6. septembar 2011.15 god. comment_81 U Chelsea je doÅ¡ao noć pred poÄetak sezone 2007/08 nakon trogodiÅ¡njeg igranja za Holandski PSV Eindhoven. Potpisao je ugovor koji ga za London veže tri godine, i bio je znaÄajno pojaÄanje za povredama desetkovanu odbranu Chelseaja. U svojoj debitantskoj sezoni je zabilježio 39 nastupa, Å¡to je viÅ¡e i od Terryja i Carvalha, Äime je dokazao svoju važnost za kompletnu ekipu. Prvi gol je postigao protiv Middlesbrougha, iz slobodnog udarca sa preko 35 metara, Äime je uÅ¡ao u utrku za najljepÅ¡i gol sezone. Ubrzo nakon toga postiže pogodak i Rosemborgu, a pokazuje i drugu stranu svoje igre kada sjajno odigrava dupli pas sa Shevchenkom i zavrÅ¡ava akciju golom protiv Aton Ville. Ovaj potez je zaradio pohvalu na dodjeli nagrada na kraju sezone. U svojoj drugoj sezoni (2008/09) je zabolježio 41 nastup i postigao dva gola, protiv Sunderlanda i Coventryja. Povreda ga je odvojila od zelenih travnjaka do poÄetka nove sezone, a operacija u Brazilu, na ljeto, je znaÄila da će odsustvovati do kraja oktobra. Kada se oporavio, terenom su vladali Terry i Carvalho, koji su bili u odliÄnoj formi, pa je morao biti strpljiv da dobije mjesto u ekipi. Te sezone je skupio samo 6 nastupa do nove godine, i joÅ¡ 5 do marta naredne godine. Do kraja sezone Alex je zabilježio dosta dobrih nastupa kao centralni half, a posebno protiv Stokea u FA Kupu, kada je imao dva sjajna uklizavanja i bio nominiran za igraÄa Äetvrtfinala tog takmiÄenja. Terry je priznao da je Alex treneru Ancelottiju zadavao glavobolje pri biranju sastava, a one su ubrzo postale proÅ¡lost odlaskom Carvalha u Real Madrid, Äime je Alex postao standardni igraÄ u ekipi. U 25 nastupa za Chelsea, ekipa je primila samo 14 golova, a već sada je zabilježio preko 100 nastupa za Plavce. Povreda ga je sprijeÄila da uÄestvuje na pripremama za sezonu 2010/11, ali se vratio u sastav na poÄetak sezone i ponovo bio prvi izbor Ancelottija. Postigao je sjajan gol iz slobodnog udarca protiv Arsenala, ali je prilikom izvoÄ‘enja slobodnjaka istegao miÅ¡ić i propustio naredne Äetiri sedmice. Prije nego se trebao vratiti na teren otkriveno je da je potrebno obaviti operaciju njegovog koljena, Å¡to je zahtijevalo 6 do 8 sedmica oporavka. OdgaÄ‘ao je operaciju zbog toga Å¡to je Terry bio povrijeÄ‘en, te je istu obavio tek u novembru, nakon Äega je odsustvovao sa terena do poÄetka 2011. godine. Karijera prije dolaska u Chelsea Prije PSV Eindhovena, Alex je igrao u Santosu. Nakon dolaska u Europu uÄestvovao je u osvajanju tri uzastopna Holandska prvenstva. U Ligi prvaka sezone 2006/07 dao je gol Arsenalu i tako ga izbacio iz nokaut faze. Internacionalna karijera Debi za reprezentaciju Brazila je napravio 2003. godine, a bio je i dio reprezentacije koja je osvojila Copa Americu 2007. godine. Nakon toga nije igrao za reprezentaciju punih 18 mjeseci, a Dunga ga je izostavio i sa spiska igraÄa za Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Novi selektor Brazila, Mano Menezes, ga je vratio u sastav zajedno sa klubskim kolegom Ramiresom. Prijavi
9. septembar 2011.15 god. comment_473 Solidan stoper i skoro uvjek je bio na visini zadatka, nakon one izjave mi je opao u ocima i volio bih da na kraju sezone ode Prijavi
