Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday: Brighton - Chelsea 08. 02. 21:00h

Istaknuti odgovori

• Popularna objava

Derbi ovog kola FA kupa na Amexu igraju Brighton i Chelsea. Dvije ekipe kojima u zadnje vrijeme ne blistaju ruze a pogotovo to vazi za Brighton koji je za vikend porazen od Foresta sa cak 7:0.

Za ocekivati je reakciju pogotovo sto igraju pred svojom publikom a kud cete bolju ekipu za vadjenja od Chelsea.

Sto se tice Chelsea, po nekom pravilu ova ekipa Brightona i stil igre koji preferira mladi trener bi trebala odgovarati Chelseau  ako nista ovaj susret obecava hrpu prilika i golova na obje strane.

Sto se tice sastava, obje ekipe imaju nekoliko izostanaka.

Brightonu nedostaju: Estupian, Igor, March, Milner, Kadioglu, Wiefer i Steele.

Chelseau nedostaju: Fofana, Badiashile, Lavia, Guiu i Jackson.

Za ocekivati je u prvih 11 da starta Nkunku. Maresca ga je hvalio na kraju proslog meca i danas na konferenciji govoreci kako je vazan dio ekipe pa ajde da vidimo sta i koliko moze. Nadam se da cemo vidjeti Sancheza u prvih 11 jer bi to znacilo da ce Jorgensen ponovo igrati u ligi. Takodjer volio bih vidjeti Neta u prvih 11 i ne mislim generalno da bi bilo pametno previse rotirati sastav jer do narednog susreta(ponovo Brighton) imamo tacno 6 dana, sasvim dovoljno vremena za odmor i pripremu.

Jos jednom se nadam da ce moje otvaranje teme donjeti radost svima nama, jer nakon Hamcinog otvaranja nema kajanja.

Očajna igra, bezidejni igrači i uvijek nezgodan protivnik, da je moj babo otvarao temu ne bih se ničemu nadao.

Promjena neće biti previše jer nemamo puno igrača na raspolaganju. U odnosu na prošlu utakmicu startati mogu Sanchez, Gusto, Acheampong, Chalobah, Dewsbury-Hall, George, Neto i Nkunku. Neki od njih će da počnu utakmicu, ostali bi u zavisnosti od rezultata mogli ući u igru. Zapuhali su neki novi vjetrovi kada je Maresca u pitanju, ali će pravi test toga biti ligaška utakmica. Ipak, imam neke nade u ovoj utakmici. Ne bih previše žalio ako ispadnemo, iako nije dobar momenat za novi poraz. Brighton ima više igrača od nas tako da oni mogu izvesti bilo šta. U prvom dijelu sezone smo koristili lošu formu protivnika, sada smo ona ekipa koja ih vraća u život.

Termin je drugačiji jer FA Kup ima malo drugačiju shemu.

Dvije utakmice protiv Brightona, ako bi mogao birati pobjedu veceras ili pobjeda sljedece sedmice, definitvno bi izabrao pobjedu sljedece sedmice.

Razlog je prije svega zato sto smatram da mi ne mozemo osvojiti kup, prosto mislim da nemamo sanse za osvajanje. Kup takmicenja su specificna, da bi ih osvojio moras biti ili dominantan kvalitetom ili moras biti takmicarska ekipa. Mi nismo takmicarska ekipa nemamo tu notu, mi da naletimo na City ili Liverpool mi bi sami ispali, recimo Newcastle je dobar primjer takmicarske ekipe, potuci ce se sa bilo kojom ekipom i u 90 minuta mogu izbaciti bilo koga.

