Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 06: Atalanta (A) 09. 12. - 21:00h

Istaknuti odgovori

Ako ne pobijedimo nadam se da ce nas novinari oplesti i zadrmati stolicu celavom majmunu.

Nije to ona atalanta ista koju je gasperini vodio. Ocekujem laganu pobjedu.

Od poznatih(nama) igra im zappacosta i pasalic.

Plus imaju lookmana i kolasinca koji su nekada igrali u PL

Lagana pobjeda i maresca ucutkuje hejtere

Kakav entuzijazam na forumu, tacno se vidi da su nas popisali svojim nastupima u protekloj sedmici. 😅

Bilo bi lijepo da Zoao Pedro jedan sprint napravi veceras, prosle 2 tekme je u laganom kasu odradio. 

Atalanta ima isto bodova kao i mi nakon 5 meceva, nisu naivna ekipa. Ako kiksamo, nemamo nikakve sanse za top 8.

U Atalanti imas igraca koji bi lagano mogli igrati u prvih 11 kod nas. Stoperi Hien i Scalvini, u vezi Ederson i u napadu Lookman. Cak i ostali igraci nisu puno losiji i mogu praviti probleme svima kada imaju svoj dan. 
Kako god mi moramo ici na pobjedu, sto kaze Wisey u slucaju kiksa top 8 otpada skoro pa 100%.

Nisam vise optimistican, toliko smo lose igrali zadnje dvije utakmice da nisam siguran ni u pobjedu protiv losijih ekipa od Atalante. Ne zaboravite da smo skoro igrali 2:2 sa Qrabagom.

Ako u ovoj utakmici kiksamo otpada nam mjesto u top8 sigurno, a to mjesto nam je potrebno zbog pretrpanog rasporeda koji imamo.

Nadam se da ce taktičar izvesti finu postavu bez nabijanja bekova u sredinu terena, Caicedo je dostupan za utakmicu. Ne vidim problem da Santos krene u veznom redu sa Caicedom jer Enzi treba odmor zbog svega viđenog. Imam utisak da Enzo zna da je nezamjenjiv pa su njegove partije i zalaganje ispod najboljeg nivoa.

Ostaje nam da vidimo kako ćemo izgledati veceras na terenu stadiona u Bergamu. 

Pitace se Atalanta najvise jebiga. Nema nama vise ni lakih protivnika ni laganih pobeda. Ne kazem da nije moguce ali moralo bi da se desi da protivnik izadje sa high line i zeljom da se nadigrava. Sve drugo je teska patnja za nas.

To bi bilo samoubistvo. Mislim da ce ipak malog Josha tu staviti. 6 utakmica mu nije ni minute dao i sad ga u ovakvom mecu gurne od 1. minute.

Mene vise nervira kiksercina Badiashile tu

Josh za klasu bolji igrac i od Chalobe i od Badiashilea. Chaloba operisan od passa naprijed, kad je igrao lijevog stopera bio je izgovor igra kontra nogom pa zbog toga, evo veceras  igra desnog pa opet najjednostavniji pass naprijed frajer ne smije pokusati. Meni bi ostao na klupi, vec dva puta ispada, nadmudruje ga Scamaca . Kod zutog kartona je ostao sam jer je Badiashile prejekao loptu i otvorio odlicnu kontru, al nasi usrali , ni osutali nisu. Josha bi prebacio u sredini a desno nek se vrati James a Santos umjesto njega ili Gusto da udje desno. 
U 60oj bi ubacio Estevao umjesto Gittensa.

Poluvrijeme nista posebno, i da je nerjeseno ne bi bio previse nezadovoljan. Volio bih da izdrzimo do kraja i odnesemo sva tri boda u London.

Vec trecu utakmicu zaredom ocajna igra. Ko zna koje gostovanje ove sezone da smo u podredjenom polozaju. Znao sam da ce nam one pobjede protiv WH i Foresta zamazati oci, a zapravo smo uzasni na strani. U Ligi Sampiona isto tako.

Odavno nisam vidio nezasluzenijeg vodstva neke ekipe. Bukvalno smo jednom sutnuli u okvir gola. Prije i poslije toga samo besmislen posjed, lopta kod golmana i nijedan smislen napad.

