Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 03: Ajax (H) 22. 10. ~ 21:00h

Istaknuti odgovori

De Zerbi je ove sa Aubom, Hojbjergom, Auguerdom, Emersonom pobjedio 4:0. Sve ispod 2 razlike neovisno koja postava bila je sramota.

Ovo je must-win mec. Kod kuce, protivnik po mjeri cak i s povredama koje imamo. U sljedecem kolu cemo gostovati Qarabagu i onda ide reprezentativna pauza prije Barcelone. Qarabag je bas opasan ove sezone, tamo na hladnoci i uzarenoj atmosferi nece biti lako donijeti bodove. Zato je Ajax vrlo vazan, da zadrzimo sanse za top 8.

Sanchez 

Gusto---Fofana---Tosin---Hato

Buonanote----Santos

Estevao---Garnacho---Gittens

Guiu

Nema nista od ovoga naravno, umirace Moi na sredini i Neto po krilu kao i obicno.

12 minutes ago, Whisper said:

Sanchez 

Buonanote----Santos

Guiu

Nema nista od ovoga naravno, umirace Moi na sredini i Neto po krilu kao i obicno.

Bounanote gore na desetku, jedan od Garnacho/Gittens OUT a ujutra jedan od trojca Lavia/Enzo/Caisedo, ne znam ko je najspremniji.

24 minutes ago, Bari said:

Bounanote gore na desetku, jedan od Garnacho/Gittens OUT a ujutra jedan od trojca Lavia/Enzo/Caisedo, ne znam ko je najspremniji.

Laviu sam logicno zaboravio jer coveka nikad nema 😁

Onda tako kako si reko 😁

Ovo se mora dobit nema izgovora, ako ovakve utakmice nismo u stanju dobijati i to kod kuće onda i ne zasluzujemo nista.

Sanchez na golu, nazad Gusto, štoperi treba da budu birani u zavisnosti sta se planira za Sunderland, ko nije planiran za vikend neka igra sutra. Hato treba dobiti minute, ja bi volio da dobije minute na mjestu stopera ali u kontekstu malo odmora za Cucurellu mozda se isplati gurnuti Hata lijevo. Vezni red, Lavia i Santos, dao bi im ponovo priliku samo ovaj put da Santos igra na svojoj poziciji, iako smatram da ce poceti neko od dvojca Enzo/Caicedo, Enzo je upitan za sutra koliko sam upucen.

Ispred njih Bounanote, lijevo Gittens, desno Estavao i u špicu Guiu.

Nadam se da mozemo odigrati dobru utakmicu bez neke patnje, znacila bi nam jedna ubjedljiva predstava.

10 hours ago, Whisper said:

Sanchez 

Buonanote----Santos

Guiu

Ovo bi valjalo nekad u nekom kupu probati osim Garnacha na toj poziciji. Ne znam da li sam ga ikada vidio na toj poziciji u Manchesteru.

Sad protiv Ajaxa, ne znam. Možda je malo rizično. Ne znam kako Ajax igra ali ja mislim da ovo moramo dobiti. Nadam se sa će Estevao početi utakmicu i nadam se da ćemo odigrati napadački sa presingom. Treba odmah u prvom poluvremenu zabiti golove. Imamo ofanzivce za to, samo ih treba pustiti da igraju.

Nadam se pobedi, favoriti smo i želim im sve najbolje i igračima i treneru 

ali evo ponovo neki ispad, nakon crvenog kartona sad je Gusto "bolestan", a Kaisedo koji je kao umoran, sad protiv Ajaksa igra beka.....

kao da uvek mora neki problem da bude, i da mora da dodje do neke konfuzije.. prošle godine se to toliko nije dešavalo jel smo imali Ligu konferencije, a sad kad je premiership tu i LŠ, mi iz nedelje u nedelju imamo neke ispade, znači ako ne bude problem u LŠ, biće u prvenstvu i obrnuto

nego u klubu od milijardu evra stvarno treba da se pozabavi time ako ćemo da ostanemo u toj LŠ, ako nećemo, onda ok

Laganica. Drago mi je što je izveo ovakav sastav. Gittens, odlična utakmica kao i Estevao na drugoj strani. Obojica su bili vrlo opasni. Očekivao sam više od Buonanotea u ovoj utakmici.

Ukljucio sam se tek od 70te minute. No zar penal nisu mogli dati Gittensu da suta, da se malo momku podigne samopouzdanje? Ne smeta mi ni sto je Estevao sutao, ali mislim da su Gittensa trebali malo pogurati ovdje. 

Razlika između Estavaoa i svih ostalih mladih igraca u ekipi je što je Estavao vec oznacen kao "projekat kluba broj 1", svi su stali iza te misije, racunajuci i glavne igrace kluba, što je pozitivno naravno. Gittensu bi takođe znacio taj gol ali odigrao je dobru utakmicu, na kraju dobio nagradu za igraca utakmice tako da i to je sasvim ok.

Bitno je pametno dozirati tu "bitnost" Estavaoa, radi se o igracu od 18 godina. Treba mu dati osjecaj da je bitan ali opet ne treba dozvoliti da u jednom momentu pomisli da je njegov individualni učinak prebitan, da pocne juriti neku statistiku. Prosto receno da npr. nauci da ne mora pod svaku cijenu odraditi neki super dribling ako ima saigraca koji je vec u boljoj poziciji.

Meni se za sad sviđa pravac u kojem ide Estavao, igra, dobija minute, doprinosi.

Estevao je vrhunski talent, sa 18 godina to pokazuje. Hoce li biti sama krema, tesko je reci odmah. Palmer je igrac za Zlatne Lopte, drugaciji je od Hazarda dosta ali je genijalan igrac i ako se poslozi ekipa oko njega uz dobrog trenera lako bi je mogao osvojiti. Estevao ce se morati timu podrediti dok ne stekne takav status, u pojedinim momentima ima njegove sebicnosti a mislim da se to ipak treba prvo zasluziti. Vidjecemo kako ce to Maresca drzati. Mora oprezan biti, jer lako se atmosfera narusi.

Od sinocnje utakmice bitnije mi je da je Gittens dobio Man of the Match. Odigrao je odlicno, zasluzio je gol al nije se dalo. Nadam se da ce mu to dati samopouzdanje pa da uveze par dobrih partija, kako je u Dortmundu znao. Drazi mi je 10x od Govnaća.

Ma Garnacho je suvisan transfer da ne moze gore od toga. Ne postoji zdrava logika njegovog dovodjenja. Taj novac je morao biti sacuvan. Dosao je Gittens, nek George bude rezerva na toj poziciji i gotovo. 

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.