Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 23: Crystal Palace (A) 25.01. - 15:00h

Istaknuti odgovori

I treći put u ligi ćemo igrati protiv gradskog rivala. Ako tome dodamo i kupove gdje smo igrali protiv Charltona i Arsenala, te Ligu Prvaka koju smo igrali na domaćem terenu, dolazimo do zaključka da se iz Londona nije izašlo od 4. januara. Čini se da nije mogao doći bolji trenutak za igrati protiv Crystal Palacea. Jedino bi bilo bolje da su uz sve ove probleme morali igrati u prošli i sljedeći četvrtak. Kod nas očekujem neke izmjene u odnosu na obje prošle utakmice i nadam se da će pristup utakmici i igra biti drugačiji u odnosu na teško izborene pobjede protiv Pafosa i Brentforda. Vrijeme je da se nešto i odigra.

Maresca reflects on Estevao and Acheampong performances | News | Official  Site | Chelsea Football Club

Nisu pobijedili 10 utakmica zaredom.

Ne treba puno mijesati sastav, izvesti najbolji sastav jer se pobjedom vracamo u top 4.

Otisao im Guehi, Eze i trener najavio odlazak. Nema ni Munjoza tako da bi sve osim pobjede bio kiks, takodje su u rezultatskom kanalu. 
Sastav: Sancez Gusto Caloba Fofana Kukurelja Kaisedo Fernandez Estevao Palmer Gitens Delap

Cahloba Badi stoperi. Ajde barem je James i Estevao na istoj strani, bas me zanima kako ce to izgledati. Joao Pedro predvodi napad. 

Idemo po pobjedu

Dobro je da se James vratio na desnog beka. Trebalo je i Hata gurnuti u vatru, da ga vidimo malo. Enzo na desetki mi se ne svidja, ali barem je Estevao tu.

Sretno Plavci, uz dobru igru donesite 3 boda danas. 

Od kombinovanja na desnoj strani Jamesa i Estevao nije bilo nista, ne znam da su ijendom nesto odigrali. Dobro je sto ne komplikuju nazad nego ispucavaju loptu. Ostalo sve lose, nisam uopste zadovoljan. Sreca je da imamo ovo vodstvo na poluvremenu. Bojim se da necemo moci zadrzati prednost u drugom ako nesto ne promjenimo u igri.

Sudija opet debil, Caisedu za prvi start odmah daje zuti karton. Kasnije sam mislio da ce mu i drugi zuti dati za onaj start. Da ima ko uci umjesto njega, ubacio bi ga u poluvremenu. 

• Popularna objava

Bolje smo odigrali danas sa Roseniorom nego prvo kolo na Bridzu sa Marescom. Veliki minus ubacivanje silnih defanzivaca i prestanak igranja i to sa igracem vise. To je velika sramota i nadam se da je svjestan sta je uradio. 

Kako god, velika pobjeda i ponovo ulazak u top 4. Newcastle izgubio ali je Villa pobjedila, nadam se da United danas gubi. Danas je Chalobah odigrao veoma dobro protiv Matete, Santos daje dodatnu cvrstinu u sredini ali igrac utakmice mora biti Estevao. Vrijedno spomena i odbrana Sancheza kod 0:0, ta odbrana je vrijedna kao i pogodat Estevaoa.

Jedna ok pobjeda naših, moglo je se gledat nekako, ništa specijalno, ali velika 3 boda.

Sramotne izmjene nakon što su oni ostali sa igracem manje, bar meni neobjašnjive izmjene, volio bi cuti neko objašnjenje. Kao da nam je bilo dosadno pa smo odlucili natrpati sastav defanzivcima, na kraju nije imao ko sacuvati loptu i dodati prvom do sebe. Krenulo se u neko ispucavanje, neku paniku, i gol nam uvališe, totalno bespotrebna situacija, nigdje veze. Umjesto da ih razvucemo, da mozda postignemo i cetvrti gol mi oživljavamo vec mrtvog protivnika.

Prvo poluvrijeme lose. Isto sve kao Maresca. Badiashile je cistu loptu poklonio da bi Mateta promasio zicer. Jos nas golman na crti ostao umjesto da izidje i skrati ugao. Ovaj ga pogodi u nogu bukvalno. Igra tanka, ponovo pokusaji nekog iznosenja lopte al bez ikakvog ucinka. Jedna odlicna reakcija i individualan potez malog Estevaa donosi prednost, gol koji ce presuditi mec. 

Drugo poluvrijeme bolje zapocinjemo. Vise se ide u ofanzivu, pogotovo bekovi pocinju slobodnije igrati. Kao da su bili pusteni s lanca. Dobra 2 napada i nakon treceg pada lijep gol Pedra. Poslije toga prodor Jamesa iz kojeg dobijamo penal i treci gol.

Oni se raspadaju, Wharton fasuje crveni. Sta mi radimo? Umjesto da ih sameljemo do kraja, zabijemo jos koji gol za samopouzdanje ekipe i odemo sa nekih 0:4 ili 0:5 kuci, nas trener ubacuje sve defanzivce, ide zatvaranje utakmice koje ni na sta ne lici. Primamo gol s covjekom manje, ulazimo u igru izbij nabij. U jednom momentu Enzo nam igra lijevo krilo, Delap izoliran sa oko 30 metara praznog prostora gore i Gittens na desnoj aut liniji. Kao da se mi branimo s 10 igraca a ne oni. Indisponirani Palace nas drzi na konopcima. Zaista sramotne izmjene te pristup utakmici. Toliko mi se zgadilo da je bacio ljagu i na dobru pobjedu u gostima, 3 gola protiv Palacea gdje nismo slavili vec 3 okrsaja pod celavim.

Jedino mi moze isprat ovaj gorak okus dobrom igrom i pobjedom u Napulju.

Zalosno da od 70 minute imamo igraca vise i umjesto da ekipa zagrize jos vise da vidimo neki fin potez mi primamo gol i grcevito se borimo i branimo zadnjih 10 minuta.

Ovo je licilo kao da smo mi preiskusna ekipa koja je njih na iskustvo iskaznjavala.a daleko od toga. U velikoj su krizi i prihvatili smo poklon. To sto smo digli rycnu opravdavam jer treba stedeti energiju. 

Igra, nije da zabrinjava al ne uliva preveliki optimizam. Docice uskoro i samar da se malo osvestimo. 

• Popularna objava

Sad imamo 4 lakse tekme na papiru u PL pa imamo jeben raspored od 6 tekmi (arsenal, newcastle, villa, everton i 2 manchestera.)

Treba iskoristit ove 4 tekme jer u ovih 6 je svasta moguce. Bit ce pobjeda al bit ce i kikseva.

ABd da arsenalu otkinemo bodove nek idu u PM i oni i arteta

• Autor

Palace nam je dosta pomogao u ovoj utakmici, ne znam šta im čitava ekipa radi 60 metara od gola. Na kraju smo sami sebe krenuli sabotirati i uspjeli primiti gol od demoralisane ekipe sa igračem manje. Razumijem da se htjela sačuvati energija za Napoli, malo je vremena, ali na klupi su bili i igrači koji nisu defanzivci koji bi takođe sa pola snage priveli utakmicu kraju i vjerovatno strpali još 2. Garnacho bi briljirao u ovoj završnici.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.