Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 09: Arsenal (H): subota 21. oktobar, 18.30

Istaknuti odgovori

• reLo mijenja naslov u Matchday 09: Arsenal (H): subota 21. oktobar, 18.30

Pa Reece je na obje strane odlican, nego vise zato sto se tek vratio iz povrede, mozda 60ak minuta, treba ga dozirati.

Sto se tice utakmice, mi volimo igrati sa jacim, imat ce nam napadaci prostora, gdje bi Mudryk i Sterling trebali utrcavati. Jedini problem je da li ce Cucurella odigrati opet dobro ili ce se vratiti svojim glupostima... Mozda bi opet bolje bilo Colwilla na lijevog beka staviti da se zalijepi na Saku.

Cucurella lijevo ili desno ako bude ne znaš šta je gore. Lijevo će ga Martineli levatiti svaki put, dok će ga desno Saka i White izbezumiti, najbolje bi bilo početi sa kerčetom na klupi.

Ne bi Reecea gurao od prve ako nije spreman a sigurno nije spreman za takmičarski fudbal i to protiv Arsenala.

Nakon ove dosadne reprezentativne pauze jedva čekam meč. Iako se ne nadam pobjedi očekujem od naših da ih barem namuče i izbiju. Protiv Liverpula smo bili baš dobri pa se eto nadam sa i ovdje možemo pokazat zube. James je opet povrijeđen, Miki je odigrao odlično za repku tkd ga očekujem da starta. Vrijeme je i da taj Arsenal padne u pm. 

Opasan je Arsenal, mislim da su sad skoro na vrhuncu  moći a mlad tim imaju, dodali su tu i širine u ekipu tako da su i ove godine jedni od konkurenata za titulu, City im u prošlom kolu nije nešto puno prijetio, jednu šansu su stvorili, druga je bila na grešku golmana i to je to...

Ja sam neku večer sanjao da smo dobili Citya ako to išta ikome znači, možda dobijemo Arsenal :D

Konačno neka utakmica u subotu. Nakon dugo, dugo vremena Arsenal je zaista favorit protiv nas. Ne znam je li ikad bio u zadnjih 20 godina. Kad su bili najlošiji posljednjih godina bili su u stanju da nas pobijede. Zabijali su nam nenormalno sretne golove. Uvijek dobiju nekakav penal, pa Xhaka zabije iz slobodnjaka što se desi jednom u 5 godina, pa Saka centrira i lopta uđe u gol, pa golovi iz odbijanaca, pa Martinelli krene i svi padnu sami od sebe, pa naša odbrana propusti loptu i ostane čovjek sam na drugoj stativi, pa u kupu dosta sumnjivih situacija u njihovu korist itd. Prošle sezone su nas pošteno dobili, da ne kažem razvalili u drugom dijelu sezone, dok se u prvom dijelu nismo ni pojavili na terenu.

To pojavljivanje na terenu je posebno bitno. Neka izvede trener koga god hoće, u kojoj god formaciji hoće, samo da se pojavimo i odigramo onoliko koliko možemo. Očekivali smo da će nam ova pauza povećati broj raspoloživih igrača za naredne utakmice. Epilog je takav da su Palmer i Disasi vraćeni sa okupljanja, da Broja nije igrao jer je nespreman i da su Chukwuemeka, James i Chalobah obnovili povrede, a Enzo i Caicedo se vraćaju sa južnoameričkih kvalifikacija. Vjerovatno ćemo u toku dana saznati dokle su sa oporavkom i ko je spreman. Oni neće igrati kao protiv Citya, nemaju nikakvog strahopoštovanja prema nama. Plašim se da bismo se mi mogli prepasti, što neće biti dobro. Sigurno će oni jako ući u utakmicu, pokušati rano doći do prednosti, a i mi obično kasnije palimo. Prostora za nas će biti i uzdam se u Sterlinga i Mudryka da to iskoriste. Treba nam ova pobjeda, bila bi vrijednija od 3 boda.

