Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 14: Brighton Hove Albion (H) 03.12. @15:00

Istaknuti odgovori

Docekujemo Brighton koji igra toplo hladno ove sezone, pa ne znamo na cemu smo. Izgleda da im se vratio Mitoma u pravo vrijeme kada nemamo nijednog desnog beka.

Imaju nekoliko povreda, ali imamo i mi pored povreda i te suspenzije Cucurelle, Gusta i Jamesa.

Volio bih vidjeti napokon na poziciji lijevog beka Maatsena, ali od toga nema nista iako je jedini pravi bek sto je ostao u ekipi.

Kako god trebalo bi biti opet zanimljivo, jer dosada nikad nije bilo dosadno.

Vidim vlada ogromna euforija oko utakmice. Otkako smo postali klub čije su utakmice jako frustrijajuće potpuno je svejedno koji dan i u kojem terminu igramo. Besmisleno je postalo pisati ikakve najave i očekivanja pred utakmice jer kod nas je jedino pravilo da nema nikakvih pravila. Danas jedno, sutra drugo, prekosutra treće. Jednu nas oduševe, jednu nas razočaraju. Na sve to dolazi nam i ekipa koja je također nepredvidljiva ove sezone. I naravno podigli su formu pred susret sa nama, dvije pobjede nakon pauze, prije toga i pobjeda nad Ajaxom pred pauzu. Imaju puno izostanaka, imamo ih i mi, tako da ne očekujem da to iskoristimo kako treba. Najbolja opcija za našu odbranu je Maatsen lijevo kao ofanzivan bek i Disasi desno kao defanzivan bek. Svakako bolje nego tandem Colwill - Disasi gdje su oba strogo defanzivna. Radujem se prvim minutama za Nkunkua i Laviju, ako se to stvarno desi. Svi ishodi su mogući, pobjedi se ne nadam.

Duzni su navijacima i to ne malo. Partija protiv Njukastla je teska sramota za klub. I ne kazem to zbog rezultata vec radi pristupa, (ne)zalaganja, odnosa prema dresu. Svi do jednog su obrukali Celzi. Ne pamtim kad sam zadnji put prekinuo gledati jednu nasu utakmicu, mislim ono kad je Conte cuvao poraz od 1-0 protiv Citya. I sad sam to ponovo uradio protiv Njukasla, jer nisam toliki mazohista da gledam 11 ljudi na terenu koji nemaju volje da potrce, kamoli sta vise.

Vidjet cemo sad protiv Brajtona ima li trener i gram autoriteta nad igracima, jer da ima jebao bi im sve od do nakon proslog vikenda. Nesto mi ne djeluje Pocchetino kao takav, zato ne ocekujem nista.

Kvalitetom smo ekipa za sredinu tabele i to sam prihvatio, tako da ce Brajton ovdje uci kao blagi favorit.

9 hours ago, reLo said:

Nek nam je Allah na pomoći. Ali ne bi me čudilo ni da pobijedimo 4:0. S nama se nikad ne zna.

bas, igramo tako da ne mozes jednu utakmicu u citavoj sezoni pogoditi kako cemo odigrati

Golovi nasi uz dosta srece. Neka, jednom i tako. Onda kad imas 2-0 nakon 20 min dodjes u situaciju da je upitno hoces li bod izvuci na kraju.

Znamo sta sad slijedi: vadjenje Mudrika i Dzeksona, teska defanziva a vrlo vjerovatno je pitanje vremena kad cemo kapitulirati i raspasti se kao protiv Njukastla.

Ali realno nije trener nista lose uradio. Doslovno smo mogli pored 2 gola dati jos makar 2, ali jok Bounanote pored Colvila i Badija daje majstorski gol i onda crveni igraca koji nosi kapitensku traku.

Ne vidim kako mozemo zadrzati  prednost pogotovo kad u drugom udju Mitoma, Joao Pedro i Gross.

6 minutes ago, hamco said:

Ali realno nije trener nista lose uradio. Doslovno smo mogli pored 2 gola dati jos makar 2, ali jok Bounanote pored Colvila i Badija daje majstorski gol i onda crveni igraca koji nosi kapitensku traku.

Ne vidim kako mozemo zadrzati  prednost pogotovo kad u drugom udju Mitoma, Joao Pedro i Gross.

Pravi trener izvuce rezultat i iz ovakve situacije. Klopp nedavno okrenuo 0-1 sa covjekom manje i pobijedio na gostovanju. 

