Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 08: Burnley (A) 07.10. @ 16:00

Istaknuti odgovori

0_Burnley-v-Chelsea.png

Povrede/Suspenzije

Burnley: Gudmunsson, Hedilazio, Redmond, Ekdal, Obafemi, Ramsey

Chelsea: Fofana, Nkunku, Chilwell, Lavia, Gusto, Bettineli, Chukwuemeka, James 

Napokon jedna subotnja utakmica. Ovo bi nam trebala biti najlakša utakmica koju ćemo do kraja godine imati. Ako se za neku ekipu može reći da nam odgovara onda je to Burnley. Nije to više ona bunker ekipa, pokušavaju da igraju napadački i igraju na najmanje duela uz City. Ta igra još uvijek nije evoluirala u nešto posebno, a nemaju ni neku jaku individualnu kvalitetu, tako da ništa osim pobjede ne dolazi u obzir. Imali smo dan više da se pripremimo, ne samo što smo imali dan više nego se može reći da su oni za vikend igrali dvije utakmice, a mi jednu.

Imamo ovih 11 sa utakmice protiv Fulhama i imamo Sterlinga koji je potpuno spreman i Jacksona koji se vraća. Za poziciju napadača mi je svejedno hoće li staviti Jacksona ili Broju od početka, samo da ne bude neka lažna devetka. Volio bih kad bi se pronašao prostor da se ubaci Sterling umjesto nekog od veznjaka. Dvojica će tu izvisiti i pojačati klupu na kojoj možda bude Chukwuemeka. Ja ga ne bih forsirao i pričekao bih još te 2 sedmice da se što bolje oporavi. James bi trebao odraditi tu suspenziju.

Iz jedinog suta smo primili gol, doslovno.

Sreca pa smo izjednacili ovim odbitkom, iako po svemu gledanom u prvom poluvremenu realno je nerjesen rezultat.

Moramo vise igrati presing i moramo smanjiti broj dodavanja izmedju nasih stopera. Ovo me zadnje ubija, bespotrebno se dodaju Silva - Disasi izmedju sebe po nekoliko puta. 

Broju bi izveo a ubacio Jacksona na startu drugog.

Ne dodaju se bespotrebno vec iz nemoci da se oslobodimo njihove zone. Enzo i Caisedo ko kipovi trckaraju, a Galager se ne spusta, Sterling se ne spusta, Palmer se ne spusta, a ovo se realno razbija sa 2 do 3 direktna brza dodavanja al dzaba kad nema ko. 

Nisam gledao prvo poluvrijeme, dosao sam tek na drugo. Drugo mi je bilo odlicno, Sterling jako jako dobar, za sve 4 gola je on zasluzan tj imao je nekog udjela. Svidja mi se sto na poluvremenu mozemo zamjeniti napadaca kojem ne ide sa nista losijim. Fino poluvrijeme, jako fino. S vezane 3 pobjede idemo na pauzu, poslije koje nam slijedi jako jako težak raspored. 

Prvo poluvrijeme loše. Kao i protiv Brightona u kupu imali smo problema sa laganim pressingom protivnika, jedva smo centar prelazili sa loptom, a kad pređemo igrali smo svaki put istu akciju na Sterlinga. Nakon primljenog gola sam mislio da će to biti još jedna u nizu utakmica gdje primimo gol i onda ne možemo da se vratimo. Srećom, uspjeli smo na silu zabiti 2 gola i nakon toga je puno lakše bilo igrati i iskontrirali smo ih za ubjedljivu pobjedu. I zabijanje golova na silu je kvaliteta koju ekipa mora imati, kada ne ide da se nekako dođe do rezultata. Mislim da smo ove sezone pobijedili svaki put kada smo poveli.

Hvatamo formu, ali kad se pogleda svih 10 utakmica koje smo odigrali nemam neki optimizam za velike utakmice koje nam slijede. Tu će nam trebati puno više od pola sata dobrog fudbala.

Burnley je nasa redovna musterija, dobra partija ali nista spektakularno, i dalje ostaje zal za izgubljene bodove protiv Notingama, Bourmouta i Vile.

• Autor

Ovaj city je masina.

Pojacao arsenal sa artetom, zinchenkom, jesusom a evo i nas palmerom i sterlingom.

Bukvalno ljudi cine ligu boljom

3 vezane dugo nismo imali. Ubedljivije nego sto je bilo ko ocekivao posle pola h igre. Relacija trenera pre svega, reakcija igraca i malo srece da se otvori na nasu stranu mec. Jackson promenio rok igre pre svega sa ulogom u igri. Ako nekog zanima nek uporedi dijagrame kretanja Broje i Jaksona. Radio je ono sto nam je trebalo, vraca se po loptu i tu smo dobili jednog igraca vise u njihovom zonskom presingu. 

Neveerovatne lopte deli i ako realizaciju dovede na taj nivo top klasa. 

Danasnju je utakmicu, kao i protiv Lutona, prelomio Sterling. Ovaj put uz veliki dozu srecu. Da nije usla ona lopta pred kraj prvog poluvremena, veliku muku bismo mucili da probijemo odbranu Burnleya. Isto tako u drugom solo prodor i izboren penal za preokret.

Covjek je igrac utakmice i to bez premca.

I dalje brine napadacka igra ali raduje ipak da smo vezali neke pobjede. Notingem i Bournemouth su jednako losi kao Burnley, no njima nismo mogli gol dati. Bitno je za mlade igrace da ne upadnemo dalje u kanal, vec da osjete malo slast pobjeda. Valjda trener malo nadodje, jer napadacki je to dosta lose i dalje.

Idemo na pauzu pa nas cekaju 3 domace utakmice zaredom. Nadam se da ce svi igraci zdravi docekati sljedeci mec.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.