• Popularna objava

Mrzim Arsenal a jos vise njihove navijace. Prepotentni su, odjednom su najbolji klub na svijetu. Svi su redom pljuvali Artetu a sad ga svi prave novim Guardiolom. Mrzim ih iz dna duse, porazi od Arsenala su kod mene presjekli u podrsci kod Lamparda, Tuchela, Pottera, nadam se da nece i kod Pochetina.

Pobjeda bi nam mnogo znacila, ali ne bih volio da vidim neki nas bunker i da nas sabiju u 16m. Poserem se na takvu pobjedu. Odmah znas da u buducnosti necemo nigdje daleko dogurati uprkos i pobjedi.

Kao i svaki derbi u zadnjih nekoliko godina, jedino sto zelim (a sto gotovo nikad ne ispostuju) je izici i hrabro muski odigrati mec. 

Nadam se da ce momcima tih par pobjeda prije pauze dati malo vjetar u ledja i da se nece nepotrebno prepasti ove ekipe Arsenala. Mada je ova pauza dosta razbila ritam.

Mnogo je toga i do trenera. Do kraja godine cemo dosta vidjeti i moci donositi zakljucke vezano za rad Pocchetina, jer nam predstoji puno utakmica protiv jakih ekipa. Zanima me priprema i pristup. 

Tesko da mozemo ponoviti onakvo sramocenje kao prosle sezone kontra Arsenala. Sad su novi igraci tu, samo ih ne treba sputavati defanzivnom formacijom i ziheranjem. Nek odigraju cvrsto, hrabro, borbeno i to je sve sto zelim. Bez filozofiranja, taktiziranja i pretjeranog straha.

Sretno Plavci!

Nije to lose. Mozda smo se nijansu vise povukli poslije gola, ali pripisat cemo to jos uvijek neiskustvu i mladoj ekipi. Ima krvi, ima zara u igri, vidi se da su motivisani momci.

Samo cvrsto u drugom, nadam se da imaju snage odigrati punih 90 minuta u ovom ritmu. Kad bi nekako uspjeli zabiti drugi gol dosta bi se lakse disalo. Izmjene ne smiju prekasno doci, jer ce oni osvjeziti ekipu a nama treba pravovremen odgovor da iznesemo do kraja.

Utakmica teška za gledati i još teža za igrati. Pljusak, mokra lopta i klizav teren. Nekoliko puta iz čistih situacija kiksevi jer se neko oklizne, promaši loptu ili je ne iskontroliše. Prilikom svakog starta igrači prokližu brže i duže nego što je normalno. Baš izgleda kao derbiji od prije 15 godina. Nismo ni mi ni oni ništa posebno napravili, mi malo više, ali u svakom trenutku se neko naš može okliznuti i vratiti sve na početak. Ukratko: zalaganje vrhunsko, igra onako, rezultat odličan. Cucurella briljira.

Koliko su nam pojedini igraci nesposobni pred golom, prosto i ovih 2:2 je dobro. Golove smo dali samo zbog toga sto se na penalu tesko zapetljati, cudi me da i tad ne odrade neki potez viska. Drugi gol lagano centarsut i to je to. Kad se ide 1 na 1 to je kod nas nekih 5% sanse da ce biti sut, a 1% da ce biti gol. Kada igrac primi loptu u petercu obavezno mora da uradi laznjak ili da se namjesti, valjda da mu bude blize.

Golmana bolje ne komentarisati.

Sve u svemu ne krivim trenera ovaj put, da sam na njegovom mjestu mozdani bih dobio.

Ja nisam gledao mec. Pratio rez i video golove. 

Ovo o golmanu je vise glupo i da pricamo, covek je tezak mentol, a jos veci je onaj koji ga je doveo. Ostrio sam se da gledam odlozeno ceo mec al mi je muka. Prvo zbog prosutih bodova a drugo sto mi je muka da gledam ovu splacinu od arsenala i ovu splacinu odd artete. Cigani na kvadrat, stoti put se izvlace u zadnjim minutama. Jebem im seme cigansko. 

