Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 12: Brentford (A) 19.10. @ 20:30

Istaknuti odgovori

Brentford vs Chelsea: Prediction, kick off time, TV, live stream, team  news, h2h results | Evening Standard

Slijedi nam jedan mali gradski derbi. Brentford nas je dosta namučio prošle sezone. U gostima smo ih jedva dobili, Brentford je bio puno bolji, više nego Villa za vikend. Nismo centar prešli u drugom poluvremenu. Kod kuće su nas razbili u drugom poluvremenu. Uspjeli smo im se malo osvetiti na kraju u FA Kupu. To je ekipa protiv koje se utakmica neće dobiti sama od sebe. Na papiru jedan od najslabijih timova u ligi, ali su dobro organizovani. Jedina dva poraza u sezoni su nam došla upravo od takvih ekipa, ali to je bio neki prošli život. Ove sezone igraju na puno golova, na njihovim mečevima u prosjeku padaju 3.5 gola. Znaju dobro stisnuti protivnika pressingom i zabiti gol nakon greške, ali i primiti golove nakon poigravanja pred golom. Neki primjeri u videima na dnu. Toney je treći strijelac lige, dao je 8 golova, od toga 3 majstorska, a penale nikad ne promašuje.

Mi smo u seriji od 4 ligaške pobjede u nizu, naravno svaki put sam ja temu otvorio. Sve su to bili protivnici koji bi trebali završiti na sredini tabele, ali i timovi koji nisu u nekoj formi. Ni ovo nije pravi izazov, mada su sve utakmice teške kad se igra na svaka 3 dana. Vidjet ćemo kakva će biti reakcija nakon slabije igre u prošloj utakmici. Očekujem neke promjene u prvoj postavi, posebno zato što ćemo 3 dana kasnije igrati kući protiv Uniteda. Moguće da ćemo od prve minute vidjeti nekog od navedenih: Azpilicueta, Koulibaly, Jorginho, Gallagher, Pulišić, Broja. Pobjeda bi nam puno značila jer bismo se dosta približili vodećoj trojci. Arsenal i Manchester City propuštaju ovo kolo jer Arsenal mora nadoknaditi europsku utakmicu, a Tottenham gostuje na Old Traffordu. Najvažnije od svega je da nam se niko ne povrijedi.

Realno ocekujem kiks. Patimo se protiv Brentforda, a nezgodna su ekipa skroz.

Ne bi me bolio poraz koliko bi me bolilo da nas opet ubiju na terenu kako je to prije bivalo.

Nama nikako ne gode ekipe koje su fizicki jake i dominantne u skoku, ekipe koje dobijaju i osvajaju 'second balls', jedna od takvih ekipa je upravo Brendford.

S ovom ekipom nema zajebancije i mene je vise strah njih nego Uniteda iduce kolo. Recept za ove ekipe je napadacki igrati, na gol vise jer primit cemo makar 1 gol, nemoguce da protiv njih sacuvamo mrezu.

Zato trebamo ici na gol vise, pokusati im ne dati da se razmasu i da dolazel ako pred nas sesnaesterac.

Sto se tice sastava, Koulibaly mora igrati, s obzirom da nema Fofane i Jamesa, mora igrati Chalobah, Azpi ne smije biti treci stoper jer ce ga pojesti visinom i snagom.

Takodjer mislim da ovo nije utakmica za Jorginha ali ocekujem da ce igrati zbog gustog rasporeda.

Mi smo daleko kvalitetnija ekipa od njih ali to nista ne znaci ukoliko te protivnik nadtrci 10km. 

Iskreno ocekujem kiks, ali nadam se pobjedi.

Potter je proslu utakmicu pokazao da je u stanju vidjeti kad ne ide i reagovati ispravno. Sahista one izmjene ne bi napravio ni za 10 zivota.

Svidja mi se sto se uvelo 5 izmjena, to je buducnost nogometa i mnogo nam pomaze. Rotacija obuhvata vise igraca, moguce je dati svima priliku i manje je nezadovoljnih. 

Protiv Brentfora mora krenuti 11 najspremnijih, i fizicki i psihicki. Ne smije se kalkulisati jer cemo proci kao United.

• Autor

Sviđa mi se što su Gallagher, Loftus-Cheek, Mount i Broja u prvih 11 jer su to igrači koji donose puno energije. Volio bih još da je Pulišić ili Sterling umjesto Havertza, no dobro. Idemo po 3 boda.