Svaka cast Jamesu na asistenciji, velemajstor zna i slabijom nogom bolje nego mnogi jacom.

Zoao Pedro je opet vecinu lopti izgubio, ali je barem 2 sprinta napravio i eto taj gol dade. Doduse, Enzo i Cupavi mu nikakvu podrsku ne daju. Operisani su od ofanzivnih zadataka.

Mali Josh se popisao po Maresci i njegovoj selekciji. Decka je prekrizio, 6 utakmica ni minute mu nije dao a igra besprijekorno, bez ijedne greske. Ovako hladan, pa i nespreman, udje u jako tesko gostovanje u Ligi Sampiona i igra fantasticno. Jos je vecinom sam protiv dvojice, jer se Neto ne vraca preko centra.

Celavi ako misli da mi s nasom odbranom mozemo ici na zatvaranje utakmice bez drugog gola, on je u teskoj zabludi. Ako primimo izjednacujuci gol, primicemo i drugi sigurno. Zato se obavezno mora napasti, bez kalkulacija i igranja seve uokolo, sto im je navika postala.

2 minutes ago, Emcomne said:

Wisey sve si predvidio

Brate moj emco, vidjelo se to iz aviona ali opet pisat ce pojedini da sam ja negativan, sirim pesimizam i slicno.

A celava majmuncina zive veze nema. Bukvalno je svejedno bilo ovdje hoces nerijeseno igrati ili izgubiti. Imas dovoljnu zalihu plus Pafos kuci da se plasiras dalje a samo ti pobjeda igra za top 8. Nikakvog smisla nema cuvati ili igrati na remi, ne znaci ti.

Opet toliko igraca s losim partijama. Jel moguce to da su svi slabi odjednom? Mozda je malo do ekipe celavih genijalaca na klupi.

• Popularna objava

Nadigrala nas je Atalanta na svakom kvadratnom metru travnjaka. I taktički i igrački i statistički. Naš trenerčina je još jednom pokazao da nema pojma. Ovo je večeras bilo jadno kao i prošlu utakmicu samo što smo večeras izgubili, zasluženo. Nemam više volje da išta napišem, samo se nadam što skorijem otkazu ovom kurtonu od trenera. Yebem mu mater i svu familiju.

Vrijeme je za: #MARESCAOUT!

3 minutes ago, Wisey said:

Brate moj emco, vidjelo se to iz aviona ali opet pisat ce pojedini da sam ja negativan, sirim pesimizam i slicno.

A celava majmuncina zive veze nema. Bukvalno je svejedno bilo ovdje hoces nerijeseno igrati ili izgubiti. Imas dovoljnu zalihu plus Pafos kuci da se plasiras dalje a samo ti pobjeda igra za top 8. Nikakvog smisla nema cuvati ili igrati na remi, ne znaci ti.

Opet toliko igraca s losim partijama. Jel moguce to da su svi slabi odjednom? Mozda je malo do ekipe celavih genijalaca na klupi.

Ne bi se ja radovo unaprijed, imamo i Napoli u gostima i ne vidim kako ih s ovom igrom mozemo dobiti, ako ispadnemo iz top 8 tamo cemo naletiti na neke ozbiljnije ekipe.

Nepopularno misljenje da je James ono pogodio pobjedili bismo.  Ili Enzo da je bolje reagovao kad ga je Gittens izbacio. Sve se to desavalo kod rezultata 1:0 za Chelsea. Ovo govorim u smislu da ozbiljne ekipe i kada ne igraju najbolje, pobjedjuju iz dvije stvorene sanse. Mi smo daleko od ozbiljne ekipe.
Ja cak i nisam toliko razocaran kao vi, uopste nisam ocekivao laganu utakmicu bas naprotiv. Vazda je nama jebeno protiv mrtvih Talijana. Ovakvih utakmica prosle sezone je bilo koliko hoces, bara-bara koje odu u korist protivnika. 
Izmjene su bile ocajna. Jedino sto pozdravljam jeste ostavljanje Chalobe na klupi jer je imao zuti karton, sve osim toga pogresno.  Veceras Cucurella najgora partija ove sezone, Enzo ocajan, Caisedo isto tako tanko… Jedina svjetla tacka je Josh i iznenadjujuce Garnacho, ostalo nula bodova. 

