Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 34: Brighton & Hove Albion (A) 15.05. @ 20:45

Pozicija na kraju sezone 9 članova je glasalo

1. 1. Na kojem mjestu će Chelsea završiti?

• 5.
      11%
      1
    • 6.
      88%
      8
    • 7.
      0%
      0
    • 8.
      0%
      0

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

image.png.d6fc4cbe483ee261eb559faafb46e471.png

Zadnja midweek utakmica ove sezone protiv uvijek neugodnog Brightona. Mučili su nas dosta prethodnih sezona, ali se čini da je Pochettino našao recept za njih jer ih je pobijedio 3 puta u 3 različita takmičenja. Trenutno nisu u dobroj formi, u sezoni imaju po 12 pobjeda, remija i poraza i njima ova utakmica nema nikakav značaj, ali su i protiv Newcastlea pokazali da utakmice do kraja neće igrati reda radi. Kod njihovih igrača sigurno postoji i želja za dokazivanjem protiv nas jer znaju da vrlo lako mogu završiti na Stamford Bridgeu na ljeto. I mi i oni smo među 5 najboljih ekipa u ligi po posjedu lopte, preciznosti dodavanja, uspješnosti zračnih duela i kartonima. Mogla bi to biti veoma iscrpljujuća utakmica puna duela, trčanja i izmjene posjeda. Idealno bi bilo da se oni raspadnu kao što im se znalo dešavati ove sezone pa da se utakmica rano ubije. U prvih 11 imaju neke igrače koji su mlađi i od naših.

Imamo dvije utakmice do kraja koje moramo pobijediti i trebamo se nadati jednom kiksu Newcastlea. U isto vrijeme će oni igrati na Old Traffordu pa će nam jedno oko biti i na toj utakmici. Zadnju nismo dobro odigrali, ušli su sa klupe igrači koji su pokazali više i možda sada vidimo neku promjenu u prvih 11. Možda prvi put u sezoni imamo manje povrijeđenih od protivnika.

AMEX Stadium

15.05.2024. 20:45

Sudija: Michael Salisbury

Ako Pochetino pobjedi ovaj mec skidam crte sa avatara. Ako De Zerbi pobjedi ide umjesto Pochetina na avatar.

Salu na stranu, ja se toliko nadam da cemo pobjediti do kraja obje utakmice i da cemo izboriti 6. mjesto. 
Zaista ovo mislim, u tom slucaju ostavio bih Pochetina i narednu sezonu. 

Njima ova utakmica ne predstavlja ništa dok bi nama ulazak u top 6 popravio sezonu u kojoj smo se nagledali svega. Od mnoštva loših rezultata, igra, povreda pa do onog najgoreg bijednih poraza u finalima kupova.

Mislim da ovo treba da stisnu od početka, neće biti lako, Njuka je igrala sa njima za vikend dosadna utakmica do bola, baš su je usporili i usrali

Sto @reLokaze, vece cudo od 6. mjesta bilo bo upisati 2 pobjede zaredom na gostovanju. Ako budemo igrali kao protiv Foresta necemo se moci opet provuci s nekim preokretom u zadnjim minutama.

Utakmice sezone su obje do kraja jer sve i da pobijedimo ovdje, ne bih se sa sigurnoscu kladio da cemo i Bournemouth lako rijesiti na Bridgeu.

Sretno momcima veceras.

On 5/14/2024 at 2:21 PM, hamco said:

Ako Pochetino pobjedi ovaj mec skidam crte sa avatara. Ako De Zerbi pobjedi ide umjesto Pochetina na avatar.

Poketino, Džekson, Mudrik, Sterling od mene mogu dobit oprost, pomilovanje za ovu sezonu samo ako osvoje ligu šampiona i pl, do tada sam uprava napolje, pučista, šta god

Teska ali bitna pobjeda. Sve bi lakse bilo da ne bi one gluposti Jamesa.

Brajton ostecen za cist penal.

Majstorski gol Palmera a drugi gol je ono sto zelimo gledati. Brz i direktan fudbal, vrlo jednostavno a ucinkovito.

U zadnjem kolu moramo pobijediti kuci i onda cekati finale kupa.

Pobjeda i poraz Tottenhama u zadnjem kolu nas šalje na 5. mjesto.

Bod protiv Bournemoutha nas ostavlja na 6. poziciji, s tim da onda gledamo da United ne osvoji FA Cup i ne gurne nas u Konferencijsku ligu.

1 minute ago, Wisey said:

Teska ali bitna pobjeda. Sve bi lakse bilo da ne bi one gluposti Jamesa.

Brajton ostecen za cist penal.

Majstorski gol Palmera a drugi gol je ono sto zelimo gledati. Brz i direktan fudbal, vrlo jednostavno a ucinkovito.

U zadnjem kolu moramo pobijediti kuci i onda cekati finale kupa.

Dovoljno nam je i nerjeseno da budemo 6. 

Bravo Pochetino i bravo za ekipu. Mogli smo im dati jos 3-4 gola, da James nije napravio glupost utakmica bi se zavrsila mirno u nasu korist.