Potter je igrao 4 puta u ligi protiv Brenforda i svaki put je pobijedio. 2 puta kao trener Swanseaja i 2 puta kao trener Brightona.

Cini se 4 nazad. Naravno Zlatna Lopta protiv jednog Brentforda da nam drzi sredinu i to bez 5 odbrambenih, to ne mirisi na dobro.

Raduje konacno Broja u prvih 11, ali isto tako nervira forsiranje beskrvnog Havertza.

E moj Potteru, nosi vec jednom ovu smlatinu Haverca da prodisemo. Kakva talasika od igraca nevjerovatno.

Broja im zadaje najvise problema, odlican je. Ovakvi nam momci trebaju.

• Autor

Opalili su nam baš jak pressing da nam se igra uglavnom svodila na nabijanje dugih lopti iz zadnje linije. Najveće šanse koje smo imali nastale su iz ničega, nabijeno na Broju i nešto se desilo. Bilo je i nekih dobrih perioda, ali premalo. Čini mi se da se ne krećemo dovoljno dobro, najjednostavnija promjena bi bila da Loftus promijeni poziciju. Broja izgorio u želji da se dokaže, treba podići glavu i igrati jednostavnije. Razornu brzinu posjeduje. Šta je bilo Gallagheru?

Ne volim ovog Čalobu nikako.

Svidja mi se kako ovaj trener reaguje sa izmenama za razliku od Kontea i Tuhela. Napokon da vidim vise igraca u poslednjoj trecini.

I dalje smo sporiji od Sitija i Liverpula, sporije se oslobadjamo lopte ali bolje u odnosu na raniji period.

Haverc mi je i dalje veliki problem i cini mi se kao da mora da igra.

• Popularna objava

Pitao sam na shoutboxu sta je razlog lose igre tamo nekad oko 60. minuta. Pitao sam se da li je do trenera, igraca ili protivnika? 

Nakon trostruke izmjene a pogotovo nakon izlaska Havertza shvatio sam da je do igraca. 

Ovih danasnjih prvih 11 koji su izasli protiv Brendforda nisu ni za 10. mjesto u ligi. Bukvalno borili bi se za opstanak. 

Chalobah, Azpi, Jorginho, Galagher, Havertz i Broja... uz duzno postovanje ali nisu dovoljno dobri. Galagher i Broja nisu bili ni losi toliko pogotovo Broja ali u kombinaciji sa gore opisanim igracima nema sta pruziti.

Znam da je gust raspored, mora se sto vise rotirati ali ne mozes maltene komplet prvih 11 zamjeniti. 

Onaj ko je danas najvise kocio ekipu je Havertz. Bukvalno kao da imamo igraca manje, mozda cak i gore jer da nemas tog igraca taj igrac ne bi ni grijesio. Znaci zaista nemam razloga da ga nesto ne volim licno, niti da trazim dlaku u jajetu, ali Havertz, Kai Havertz je zalutao na ovaj nivo fudbala. 

Tako mi svega, ja bih tog igraca dao dzabe. Ne moramo ni euro uzeti, samo da ide. Ne shvatam trenere koji ga forsiraju. 

Pa danas je Pulisic unio totalnu zivost, ubacuje se izmedju linija, nudi se, mijenja pozicije, utrcava iza ledja, pokusava duple pasove... sve ono sto Havertz nikako ne radi. 

Samo da Havertz danas nije igrao i da je bilo ko umjesto njega bio, mi bi pobjedili.

Havertz je veca stetocina i od Jorginha, Azpija i bilo koga drugog. Nevjerovatno koliko je los.

Odbrana nije toliko los posao radila, bez obzira na nekoliko dobrih sansi Brentforda. Bez Silve, Jamesa i Fofane je to skroz solidno izgledalo. 

Al napad je i dalje strasno sterilan, da smo znali mogli smo ih rijesiti zadnjih 15 minuta kad su ostali bez daha.

Prosto boli koliko se proredio broj meceva u kojima Havertz uradi jednu korisnu stvar. Decko na terenu ili radi stvari koje ne donose nikakvu razliki ili gresi. Odsustvo agresije, pas igre, inteligencije, koncentracije a tehnike sve manje i manje. Imao sam strpljenja za njega ali ovo je vec preterano. I treneri su se menjali on ni makac. Ako mu je za utehu nije jedini. Sto kaze Hamco prvih 11 je apsolutno nedoraslo kvalitetu vrha premijer lige. 