18. septembar 2011.15 god. comment_1519 dva gola koja nikad necu zaboraviti http://www.youtube.com/watch?v=M5NfTTk-F5I http://www.youtube.com/watch?v=3Pdma0rVBi4 Prijavi
19. septembar 2011.15 god. comment_1589 Kad on pogodi, on prav pogodi A ovaj prvi gol, jedna od boljih utakmica ikad odigranih, imam ju na kompu :) Prijavi
20. septembar 2011.15 god. comment_1732 Kad on pogodi, on prav pogodi A ovaj prvi gol, jedna od boljih utakmica ikad odigranih, imam ju na kompu :) jedna od najboljih utakmica sigurno u posljednjih nekoliko godina... Aj ako mozes postavi link da i ja skinem ovu tekmu :D Prijavi
24. septembar 2011.15 god. comment_2134 Ma Alex je klasicni panj tipa Buytena. ma to znaju i ptice na grani, pravi panj, uvalit ga Juventusu na kraju sezone jer su ga htjeli i ovog ljeta, ali ovi golovi koje je sam postavio se ne zaboravlja :D Prijavi
28. septembar 2011.15 god. comment_2395 Ma covjek jel igra napravi neko sranje,il penal il crveni, il pusti nekog..mislim da je Luiz bolje rjesenje od njeg.. I to puno bolje..:D Prijavi
25. novembar 2011.14 god. comment_8300 Nijednom igracu nije prijatno sedenje na klupi, i veciti boravak u senci drugih. Potpuno razumem Alexa i njegovo nezadovoljstvo statusom u klubu. Smatram da on jeste solidan igrac, odlicna rezerva, ali, da mu treba pruziti sansu da promeni sredinu, i bori se za mesto u startnih 11. Dovoljno je sezona on presedeo na klupi u Celsiju i treba mu se, na ovaj nacin oduziti.... Prijavi
26. novembar 2011.14 god. comment_8345 kiksevi protiv Leverkusena mogu biti prekretnica sezone naravno u negativnom smislu za cijelu sezonu. Prijavi
4. decembar 2011.14 god. comment_9517 Želim mu sreću u Juventusu. Tvoriti će vjerojatno najbolji stoperski par serije A sa Chielinijem. Sve najbolje mrcinoo i hvala na svemu! Prijavi
4. decembar 2011.14 god. comment_9546 Allahimanet , hvala na 3 sjajna gola ... http://www.youtube.com/watch?feature=iv&src_vid=M5NfTTk-F5I&annotation_id=annotation_298399&v=7BYGZIkzBkE Prijavi
6. decembar 2011.14 god. comment_9795 Jel juve još uvijek zagrijan za njega jer ako su gledali ovu sezonu imali bi s punim pravom tražit veoma malu oštetu da plate. Prijavi
26. decembar 2011.14 god. comment_12609 Definitivno odlazi u januaru. Samo je pitanje gdje će ? Prijavi
7. januar 2012.14 god. comment_15287 stvarno šteta što nije imao veću ulogu kod nas one slobodnjake protiv liverpoola i arsenala neću nikad zaboravit sretno dalje! Prijavi
7. januar 2012.14 god. comment_15302 [quote name='Juan Manuel Mata' timestamp='1324912221' post='12609'] Definitivno odlazi u januaru. Samo je pitanje gdje će ? [/quote] Mislim da bi mu dobro bilo da ode u QPR s kojim je povezivan prije par dana.. oni dosta ulazu u ekipu, i mislim da ako se izvuku i ne ispadnu ove sezone, da ce postat stabilan premierligaski klub.. Prijavi
11. januar 2012.14 god. comment_16419 po meni za Alexa bi bio pun pogodak kad bi otisao u Italiju,ali sad... Prijavi
15. januar 2012.14 god. comment_17540 http://www.youtube.com/watch?v=M5NfTTk-F5I&feature=g-like&context=G21b9f87ALTxMLbwAAAA Kad nisam dobio srcani.. Prijavi
Pridružite se razgovoru
Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.