Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 09: Crystal Palace (A) 01.10. @ 16:00

Istaknuti odgovori

Crystal Palace vs Chelsea highlights: Pulisic, Giroud and Abraham goals  seal win - football.london

U naslovu stoji Matchday 9, kolo je osmo po redu, a nama je ovo 7. ligaška utakmica u sezoni. Dočekali smo napokon da gledamo Chelsea u Premier Ligi nakon otprilike mjesec dana. Iznenadna pauza nam je dobro došla i ispostavilo se da smo smjenu trenera izvršili u pravom trenutku. Potter je imao dovoljno vremena da se upozna sa ekipom i da im prenese neke svoje ideje. Ne zaboravimo da je Tuchel imao debi par sati nakon što je stigao i to je bilo dovoljno da ekipa zaigra malo drugačije nego ranije. Ovo je Potterov debi u ligi, ako je suditi po utakmici protiv Salzburga onda trebamo očekivati neočekivano. Meni još nisu neke stvari sa te utakmice jasne.

Koliko sam vidio svi igrači barem treniraju, vjerovatno će svi osim Kantea biti na raspolaganju. Sastav ne bih ni pokušao prognozirati jer nisam siguran ni ko će biti na golu. Što se protivnika tiče, Palace nam je u zadnje vrijeme postao redovna mušterija. Isto je vrijedilo i za Southampton i Leeds pa se to nije potvrdilo na terenu. Imaju dobar štoperski tandem i neke izuzetno talentovane igrače u napadu. Po meni ta sredina bez Gallaghera nije dovoljno dobra kao prošle sezone. Guaita nekad zna imati 10 odbrana, a nekad sve prolazi kroz njega, takav je golman. Očekujem dominaciju na utakmici i maksimalno zalaganje igrača, da konačno malo uživamo gledajući ih. Pulišić je obično raspoložen protiv njih i možda napokon nešto napravi. Poslije ove utakmice imamo 4 dana odmora pred Milan kući tako da se neće puno kalkulisati.

Igracki i takticki gledano nema mnogo nepoznanica za nas dok  mi za njih mozemo. Oni ce izaci sa dosta "mase" na sredini i ocekujem samo Ajuom i Zahom napred. Icice na seckanje igre i kontre i poziciono na centarsuteve. Moguce cak da ce izaci i sa 5 nazad posebno zbog nasih dupliranja strana sa bocnim stoperima visoko sa wing bekovima i zbog udvajanja sterlinga kod prodora. Ako izadju sa 4 mislim da cemo ih lako iskaznjavati. 

Kod nas ne verujem da cemo igrati sa klasicnim stoperima levo i desno pa ocekukem Azpija desno ili Dzejmsa na DRC. Ne verujem da ce zuriti sa Kukijem. 

Kod nas je najbitnija brzina disteibucije lopti ako bude na nivou nema brige.

10 minutes ago, reLo said:

Ja vidim napredak u igri. Ne znam kakav, ali vidim.

Takodjer vidim, ulazimo lakse u sanse i bolje se krecemo u napadu.

Jebeno gostovanje, fizicki jaka ekipa a takve ekipe nama najmanje gode, nesto slicno West Ham.

Uglavnom, vrijedna tri boda, trebala je Potteru pobjeda sto prije da skine sa sebe taj pritisak. Koliko god neko mislio da su nam reprezentacijske utakmice dobro dosle, ja ipak mislim drugacije. Potter nije imao vremena nista trenirati sa ovim glavnim igracima, njih 90% su igrali za repke i tek su u cetvrtak nazad stigli. Mislim realno, sta je mogao uvjezbati sa njima, nista..

Nama je sljedeca utakmica u ligi sampiona MUST WIN. Bukvalno moramo pobjediti inace smo u govnima i pred ispadanje. S obzirom da je sutra vjerovatno pauza zbog danasnje utakmice, ne znam sta Potter moze spremniti za srijedu. Ali jedno moze, a to je psihicki nabrijati ekipu da trci i preore teren. Da udarimo presing od prvog minuta i da im ne damo disati. 

Kako god, da ne skrecem puno s teme, ova ekipa Palaca je veoma dobra ekipa i inace jebeno gostovanje. Sa Vierom su postali nesto tehnicki bolji i selekcija igraca koju Viera bira je veoma ofanzivno dobra. 

Cestitke momcima i Potteru na pobjedi, nakon reprezentativne pazue to je uvijek tesko.

Dobro je na kraju ispalo. Ne sjećam se kad smo zadnji put preokrenuli rezultat i dobili utakmicu. Fokus ide na Milan, što se mora dobiti.

Iskoristili smo i kiks Tottenhama i Liverpoola, a i nekog od dvojca United - City.

Ja sam gledao trecinu tekme i na mahove. Ono sto sam video a to je da ekipi treba dosta da prihvate neke stvari od potera. U ovoj formaciji su nam bekovi nekako izolovani i dosta zavisi od kreacije veznih fudbalera i ako nema idividualnih resenja onda smo u problemu. 

Ovo nam je i poklon bio, Tijago Silva crveni je ko vrata bio. 

