Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Champions League - Group stage, RB Salzburg vs Chelsea (25.10.2022) [18:45]

Ocekivanja 9 članova je glasalo

1. 1. Ocekivanja

• Pobjeda
      87%
      7
    • Nerijeseno
      0%
      0
    • Poraz
      12%
      1

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Neko standardno mišljenje o Salzburgu bez gledanja je da je to ekipa koja igra ultraofanzivno, lepršavo, atraktivno i nastavite dalje sa pridjevima. Međutim, ono što sam vidio ove sezone je dosta drugačije. Nisu me impresionirali svojom igrom, iako su ostvarili neke dobre rezultate. Jedini su bez poraza u grupi, imaju 3 remija od 1:1 i jednu pobjedu od 1:0. Protiv Dinama nisu bili ništa bolji protivnik i imali su dosta sreće na obje utakmice. Imaju dobrih mladih igrača, a pored Šeška mi se svidio Sučić kojem je teško uzeti loptu. Srećom, neće igrati zbog povrede.

Pobjedom osiguravamo prvo mjesto. Jedini scenario u kojem ne bismo bili prvi je da Dinamo pobijedi i Milan i nas. Sa 3 boda na ovoj utakmici dobivamo priliku da protiv Dinama za 8 dana odmorimo najbitnije igrače. Očekujem da zaigramo u formaciji 4-3-3 i da imamo ofanzivnog igrača više. Ima nekih nagovještaja da će dobiti šansu oni koji su manje igrali u zadnje vrijeme, tako da se nadam Gallagheru i Pulišiću. Loftus-Cheek sigurno igra, bio je na presskonferenciji. Očekujem rutinsku pobjedu kao protiv Milana.

I ja bih volio vidjeti 4 nazad ali Kepu kao golmana. Medjutim Salzburg je do sad svaki mec igrao dijamant formacijh u vezi, tako da bi igra po strani sa wb mogla imati smisla ali i tu imamo nedostatak neigranjem Jamesa. 

Bice zanimljivo vidjeti koji ce sastav izvesti Potter ali ne treba mijenjati vise od 3-4 igraca. Gosti smo protiv poprilicno cvrstog protivnika a i dalje nismo obezbjedili prolaz.

Sansu po zaslugama kao i odmor bi trebali dobiti sljedeci igraci:

Broja->Auba

Pulisic->Sterling

Chukwuameka->Kova(zbog koljena)

Cucurella->Chilwell(zbog koljena)

Licno zaigrao bi sljedecu formaciju 4-3-3:

Kepa

Azpi, Chalobah, Thiago, Cucurella

Chukwuameka, Jorginho, RLC

Mount, Broja, Pulisic 

U drugom poluvremenu dati sansu Ziyechu, Havertzu, Zakariji, Aubi

Samo da jebem staru Obamejangu i treci put za promasaj. Onakvu akciju nismo haman godinu dana slozili.

Bitno je da se stvaraju sanse, doci ce realizacija. Nismo nesto posebno igrali, ali od datog gola je bolje izgledalo.

Kako vidim smeto mu je havertz koji je bio u offsideu

Edit

Izgleds da je ovo druga sansa u 44 minutu a ne ta o kojoj pricate.

3 bobe u Salzburgu i drugi krug obezbjedjen kolo prije kraja. Nekad prije se s 10 bodova strepilo za prolazak a sada lagano idemo. Ko bi rekao nakon samo boda u prva dva meca i predstojeci dvoboj kontra Milana. Dobro su izvukli situaciju, ali nokaut faza je pravi test.

Veceras dobra, zanimljiva tekma. Kova za klasu iznad svih, ali da je Haverc opalio dobar sut po golu je ipak hajlajt.

Konačno jedna utakmica da sam uživao gledajući. Istina, bilo je smor dok Kova nije zabio onu golčinu, onda je baš bilo užitak pratiti meč. Imali smo neke smislene akcije, nije bilo bespotrebnih dodavanja, jedan-dva dodira i eto te pred golom. Šteta što nismo meč riješili u prvom poluvremenu ali tu se mora odati počast njihovom golmanu koji je bio nenormalan. 

Mislio sam da će nam se obiti o glavu propuštene šanse, ali sreća i ćorava koka zrno ubode (Havertz), što nam je obezbjedilo prolazak. Dobra utakmica konačno od njega, ali mora ovako nastaviti, previše je kredita ispucao. 

Pohvale idu opet Chalobi, Cucurelli, Jorginhu, Gallagheru, a i svi su zaista odigrali na nivou, ali eto ako već moram izdvojiti neke.

Lose se otvorila tekma opet, sporo je sve to islo i bez ideja. Onda lijep gol Kove i otvara se sve.

Kakva je ono akcija bila mili moji kad je Auba fulio prvi od 2-3 zicera. Pa majku ti jebem gdje ćeš ono fuliti, gol za špice...

Lijep su gol i oni dali, mada i ono bolji golmani brane, imaju ti golmani sto donose bodove i ne primaju golove nikad 

Highlight svega, gol Havertza, pravo je cudo da iko od nasih raspali po lopti, pogotovo on.

Na kraju tri bobe i prvo mjesto u grupi, idemo dalje. Lijepa utakmica na kraju, bas glediva

Sut je uzasan, kad vec suta po zemlji valjda je trebalo da suta kroz noge. Izabrao je najgoru soluciju, malo ustranu i po zemlji.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.