Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 30: Burnley (H) 30.03. @16.00

Istaknuti odgovori

Chelsea vs Burnley Prediction and Betting Tips

Nakon pauze, koja je kao i obično došla u lošem trenutku po nas, nastavljaju se obaveze u domaćem prvenstvu i to jednom od najlakših utakmica koje možemo zamisliti, barem na papiru. U goste nam dolazi Burnley koji se nalazi na samom dnu uz Sheffield United i još će biti oslabljen neigranjem našeg Fofane koji je rijetka svijetla tačka u ovoj ekipi. Burnley će se pokušati nadigravati i to nam odgovara, kao i to što nemaju pretjerano kvalitetne pojednice. U prvom dijelu sezone smo na njihovom terenu prvi primili gol, a onda smo na krilima Sterlinga uspjeli brzo da preokrenemo i na kraju ubjedljivo pobijedimo. Iznudio je autogol, penal i na kraju sam zabio. Iako su ovo idealni protivnici za njega, volio bih kad ga ne bismo gledali u prvih 11. Mart je tradicionalno mjesec u kojem Chelsea ostvaruje dobre rezultate i ne vidim razlog da se taj trend ne nastavi.

Na prvu bi se reklo da naši igrači nisu bili mnogo opterećeni tokom pauze, ali to baš nije tako. Nismo imali kao nekada 20 igrača u najjačim reprezentacijama, ali je dosta naših igrača igralo za mlade reprezentacije gdje su imali veliku minutažu. Neki su zaradili nove povrede na okupljanjima, a neki su se povrijedili pod nerazjašnjenim okolnostima, pa su se tako na listu povrijeđenih vratili Chukwuemeka, Chalobah i Sanchez i tako potvrdili moju tezu da ovi ljudi još nikoga nisu izliječili.

Sastav koji bih ja volio vidjeti: Petrović, Gusto, Disasi, Silva, Chilwell, Caicedo, Gallagher, Palmer, Madueke, Jackson, Mudryk

Sastav koji će Pochettino izvesti: Petrović, Gusto, Disasi, Silva, Colwill, Enzo, Caicedo, Gallagher, Palmer, Jackson, Sterling

Chilwell i Colwill su povredjeni, Enzo tek danas stize u London, Palmer je takodjer imao neku sitnu povredu ali je juce trenirao sa prvim timom.

Tako da ce vjv postava biti sljedeca:

Petrovic - Gusto, Disasi, Silva, Cucurella - Caicedo, Galagher - Palmer, Mudryk, Sterling - Jackson

Ocekujem ne tako jednostavnu pobjedu. Neka bude 2-1.

Nikakav osjecaj da je utakmica danas. Gledat cu jer mi je u krvi ali ocekujem spor, dosadan i frustrirajuci fudbal. 

• Autor

Zadovoljavajuće igramo. Napravili smo toliko šansi da smo mogli zabiti i 5 golova. U polovini situacija je nedostajao ekstra pass za igrača u boljoj poziciju, a u drugoj polovini je nedostajao bolji šut. Da vidimo kako ćemo od ove situacije dobiti situaciju da drhtimo do zadnje minute. Npr. da se Gallagher opet zaleti kao sivonja u nekoga. Treba brzo zabiti drugi gol i uvesti Casadeija.

Cesadeija treba uvesti svakako, da vidimo sta moze, a izbaciti limitirano drvo Galagera. Vezni igrac kojem se odbija lopte u prijemu 2 metra od njega. 

Imali smo sansi, ali i oni su nekoliko dobrih prilika napravili. Djole imao odlicnu paradu na pocetku.

Penal smijurija iskreno, mogu zamisliti reakcije da je onako nesto sudjeno kontra nas. Jos ti igrac fasuje drugi zuti za to. Kompany s pravom ispizdio.

Zao mi je sto onaj udarac glavom Rodrigeza ne udje na kraju. Ljudi su zasluzili pobjedu.

Celzi je jednostavno propao i nazalost ne nazire se svjetlo na kraju tunela. Svijetla tacka je decko Palmer bez obzira na sebicnost. 

Ma samo da se trener sa mudima dovede i bice sve bolje. Ovo je najgori trener sa najvecom picom medju nogama od kada pratim i navijam za Chelsea.

Villas Boas je za njega Guardiola. 

• Autor

U prvom poluvremenu se Burnley nije strogo branio i imali smo prostora da stvaramo šanse, stvorili smo ih puno i upropastili na sebi svojstven način. Nakon crvenog su se povukli i dobro im je došlo što su izjednačili iz prve šanse pa su mogli mirno da se brane i da čekaju šansu iz kontre. Tu se pokazalo koliko ne možemo skoro ništa na postavljenu odbranu. Sramota je ne pobijediti ovako slabog protivnika sa igračem više 60 minuta, uz prednost od 1:0, na svom terenu, bez njihovog najboljeg igrača.

Gledao sam samo od 85.min, al previše je bilo i to. Šteta so Burnley ne pobjedi, zaslužili su. 

A mi tonemo sve dublje, voda je do guše, a kapiteni (Boehly i Co.) posmatraju. 

Nova dimenzija nejači se vidjela u ovome kolu, da ti jedan Burnley zabije dva gola pri tome sa igračem manje i da uz sve to imaju realne šanse da uzmu i sva tri... jednostavno nedopustivo...

Do sada se nisam puno najebavao majke Pochu, ali sad sam definitivno za smjenu trenera, imao je sve i pripreme i 30 kola da uradi nešto, nije uradio ništa, obrukao se u prvenstvu, ispušio finale kupa protiv djece Lpoola, ne zaslužuje još jednu sezonu jer visoki kriteriji ovoga kluba ne trebaju da padnu zbog njegovog luzerskog mentaliteta.

27 minutes ago, Kun Aguer0 said:

protiv djece Lpoola

Naša prva 11-orka je bila mlađa od Liverpoolove u toj utakmici 

• Autor
26 minutes ago, ja13 said:

Naša prva 11-orka je bila mlađa od Liverpoolove u toj utakmici 

Jak si onoliko koliko ti je jaka najslabija karika. Koliko god da su mladi Gusto, Colwill, Palmer i Madueke ipak iza sebe imaju neko iskustvo igranja ozbiljnog fudbala, što je u poređenju sa igračima za koje niko nikad nije čuo do par dana pred utakmicu enormna prednost. Tako su i njihovi Jones, Elliott, Quansah za naše Casteldinea, Washingtona, Gilchrista visoko etablirani igrači iako nisu puno stariji.

• diablo_bih mijenja naslov u Matchday 30: Burnley (H) 30.03. @16.00

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.