Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Alex (2004-2012, 87 nastupa)

Istaknuti odgovori

feature-Alex-Chelsea.jpg

U Chelsea je doÅ¡ao noć pred poÄetak sezone 2007/08 nakon trogodiÅ¡njeg igranja za Holandski PSV Eindhoven.

Potpisao je ugovor koji ga za London veže tri godine, i bio je znaÄajno pojaÄanje za povredama desetkovanu odbranu Chelseaja.

U svojoj debitantskoj sezoni je zabilježio 39 nastupa, Å¡to je viÅ¡e i od Terryja i Carvalha, Äime je dokazao svoju važnost za kompletnu ekipu.

Prvi gol je postigao protiv Middlesbrougha, iz slobodnog udarca sa preko 35 metara, Äime je uÅ¡ao u utrku za najljepÅ¡i gol sezone.

Ubrzo nakon toga postiže pogodak i Rosemborgu, a pokazuje i drugu stranu svoje igre kada sjajno odigrava dupli pas sa Shevchenkom i završava akciju golom protiv Aton Ville. Ovaj potez je zaradio pohvalu na dodjeli nagrada na kraju sezone.

U svojoj drugoj sezoni (2008/09) je zabolježio 41 nastup i postigao dva gola, protiv Sunderlanda i Coventryja.

Povreda ga je odvojila od zelenih travnjaka do poÄetka nove sezone, a operacija u Brazilu, na ljeto, je znaÄila da će odsustvovati do kraja oktobra.

Kada se oporavio, terenom su vladali Terry i Carvalho, koji su bili u odliÄnoj formi, pa je morao biti strpljiv da dobije mjesto u ekipi. Te sezone je skupio samo 6 nastupa do nove godine, i joÅ¡ 5 do marta naredne godine.

Do kraja sezone Alex je zabilježio dosta dobrih nastupa kao centralni half, a posebno protiv Stokea u FA Kupu, kada je imao dva sjajna uklizavanja i bio nominiran za igraÄa Äetvrtfinala tog takmiÄenja.

Terry je priznao da je Alex treneru Ancelottiju zadavao glavobolje pri biranju sastava, a one su ubrzo postale proÅ¡lost odlaskom Carvalha u Real Madrid, Äime je Alex postao standardni igraÄ u ekipi.

U 25 nastupa za Chelsea, ekipa je primila samo 14 golova, a već sada je zabilježio preko 100 nastupa za Plavce.

Povreda ga je sprijeÄila da uÄestvuje na pripremama za sezonu 2010/11, ali se vratio u sastav na poÄetak sezone i ponovo bio prvi izbor Ancelottija.

Postigao je sjajan gol iz slobodnog udarca protiv Arsenala, ali je prilikom izvoÄ‘enja slobodnjaka istegao miÅ¡ić i propustio naredne Äetiri sedmice.

Prije nego se trebao vratiti na teren otkriveno je da je potrebno obaviti operaciju njegovog koljena, Å¡to je zahtijevalo 6 do 8 sedmica oporavka. OdgaÄ‘ao je operaciju zbog toga Å¡to je Terry bio povrijeÄ‘en, te je istu obavio tek u novembru, nakon Äega je odsustvovao sa terena do poÄetka 2011. godine.

Karijera prije dolaska u Chelsea

Prije PSV Eindhovena, Alex je igrao u Santosu.

Nakon dolaska u Europu uÄestvovao je u osvajanju tri uzastopna Holandska prvenstva. U Ligi prvaka sezone 2006/07 dao je gol Arsenalu i tako ga izbacio iz nokaut faze.

Internacionalna karijera

Debi za reprezentaciju Brazila je napravio 2003. godine, a bio je i dio reprezentacije koja je osvojila Copa Americu 2007. godine.

Nakon toga nije igrao za reprezentaciju punih 18 mjeseci, a Dunga ga je izostavio i sa spiska igraÄa za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

Novi selektor Brazila, Mano Menezes, ga je vratio u sastav zajedno sa klubskim kolegom Ramiresom.

• Odgovori 59
  • Pregledi 7,5 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

• 2 sedmice kasnije...

Kad on pogodi, on prav pogodi :D A ovaj prvi gol, jedna od boljih utakmica ikad odigranih, imam ju na kompu :)

Kad on pogodi, on prav pogodi :D A ovaj prvi gol, jedna od boljih utakmica ikad odigranih, imam ju na kompu :)

jedna od najboljih utakmica sigurno u posljednjih nekoliko godina... Aj ako mozes postavi link da i ja skinem ovu tekmu :D

Ma Alex je klasicni panj tipa Buytena. :D

ma to znaju i ptice na grani, pravi panj, uvalit ga Juventusu na kraju sezone jer su ga htjeli i ovog ljeta, ali ovi golovi koje je sam postavio se ne zaboravlja :D

Ma covjek jel igra napravi neko sranje,il penal il crveni, il pusti nekog..mislim da je Luiz bolje rjesenje od njeg..:D I to puno bolje..:D

• 1 mjesec kasnije...

Nijednom igracu nije prijatno sedenje na klupi, i veciti boravak u senci drugih. Potpuno razumem Alexa i njegovo nezadovoljstvo statusom u klubu. Smatram da on jeste solidan igrac, odlicna rezerva, ali, da mu treba pruziti sansu da promeni sredinu, i bori se za mesto u startnih 11. Dovoljno je sezona on presedeo na klupi u Celsiju i treba mu se, na ovaj nacin oduziti....

kiksevi protiv Leverkusena mogu biti prekretnica sezone naravno u negativnom smislu za cijelu sezonu.

• 2 sedmice kasnije...

Želim mu sreću u Juventusu. Tvoriti će vjerojatno najbolji stoperski par serije A sa Chielinijem. Sve najbolje mrcinoo i hvala na svemu!

Jel juve još uvijek zagrijan za njega jer ako su gledali ovu sezonu imali bi s punim pravom tražit veoma malu oštetu da plate.

• 2 sedmice kasnije...
  • 2 sedmice kasnije...
[quote name='Juan Manuel Mata' timestamp='1324912221' post='12609']
Definitivno odlazi u januaru. Samo je pitanje gdje će ?
[/quote]
Mislim da bi mu dobro bilo da ode u QPR s kojim je povezivan prije par dana.. oni dosta ulazu u ekipu, i mislim da ako se izvuku i ne ispadnu ove sezone, da ce postat stabilan premierligaski klub..
http://www.youtube.com/watch?v=M5NfTTk-F5I&feature=g-like&context=G21b9f87ALTxMLbwAAAA

Kad nisam dobio srcani..

Pridružite se razgovoru

Možete objaviti odmah, a registrovati se kasnije. Ako imate račun, prijavite se sada da objavite sa svog računa.
Napomena: Moderator mora odobriti vašu objavu prije nego što postane vidljiva.

Gost
Odgovori na ovu temu...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.