30. maj 2024.2 god. comment_355679 Treće po snazi klupsko takmičenje u Europi, osnovano s razlogom da se pruži šansa timovima iz slabijih liga, i manjim timovima iz jačih liga, da se bore za nešto. Mlađa je sestra Europa lige, čak im je i himna ista. Ove sezone će Chelsea debitovati u takmičenju i zaslužilo je da se otvori tema. Odigrane su 3 sezone u formatu sa 8 grupa sa po 4 tima. Niko nema direktan plasman, svi dolaze kroz kvalifikacije i osvajač ide direktno u Ligu Europe. U pogledu UEFA koeficijenta pobjeda i remi vrijede isto kao i u Ligi Prvaka. Od ove sezone će format biti drugačiji sa jedinstvenom ligom sa 36 klubova. Finale će se igrati u Wroclawu, na stadionu Wroclaw. Prijašnji pobjednici: 2022 - AS Roma 2023 - West Ham United 2024 - Olympiacos 2025 - ??????? Prijavi
31. maj 2024.2 god. comment_355680 Kao da je bila priča da ćemo, u slučaju plasmana ovdje, odlučiti hoćemo li igrati ili ne? Prijavi
31. maj 2024.2 god. comment_355693 3 hours ago, reLo said: Kao da je bila priča da ćemo, u slučaju plasmana ovdje, odlučiti hoćemo li igrati ili ne? Znam da je prosle sezone Juventus odlučio ne igrati Konferenciju i umjesto njih je isla Fiorentina. Prijavi
31. maj 2024.2 god. comment_355694 4 hours ago, reLo said: Kao da je bila priča da ćemo, u slučaju plasmana ovdje, odlučiti hoćemo li igrati ili ne? Znam da je prosle sezone Juventus odlučio ne igrati Konferenciju i umjesto njih je isla Fiorentina. EDIT : Nisu oni odlucili nego su izbaceni zbog FFP, pogrijesio sam. Prijavi
1. juni 2024.2 god. comment_355703 Ima, odlucis da igras sa akademcima i opet prolazis dalje, jer igras protiv poluamatera. Prijavi
1. juni 2024.2 god. comment_355709 Ma takmicenje za preskociti. Jebe mi se vise za omladince. Mi trebamo imati dobar kostur ekipe i na tome graditi tim. A i zadati vece ciljeve i da se vratimo u top4. Prijavi
1. juni 2024.2 god. comment_355711 Kod nas su prvi tim akademci, juniori, ovdje mozda Pionire poslat Prijavi
1. juni 2024.2 god. comment_355713 Zasluženo igramo ovo takmičenje, ne znam zašto bi preskočili pogotovo ako možemo doneti premier ligi dosta tih bodova da se pogura da i peti tim ide u lš ako ne sledeće godine onda u bliskoj budućnosti Prijavi
1. juni 2024.2 god. Autor comment_355720 5 hours ago, MASKO said: Zasluženo igramo ovo takmičenje, ne znam zašto bi preskočili pogotovo ako možemo doneti premier ligi dosta tih bodova da se pogura da i peti tim ide u lš ako ne sledeće godine onda u bliskoj budućnosti Da, ako ništa možemo taj koeficijent napucavati i povećati sebi šanse da se plasiramo u Ligu Prvaka kroz ligu. Sa pola snage se može doći do četvrtfinala i onda vidjeti u kakvoj smo situaciji u drugim takmičenjima i koliko se treba čemu posvetiti. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.