Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 05: WHU (A) 21.09. ~ 13:30h

Istaknuti odgovori

• Popularna objava

Posto sam ja otvorio temu protiv Bournemoutha i posto smo na toj utakmici imali dosta srece, nastavljam sa otvaranjem tema dok ne kiksamo.

Zadnjih 7 meceva na gostovanju protiv WHU, imamo samo 1 pobjedu. Promjenili su trenera, sad ih trenira Lopetegui i za ocekivati je da ne igraju bunker i duge lopte, na prekide i slicno kao pod Moyesom. Mozemo ocekivati cak i povremeni presing, neku kombinatoriku i kratka dodavanja tako da bice zanimljivo vidjeti kako izgleda ovaj novi WHU.

Ono sto nekako mislim jeste da nam taj stil igre odgovara, mnogo vise nego stil igre koji je forsirao Moyes, igra na skok, snagu, borbu, prekide.. mi smo redovno protiv takvih ekipa prosipali bodove a prvi koji mi kao takvi naumpadaju su Brendford, Everton (dodaj tu i Shefield lani)...

Nadam se Sanchu, Tosinu i Nkunku u prvoj. Enza takodjer ocekujem umjesto Veige. Ocekujem pobjedu 1:2.

• Popularna objava

Sanchez - nema sta, zadnja utakmica je bila izvanredna, neka nastavi samo

Disasi Tosin Colwill Cucurella (msm da su samo ovi i dostupni a da valjaju cemu, inace bih volio da imamo normalne bekove)

Caicedo - nemamo izbora, nije los

Enzo - nisam sad nesto odusevljen, ali eto, msm da mora da se bolje iskoristi, jer ovo sto gledamo je blago receno sterilno

Madueke - uzasno sebican je bio, malo je poletio, ali su alternative Mudryk, Neto i Felix koji nisu mnogo pokazali, druga opcija bi bila da probamo Neta na njegovoj prirodnoj poziciji pa neka se tu rotira sa Palmerom tokom meca

Palmer - nema sta objasnjavati

Sancho - bio je ok kad je usao sa klupe i ne steti nista da probamo, ne moze biti gori od onih koji su prije njega igrali tu

Nkunku - Jackson prosto ne moze da prevazidje nedostatke koje ocigledno da nisu akutni nego hronicni, nazalost trenutno nam ne treba napadac koji "radi" nego koji zavrsava akcije pa makar stajao 80 metara od gola i dubio na glavi, zavrsavanjem akcija ne racuna nabijanje u praznu mrezu sa vremena na vrijeme i to u utakmicama u kojoj ubijamo protivnika i dajemo mu 5+ golova

Sa ovakvim sastavom ocekujem da odigramo dobro u odbrani, ali da iskoristimo sanse koje nam se nude. Npr. nesto kao utakmica sa Palaceom, sa tim da pogodimo ono sto nismo u prvom poluvremenu pa onda jedan primljeni gol nece moci da ti srusi moral, takodje sve i da se to desi ne mozes onako pasti. Odustao sam od toga da igramo neki nerealni world class fudbal do sada i radije bih da povezemo par pobjeda pa cemo kasnije raditi na unapredjenjima tog tipa. Vjerujem u pobjedu 2:0.

Jao, pa oni večito nama uvaljaju neki krompir bez ikakve igre, večito mi je to neki osećaj kad vidim gostovanje tamo. Na papiru meni WH i više nego solidna ekipa. Nadama se jebemu miša, da će bar zakon verovatnoće morati jednom dvojku da donese.

Inače ne bih da kritikujem ali ne verujem da bi Nkunku ne znam šta doneo više u napadu kao "solo napadač", čini mi se da je to više polušpic ili da će najbolje funkcionisati uz napadača. Dakle morao bi da žrtvuje Palmera, da ga stavi po strani a ovog iza/uz napadača u sredini i da na taj način pravi višak i stvarno nešto napravi

Disasija stvarno na beku ne mogu da vidim, ono je kao da nilskog konja teraš da igra lopte

Uvalice nam go sigurno, pogotovo Fulkenberg krupan visok i bice opterecenje za nasu odbranu. Neki rani go kad bi im uspjeli dati otvorilo bi utakmicu na nasu stranu.

Prognoza 1:2

• Popularna objava

Jedna od rijetkih utakmica koju ćemo ove sezone igrati u subotu, malo radosti i za fanove ovog termina. Ako se utakmica uspješno odradi onda će čitav vikend biti dobar, a ako bude problema onda nam ništa neće moći popraviti raspoloženje. West Ham je ove sezone u tranziciji. Prelaze sa starog stila igre na novi. Zbog toga nije loše da sa njima igramo što ranije u sezoni. Bili su ekipa od koje prijeti najveća opasnost od prekida, možda i u svijetu. Sada su pustili neke važne igrače za taj stil igre, pa su malo manje opasni. Nisam ih još nijednom gledao od prve do zadnje minute, pa ne znam kako ovo novo izgleda. Nisam previše optimističan oko njihovog novog projekta jer mislim da im je zapisano u genima da igraju onaj "staromodni" stil igre.