Ako ima nesto vredno, Broja vise ucestvujee u igri al mu fali samopouzdanje. Vidi se potencijal Cukveameke i svidja mi se kako "stoji" na terenu. Pulisic se malo trgo, poskok vise gleda ka napred i Kepa je drugi covek sada. Generalno tim je koncentrisaniji. Fali centralni vezni samo tako. 

• Autor

Nadam se da hamci nisu uspjeli pokvariti dan.

Pozdravi idu i komentatoru koji je svakog igrača Brentforda nazivao Jorgensenom. U drugom poluvremenu je počeo i naše da tako zove.

Obično kad ide pišu se samo hvalospjevi, a kad ne ide onda se samo negativno piše. Ovo što ću napisati bih napisao kako god da je završilo. Nismo igrali dovoljno dobro i rezultat je potpuno realan. Jesmo bili malo bolji, ne onoliko koliko je dovoljno da se pobijedi u normalnim uslovima. U dobrom dijelu utakmice su nas onesposobili igranjem pressinga i morali smo igrati na kontre, na duge lopte. Rijetke su bile situacije u kojima smo iznijeli loptu kroz pass. U tom dijelu nam je falio Silva. O nedovoljno dobroj igri dovoljno govori i broj kornera i minuta u kojoj smo izveli prvi.

Jedna stvar koja je morala prelomiti utakmicu je situacija kada je Broja pobjegao i nije dodao Mountu. Tu da je išlo dodavanje i da je pao gol sigurno bi sve bilo puno lakše, vjerovatno bi bila još jedna rutinska pobjeda kakvih smo se nagledali u prethodnim sedmicama. To je scena o kojoj će se najviše pričati poslije utakmice. Treba postaviti pitanje kako je došlo do toga i može se odgovoriti na 2 načina. Došlo je tako što je Broja nestvarno brz igrač i borben igrač. A zašto nije dodao? Zato što je čitavu utakmicu više igrao za sebe nego za tim. Htio je da impresionira trenera i da se izbori za veću minutažu. Često je to vodilo ka potezu viška. Mislim da mu se trebalo davati više šanse u prethodnim utakmicama da zna da se računa na njega. Ovako je previše solirao u nekim situacijama. Ima šta da nam ponudi, samo još malo minutaže i da se sredi u glavi. Za razliku od njega Chukwuemeka je igrao više timski i težio prema jednostavnim i logičnim rješenjima  umjesto pokušaja nekih individualnih performansa. Treba reći i da su saigrači više pokušavali uključiti Broju u igru nego što se to radi kada je Aubameyang na terenu.

Kepa je još jednom bio među najboljim igračima. Ušao je u pravu formu, sad već ulazi u borbu za Zlatnu rukavicu. Sa odbranom nisam baš zadovoljan. Izgubili su dosta zračnih duela, tako su nam uglavnom i prijetili. Toney i ostali su se pojavljivali sami u prostorima između 2 štopera. Azpilicueta je individualno odigrao jako loše u oba smjera. Kada je taktika u pitanju, stvar koja mi nema nikakvog smisla je uvođenje Sterlinga na LWB poziciju. Nalazio se predaleko od gola, na mjestima gdje nije pretjerano opasan. Nije njegov kvalitet centaršut, nego ulazak u šanse pred golom. Moglo se ići rizičnije sa transformacijom u 4-3-3. Sve što ste napisali za Havertza potpisujem. Par osvojenih duela i ništa. Izlazak Gallaghera mi je bio sumnjiv. Vidio sam u izjavama da se samo nije osjećao dobro i da nije u pitanju povreda. Morat će se puno bolje odigrati za vikend.

Pa Sterling je imao samo jedan ubacaj i to pred kraj kad je pokusao pronaci Pulisica onom parabolom. U svakoj drugoj situaciji je pokusavao ulaziti u sredinu, ubacivao se iza ledja odbrane, pokusavao dupli pas i slicno. Da je ostao Cucurella umjesto Pulisica sve sto bi dobili bilo bi nabacivanje u 16m. 

