Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 22: Brentford (H) 17.01. - 16:00h

Istaknuti odgovori

Brentford vs Chelsea Prediction: Blues Targeting Third Successive London  Derby Win | Opta Analyst

Danas utakmica. 10 dana nakon poraza od jednog lokalnog rivala, dočekujemo (nemojte da vas slika zbuni, nisam mogao naći bolju) još jednog kojem već sada gledamo u leđa što je velika sramota. Pošto smo jako ranjivi iz prekida, naprimali smo se golova iz auta, ove utakmice se treba pribojavati. Imaju napadača koji je u najboljoj formi u ligi i ne treba mu puno da zabije gol.

U ovoj utakmici će ipak važnije biti ono što ćemo mi raditi. Ne mogu da pretpostavim kakav će sastav biti, ne znam koliko su spremni ovi igrači koji su propustili Arsenal i ne znam za koga će se Rosenior opredijeliti kada je odbrana u pitanju jer su neki jako zakazali u nekim elementima na prošloj utakmici. Uz dužno poštovanje prema Pafosu kući u srijedu navečer, ovdje ne treba štediti igrače.

Danas su protesti navijaca protiv vlasnika kluba ispred stadiona. Nece im biti ugodno sigurno, a vec se neko vrijeme skandira kontra vlasnika. 

Pisu novinari da se atmosfera unutar ekipe dosta popravila dolaskom Liama. Ima pozitivnih promjera ali sve ce to znaciti nista ako se danas ne ostvari pobjeda. Brentford igra rastereceno, uvijek su nam bili nezgodan protivnik. Nadam se ipak da ih nekako mozemo slomiti iako ne znam uopste koji su igraci na raspolaganju. 

Bilo kakav trijumf je dovoljan.

Opet ponavljam nagledali smo se toliko managing minutes sranja a opet kljucni igraci nisu zasticeni i zaleceni( James je izuzetak). 

Jebiga Brentford ima ono sto je malim timovima jako vazno, napadaca u zivotnoj formi i to im bilduje samopouzdanje na maks. 

Voleo bih samo da Rosenior zaigra sa tri stopera jer ne verujem da drugacije moze da se spasi sezona, iskreno. 

Mnogo smo najebali ako ne dobijemo ovo. Srecno plavci.

Sramotna predstava neovisno o rezultatu. Ovo je cista sreca i nema veze sa realnoscu. Ljudi su nas u svemu nadigrali, u sutevima, stvorenim prilikama, broju dodira u protivnickim sesnaestercu, posjedu, energiji, borbi, takticki.. znaci samo velika doza srece pa smo pobjedili.

Ovo je jedna od najlosijih utakmica ove sezone, rekao bih cak i gora od one protiv Leedsa s obzirom da smo danas igrali na Bridzu.

SRAMOTNA PARTIJA!

Ne znam kako nismo primili go ovu utakmicu, jednostavno nerealno, Schade kao da mozga nema, mogao je dva lagana gola zabiti, more nekih otvorenih laganih suteva su imali ali na kraju ga nisu uvalili, cudo.

Lijep gol Joao Pedra, red je bio da ga zabije, Delap instant impact sa klupe i izboren penal i to je odlucilo utakmicu. Palmer moze igrati 60 eventualno 70 minuta... Garnacho promasuje prazan go opet...

Ne znam sta je sa Gittensa i Estevaa

5 kilometara vise pretrcanih od strane Brentforda, u drugom poluvremenu se pojavili nismo, osim tog penala, sramotno. 6 suteva 2 u okvir gola, oba gola eto toliko o tome koliko se srece imalo.

Brentford pokusavao, 15 suteva, Sancehez bio solidan a i oni maloumni...

Na kraju nas spasio Sanchez i ona njegova odbrana kod rezultata 1:0. Da je tu pao go siguran sam da bismo izgubili.

Igra jeste za kurac bila realno i ruku na srce ali bas me zaboli ona stvar. Koliko smo samo puta ove sezone bili bolji na terenu a kuci odlazili bez icega (odmah mi napamet pada prvo poluvrijeme sa Villom kada smo iz rasuli na terenu…). 
Sad nam je malo laksi raspored na papiru, potrebne su nam pobjede bilo kakve, vec je pola sezone proslo a gledamo u ledja ekipama kao sto su Brendford, United, Sunderland, Newcastle… 

Nisam gledao cijeli mec zbog posla, samo na momente u prvom poluvremenu. Vidim postove i cudim se kako ova ekipa nije u stanju jednu utakmicu iskontrolisati. Nije bas da su toliko neiskusni, ima tu igraca vec sa dobrim brojem PL meceva. Mora se kolektivno vise i nema izgovora. Dobro je da smo 3 boda uzeli, evo Liverpul je prosao bodove protiv jednog Burnleya kuci. Bas je bilo vazno da se kako god domognemo pobjede. Ali nece to na duze staze ici, trebaju biti svjesni toga komplet u klubu.

Ne vidim nikakvo drugo objasnjenje osim da oni uopste ne gledaju utakmice sto su odigrali u cijelosti, niti istu analiziraju. Vjerovatno uzmu na isjecke neke akcije i situacije i to je to. 

Nikako mi ne ide u glavu, mlada ekipa, a igra tako anemicna. 

• Autor

Ovo je bio pravi Maresca ball. Gotovo da nikakvu razliku u odnosu na njegovo vođenje tima nisam vidio. Izbor igrača isti, pozicije iste, uloge na terenu iste, energija ista, izmjene iste, plan igre isti, akcije iste. Dosta toga novog je viđeno protiv Arsenala, nešto je po meni bilo dobro, nešto je po meni bilo loše, ali smo vidjeli nove stvari. Danas nismo vidjeli ništa novo. Rosenior ako misli biti Halid umjesto Halida nećemo se dobro provesti. Sa Marescom se pokazalo da to ne ide, a ako ga ovaj misli kopirati od toga nema ništa. Zabili smo dva gola iz ničega, prvi za milimetar nije offside, nakon što je Enza napucala lopta. Drugi gol je pogotovo iz ničega, dok su se oni u međuvremenu ispromašivali. Ne može nas opravdati ni to što je Brentford uvijek bio nezgodan i što su nas nadigrali i sa Tuchelom i sa Lampardom i sa Potterom i sa Pochettinom i sa Marescom, a evo sada i sa Roseniorom, ali da nas ovako odvale to još nije bilo.

Danas smo imali ogromnu dozu sreće. I nije prvi put ove sezone. Spominje se ta Villa gdje nismo imali sreće, a bilo je i onih gdje smo se provukli malo manje nego danas.

Male razlike u odnosu na Marescine utakmice su što se malo više napadalo po lijevoj strani, što se malo više gledalo da se iz sredine podvali lopta za napadača i što su se iskoristile sve izmjene. Sve ostalo kako bi Maresca uradio.

Realno nigdje veze 3 boda, ali eto nekako smo uspjeli.

Mi smo uglavnom ovakve utakmice gubili, tako da jedino iz tog ugla ogromna 3 boda, sve ostalo nula bodova.

Nekako kao da je Maresca tu negdje, u suštini mislim da Rosenior nece donijeti nista specijalno.

Vise me brine losa igra nego da smo razvalili protivnika a izgubili. 
Medjutim ako uzmemo u obzir to da je pola ekipe bolesno, neki nisu ni trenirali i da je u ovom trenutku vazno uzeti 3 boda zbog bodova i zaostatka onda je mozda na kraju najvaznije da smo pobjedili pa kako god.

Vidjet cemo, evo imaju Pafos u srijedu, idealna prilika da se rotira i da se neki igraci odmore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.