Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 24: West Ham United (H) 31.01. - 18:30h

Istaknuti odgovori

• Popularna objava

Slijedi nam još jedan gradski derbi. Nakon teške pobjede nad Brentfordom i nešto lakše nad Crystal Palaceom, protiv West Hama ćemo pokušati povezati 3 ligaške pobjede. Već smo jednom imali takav niz ove sezone kada smo pobijedili Tottenham, Wolverhampton i Burnley. Sa Čekićarima smo se lako obračunali u prvom dijelu sezone. Svaki naš prekid je bio pola gola. Nisu više toliko naivni i loši, doživjeli su dosta promjena u prelaznom roku i počeli su bilježiti nešto bolje rezultate (zadnje dvije utakmice su pobijedili). Stigli su im Castellanos, Traore i izvjesni napadač Pablo, glavni odlazak je svakako Paqueta, a ostali koji su otišli su grijali klupu: Ward-Prowse i Fullkrug posudbe, Igor, Guido Rodriguez, Guillerme.

Naravno da je svaka utakmica bitna, ali je ipak bilo bitnije plasirati se među 8 najboljih u Ligi Prvaka i biće bitnije ostvariti plasman u finale kupa. Prema tome, ako bi se mogao neki igrač malo odmoriti ovdje bilo bi super. Ne treba mijenjati 10 igrača neko 2-3. Kojih god da je najboljih 11, imamo igrače koji mogu da adekvatno zamijene te kao najbolje. Acheampong i Hato su hvaljeni na presskonferencijama, ali još uvijek vidno prednost imaju Badiashili, Fofane i Chalobe.

Idemo nastaviti sa nizom pobjeda na pogon mog otvaranja tema.

⚽ Chelsea 🆚 West Ham ⏰ 31 January I GMT 17:30 l BST 18:30 🏟️ Chelsea Home  Match 🏆 Premier League 2025-26 I Round 24

Samo da se osvrnem na Adijev post za odmarannje igraca. Ko to moze zamjeniti veznjake, ko ima da zamjeni Caiseda, Enza i sada Santosa? 
Jebem ti Laviu koji u 3 sezone nije odigrao cijelih 90 minuta, a i onaj Essugo jos nije krocio na teren.

Couch kao motivator 😁

West Ham jako los ove sezonepa iako su dobili poslednjih par utakmica, pobeda ne sme da izostane, iako cemo definitivno videti neke rotacije opet jer imamo kup za 4 dana. 

Ne ulazi mi se u analizu formacije jer sve dok ignorisu Acheamponga koga god da stave los je izbor. Takodje na sredini terena nema ko da igra sem ovih sto vec igraju, tu ukljucujem i Jamesa. Kaze couch da je Palmer spreman tako da mozda Santos odmori a Enzo zaigra sa Moijem na pivotu. U tom slucaju bih sacuvao Jamesa za Arsenal. Nisu trebali da Buonanotea vracaju. 

Mislim da je ovo utakmica vise za Estevaoa i Gittensa nego za Neta i Garnacha ali videcemo. 

Napad JP svakako, ne treba mu prekidati sada seriju.

Iako ispada klise prica, apsolutno je u pravu. Test karaktera za igrace danas. Od prve minute punim intenzitetom kidisati na gol WH, bez dosadnog sterilnog sporog kruzenja okolo. Sutirati izvan 16m. Imamo nekoliko pobjeda u nizu, ali igra je daleko od ubjeljive.

Danas ocekujem da Palmer starta, a Delap odradi barem pola sata. Mora i on nesto isporuciti konacno. S obzirom na veliki broj kikseva pod celavim i tezak raspored do kraja, nama ovdje samo 3 boda igraju. 

Sljedece tri utakmice u ligi su nama jako bitne. Sve su pobjedive i protiv sve tri protivnika smo izraziti favoriti. Nama su te utakmice i bile najteze. Ako sve tri dobijemo, pocevsi od ove danas, mislim da cemo ucvrstiti svoju poziciju u top4/5 (99,9% ce englezi imati opet 5 predstavnika u LP). 

• Autor
4 hours ago, Bari said:

Samo da se osvrnem na Adijev post za odmarannje igraca. Ko to moze zamjeniti veznjake, ko ima da zamjeni Caiseda, Enza i sada Santosa? 
Jebem ti Laviu koji u 3 sezone nije odigrao cijelih 90 minuta, a i onaj Essugo jos nije krocio na teren.