Nema se treneru sta prigovoriti. 

Steta, doslovno smo ih neutralisali i kad smo igrali najbolji fudbal na terenu Sanchez napravi onu gresku. 

Nevjerovatno je da nas ni sreca ne prati. Mnoge ekipe izvuku bodove tako sto im protivnik masi nemoguce, stativa ili precka, medjutime ne i nama. 

Ovo je bila utakmica koja nas je mogla jos vide gurnuti naprijed, dati nam krila, oslobotiti nas pritiska i biti dokaz da i u ovom teskom rasporedu mozemo sve pobjediti.

Jos jednom, jebem Sanchezu mrtve, dabogda ga neko likvidirao veceras.0

Ne znam sta reći, mislim da bi prije pocetka tekme svi potpisali remi, ali evo sad posle remija neki gorak ukus, nemam pojma uglavnom.

I kada smo ih imali u šaci, onda ti dođe individualna greska koja te masakrira, jer se ova ekipa ne moze nositi sa individualnim greskama, na to dodaš da ne znamo gola dati, pa dodas da smo igrali protiv ekipe koja trenutno važi za ekipu sa devet života, i eto ti gorak ukus opet.

Bukvalno u trenucima kad je Arsenal bio bespomocan Sanchez pokloni loptu Rice i ovaj iz ne bas lagane situacije idealno udari i pogodi go. Poslije toga tesko prezivljavanje, Arsenal nas sabio i sreca da nisu dali i 3 go. 

Utakmica preslikana kao u prvom kolu protiv Liverpoola, gdje smo bili bolji ali nisu uspjeli slaviti. Valjda cemo i mi nekad poceti pobjedjivati ovakve meceve u kontinuitetu gdje smo bara-bara. 

Sigurno imamo vise razloga za zadovoljstvo nego za ocaj. Samo je gorak ukus u ustima jer smo vodilj 2 0 i nismo uspjeli zadržati vodstvo. Kad se malo slegnu osjecaji bit ce to bolje. 

Ovi cigani nafiksani su u zadnjim minutama do sada uzeli 7 bodova. Go su kurton od ekipe. Da su imali jednako srece kao mi imali bi 14 bodova tj kao mi. 

Jedva cekam da ih neko nakanta. 

Nisam gledao i necu o taktici al samo da podsetim kako su neki najavljivali kako ce nas ovi cigani nakantati. 

Mi definitivno mozemo i umemo bolje i nadam se da ce ekipa nastaviti da raste i da ih ovo nece poljuljati.

Samo da se otarasimo ovog golmana (do tada bolje da gledam karadjordja) i dovedeno 1 ili 2 iskusna igraca i ceo arsenal sa sve splacinom od trenera moze da nas povuce za qrac ako pre toga opere ruke. 

• Popularna objava

Jebo majku jest mi krivo ko da smo izgubili 3:0.

Prvih 15-20 minuta smo igrali izuzetno jak i visok presing. Nakon gola smo stali iza lopte(za moj ukus nepotrebno bas toliko) ali smo ih apsolutno kontrolisali, nisu mogli do 30m gola doci nikako, uglavnom su im se stoperi dodavali.

U drugom gol Mudryka je po meni cista sreca, i nakon toga smo vladili terenom, trebali smo povesti 3:0. Cucurela je igrao ko zmaj, on ako bude ovako igrao to je ravno nekom pojacanju. Gusto je defanzivno bio dobar, sve do gola Trossarda. Galagher je ponovo preoro teren, i pokriva sve moguce dijelove terena, neumoran je. 
Palmer i Sterling ponovo nasi najbolji igraci.

Kada uzmes u obzir da imamo mladu ekipu koja se tek okupila i koju razaraju povrede, uz silni nedostatak srece... mozda ipak imamo blistavu buducnost.

