Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Pravilnik o ponašanju na forumu (obavezno procitati)

Istaknuti odgovori

Ne znam koliko je vas upoznato sa opcijom 'Prijavi post', ali ako niste sad ću vas upoznati.

Naime, ispod svakog posta postoji gumb 'Prijavi post'. Klikom na njega otvorit će vam se prozor u kome ispunite razlog zbog koga prijavljujete post. Kada završite sa tim i pošaljete prijavu, moderator automatski dobija obavjest i pregleda prijavljeni post, te ga eventualno sankcionišete. Pitate se u čemu je problem? Problem je u tome što je, otkad postoji forum, maximalno 10 puta prijavljen neki post, a po forumu se spama toliko da se i ja, koji sam po profesiji spamer, ježim na to.

Dakle zamolit ću vas da svaki spamerski post, na bilo kojoj temi, prijavite putem ove opcije. Aktivno smo krenuli u iskorjenjivanje spama po forumu, pa će svaki spam biti kažnjen zabranom pisanja po forumu u trajanju od 1 dan, a ako se ponovi onda i na 3 dana, pa sve do mjesec dana ako jedna te ista osoba nastavi sa spamanjem.

Molim vas da ovo uvažite i da se uključite u ovu borbu samim prijavljivanjem spamerskih postova. Svaka prijava je ANONIMNA tako da se ne brinete zbog toga.

• 3 godine kasnije...

Obavještavamo članove foruma da od danas na snagu stupa pravilnik po kojem je:

1. Zabranjeno vrijeđati forumaše na vjerskoj/nacionalnoj osnovi i nazivati ih pogrdnim imenima bez obzira da li se radi o šali ili uvredi iznesenoj s namjerom, odnosno bez obzira da li se radi o forumu ili shoutboxu - u oba slučaja slijedi ista kazna. Prekršitelj ovog pravila bit će kažnjen banom u trajanju od 30 (trideset) dana.

2. Zabranjeno započinjati diskusije o religiji/nacionalnosti, odnosno ratovima na prostorima bivše Jugoslavije. Prekršitelj ovog pravila bit će kažnjen banom u trajanju od 7 (sedam) dana, i to bez obzira da li je rasprava započeta na forumu ili na shoutboxu.

3. Zabranjeno vrijeđati forumaše koristeći pogrdne psovke. Prekršitelj ovog pravila bit će kažnjen banom u trajanju od 5 (pet) dana, i to bez obzira da li je uvreda izrečena na forumu ili na shoutboxu.

4. Zabranjeno svjesno spamati odnosno trollovati na temama koje se nalaze van podforuma Spam headquarters. Prekršitelj ovog pravila bit će kažnjen banom u trajanju od 3 (tri) dana, i to bez obzira da li napisao jedan spamerski/trollerski post ili više njih.

U sva tri slučaja prvo će biti obrisani postovi koji krše pravila, a potom i njihov autor kažnjen odgovarajućom kaznom.
Nadamo se da ćete poštovati ova pravila/smjernice, kako bi poboljšali kvalitet foruma i tako učinili da se na njemu svako osjeća kao dobrodošao.

• Whisper mijenja naslov u Pravilnik o ponašanju na forumu (obavezno procitati)
Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.