Nažalost, najbolje igrače nam je teško zamijeniti tako da se ne osjeti u igri. Ja sam više mislio na ove zamjenjive igrače. Recimo Fofana i Neto imaju visok status kod trenera (množina) a ima ih ko zamijeniti. 

Najbolje igrače možemo odmarati tako da ih izvedemo iz igre kad je utakmica riješena. Druga vrsta odmora je kad je lakši protivnik u kupu. I nije samo nama tako, tako je svim ekipama na svijetu.

Konkretno kod veznjaka, idealno bi bilo da se igra sa Palmerom na 10, pa da Santos može da mijenja ovu dvojicu.

Ma jasno je meni Adi na sta si ti mislio, ovo pitanje nije konkretno tebi postavljeno nego onako kazem, ispoljio svoje nezadovoljstvo sbog odsutnosti Lavie i Essuga. Nama je veza najjaci dio ekipe a ujedno i najslabije popunjena. 

Sumnjam da cemo agresivno startati. Vise da cemo polako graditi igru i cekati sansu za gol.

Ono sta bih najvise volio da im zabijemo golova koliko je god to moguce, a ne da zatvara igru u 60 minuti sa 5 stopera. 

Sve što sam napisao pre utakmice u temi zimski prelazni rok se zapravo i videlo kao problem u ovom prvom poluvremenu....

nažalost

po mom mišljenju za top 4 nama je bitno:

1. da Delap nekako krene da učestvuje u G/A

2. da krila podignu nivo igre (izdvajam Estevaa što je paradoks da se od njega nije znalo šta da očekujemo, bile su samo naše želje)

3. da se vidi a to se nadovezujem i na 2. šta radi GItens uopšte i šta radi Hato ?

a šta mi imamo, maju nas sa vestima da se kupujemo random crnac štoper za 65 miliona koji pazi sad, neće sad pojačati ekipu nego sledeće sezone, ali mi treba to da prihvatimo jel postoji interes Liverpula i Bajerna

Ne pamtim da sam gledao losije poluvrijeme jedne ekipe nego nase ove sezone. Mozda je taktika losa, mozda Rosenior nema pojma, ali ovo sto su odigrali Garnacho, Gusto, Delap, Badi, Hato, Palmer je sramota i zasluzuje da ih se kazni.

• Autor

Ljudi su nas nadigrali, a nadigrali su nas jer igramo Marescinom propalom taktikom. Protivnik će nam postaviti bunker. Znam, naguraćemo igrače u sredinu i davati loptu Garnachu da igra 1 na 2 i 1 na 3. Evo sad će vjerovatno na teren Cucurella i Joao Pedro, već je ušao Neto umjesto Gittensa i ništa se neće promijeniti. Ne može isti gameplan i to tuđi za svaku utakmicu.

Da, igrači nisu dobri, da imamo ovaj i onaj problem, ali po meni je taktika najveći problem.

Zabili su nam golove zato što su za razliju od nas šutnuli prema golu. Možda bismo i ki zabili kada bismo probali.

Ovoj ekipi smo dali 3 gola iz kornera u prvom dijelu sezone. Danas smo prvi korner vratili na svoju polovinu.

• Popularna objava

Nije se moglo s ovom igrom ocekivati da cemo se svaki mec provuci. Svi koji znaju imalo o fudbalu, znaju da je bilo pitanje vremena kad cemo se raspasti. Taj momenat je morao doci i dosao je veceras. Toliko o prici da igra nije bitna i da je samo nekako izvuci bodove. Sve je isto kao kad je celavi bio tu, ama bas sve. To sto je Zoao Pedro dao golcinu u Napulju ne mijenja cinjenicu da je nasa igra uzasna. Bila je dotad a bit ce i od tad.

Elem, ova ekipa nema sanse da proigra bez radikalnih trenerskih poteza i potpune promjene principa igre. Sterilni dosadni fudbal sa dodavanjima na siguricu, tzv "recikliranje". Igraci ne smiju da protrce, da riskiraju, da nesto nepredvidjeno urade.

