Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 11: Aston Villa (A) 16.10. @ 15:00

Istaknuti odgovori

• Popularna objava

Aston Villa vs Chelsea LIVE - Check Aston Villa vs Chelsea Predicted XI,  Team News - Follow LIVE

Sve dok pobjeđujemo, ja ću otvarati teme. Naredna utakmica se igra u nedjelju protiv Aston Ville. Nije mi jasno zašto se utakmica igra u nedjelju u ovom terminu. Villa je prethodnu utakmicu igrala u ponedjeljak, a mi u utorak. Bilo je sasvim dovoljno vremena za odmor. U subotu igra Tottenham koji je igrao u srijedu, a u nedjelju će igrati oni koji su igrali u četvrtak. U subotu imaju samo 4 utakmice, od toga dvije u 16:00 i to Fulham-Bournemouth i Wolves-Nottingham. U nedjelju imaju još 3 u našem terminu i još će se preklopiti sa El Classicom i utakmicama francuske i italijanske lige. Već vidim da ću gledati stream na Bein 89 jer nas Arena neće prenositi.

Aston Villa je tim koji ima dobre igrače i koji obavlja dobre transfere, ali to na terenu ne izgleda baš najbolje. Imaju 15-16 kvalitetnih igrača i nikako da od njih slože funkcionalnu prvu postavu. Ne vidi se nikakav stil igre, nema nikakvog kontinuiteta rezultata, niko od igrača ne pruža svoj maksimum i ne znaš šta možeš očekivati od njih. Mogu s vremena na vrijeme da iznenade nekog favorita jer imaju dobre igrače, a mogu i da izgube od bilo koga. Zbog teške povrede Diega Carlosa i sigurnih izostanaka Dignea, Augustinssona i Baileya predviđam sastav: Martinez, Cash, Mings, Konsa, Young, Luiz, McGinn, Ramsey, Coutinho, Buendia, Watkins. Tu vidimo da će po krilima biti Coutinho i Buendia koji nisu klasična krila nego igrači koji više ulaze u sredinu i zbog toga možemo bez straha poslati Azpilicuetu na teren.

Sad već imamo nekoliko utakmica pod Potterom i možemo izvesti neke zaključke. U obje utakmice protiv Milana smo igrali 3-4-3, dok smo u ligi protiv Palacea i Wolvesa igrali sa 4 nazad. Vjerovatno će to biti formacija za većinu protivnika u ligi. Očekujem defanzivnu četvorku: Azpilicueta, Silva, Koulibaly i još neko. Sasvim je dovoljno vremena prošlo od prethodne utakmice koja je bila riješena u prvom poluvremenu i naredna utakmica je protiv Brentforda tako da se Silva ne mora odmarati. Na sredini i u napadu su moguće razne kombinacije jer su se tu skoro svi podigli u formi. Volio bih da konačno Broja starta. Prognoziram pobjedu. Ako i ovo riješimo bez problema možemo polako početi razmišljati o borbi za sami vrh.

Ja takodje jedva cekam utakmice nakon duzeg perioda. Ne znam hoce li Maunt biti fit za mec, ali prognoziram ovaj sastav: Kepa, Aspi, Silva, Kulibali, Cucurela, Kova, Jorg, Haverc, Sterling, Maunt, Broja(volio bih da pocne od starta). 

Lose skroz, al nekim cudom vodimo.

Ćuću prednjaci svojim bravurama, siluju ga ko dijete malo. Zatim smijesni Haverc. Nista bolji nije ni Sterling i Auba. Fakticki pola ekipe nam ne igra.

Bas da vidimo u ovakvoj situaciji Pottera. Da li je on trener koji vidi lose stvari, da li je u stanju identificirati problem i rijesiti ga?

Posto ima 5 izmjena mogu komotno dvojica odmah ostati u svlacionici. Po meni Haverc i Ćuću.

Ubili su nas prvo poluvrijeme. Ne mogu da vjerujem da Watkins i Ings svaku loptu uspijevaju ledjima zadrzati, onda svaka mrtva lopta je njihova.

Kepa, Kova, Chalobah i Mount jedini igraju ok, ostali su svi prelosi ali bas u svemu losi. 

Igru brisi bodove pisi, lose smo odigrali, narocito prvo poluvrijeme. Svaka cast Kepi vadio je nemoguce i potvrdio sjajnu formu i uzeo jos jedan cs. Takodje, bravo za Maunta koji je iznio danasnju utakmicu. Jako losa partija Kukumeni, Haverca i Cilvela. Poter je reagovao odmah na poluvremenu ubacio Kulibalija i Aspija i zacementirao odbranu. Idemo dalje. Steta za Sterlingovu precku btw.

• Autor

Imali smo dosta sreće na ovoj utakmici. Kod prvog gola smo dobili poklon od Mingsa, a drugi gol koliko god je majstorski, treba reći da je golman morao puno bolje da reaguje. Uhvaćen je na krivoj nozi i na kraju je ostao ukopan. Kontrolu nad utakmicom smo uspostavili tek nakon što smo dali drugi gol. Šteta što se sudijska nadoknada nije odigrala da Broja pokuša nešto napraviti. Još jedna bitna pobjeda i još jednom nismo primili gol. Pozitivna stvar je što nam se niko nije povrijedio.

Aston Villa nam je oduvijek bila jeben protivnik. Gerrardu gori pod nogama, citavu sedmicu su imali pripreme za ovu utakmicu, fizicki i psihicki su bili naspanovani a nas rani gol ih je jos vise razbjesio.

Ovo je pobjeda na misice a s obzirom da nas je golman spasavao moze se reci i sretna pobjeda.

Mi smo s druge strane psihicki prije svega istroseni zbog gustog rasporeda i u prvom poluvremenu su skoro svi bili toliko individualno losi da je prosto necjerovatno.

Ponajvise Silva, Cucurella i Havertz. Silva se kasnije dozvao u drugom poluvremenu ali pomogao mu je tu i Koulibaly koji se mora pohvaliti da u zadnje vrijeme igra vrhunski.

Za Havertza vise stvarno nemam rijeci, odavno losijeg igraca nisam gledo.

Sve u svemu velika 3 boda a sada nam za 3 dana ide jedna od najtezih utakmica, Brendford i Thomas Frank. 

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.