Just now, Wisey said:

Pravi trener izvuce rezultat i iz ovakve situacije. Klopp nedavno okrenuo 0-1 sa covjekom manje i pobijedio na gostovanju. 

Slazem se ali moraju i igraci odigrati nesto. Kada imas priliku za kontru ili zavrsni pas, ako igrac pogrijesi dzaba da ti pejgamber sjedi na klupi. Igraci su ti koji na kraju izvrsavaju zadatke i donose kljucne odluke, dobre ili lose.

3 boda ogromna. Bar je neke borbe bilo i zelje da se pobijedi kod kuce.

Idemo dalje, u srijedu United na gostovanju.

1 hour ago, Wisey said:

Izvuce nesto. 

Poluvrijeme prvo veoma dobro, opasni u prekidima, jos nekoliko poluprilika ali utisak je bio da kontrolisemo igru i zbivanje na terenu. Tako sve do neke 43.minute i primljenog gola, nakon tog veoma glup potez Conora. 

Drugo poluvrijeme sam ocekivao da cemo se raspasti i primati golove kao na traci, medjutim to se nije desilo. Momci su se jako dobro branili i bili poluopasni iz tranzicije. Iz jedne takve situacije smo i dobili penal koji je realizovao Enzo. Nastavak rekao bih iznenadjujuce miran, sve do pred kraj utakmice kada smo spasavali zivu glavu.  Mirisalo je da cemo primiti i treci go ali na svu srecu nismo. Velika, ogromna pobjeda koja je dosla teze nego sto je to trebalo ali je dosla. 

Sada u srijedu na papiru teza utakmica ali rekao bih da je laksi protivnik. Nadam se da cemo moci uvezati 2 pobjede i opet jedva cekam utakmicu. 

Zao mi danas Caiseda igrao je za 2, prvo poluvrijeme je bio jako dobar dok je mogao stizati kako je vrijeme odmicalo i on je padao fizicki i kondiciono, sto je i ocekivano. 

Jackson opet nula bodova uz asistenciju, Mudryk je pokazao da se moze racunati na njega i da ga se samo treba pametno koristit (u jos 2 navrata su mu mogli poslati loptu izmedju 2 stopera ili beka ali nisu, treba to cesce eksploatisati). 

Nek se i taj Brighton napokon riješio. Imali smo dosta sreće da dođemo do pobjede ovdje. Ne treba poletiti u nebesa nakon ovoga. Meč se otegao, jedva smo dočekali kraj, još su sudije sve začinile sa svojim odlukama. Gallagher zaslužen crveni karton, iako se igračima često oproste ovakve stvari. Penal za nas možda mala kompenzacija, nije to bila baš jasna i očita greška. Iako smo bili opasniji u prekidima i dali dva gola (ali i primili jedan) ne bih volio da ova postavka pređe u naviku. Već na sljedećoj utakmici imamo spremne neke bekove. Enzo napokon zabio kakve-takve golove što će mu značiti.

Mnogo bitan meč i mnogo je bitno da smo ovo iščupali. Da smo pukli skoro da bi izgubili bilo kakve šanse za priključak gornjem domu ovako tu još vrebao šanse da se uhvatimo za voz. 

Red je da ovaj vašljivi mancester odvalimo od kurca i da ekipa pred kraj godine uđe sa serijom pobeda. 

Prvo poluvreme nisam gledao al drugo poluvreme mi je utisak da je bilo na pocetku sezone izgubili bi ko vrata al ovako nisam impresioniran. 

Kad gledam Sannčeza samo cekam kad cemo da primimo gol. 

• Autor

Zasluzena pobjeda iako je moglo i lakse. Bitna 3 boda, ako hocemo europe da vidimo kroz ligu, moramo zapeti i dobijati ovakve meceve. Ja se i dalje nadam top 6, ali bit ce jebeno. Sljedeci United za koje znamo da su prelosi, ali uvijek mogu izvuci bodove preko Brune.

14 hours ago, Spaha said:

De Zerbi ispuho. Vratice Brighton Pottera.

"Svakako je živio na Potterovoj slavi, dobio uigran sistem. " - Diablo

De Zerbi je za Pottera Guardiola. Ne brukaj se diablo, pogledaj covjeku sastav sad i recimo prosle godine kada su nas oducili na Bridzu.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.