Ovoj ekipi treba jedan FA kup u kojem ce pobijediti neki City, Liverpul ili Arsenal na putu do trofeja. Moraju se razbiti te mentalne barijere. Osvajanje Konferencijske lige znacilo bi osvajanje trofeja ali u sustini bas nista ne bi donijelo u smislu razvoja ovih mladih igraca. Dok vec ovakvo kup takmicenje, igranje na Wembleyu i osveta za proslosezonske poraze, to bi im bio dokaz da mogu pobijediti najbolje timove u drzavi. Time bi se ujedno ziheraski pristup i prica kako smo "miljama daleko" od borbe za prvaka potpuno srusila. A to je nesto sto nas prati vec godinama.

Dobiti Brajton 2x zaredom na Amexu malo ko moze. Jeben su protivnik bez obzira na ogromne oscilacije. 

Jedna od najbitnijih stvari za pratiti veceras bit ce izmjene i tajming naseg trenera. Tu cemo saznati jel se ikakva promjena nazire ili je West Ham bio puka slucajnost.

Bezveze utakmica. Izgubicemo jer oni vise zapinju a Palmer ne moze sam. Nkunku i Sancho beskorisni, Neto srednja zalost. Klupe bukvalno nemamo jer su genijalci u Upravi poslali na posudbe pola ekipe.

Duel 2 ekipe realno iz sredine tabele. Tu bismo i mi bili da nemamo Palmera. 

Njihovi igraci vodjeni mladim trenerom nabrijani, trce, vrse presing, jednostavno zele pobjedu. Kod nasih kurcobolja i trener luzercina. Ishod ocekivan.

• Popularna objava

Stvarno nije ono "e jesam vam reko", ali ne mozemo mi osvojiti nista, ljudi nas uzimaju čisto na želju, nema tu hljeba.

Evo sve i da smo ne znam ni ja kako prosli Brighton, olešio bi nas City, Liverpool, Newcastle.

Takmicarski duh ti treba da bi osvajao kupove, treba ti da sve spakujes u 90 minuta, od želje i taktike do znanja i kvaliteta. Sto se tice takmicarskog duha mi smo se jedino sposobni fizicki pojavit, vise od toga ne, to je jedina istina.

Nije ova ekipa za sistem eliminiacije, nije ova ekipa za napatit se, nije ova ekipa za "e hajmo sad zapet", i ova pozicija koju imamo u ligi je zato sto su drugi malo vise jadni od nas, ne zato sto smo mi direktno jaci od nekog, mi smo na +2 od Citya i Newcastla a realno bi nas i jedni i drugi pomeli u međusobnom duelu.

• Autor

Bruh, prosli put kad sam napisao da su davno prosli dani kada je Chelsea ozbiljno konkurentan tim vi ste mi lupali srednji prst od reakcija, i da ce ono sto radi Tottenham (povremeno upasti u Ligu Sampiona)  biti vrhunac do daljeg.

Kad se pogleda kako radi ova uprava, i to ce biti dobar rezultat. :D Ovo je nova realnost i to je to.

• 5 mjeseci kasnije...
On 2/9/2025 at 12:08 AM, King Chelsea said:

Stvarno nije ono "e jesam vam reko", ali ne mozemo mi osvojiti nista, ljudi nas uzimaju čisto na želju, nema tu hljeba.

Evo sve i da smo ne znam ni ja kako prosli Brighton, olešio bi nas City, Liverpool, Newcastle.

Takmicarski duh ti treba da bi osvajao kupove, treba ti da sve spakujes u 90 minuta, od želje i taktike do znanja i kvaliteta. Sto se tice takmicarskog duha mi smo se jedino sposobni fizicki pojavit, vise od toga ne, to je jedina istina.

Nije ova ekipa za sistem eliminiacije, nije ova ekipa za napatit se, nije ova ekipa za "e hajmo sad zapet", i ova pozicija koju imamo u ligi je zato sto su drugi malo vise jadni od nas, ne zato sto smo mi direktno jaci od nekog, mi smo na +2 od Citya i Newcastla a realno bi nas i jedni i drugi pomeli u međusobnom duelu.

Bgm uzesmo dva trofeja, ima nesto u ovoj ekipici

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.