I ovaj trener je ziheras. Zasto to kazem vec sada? Zato jer trener s mudima sjece ovo sa 2 ili cak 3 izmjene u 30 minuti. I to ne igrac za igraca, vec totalno razdrmavanje. 2 spica, bekovi siroko da utrcavaju, dijamant u sredini, bilo sta. Vidjelo se vec tad iz aviona u kom smjeru ide utakmica. Umjesto toga cekas nesto, ljudi ti daju drugi gol a trebali su i treci.  Takodjer nema ni autoriteta. Zasto? Govnaćo je danas odlucio, kao i inace, da ne zeli igrati odbranu. Pravi trener ga vadi u 30. minuti i jebe mu majku majcinu. On meni vise ne bi nikad zaigrao ako to ne popravi. Pa Messi i Ronaldo su nekad znali uklizati a ovaj glumac trckara na terenu. 

Slazem se sa momcima, mogu se pisati romani ali u suštini nema potrebe jer situacija je takva da se gušimo u vlastitom smeću, previše lošeg se nakupilo, ovo je mulj klasični.

Promjenili smo trenera nije se primjetilo toliko o nama, ni trener se takođe nije potrudio da se primjeti.

Povuci se u bunker i igrati na kontre, ova momcad nemoze igrati nekakav presing sa posjedom nego direktno sa sto manje kemijanja. Daj radije da se brani vecinu utakmice pa se slozi barem par protuudara, nego ovaj pasivan posjed. 

Nevjerovatno da smo se opet provukli. S onakvim prvim poluvremenom osvojiti na kraju 3 boda je ludilo. Drugi dio smo poceli igrati negdje od 50. minute potpuno drugacije, promijenili smo pristup a igraci su dobili vise slobode da krenu naprijed, da improvizuju. Ponovo Zoao Pedro golom inicirao sve. Pored odusevljenja preokretom, dobro se strucni stab treba zapitati i analizirati sta je dovelo do toga da gubimo 2-0 i raspadamo se kuci protiv West Hama. Na neku drugu noc oni koriste jednu od mnogih prilika za treci gol i zavrsavaju pricu.

Na 3-2 smo cak isli da zabijemo cetrvti gol, sto me pozitivno iznenadilo. To nisam odavno vidio od nasih. Da Palmeru ne odskoci lopta, i zabili bismo ga.

Uh, odlicno drugo poluvrijeme, ovo je bilo ustajanje iz mrtvih.

Koliko drugo poluvrijeme zaslužuje svaku pohvalu toliko prvo poluvrijeme zahtijeva baš onako jednu detalju analizu, ono je bila sramota.

Dva puta po 3-2 u jednoj sedmici, dva preokreta, koliko cemo izdržati ovako jer jednostavno ne funkcionise puno toga ne znam, ali nadam se da ekipa bar malo raste uz ovaj "život na ivici".

Sve pohvale za Joao Pedra drži nas u životu.

Glupo je ponavljati, ali ogromna 3 boda.

• Autor

Pitam se zašto čekamo da primimo gol ili 2 da počnemo igrati, zašto čekamo drugo poluvrijeme, zašto čekamo zadnjih pola sata? Ova ekipa je toliko puta pokazala da može da igra sa puno više energije i sa puno više rizika da sebi moram postaviti ova pitanja. Svaka čast za preokret, i ovaj i prošli. Ispade da su izmjene donijele preokret. Fofana nabacuje Pedru, Neto nabacuje i u nastavku akcije Cucurella postiže touchdown i kod trećeg Pedro asistira. Ključ preokreta je bila igra koju smo demonstrirali od prvog do drugog gola i još malo poslije drugog. Počeli smo osvajati duele koje smo ranije gubili, počeli smo više improvizovati u napadu, dolaziti naprijed sa više igrača i raditi kretnje kojima nismo bili skloni u prvom poluvremenu. Ulogu je odigrala energija do koje smo sigurno došli ubacivanjem nova 3 igrača na teren + Neto u prvom poluvremenu, dok oni nisu uveli nikoga. Treba mijenjati kad ne ide, barem malo svježe krvi poslati na teren. To sam uvijek zamjerao trenerima.

Vrijeme je da u utorak odigramo 90 minuta kako treba.

Tesko he to izvidljivo sa ovim timom. Nemamo neki preteran kvalitet koji moze klupa da nam donese a veci broj izmena je neminovnost. Dakle James, Neto, Pedro, Enzo, Caisedo, moraju da imaju kakvu takvu svezinu jer od njih puno toga zavisi. Palmer je finis meca disao na skrge. 

Ova pobeda puno znaci u smislu samopouzdanja ali ostaju brojna prazna mesta y ugri. Puno neiznudjenih losih dodavanja, tesko resavanje bunkera promaja pozadi, kiksevi.....

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.