Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 17: Bournemouth (H) 27.12. @ 18:30

Istaknuti odgovori

Znaci povrijedjeni su RLC, Fofana, Kovacic, Broja, Chilwell, Kante i Ziyech protiv B'moutha. Vraca se i klupski fudbal.

Po meni bi trebali startati sa: Kepa - Cucurella, Koulibaly, Thiago, Reece - Zakaria, Conor - Sterling, Mount, Havertz - Auba.

Vjerovatno ce Jorginho tu biti u prvoj postavi, ali tako je kako je.

Oni isto imaju problema sa povredama i puno im je igraca bolesno. Neocekivano ih dobro vodi trener zasad, ali po imenima nisu nista posebno.

Ocekivanja?

Hajd kad se Kovačić ozlijedio, ali kad se Reece oporavio? Pričalo se da će možda i pola godine pauzirati, kad nakon 50 dana spreman.

Uglavnom, nemam pojma šta da očekujem od ove tekme. Toliko dugo nema klupskog fudbala da mi je sve novo.

I desetkovani povredama na papiru smo dosta jači. Većina igrača je tu duže jer su ovi glavni poprilično rano ispali sa SP, pa očekujem da je Potter uspio nešto uigrati. Pobjeđivati se mora početi, jedino to znam.

• Autor

Kovacic vise zato sto je igrao do kraja na svjetskom, pa da odmori jedan mec. Reece je zvijer, zato je i htio da igra na svjetskom. Mislim da je negdje kada je grupna faza zavrsila, vec trenirao sa ekipom. Odakle ti da je pola godine trebao, 2 mjeseca su maksimalno kontali, a povrijedio se krajem oktobra.

Dok je trajalo svjetsko nisam puno pratio klubove. Zbog toga i ne znam kad i kako su se neki naši igrači povrijedili. Ovo sad je novi početak za sve, nije se igralo mjesec dana i svi su izgubili onu formu koju su imali. To je odlična vijest za nas jer od nas niko nije bio gori. Loša vijest je što se nije oporavio dovoljan broj igrača, a nadali smo se da hoće. Izgleda da nismo uspjeli iskoristiti pauzu koja je došla u idealnom trenutku za nas. Dok ovo pišem prisjećam se posljednjih utakmica i u meni se javlja bijes. Jedino što želim da vidim je maksimalno zalaganje igrača. Zar smo tako nisko pali da ne tražim ništa više od osnovnog? Sastav ne bih da predviđam.

Igramo protiv tradicionalno nezgodnog protivnika, samo što ovaj Bournemouth nema puno toga zajedničkog sa onim. U situaciji kada ekipa nije uigrana ona mora da pobjeđuje na individualni kvalitet, a naš rival je po imenima najslabiji tim u ligi. Odigrali su neke utakmice na veliki broj golova sa puno preokreta. Vodili 3-1 protiv Leedsa i izgubili, vodili 2-0 protiv Tottenhama i izgubili i gubili 2-0 od Nottinghama i pobijedili. U jednoj sedmici 2 puta pregazili Everton. Imaju najmanji posjed lopte u ligi i najmanje šuteva ka golu protivnika. Igraju direktan fudbal po osvojenoj lopti. Tavernier je po nekim izvorima igrač sa najviše uspješnih driblinga u ligi i dobra vijest je što je upitan za ovu utakmicu. Opasni su i u skoku jer su često na terenu zajedno Moore, Billing i Solanke.

• Autor

Reece se oporavio, to je meni dovoljno. Zijo i Kovacic ce samo odmoriti, jer su igrali previse na svjetskom, pa samim tim nisu povrijedjeni. Znaci ostaje Chilwell, Fofana i Kante. Prva dvojica su veoma blizu potpunog oporavka, dok Kante jbg. RLC nije za prve ekipe realno, pa mi ne nedostaje.

Nisam zadovoljan uopste.  Carney i Hutch su morali dobiti bar po 20 minuta. Veceras. 

Ne znam da li je uslov za trenera Celsija da ti na prvom sistematskom odseku muda.

Odlicno prvo poluvrijeme, sve top, al kad je reece izaso to je sve palo za 3 nivoja, ako ocemo igrat 4-3-3 moramo sada nabavit nekog sposobnog desnog beka, jer ovo nisu istine sa reecom, bojim se da ce veliku karieru unistit ozljede.. u napadu svi odlicni, u stvari svih prvih 11 nema se sta prigovarat

Poslije užasnih utakmica i katastrofalne forme napokon da nešto riješimo rutinski. To što nisu igrali mladi je 16. rupa na svirali trenutno, idemo korak po korak.

Utakmica je završena onog trenutka kada se povrijedio James. Mene poslije toga ne bi razveselilo ni da smo 10 golova dali, a i igrači su igrali kao da imaju isti osjećaj. Izmjene su kasnile, vjerovatno je Potter čekao da se zabije treći gol da uvodi mlade igrače. Po meni nije bilo potrebe za tim, nisu to igrači bez ikakvog iskustva. Zakaria poslije 60 minuta nije znao gdje se nalazi. Silva povrijeđen odigrao jako dobrih 90 minuta, na jednoj nozi je bolji od ostalih opcija. Mount najbolji.

U prvom poluvremenu smo vidjeli dosta dobrih stvari. Igrači koji daju maksimum, brzo vraćaju loptu u posjed, pokušavaju brzo odigrati prema naprijed. Ako ovakvu igru ponovimo u naredne 2 utakmice znat ću da smo na dobrom putu.

Ovakva euforija nije vidjena jos od pobede nad wolverhamptonom. :D Nottingham je jos gori od Bournemoutha, bice to jos jedan povoljan rezultat, protiv Cityja vec ocekujem reality check novi.

Prvo odlicno, video se napredak i da se nesto radilo. Ostaje problem pozicione odbrane. Zadnja linija i jos kako ali odbrana pocinje od sredine terena. Vidi se da tim zudi za jednim odlicnim zadnjim veznim. Zakaria kad je u elementu odmah ima efekta na igru kad gresi timski izgledamo lose. Jedan Deklan Rajs bi ovaj tim preporodio. 

Raduje Havertz, Sterling, Mount...nek nastave tako

Odigralo se nekih 40ak minuta fudbala i to je to, onda je sve stalo nakon što su se dali golovi. Ne osporavam, zbog gustog rasporeda i tempa koji je ispred nas, tako da nam ovakve rutinske pobjede i trebaju. Havertz i Mount odlično, pogotovo Havertz odavno bolje odigrao nije za divno čudo...

Ono što nam najgore pada je povreda Jamesa opet...

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.