You're telling me a possession oriented manager watches our players every week in training and he thinks Chalobah/Fofana x Badiashile trying to find Gusto and Cucurella between the lines is a good idea 😂

I simply don't believe it.

5 minutes ago, Zemo said:

Ne bi se ja radovo unaprijed, imamo i Napoli u gostima i ne vidim kako ih s ovom igrom mozemo dobiti, ako ispadnemo iz top 8 tamo cemo naletiti na neke ozbiljnije ekipe.

Pafos kuci ako ne mogu dobiti ne trebaju ni ici u narednu fazu. A 13 bodova ce biti dovoljno za prolazak u ovom formatu. Poslije toga nesto vise ne ocekujem. Ali moglo se top 8 lako dohvatiti, otvorilo nam se sve.

9 minutes ago, Bari said:

Nepopularno misljenje da je James ono pogodio pobjedili bismo.  Ili Enzo da je bolje reagovao kad ga je Gittens izbacio. Sve se to desavalo kod rezultata 1:0 za Chelsea. Ovo govorim u smislu da ozbiljne ekipe i kada ne igraju najbolje, pobjedjuju iz dvije stvorene sanse. Mi smo daleko od ozbiljne ekipe.
Ja cak i nisam toliko razocaran kao vi, uopste nisam ocekivao laganu utakmicu bas naprotiv. Vazda je nama jebeno protiv mrtvih Talijana. Ovakvih utakmica prosle sezone je bilo koliko hoces, bara-bara koje odu u korist protivnika. 

Znas ono da su babi muda... Tako je i to.  Da su ljudi zabili 2 zicera u prvih 10 minuta mozda bi celavi mag popio i 4-5 komada. E to je ta prica. 

Takve analize nicem ne koriste. Treba se pricati o konkretnim problemima kojih ima toliko da ne znas odakle poceti. Igra je katastrofalna od odbrane, veznog reda (bekovskog reda?) do napada. 

17 minutes ago, Wisey said:

Pafos kuci ako ne mogu dobiti ne trebaju ni ici u narednu fazu. A 13 bodova ce biti dovoljno za prolazak u ovom formatu. Poslije toga nesto vise ne ocekujem. Ali moglo se top 8 lako dohvatiti, otvorilo nam se sve.

Znas ono da su babi muda... Tako je i to.  Da su ljudi zabili 2 zicera u prvih 10 minuta mozda bi celavi mag popio i 4-5 komada. E to je ta prica. 

Takve analize nicem ne koriste. Treba se pricati o konkretnim problemima kojih ima toliko da ne znas odakle poceti. Igra je katastrofalna od odbrane, veznog reda (bekovskog reda?) do napada. 

Slazem se, posebno za ovo da je babi muda… ali isto tako kazem da ozbiljne ekipe ovu vecerasnju dobijaju cak i s ovom losom igrom. Kad pogledas prilike bolje je Chelsea prilike imao iako je Atalanta ‘dominirala’ posjedom i takoreci gospodarila terenom. 

• Popularna objava

Lepo je Fabregas objasnio da izmene koje pravis salju jasnu poruku igracima na terenu kakve su ti namere i planovi, takav mentalitet ti njima stvaras i tako ti i igraju. Isto je @Adi napisao za Emerija da je covek pri POVOLJNOM rezultatu protiv Arsenala izvrsio NAPADACKE izmene i odneo pobedu na kraju potpuno zasluzeno. Naravno ima i do igraca kod nas ali trener je taj koji diktira uslove pod kojima ekipa nastupa. 