Napadački smo puno opasniji nego pod Tuchelom. Ta ubacivanja s bekova više nisu bačene lopte - sad iz takvih situacija znamo stvoriti i priliku. Auba dokazao klasu, Gallagher zabio kad je najviše trebalo i nama i njemu. Bit će ova pobjeda nevjerovatan boost za samopouzdanje. Vjerujem da možemo, na krilima ove utakmice, do pozitivnog rezultata protiv Milana.

• Popularna objava

Copium

Igraci su barem sad malo fizicki spremniji nego na pocetku sezone, sto bi se svakako desilo nakon onako losih priprema.

Velika sreca da nije bilo 2-0 nakon 10 minuta, i sokantno da Silva nije dobio crveni, jos asistirao nekako za izjednacenje. Fofana, Chilwell isto pravili pocetnicke greske.

Mozda sad jos vise krenu ovakve greske u nasu korist  kad nas vodi gospodin Engles.

Na kraju trenutak inspiracije i sve super. Auba logicno igra bolje sad kad je vratio kondiciju, fino se krece. Ni Havertz nije bio toliko los. Kepa fino branio, izvukao nas.  

Promena trenera je kao kad promenis vlast nakon izbora.

U pocetku si euforican, mislis sad ce da krene med i mleko, idemo napred, da bi ubrzo skontao da mozda nije problem u vlasti, mozda smo mi govna, jbg.

• Popularna objava

Bitno je da su se uzela sva tri boda i to na način da smo se vratili i rezultatskog zaostatka.

Da budem realan, nismo odigrali bog zna šta i ne vidim baš neki ogromni napredak, više se trčalo, u redu ali opet i danas smo bili jako dosadni za gledati. Naravno nije pomoglo što je Palace iz prve prilike poveo, situacija u kojoj je odbrana (Fofana) morala bolje reagovati. Vrlo lako je moglo da ode skroz u pogrešnom smjeru da je Kepa nije skinuo dva dobra šuta Ezea malo nakon primljenog gola. Onda bi se druga priča pisala.

Sudija nas je također mazio danas, bio je na našoj strani u nekoliko situacija, ne mislim tu na igranje rukom Silve, nego inače u globalu.

Jako lijep gol je postigao Auba, također i Connor, oba gola su majstorije.

Mount i Havertz bi trebali malo na zemlju da se spuste kad su na terenu, puno se kurče i pričaju, počinju mi ići na kurac.

Također ono što još uvijek brine su individualne greške koje dovode do problema, Chilwell, Fofana, Silva danas, to zabrinjava, svaku utakmicu do sada smo imali neku komediju pred golom.

Sve u svemu, bitna tri boda, pogotovo jer su kiksali Tottenham i Lpool, te je još jedan derbi sutra na rasporedu.

Sad sam gledao reprizu. Silva nije dobio crveni samo iz razloga sto je pre namernog guranja lopte vec nenamerno igrao rukom i tu i jeste bio prekid. E sad da nije namerno igrao sudija bi pustio prednost sto bi bila 100% sansa. Iskustvo cisto! 

Ovaj tim napred ima kapacitet za brzu izmenu pasova samo to treba da legne i xa se uvezba na treninzima. Otprilike sa + 2 3 sanse vise po mecu ima prostora. Nadam se da ce to sprovesti u delo Poter.

Ima napredka. Dosta brze se igra. Vise se u napadu kombinuje.

Nesto se pokusavalo sa dugim loptama sto znaci da su se neke i akcije uigravale.

Bila je i ona jedna majstorski pas zlatne lopte za Aubu, ali nazalost prejaka lopta bila pa golman ispratio. 

Mada, opet koliko brze akcije bile, opet se komplikuje s morem bespotrebnih medjusobih pasova. 

Na kraju krajeva, puno vise gledljiviji fudbal nego kod Tukela. 

Ma nadati se da ce to biti jos bolje kako Potter bude imao vise vremena za treninge sa citavim sastavom. Ne zaboraviti da su skoro svi, njih 90% bili nedostupni Potteru zbog reprezentacija, dakle covjek nista nije mogao vjezbati.

Nisam stigao da gledam uzivo, pa sam pogledao reprizu. Prva stvar je sto napokon ne igramo dosadno i moze se gledati utakmica. Bilo je finih kombinacija i ulazimo malo lakse u sanse. Auba dao sjajan gol, a tek kakva golcina Galagera. CP nije ekipa koja se treba shvatati olako, mnogi su se opekli o njih tako da mi je drago sto smo nastavili pobjednicki niz protiv njih. Napretka ima ali treba vremena da se ekipa navikne na Poterov stil. Bitno je sto smo pobijedili jer nam slijedi utakmica protiv Milana koja je mustwin . Haverc nije bio los razigravao je. James u odbrani neprelazan Zahu stavio u dzep, Sterling je zakazao danas, odlicne izmjene btw. Jedino sto me brine su defanzivne greske koje placamo skupo, i neka dodavanja Jorginha i Kovacica na sredini koje su igraci CP presjekli pa nam pukne kontra.

Ekipa je napredovala takticki i koncentrisaniji su. Oostalo ce doci, mada mi deluje sporije nego sto sam mislio. Sve u svemu mozemo biti zadovoljni. 

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.