Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 37: Nottingham Forest (A) 11.05. @ 18:30

Istaknuti odgovori

Premier League predictions: Chelsea to continue European surge at Nottingham  Forest | Football News | Sky Sports

Nema poraza dok ja otvaram teme. Ponovo derbi, sada protiv ekipe koja ima 2 titule prvaka Europe po čemu su izjednačeni sa nama. Grčevito se bore za opstanak, imaju 3 boda više od Lutona koji je ispod crte i puno bolju gol-razliku. Imaju imperativ pobjede ili barem neriješenog rezultata, da riješe brige prije zadnjeg kola u kojem se sastaju sa direktnim konkurentom Burnleyem. Otkako su se vratili u PL nijednom ih još nismo pobijedili. Prošle sezone smo dva puta igrali neriješeno, ove sezone imamo poraz. Ako se ne varam Sterling je zabio sve golove za nas na tim utakmicama. Igraju stil koji nam nikako ne odgovara. Dozvoljavaju jako malo prilika protivniku, dobar dio sezone su bili u top 5 u ligi. Na njihovim utakmicama je općenito viđeno najmanje šuteva. Lideri su lige u golovima iz kontra napada. Imaju Elangu koji je brz kao metak i sa loptom u nogama i našeg Hudson-Odoija. Wood je u jednom trenutku bio najbolji finišer Europe i došla je utakmica protiv Citya na kojoj je promašio 3 zicera. Ne vidim "bolju" priliku da se to nadoknadi.

Mi smo konačno imali malo duži razmak između dvije utakmice. West Ham smo riješili još na poluvremenu i mogli smo da vidimo neke povratnike. Najinteresantnije će biti vidjeti hoće li Pochettino vratiti Gusta u prvih 11 i promijeniti strukturu ili će zadržati postojeću sa štoperom na desnom beku. Mislim da će krenuti sa ovom starom taktikom i da će je u nekom trenutku promijeniti. Od svih igrača Mudyrk je prvi kandidat za klupe, ali mislim da ni njega neće mijenjati jer Sterlinga više ne preferira, a Nkunku nije igrač za tu ulogu. Prije će nekog beka na krilo staviti. Ako nešto pođe po zlu napokon ima ko da uđe sa klupe. Newcastle će 2,5 sata ranije igrati kući protiv Brightona, a United dan kasnije protiv Arsenala. Uzdamo se u tog De Zerbija.

West Ham ako klepi Lutona u ranijem terminu, a Burnley ne pobijedi Tottenhama, njima će ovo biti skroz lajt utakmica - mozak na pašu jer su ostali u ligi - a nama utakmica poput finala. Može na obe strane otići, jer nekad je lakše kad ne igraš ni za šta. 

• Autor

Sa ovom formacijom 5-4-1 su zgusnuli dijelove terena na kojima smo ostvarivali prednost na prošlim utakmicama. Krila su nam zatvorili, posebno Maduekea koji nije imao nijednu onu svoju akciju. Rješenja u napadu ne dolaze sama od sebe i igrači se ne kreću dovoljno. Natjerali su nas da igramo komplikovano umjesto jednostavno. U tom komplikovanju gubimo lopte na sredini i dajemo im kontre u kojima su najbolji. Može se i ovako doći do pobjede, ali bi bolje bilo da se smisli neka taktična promjena.

3 minutes ago, Adi said:

Sa ovom formacijom 5-4-1 su zgusnuli dijelove terena na kojima smo ostvarivali prednost na prošlim utakmicama. Krila su nam zatvorili, posebno Maduekea koji nije imao nijednu onu svoju akciju. Rješenja u napadu ne dolaze sama od sebe i igrači se ne kreću dovoljno. Natjerali su nas da igramo komplikovano umjesto jednostavno. U tom komplikovanju gubimo lopte na sredini i dajemo im kontre u kojima su najbolji. Može se i ovako doći do pobjede, ali bi bolje bilo da se smisli neka taktična promjena.

Trazis puno od covjeka koji pita igrace kako treba da igraju takticki.

• Autor

Nezaslužena pobjeda, ali koga briga. Bilo je toliko nezasluženih poraza i remija da se nekad treba i vratiti. Sve je tačno što ste napisali, da se igralo u prvom dijelu sezone sigurno bismo je izgubili. Baš se protiv Foresta to i desilo na jesen. Puno je lakše kad ti sa klupe ulaze James, Sterling, Nkunku i Gusto u odnosu na utakmice kada sa klupe ne ulazi niko ili igrači bez iskustva. Danas je taj kvalitet klupe donio prevagu. Palmer odličan od prve do zadnje minute, Caicedo po meni najbolji, Silva uz njih dvojicu, a James je pokazao koliko je falio. Čak je i Nkunku imao dobrih poteza, zna sačuvati loptu, bolje igra "leđima" nego Jackson.

Nisam gledao utakmicu. Prema sazecima vidim da je opet velike patnje na gostovanju bilo. Opet je protivnik masu sansi napravio, samo u drugom poluvremenu su pored gola 3 stative pogodili.

Prvi gol je sramota primiti. Onako los centarsut, spora lopta i lagana “svijeca” i da nikog nema na skoku, da je protivnicki igrac sam na 5 metara. Takvo nesto se u kadetima ne smije dogoditi. Ajde da je neka ostra lopta koju je tesko braniti pa ne velim al ovako dobiti gol je stvarno neobjasnjivo.

Drugi gol je plod konstantnog pritiska. Bilo je samo pitanje vremena kad ce doci jer je Forest ocigledno dosta bolji bio.

Raduje me da smo u ovakvom mecu izvukli bodove, barem jednom. Ipak daleko smo od bilo kakve stabilnosti. Napredak je sam po sebi cinjenica da imamo 3 vezane pobjede. Nekim cudom je LE i dalje dostizna, pa nek probaju dobiti jos preostale meceve i onda mozemo reci da su dali sve od sebe.

Newcastle bi mogo i sljedecu kiksat protiv uniteda, preskocimp njih i city uzme uniteda u finalu i idemo po novi trofej evropske lige.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.