Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 02: Wolverhampton (A) 25.08. ~ 15:00

Istaknuti odgovori

Gubim nevinost i u temama za utakmicu.

Ne znam šta da napišem dalje jer ne znam šta da ocekujem od trenera i igrača više.

Dobijamo. Možda.

Uvijek neugodni Wolvesi i njihove kontre. Sastav im je možda najslabiji otkako su se vratili u ligu, ali ni mi nismo u bajnom stanju. Kontri se posebno pribojavam zbog načina na koji igramo odbranu. Prošle sezone su nas dobili dva puta. Nezaboravna Sterlingova sebičnost, Badiashileove reakcije i trpanje od strane Cunhe. Valjda se ta sramota ne ponovi. Očekujem da u odnosu na City izbaci jednog veznjaka i ubaci jednog ofanzivnijeg igrača, ko god to bio. 

Statistika otkako su se vratili u ligu: 3 - 4 - 5

Pobjede Lampard x2 i Potter

Drugi poraz bi zaljuljao trenera odmah u startu. 

Prica je lijepa i krasna, sahovske figure koje pomjera i objasnjenja ali se to mora dokazati na terenu. Vidjecemo danas kako ce izgledati ekipa. 

S obzirom da nas najbitniji igrac (zadnji vezni) bukvalno igra za protivnika ovo je i odlicna rezultat.

Za odbranu smo znali da ce imati poteskoce ali ovakav drugi gol primiti je posljedica nediscipline ili jednostavno neznanja u branjenju prekida. Kako je to slucaj kod vecine kornera i slobodnih udaraca, tesko je reci sta je u pitanju. Dovesti jednog covjeka kao specijalistu iskljucivo za prekide i onda da ti se ovo desava…

Možemo biti prezadovoljni trenutnim rezultatom iako smo dva puta prosipali vodstvo. Odbrana leta kao muhe bez glave. Niti prate loptu, niti prate igrače, samo mehanički trče nazad. Ostaju ljudi sami jer ih niko ne prati. Bila je scena gdje trče Gusto i Fofana sa Cunhom, ne prate loptu i Cunha je prima na prsa pored njih dvojice. Gusto dodatno pliva u veznom redu. Caicedo kao zadnji vezni zaokružuje priču o odbrani sa svojom "igrom". Vjerovatno nije ni trebao igrati danas. Opasni smo kad stignemo pred njihov gol, samo je problem što se mučimo da dođemo do tamo. To je zato što naš najbolji dodavač Enzo Fernandez ima zadatak da pobjegne naprijed kad se pokušava probiti njihov pritisak. Zašto svaki trener započinje mandat sa tom idejom, stvarno mi nije jasno. Naprijed opet dosta sebično, ali je krilima definitivno lakše kad primaju loptu blizu golu, a ne na svojoj polovini. Madueke raspoložen nakon što je greškom napisao sinoć na javnom instagramu da je sve vezano za grad Wolverhampton sranje.

Jackson i Caicedo out, u odbrani ne znam isplati li se išta mijenjati

Ja sam rekao pre par nedelja da cemo primiti 20 golova u prvih 10 kola. E pa zajebao sam se, bice 30. 

Caisedo, Enzo jezive reakcije. Za Fofanu ima da se na cekamo. I dalje ne kapiram cemu sluzi Mudrik u nasoj postavi Da bude lep ili necemu drugom. Znam da fudbalu ne sluzi pa ako neko sazna nek me obavesti. 

Vecina njihovih sansi za gol je dosla kao rezultat izgubljene lopte na sredini od Caiceda i nakon prekida.

Nakon vodstva trebali smo pokusati stati iza lopte pogotovo pred kraj poluvremena s ne trcati raditi presing na 2 minuta do kraja.

Wolves igra sa mnogo vise energije, jaki su u duelima i brzo trce tranziciju, ako hocemo bilo sta ovdje moramo stati na loptu i ne upustati se u bitku i trku sa njima. 
Osim Caiceda nemamo koga ubaciti a cak bi i Uguchukwu dobro dosao.

Drugo poluvrijeme pokazalo kako fudbal moze jednostavam biti. 3 jako slicne situacije, svaki put pravovremen odmjeren pas, dobar sut i gol. Prosle sezone je takvih polusansi bilo koliko hoces ali je uvijek nesto falilo. Nadam se da je ovo ipak naznaka boljih dana. 

Bitna pobjeda za samopuzdanje. Treba raditi prije svega na organizaciji odbrane, branjenju prekida, disciplini u izvrsavanju zadataka, vjezbati zavrsnicu… Ima dosta toga ali kad pobijedis sve je lakse.

Puno bolje drugo poluvrijeme. Smanjili smo broj grešaka na svojoj polovini, Enzo se počeo spuštati i pomagati, a naprijed smo igrali kolektivno. To je automatski smanjilo broj njihovih prilika i povećalo broj naših. Na kraju smo mogli i više golova dati. Dobro je za samopouzdanje sve ovo što se desilo. Tek je drugo kolo, a već su se skoro svi upisali u strijelce ili asistente. Više volim da igramo na 4:3 nego na 1:0 tako da imam razloge za zadovoljstvo.

Nisam gledo drugo poluvrijeme, ali ono što se osuđujem reći je da je odbrana totalnom šuplja  i neorganizovana u 1.poluvremenu bila, da Mudryk mora negdje na posudbu i da je Madueke 'player to watch', ne samo zbog Hattricka u 2.poluvremenu. 

Prosle sezone me je najvise radovao kad vidim reakciju na poluvremenu i sad me to raduje. Znaci da radi! Kod velikog broja igraca se videla reakcija i to je bitno. 

Videlo se da tim ume i vidi se da se na treninzima radi. 

Samo teraj dalje! 

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.