U odbrani će nam sigurno igrati Disasi, Fofana/Tosin, Colwill i Cucurella. Da je Dewsbury malo više pokazao ovo bi bila utakmica za njega jer su po meni na ovakvu odbranu suvišni i Enzo i Caicedo. Oni često igraju sa 3 ljevaka naprijed: Kudus, Paqueta i Bowen, tako da bi oni mogli imati onaj naš problem da neko igra na kontra strani i da je slabije učinkovit. Nadam se da ćemo mi zaigrati sa sastavom koji je uravnotežen po broju dešnjaka i ljevaka naprijed. Desni bek im je Wan Bissaka, trebao bi Sancho lijevo startati jer nema teoretske šanse da ga Mudryk predribla. Ali ima šanse da Bissaka zaspe na drugoj stativi i tako pokloni gol.

Ne znam kako će ovo izgleda s bekom koji nije bek, i koji nema napadačke preferencije. S Cucurellom smo navikli da od njega nema hljeba u napadu, ali da oba beka ne doprinose napadu - to će jebeno biti gledati. Napad obećava, osim retardinjosa u vidu Džaksona. Mislim da će primarno biti cilj ne primiti ga, a gore ako šta uvalimo to sigurno neće biti Džaksonova zasluga (može ga samo pogoditi lopta i sama se odbiti u gol).

Dobro dosla neocekivano lagana pobjeda. Nisam iznenadjen dobrom kretnjom i ulaskom u sanse, ali sokiran sam efikasnoscu Dzaksona. 

Negativno - sebicnost u sansama i nonsalantnost rezervi u napadu koji nisu iskoristili priliku da natrpaju totalno indisponirani, pogubljeni West Ham. Bilo je prostora da im se bar 5 komada strpa.

Moglo je ovo biti i ubjedljivije. U nekim situacija sebicno, u nekim nonsalantno … valjda zbog visokog rezultata.

Ovaj Fofana je hodajuca mina, ocajan je.

Za naše uslove i za sve ono sto smo navikli, stvarno je 0:3 u gostima protiv bilo koga top rezultat, neocekivano reklo bi se, cestitke ekipi.

Jackson bar meni nedoumica, gledam ga danas kako daje golove, te kroz noge, te desnom vanjskom, tolika lakoća u zavrsnici, kao da to radi iz utakmice u utakmicu, kao npr. Aguero iz najboljih dana kada je uvijek imao u nogama 2-3 nacina kako ce zavrsit akciju. Covjek bi rekao gledas jednog od najboljih napadaca, i onda dobijes vec sljedecu utakmicu te njegove ponore kada se ne moze sastavit sa loptom, nema neke sredine nego ide iz krajnosti u krajnost, ili je odlican ili je uzasan.

Trebali smo pokazati malo vise oštrine u zavrsnici u periodu posle onih izmjena, Madueke je strasno sebican igrac kod njega se bas vidi ta sebicnost, toliko da nervira.

U svakom slucaju, pozitivno sam iznenađen, prije utakmice sam vec zamisljao kako ce nas opet rijesit u dva kornera.

• Popularna objava

Sve je puno lakše kad zabijemo gol iz prve prilike i udvostručimo prednost iz treće prilike. Puno je lakše i kad nam se onako pokloni gol. Kad smo zabili treći gol startom drugog poluvremena, sudija je mogao komotno svirati kraj utakmice. Mislim da smo u prvom poluvremenu dobro prošli sa rezultatom. Nismo im baš složili previše prilike, a po mom mišljenju su oštećeni za penal. Ja bih bilo kakvo povlačenje svirao kao penal, jer ne postoji način da se izmjeri intenzitet, a ako je snažan onda protivnik nije u mogućnosti da se kreće. U drugom poluvremenu su oni dobro prošli, mogli smo, a i trebali smo, ponovo brojati do 5-6. Zabrinjava me to koliko smo nesposobni za stvoriti šansu iz kontre kad Palmera nema, što se dešavalo i protiv Wolverhamptona. Bodovi su tu, što je najvažnije.

4 naredne tekme do reprezentativne pauze su nam kod kuce. Barrow u kupu, Brighton, Gent u Konferencijskoj ligi i Nottingham Forest. Jedan lijep niz utakmica u kojima se treba rotirati sastav i pokusati pobijediti sve, jer to je realan cilj.

Nakon toga slijedi pauza i prvi mec iza je Liverpool na gostovanju.

Pobedili smo utakmicu sa NULA kreacije na sredini terena. Osim dobre defanzivne role Caiceda, da juce Drogba nije uso u Dzeksona ko zna kako bi se mec zavrsio.

Enzo ne nudi nista u poslednje vreme, ni nalik igracu kakav je bio kad je dosao. 

Mozda i Maresca glumi neko ludilo sa njim, jer cesto se desavalo da je u pozicionom napadu on mnogo blizi golu od Palmera, rto je greska sama po sebi. Cak i pored toga jako slaba partija. Da ima ko da igra ja bih ga prvi izbacio iz tima.

• Autor

Ma nije nam WHU stvorio nikakav problem juce. Stice se utisak da smo sa pola snage dobili utakmicu. Mozda se pogresan dojam stekao jer smo im nakon 2:0 dali loptu i vrebali iz kontri, ali bas to nam je i godilo jer smo ih u tranziciji fatali nespremne. 
Penal je trebao biti dosudjen WHU i mozda bi to napravilo neki problem, ali sve drugo je bila igra macke i misa. Mogli smo i trebali ba kraju uvaliti jos 2-3 gola jer su te sanse bile skoro pa ziceri.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.