Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 04: Nottingham Forest (H): subota 2. septembar, 16.00

Istaknuti odgovori

Pravi ispit za našu ekipu. Forest će u ovoj utakmici igrati bunker. Na terenu će biti 5 obrambenih i 2 ili 3 zadnja vezna i naprijed će Awoniyi, Gibbs-White i Johnson, ili dvojica od njih trojice, čekati neku kontru. Igraju na mali posjed lopte, prijete iz auta, slobodne udarce sa 50-60 metara koriste da napune šesnaesterac protivnika. Nemaju individualni kvalitet kao West Ham da zabijaju iz ničega, ali nisu bezopasni. Prošle sezone smo obje protiv njih remizirali. Awoniyi je u životnoj formi, zabio je na 7 ligaških u nizu računajući i prošlu sezonu. Ogroman je, izgleda kao dva čovjeka u tijelu jednog, a kad se umori pred kraj utakmice ulazi ništa sitniji Chris Wood. Prošle sezone su bili najgori gosti lige sa samo jednom pobjedom na strani, ali su uspjeli da uzmu bod na Stamford Bridgeu.

Što se nas tiče, priželjkujem prelazak na 4-3-3, ali nisam siguran da će se to desiti. Izvest ćemo isti sastav kao protiv Lutona, osim ako Colwill ne mogne. Treba nam na terenu više napadački orijentisanih igrača, jer ćemo teže dolaziti do šansi i golova nego protiv Lutona. Ovo nam je zadnja utakmica pred reprezentativnu pauzu, neka daju sve od sebe i neka se niko ne povrijedi. Pauza će nam dobro doći da se neki oporave.

Platis 130 miliona za defanzivnog veznog i opet ti treba 5 nazad protiv Notingem Foresta kuci. 

Bit ce ovo patnja kao protiv Lutona vecim dijelom utakmice. Ovi su bili tvrd orah i Arsenalu i Unitedu, tako da necemo lako do bodova.

Pobjeda bi bila jako bitna pred reprezentativnu pauzu.

4 minutes ago, Wisey said:

Platis 130 miliona za defanzivnog veznog i opet ti treba 5 nazad protiv Notingem Foresta kuci. 

Dovedeš 5 desnih krila i opcija A ti je da igraš bez desnog krila, opcija B da ti igra dešnjak i opcija C da ti igra lijevi bek.

Da pobijedimo 10-0 opet ću reći da ova formacija sa ovim igračima ne koristi najbolje potencijal ekipe.

Upravu si, mi kao klub ako nismo naograjsali onda ne znam do cega je, ko god nas dođe voditi pretvori se u nekog taktičkog smora.

Jebote zivot samo naguraj u sastav bekova i tih nekih trkača kurcevih, stotine miliona se potrosilo nema ko šutnit na gol, pa sta ce ti 8 defanzivaca protiv Foresta, pa gurni tog Mihajla tog Maduekea u vatru pa nek jebu mater svoju..

Mora da je DNK kluba da se troši puno, da se promašuje često sa transferima, da dobri napadači propadaju, da se igra na sigurno, da se igra sa puno defanzivnih igrača, da se treneri brzo mijenjaju. Evo nekih 20 godina imam spoznaju o klubu i sve stvari se ponavljaju, a vlasnici, treneri i igrači se mijenjaju. Kao što je Borussiji Dortmund u krvi da se igrači non stop povrijeđuju, Juventusu malverzacije, Unitedu preokreti, Liverpoolu napadačka igra, Tottenhamu luzerstvo itd.

Jedini i iskljucivi krivac za ovo je trener. Ima sad 15 dana pauze pa nek dobro razmisli zeli li zadrzati posao. 

Za ovakav fudbal nisu morali skrhati milijardu eura. Mogli su samo ostaviti sahistu koji je ovo identicno igrao.

Na šta čovjek može baciti dva sata života. Ne zna se ko je gori, vlasnička struktura koja nakon toliko potrošenih para ne može da pokaže prstom na jednog igrača koji ima instant kvalitet, trener koji izvodi 3 štopera, 3 centralna vezna (pretežno defanzivna), dva beka i u napadu Sterlinga i Jacksona kojima u prosjeku treba 5 šuteva na prazan gol da ga pogode.