Pohvale za trud i zelju, to je nesto sto svi prije svega zelimo da vidimo. Fali jos malo individualnog kvaliteta, ali uz oporavak kljucnih igraca i nadam se neki kontinuitet igranja zajedno, doci ce i rezultati.

Nije lako ovo preživjeti. Remizirali smo dobijenu utakmicu. Ovi nisu znali gdje se nalaze, ne bi zabili gol da se igralo još 3 sata. Bili su zreli za 5 komada, to bi se s vremenom i desilo kad bi im skroz pala koncentracija. Dobili smo onakva dva poklona, penal iz ničega i gol iz centaršuta. Sve u pravim trenucima. Da su oni nama zabili 2 normalna gola to bih nekako i prihvatio, ali onaj prvi gol koji smo primili je gori od oba koja smo dali. Neozbiljnost, glupost, vratio ih je čovjek u život. Iz ničega. Nakon primljenog gola mi postajemo ta ekipa koja ne zna gdje se nalazi. Enzo, Caicedo, Gallagher, Madueke, Colwill, Cucurella, Gusto, Jackson, niko ne zna primiti loptu i dodati svom igraču. Da je ostala još koja minuta da se igra još bismo i izgubili. Ovaj bod nema nikakav značaj, još jedan derbi smo trebali da pobijedimo, ovaj još više nego protiv Liverpoola. Pobjeda nas je trebala pogurati i na tabeli i napuniti nas samopouzdanjem. I kad dobijemo samopouzdanje onda se neće Jackson zabijati u golmana jer više ne zna šta bi uradio, niti bi se Palmer ustručavao da šutne na poluprazan gol.

Krivica je na treneru sto se pri rezultatu 2:0 nije krenulo agresivnije po taj treci gol s kojim bi rijesili utakmicu, a ne u 70 minuti igrati se naokolo kad je arsenal igrao bespomocno.

Ne igramo pobogu protiv Barnlija, nego Arsenala. Bilo je pitanje vremena kad ce se desiti neka greska s kojom ce nas oni kazniti.

I ono Jacksonovo zalijetanje u golmana je za kazne. Ne mozes biti napadac i ono uraditi ama bas nikako.

• Popularna objava

Ubili ih do Sanchezove greske, nevjerovatno sta ti moze uraditi los golman. Potopio nas sam. Arsenal nije zasluzio ni gol, a vracaju se kuci sa bodom. Toliko sam ljut bio sinoc, a nista manje nisam ni danas. K'o da su mi kurac stavili u usta, tolika mi je gorcina ostala poslije ovog kiksa.

Arsenal ovakav nema sanse za neku borbu oko titule, valjda je to svima jasno.

Sami smo opet krivi umjesto 3:0 kod greske njihovog golmana Palmer ide u dribling a mogo je i sutati odma, kad je bilo 2:1 bio sam siguran da cemo ga primiti jer to nađ se stalno desava. Steta za 3 boda digli bi se i vezali 3 pobjede.

Nakon što nas je par sezona bespomoćna nejač zvana arsenal guzila na nasem stadionu, napokon smo došli u priliku da i mi njih naguzimo i guzili smo ih, onako kulturno i lijepo, nismo se nešto kurčili i iživljavali nego baš onako fino.

Umjesto da se lijepo guženje završi sa sretnim završetkom kao što je i red jer bespomoćna nejač nije pokazala ništa na scenu stupa umobolnik među stativama koji dodaje NAJMALOUMNIJI PAS koji sam vidio u životu, maloumniji pas je jedino dodao Jorginho, isto protiv Arsenala čini mi se... Nakon što je maloumnik poklonio gol, još maloumnija reakcija je slijedila, on nešto širi ruke i sere onda, pa jebo bi ti mrtve na sred terena da igram sa tobom krv ti jebem izbacio bi ga sa gola jebem mu mrtve. Nakon toga nejač je uvaljala još jedan na brzinu dok su ljudi došli sebi od genijalnosti ovog maloumnika i to ti je to

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.