Igra je bila bas zrela, pohvalio bih svakog igraca osim Jacksona. Cucurella je odigrao majstorski, a raduje i Nkunku.

Svaka cast Pochetinu na ovoj formi, nadam se EL.

Igra sve bolja i bolja i sad se vidi jednostavnost u igri, koncentracije, samopouzdanje i ono za sta treba strpljenje da trener implementira ideje. 

Da likujem sad bih rekao kako je Poch oducio od fudbala coveka kog je uprava htela da dovede. Ali sustina je samo da treba vremena i da kod ovako mladog tima treba mnogo vremena i rada. 

Kruna sezone bi bila mesto u ligi evrope koje smo realno zasluzili. 

Nemaš šta likovati, kad je gubio i sramotio klub nije vas bilo ni na radaru, sad kad je uvezao par pobjeda svi su izašli iz rupa. Da smo bili bolji jesmo, ali o kakvom odučavanju pričamo, ispašće da Pochettino vodi Brighton koji je skrpljen od boga pitaj kojih igrača, a ne Chelsea koji je krojio tim i kupovao najskuplje i najperspektivnije na svijetu.

Drago mi je da igramo fin fudbal, biće da smo se razigrali kad je pritisak pao te nam je to dalo nekog zaleta. Siguran sam da će ostati i sljedeće sezone, što je na kraju krajeva i jedino rješenje jer poprilično loše rade domaći zadatak kad je potraga trenera u pitanju. Vrijeme će pokazati da li ovaj tim ima kapacitet za nešto više, prva sezona je pokazala da možemo na pojedinačnim primjerima, ali nam fali identitet da se toga i držimo.

7 minutes ago, ker said:

Nemaš šta likovati, kad je gubio i sramotio klub nije vas bilo ni na radaru, sad kad je uvezao par pobjeda svi su izašli iz rupa. Da smo bili bolji jesmo, ali o kakvom odučavanju pričamo, ispašće da Pochettino vodi Brighton koji je skrpljen od boga pitaj kojih igrača, a ne Chelsea koji je krojio tim i kupovao najskuplje i najperspektivnije na svijetu.

Drago mi je da igramo fin fudbal, biće da smo se razigrali kad je pritisak pao te nam je to dalo nekog zaleta. Siguran sam da će ostati i sljedeće sezone, što je na kraju krajeva i jedino rješenje jer poprilično loše rade domaći zadatak kad je potraga trenera u pitanju. Vrijeme će pokazati da li ovaj tim ima kapacitet za nešto više, prva sezona je pokazala da možemo na pojedinačnim primjerima, ali nam fali identitet da se toga i držimo.

Kojih to nas? 

• Autor

Daleko je ovo bilo od "odučivanja od fudbala". Bili smo malo bolji i ovih 2-1 je nekako najrealniji rezultat. Imali smo i sreće jer su nam pogodili 2 puta okvir gola i vrlo lako smo im mogli dati penal. Imali su i oni sreće što je Jackson upropastio dvije velike šanse. Imali su i oni svoje šanse. Kad smo dobili crveni karton nepotrebno smo se u potpunosti povukli. Trebali smo barem pokušavati nabijati loptu u protivnika i trošiti vrijeme tako što iznudimo aut. Pustili smo ih da nas 10 minuta napadaju i poredali smo se u jednu liniju na 16 metara. Bitna pobjeda, pa kakva god, bitno je i sljedeću nekako pobijediti i otići u Europu, a za narednu sezonu ćemo vidjeti.

5 minutes ago, ker said:

Kolona predvođena tobom i Whisperom.

Kolone nema, ima nas par. To sto smo pricali tad pricamo i sad i kad smo gubili i dobijali. 

Meni bar izbor krivca za sve sto je lose u klubu je jasan kao dan. Da biram krivca izmedju Pocha i toda blejila to mi je isuviše smesan izbor. 

To sto su oni pokupovali i preplacivali i bacali milijarde kroz prozor ne znaci da neko mora zbog toga da osvoji PL i da ima najbolji tim vec samo znaci ogromno neznanje. 

Pocha je spasla samo cinjenica da nam preti FFP inace bi napravili jos jedan u nizu glupih poteza za koje sam siguran da ce ih biti i ovo leto cim je on tu da odlucuje otpusta dovodi i brajtonizuje klub

13 hours ago, hamco said:

Dovoljno nam je i nerjeseno da budemo 6. 

Tacno. Psiholoski za ovu mladu ekipu bolje bi bilo da samo pobjeda igra, jer onda bi se moralo jurisati bez kalkulisanja. Ovako taj bod ce biti u podsvijesti. Trenerov zadatak je da pripremi igrace kako treba.

Steta da cemo morati cekati to finale kupa. Mislim da smo ove sezone bez obzira na sve padove i promasaje, ipak pokazali vise od Uniteda.

3 hours ago, reLo said:

Cijelu sezonu nam uvijek neko fali, a završit ćemo 6. kako stvari stoje.

Šta ako nam sljedeće sezone ne bude falilo više od 2-3 igrača? Cityju se tresu gaće.

Ma kad nasi najure pocha treba sve ispocetka.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.