• Popularna objava

Prije početka utakmice se na zagrijavanju izdvoji 10 startera u polju i zagrijavaju se odvojeno od rezervi. Uspio sam odmah prepoznati 8 od 10 igrača. Bili su to James, Fofana, Chalobah, Cucurella, Enzo, Caicedo, Neto i Pedro. Za ostalu dvojicu sam mislio da su Santos i Estevao. Najprije se ispostavilo da je jedan od njih Badiashile, što me razočaralo jer je u planu bilo ponovo da se igra sa Chalobom na desnom beku. Da se radi o Gittensu, a ne Estevau sam shvatio kada je na ekranu na stadionu prikazan u krupnom kadru. U toku neke vježbe za vrijeme zagrijavanja sam uočio jednog novog igrača u grupi. Bio je to Hato i ništa mi nije bilo jasno. Toliko su se brzo kretali igrajući ševu da nisam mogao prebrojati igrače. Mislio sam da je možda priključen jer im je trebalo više igrača. Kada su početni sastavi pročitani na razglasu, ispostavilo se da starta Acheampong umjesto Fofane, tako da je Fofana vjerovatno upućen na dodatni tretman, Acheampong odveden da se taktički pripremi, a Hato uletio na zagrijavanje.

Obje ekipe su od početka igrale pritisak na čovjeka. Naši bekovi su izlazili visoko na njihove wing-bekove, dok se Caicedo spuštao nazad u trojku da motri na Lookmana, dok je Badiashile bio zadužen za De Ketelearea i Chalobah za Scamaccu. Njihovi wing-bekovi su bili zaduženi za naša krila, lijevi štoper Kolašinac je pratio Enza po čitavom terenu, kao što je Koussounou to isto radio Cucurelli. Caicedo bi nekad branio samo prostor ako bi Lookman stajao previše blizu Scamacce. Igralo se tako gotovo sve vrijeme čovjek na čovjeka i nisam vidio sa naše strane neke uigrane kretnje i akcije koje bi se oslobađale protivničkih igrača. Čak sam više dobrih kombinacija vidio od njihovih igrača. Nismo imali ni voljni momenat dovoljno jak da uzimamo ničije lopte. Iako je Caicedo odmarao prethodne dvije utakmice, i on mi se učinio umoran već oko 60. minute. Utakmica nije obilovala nekim atraktivnim potezima, velika je šteta što na terenu nisam vidio Estevaa i Palmera koji bi sigurno donijeli neku magiju na teren. Najuzbudljiviji igrač je zapravo bio Lookman koji je uživo nekako baš nizak i nepredvidljiv. Gittens je bio zadužen za najatraktivniji potez naših na utakmici kada se okrenuo oko dvojice nedaleko od mene. Neto je baš brz kao metak. Joao Pedro se ljutio na saigrače jer mu ne daju lopte u noge, a Badiashile je izgubio živce pred kraj utakmice i svi su mu bili krivi za sve.

Iako smo vodili nisam se previše radovao jer sam znao da se može vrlo lako okrenuti na drugu stranu. Nakon postignutog gola se počelo igrati opreznije nego prije toga. Acheampong kao desni bek nije više izlazio visoko na njihovu polovinu. U prvom takvom napadu se Caicedo i on nisu dogovorili ko će paziti na Lookmana i izmakao im je kod njihove vjerovatno najveće šanse u prvom poluvremenu. Ne samo da se oprezno igralo prilikom vodstva, nego se to nastavilo i nakon što smo primili gol. Naš vezni red nije više mogao da diktira tempo utakmice, a trenerov odgovor je bio ubacivanje desnog beka umjesto veznjaka. Tako da nam je vezni red bio sačinjen od Caiceda i 2 desna beka + lijevi bek koji se ubacuje u sredinu. Ok je ponekad sa bekom u sredini ako se nema opcija, ali dva su već previše. Ganjali smo rezultat sa 6 defanzivaca i zadnjim veznim. Povrijedio se Fofana i imali smo i tada priliku prebaciti Acheamponga na štopera, nekog od desnih bekova na desnog beka i ako ništa staviti Santosa na sredinu, a poželjno bi bilo i nekog ofanzivnijeg. Ne, ide Tosin u igru. Kad smo primili drugi gol igrači se više nisu ni zagrijavali i Maresca nije imao nikakvu namjeru da mijenja. To mi je daleko najviše zasmetalo. Ima na klupi ofanzivaca, gubi i ne planira mijenjati. Toliko je tvrdoglav u nekim svojim idejama da to nije normalno. Loša igra, loš rezultat i poželio sam da mu to bude zadnje gostovanje u Ligi Prvaka. Nek se nosi skupa sa svojom idejom o negubljenju utakmica. Da bi dobio 6 trebaš učiti za 10, ako učiš za 6 padaš.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.