Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 25: Brighton (A) - 14.02. @ 21.00

Istaknuti odgovori

Mareska je dao sebi alibi pricom da klub ne ocekuje top4 ove sezone i sad je miran sta god da se desi do kraja iste.

Kakav jebeni klovn. 

Sve sto on kaze u javnosti se direktno odrazava na igrace i to je vidljivo. Krenuo je sunovrat nakon prve izjave da nismo ekipa za titulu, i postaje sve gore, a on nije nista naucio iz toga. Sve dobro sto je uradjeno u prvom delu sezone je peosuo jer je maloumnik bez mozga. 

"It was a good start of the season, we surprised many people, us included. We have may not expected to be in the race but we are here now so we continue, game by game, win by win. It is a long season, we will see where do we finish in the end, but important thing is to keep going like this, to play our game and show the fans what are we capable. We will give our best until the end. 

To je to, nista vise ni manje od toga. 

Bice zanimljiva njegova reakcija u taktickom smislu jer nemamo napadace, i to potpuno menja njegovu koncepciju igre jer mora da stavi dva ofanzivna vezna u igru a to mu remeti balans u glavu. 

Sve sto se uradi do kraja sezone na cast je ili na sramotu trenera i uprave. Igraci se ponasaju onako kako vide od nadredjenih.

• Popularna objava

Maresca lupa pa lupa, ne zna sta radi ne zamjerite mu...

Vidim da je opet nesto trtljao da mi nismo ekipa koja se moze takmiciti na 4 fronta, kakav šarlatan. Kakva 4 kurceva fronta, imas Premiership, imas Konferencijsku ligu koju smo igrali sa žnj sastavom, imas dva kupa u kojima smo uspjeli izbaciti Barrow i Morecambe nakon toga su nas rutinski izbacili Newcastle i Brighton. Suština, u Premiershipu dišemo na škrge u borbi za top4, Konferencijsku ligu koju igras sa žnj sastavom protiv lijevih klubova predstavljas kao front, da ima bar malo mozga znao bi da od sramote ne bi trebao govoriti da je Konferencijska liga za Chelsea front, Liga Prvaka je front za Chelsea retardu, iz oba kupa si ispao cim si naisao na nekog ko zna dva dodavanja sastavit.

Nakon svega toga kazes da eto mi nismo jos ekipa koja se moze boriti na 4 fronta, pa covjece kakva crna borba i 4 fronta, kako mozes da tvrdis da nismo ekipa za 4 fronta kada se nisi ni  borio na 4 fronta nego si ispao prvom prilikom iz svega moguceg.

Znaci od pocetka imas kao neki highlight:

- Mi nismo ekipa koje se moze boriti za titulu.

- Plasman u TOP4 uopste nije cilj ove sezone.

- Ispadanja iz FA Cupa nam je zapravo pozitivno jer to znaci takmicenje manje i fokus na ostale ciljeve (ostali ciljevi napad na Konferencijsku ligu i plasman od 5-8 mjesta u PL jer TOP4 nije uopste cilj).

- Mi nismo ekipa koja se moze boriti na 4 fronta (4 fronta:PL, Konferencijska liga, Carabao Cup, FA Cup).

Znaci ovo kad covjek pogleda to je takav cirkus, to je takav amaterizam, bukvalno kao crtani film. Postavlja se pitanje za sta smo mi uopste jer po ovome ispada da nismo ni za sta, tu smo jer eto postojimo. Covjek ocigledno nema predstavu sta je Chelsea, toliko smo jadni i bijedni kroz njegove izjave, covjek da preuzme Unicef prvo sto bi izjavio je da ne mogu pomoci dijeci u svijetu ove godine nego tek sljedece godine.

Ti i kad imas nekoliko igraca sa top mentalitetom, koji su dosli da se bore za najvece stvari, dzaba ti kad imas ovakvog trenera. Ovome da si dao 15 bodova prednosti u prvom kolu on bi mrtav hladan pricao iste baljezgarije koje sad prica. Tu pored samog trenera krivim i Upravu jer nisu nista jasno definisali, nego samo daj da se loptamo pa jebaji ga ako uzmemo kojih bodova dobro i jest. Realan cilj ove sezone trebao je biti minimalno top 4, osvajanje barem jednog domaceg kupa i naravno osvajanje Konferencijske lige. Prosle sezone smo u oba kupa igrali zavrsnicu na Wembleyu a u ligi smo zavrsili 6. 

Elem, sad kad je ostao bez bitne karike (kakav je da je, Dzakson je za ovo sto mi igramo jako vazan) plus su genijalci iz Uprave pola ekipe dali na posudbe, vidjecemo znal ista drugo osim uobicajenog sablona koji izvede svaki vikend na teren. Prosli vikend je bio blago receno uzasan u smislu taktike, pristupa, izmjena, ma kompletno katastrofa. Nadati se da ce nocas bar malo bolje to izgledati, mada sam iskreno skeptican.

Ne znam kako je moguće da ambiciozna uprava mlade ekipe koja je prošle sezone završila na 6. mjestu i to sa uzlaznom putanjom, nakon dodatnog pojačavanja (po njihovom mišljenju jer su uložili opet 200 miliona) i dovođenja trenera po njihovom ukusu ne postavlja za cilj plasman u top 4.

Realnost je da smo na početku sezone imali 40 igrača i mogli smo na 4 fronta igrati, a sada nemamo ni 20 igrača i jedan front nam je previše. Samo čekam da se sezona završi i ne znam da li da se radujem narednoj sezoni jer iz godine u godinu dovodimo lošije igrače i trenere.

Ne znam šta da očekujem danas. Sastav koji bih izveo je sljedeći:

Jorgensen - James, Chalobah, Tosin, Cucurella - Enzo, Caicedo - Madueke, Palmer, Nkunku, Neto

Golmana ne moram komentarisati. Vrijeme je da se Colwilla barem jednu utakmicu ohladi, pa makar to značilo i dva dešnjaka nazad. Može Tosin to obaviti. Neto obavezno zbog visoke zadnje linije, radije na lijevu stranu jer se tu očekuje sporiji Veltman, pa na drugoj strani ostaje Madueke da maltretira Lampteya. Palmer i Nkunku zajedno nekakave lažne devetke.

• Popularna objava

Zalosno je na sta smo mi spali. Ne bih zalio da forsiramo svoje mlade akademce, da je na terenu jedan Gilchrist koji realno nit moze nit zna igrati za Celzi ali barem da gine pa nek izgubimo i od Ipsvica i Fulama, nek nas guze Brajton i Liverpulovi juniori. Bar da imamo neku satisfakciju u ovom sto kao bolesnici pratimo svaki vikend. Ovako, uloze milijardu i kusur funti, nakupuju pun qrac igraca, pa onda dovode trenere koji se sprdaju s velicinom kluba, u Upravi sjede neki diletanti bez ikakve povezanosti s navijacima i vode klub kao da su sitni sverceri.

Hoce li ovaj smecar na klupi zajedno s ekipom imati imalo stida pa se izviniti navijacima za ovo ponizavanje kluba? Pogotovo raji koja je otputovala na utakmicu.

Ili ce se usuditi jos jednom ponoviti izjave tipa 'uh ovo je odlicno, sami smo sebe iznenadili'? Treba mu jos veceras zabraniti da pridje Bridgeu.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.