovo je nivo djece od 7-8 godina kada svi trce na jednu loptu i kada vlada totalno smusenost.. ono nemam rijeci, mislim da ce sigurno biti najdebilniji gol u cijeloj ligi. 

Na sve to dodaj i onaj promasaj Palmera koji bi mogao biti promasaj sezone tako da samo u jednoj utakmici imamo nekoliko stvari koje ce vjv ostati upisane kao vodece u svojim kategorijama u Premiershipu ove sezone. Logicno s tim, ne mozes ocekivati pobjedu. 

Nadam se da ce u kupu odmoriti Enza, Caiceda, Santosa, Palmera, Joao Pedra, Cucurellu(koji je izgleda dobio neku ozlijedu). Posle kupa, Burnley moramo dobiti, znaci bas moramo. I dalje imamo dobre i realne sanse za top 5.

5 hours ago, Spaha said:

Malo Joshu a i drugim stoperima da je bilo receno u takvim situacijama loptu sto dalje nabijati od gola ne bi bilo problema. Cak je Leeds imao ne bas identicnu, ali slicnu situaciju kad je Pedro vrsio pritisak na odbranu Leedsa pa je ono ili golman njihov ili Ampadu ispucao loptu u aut. 

Previse smo mi bodova prosuli zbog zadrzavanja lopte u svojem 16tercu pod svaku cijenu. 

Nemoj pisati nesto bez konteksta ili samo po navici jer se stvara pogresan narativ, u ovom slucaju recimo o Rosenioru. U nastavku mozes cuti kako govori o tome da treba izbiti loptu, neovisno da li su igraci mislili da je ruka ili ne, i dalje smo u situaciji da imamo kontrolu, samo treba izbiti loptu.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.