U ovom mecu je problem bila selekcija igraca u prvih 11. Nedovoljno kvalitetna i za lakse meceve a kamoli na jednom ovakvom gostovanju. Galagheru svaka cast ali Kovacic je klasa iznad. Cak sta vise mislim da je totalno pogresno Galaghera igrati na 6-ci, lik nema tu distribuciju lopte i kontrolu iste za tu poziciju. On mora igrati blize golu ili nikako drugacije.

Ulaskom Kovacica poceli smo malo uspostavljati kobtrolu jer smo malo vise stali na loptu, prvih 15 minuta mogli smo primiti 3 gola da nije bilo Kepe, i jos gore, nismo mogli iznjeti loptu preko pola osim izbijanjem.

U drugom poluvremenu tek ulaskom tehnicki kvalitetnih i ofanzivnijih igraca totalno smo zagospodarili terenom i to je valjda jasan pokazatelj koliko su neki igraci bolji od drugih.

Znam da imamo gust raspored, ali Potter ne smije mijenjati skoro pa citav sastav. 

Azpi, Chalobah, Cucurella, Jorginho, Galagher, Havertz i Broja. Ovi igraci nikako ne smiju biti svi odjednom na terenu, ali nikako. Jedan eventualno dvojica sa ostalom najjacom postavom. 

• Autor

I ja sam zagovornik toga da je bolje vršiti manje promjena u prvih 11, ali ih raditi češće. Lakše je tim igračima kad su na terenu sa najboljim igračima. Ekipu treba potpuno promijeniti ako je u pitanju utakmica u kupu protiv slabijeg protivnika, utakmica u Ligi Europe ili nebitna ligaška utakmica pred kraj sezone 3 dana pred bitnu utakmicu u kupu ili Ligi Prvaka. Naših rezervnih 11 je i dalje bolje od prvih 11 pojedinih klubova u ligi, samo je razlika u tome što je njihova prva postava puno uigranija od naše druge. Mogla se bolje rasporediti minutaža u ove dvije utakmice, ali lako je sad biti pametan.

Sterling nije nabacivao baš zato što to nije njegov najveći kvalitet. On je bio predaleko od gola. To je igrač brzine, eksplozivnosti i ulaska u prostor. On treba biti prvi u kontri, da mu se daje lopta u prostor i da bježi odbrani. Ovako se moralo duže čekati da se priključi. Ulazio je u sredinu i bivao dobro pokriven jer nije bilo igrača koji će mu proći iza leđa i odvući jednog igrača. Po meni je izmjena Sterling - Cucurella bila greška, trebalo je ići Sterling - Loftus-Cheek.

Da smo pobijedili, bilo bi neka je rotirao citavu ekipu, ali ovako ipak losa odluka. Vazno je i da nismo izgubili sa ovakvom ekipom. Moj utisak je da je Havertza trebao opet izbaciti na poluvremenu, ali da shvatam sto nije, da mu dokaze u potpunosti kakva je smlata.

Vazno je isto tako da su svi odmoreni za United i tu ocekujem ubijanje i silovanje istog, a ako se to ne desi, onda ovo protiv Brentforda tek nece imati smisla.

On 10/19/2022 at 10:35 PM, hamco said:

Chalobah, Azpi, Jorginho, Galagher, Havertz i Broja... uz duzno postovanje ali nisu dovoljno dobri. Galagher i Broja nisu bili ni losi toliko pogotovo Broja ali u kombinaciji sa gore opisanim igracima nema sta pruziti.

Čekaj bolan, zar Gallagher nije odigrao 20 minuta ? 

Azpi i Ćabola su igrači za rotacije, uz to je Azpi i u godinama i istrošen igrač, ne znam šta se sad nešto previše očekuje od njih. Havertz i Zlatna lopta su taj kancer od kojeg se nešto očekuje a koji ne donosi ništa...

Ovaj Brentford kurčevi se uvijek nekako oslobodi i razigra protiv nas, nešto kao Everton svojevremeno samo što je Everton dobra ekipa bila. Onda su više možda Charlton njih se sjećam da su prije 15 godina kad su bili u PLu znali da koče i ujebavaju stvar.

Gledam ih protiv Newcastlea sami sebi zabijaju dva gola, trče ko amateri, očajno izgledaju ali zato, kad Chelsea dođe, ljudi ginu i igraju presing 90 minuta bez prestanka, 90 minuta se trči kao da im je zadnja tekma u životu

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.