Što je najjače od svega nisu u stanju šutnuti na gol 90 minuta, ako izostavimo promašaj praznog gola, a igraš kući protiv jednog od najslabijiih timova u ligi i na sve to gubiš.

Pisao sam tamo u temi prelazni rok kako je ovo sve užasno loše vođenje kluba od same transfer politike do trenera. Mislim da ne postoji klub na svijetu koji zaslužuje da se više sprdaju sa njim, a nekad je bio klub koji je imao trenera sa karakterom, 11 igrača od kojih je svaki ime za sebe i na kraju vlasnika koji je bio vjerovatno najbolji vlasnik nekog kluba u istoriji. Dno dna.

• Autor

Sramota, ali velika sramota. Taman sam mislio da se ne mogu ponoviti partije od prošle sezone ali evo naših pulena da me razuvjere.

Ne razumijem u čemu je više problem s ovim igračima, trenerom ili bilo čemu što ima veze s klubom. Zašto igramo pičkasto? Čemu toliki defanzivci? Zašto se vuku po terenu ko prebijene mačke? Neće niko da potrči, da se žrtvuje malo. 

Bože sačuvaj na šta trošim 2h svog života, da 11 maloumnika gledam kako pokušavaju nešto uraditi na terenu. Kad ih sve spojiš ne bi imao solidan koeficijent inteligencije.

Gusto - Silva - Kolvil - Cilvel

Enzo - Caicedo - Galager

Sterling - Dzekson - Mudrik

Ovu formaciju bi svako normalan izveo protiv Notingema kuci. Nebitno sad Mudrik, Palmer, Madueke ili neko pedeseti ali ovako se moralo igrati.

Samo nas Mauricio Ziherino krenuo s taktickim bravurama. 

Najsmjesnije smo izgledali zadnjih 15 minuta kad je poubacivao igrace koji se sudaraju jedni s drugima, svak svoje igra kao na terminu.  

4 boda iz 4 utakmice, od toga 3 kuci. Malo li je.

I to smo imali poprilicno lagan raspored, hladno smo trebali i mogli imati 12 bodova, mi sad imamo 4 i vec zaostajemo za top 4.

Meni cak ni igra protiv Lutona nije bila bogzna sta, ali pobjeda zamaze oci pa kontas i vadis neku pozitivu iz nebitnih stvari.

Fascinantno je koliko dosadan fudbal igramo zadnjih godinu dana ali najfacinantnija stvar je da problem koji se najduže vuče je brža igra i brže završavanje akcija ali džaba opet niko ništa da uradi po tom pitanju.

Izgubiti od Forresta kući, hajde dešava se ali odigrati ovako, to je sramota...

4 utakmice 4 boda....

Ja i dalje ne razumem sta kome nije jasno. Uprava je prodavala uprava je dovodila Igrace i sad je trener kriv. Nije bio problem ni u Poteru, nije bio toliki ni u Lampsu kako smo dozivljavali a najmanje je sad u Pochu. 

Vi stvarno mislite da on ne bi voleo da igra 433 ili 4231. Naravno da bi ali je svastan da bi bili jos busniji. Igraci nemaju tu rutinu i takticki disciplinu. Pa vi stvarno mislite da on ne bi voleo da ima 2 zrelija igraca od 27 28 god? 

Napravili su mu tim kako mali djokica zamislja fudbal i rekli mu izvoli. A posle ce biti ma nemas ti pojma. Maaa vidiii kurca, on ne zna a oni su experti. 

Ne pravi se tako tim braco moja. 

Sa ovim sto ima ce trebati jos cela sezone ali pune podrsku i dobrog rada da se ovo ne desava. A on nema pravu podrsku i ostavljen je na vetrometini ko i Poter i Tuhel i Lamps. 

Ako neko ponudi 120 za Enza a treba im za peglanje knjiga i cisenje govana koje su napravili uradice to. 

Kod njih se sve zasniva na obrtu kapitala i izvlačenju kesa preko egbalija. 

• reLo mijenja naslov u Matchday 04: Nottingham Forest (H): subota 2. septembar, 16.00

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.