Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 34: Manchester United (A) 28.04. �et [20:45]

Istaknuti odgovori

O cemu vi pricate? Pa sinoc smo bas igrali brzo, pravili visak na stranama, imali 20+ suteva, imali nekoliko kontri itd.

Mi smo fenomenalno odradili utakmicu, ali naravno kao i do sada, zavrsnica je problem.
Isti slucaj je bio protiv Burnleya, Evertona,Uniteda kuci itd.. sve te utakmice smo ustvari unistili protivnika, a ostali kratkih rukava.

Sinoc da je bilo pravde, bilo bi bar 3:0 za nas i to je to, a ovako ostaje zal.

Koliko su nam potrebni stoperi sljedece sezone, toliko je potreban neko u napadu, koji ce trpati golove, bio to napadac ili neko krilo, samo da posprema sanse. Da imamo Hazarda danas, sa ovakvim fudbalom, on bi imao 30 golova u sezoni, on je znao zavrsiti akciju, a ovi danas su katastrofa.

Ja se slazem s tobom. Apsolutno smo nadigrali protivnika i nije bilo ono dosadno kruzenje i dodavanje do iznemoglosti. Cak je i Jorginho bio dobar i imao je vecinu progresivnih pasova (ali to niko da spomene jer je to ipak ziheras Jorginho koji dodaje prvom do sebe). Kante je lijepo iznosio loptu, napravio dvije lijepe sanse. James bio maestralan, Havertz je morao zabiti go, ako je nogom barem onu sansu glavom.
Vec dvije sezone kuburimo sa realizacijom i sve sam vise misljenja da nije do stila igre nego do samih igraca. Jer i sa tim 'ziheraskim' pristupom stvore se 3-4 zicera po utakmica ali ne znaju zabiti. To ne moze biti do stila igre.
Ni blizu mi nismo fenomenalno odradili utakmicu. United je ocajan protivnik. Upamtite kad smo imali ovoliko prostora na jednom mecu. Skoro svaki nas igrac je pri prijemu lopte imao dunum livade ispred sebe i vremena da se smisli sta ce. Cak su i Jorginha pustali da se okrece, igrac koji to inace uradi jedanput po 90 minuta meca.
Garantujem da u narednih 10 godina necemo imati ovakvu priliku da se igramo fudbala na Old Traffordu. Ne da smo trebali, vec smo im morali dati minimum 3 komada. Toliko su oni uzasni bili.

A vi hvalite igrace i ekipu da su neki ekstra mec odradili, eto samo izostala zavrsnica. Vidim da ipak dosta ljudi primjecuju i druge nedostatke u igri, osim lose zavrsnice.
A nisi pomislio da smo ih mi nasom igrom napravili uzasnim? Prostora jeste bilo, ali smo ga mi pravili, osvajali ili kako god.

Opet kazem, utakmica je bila odlicna s nase strane, sve pet, sve osim zavrsnice nasih napadaca. Tu nikakav trener, taktika ne pomaze. Igrac ako zna zabiti, zna i onda u ovakvim tekmama zasluzeno nosis tri bobe. Ako ne zna, gubis bobe i budes razocaran. Mi za sad cesto dozivljavamo ovo drugo, vidjet cemo do kada.

A nisi pomislio da smo ih mi nasom igrom napravili uzasnim? Prostora jeste bilo, ali smo ga mi pravili, osvajali ili kako god.

Da je tako, ne bi ih trpao ko se sjeti. Liverpul ih nabusio ko treceligasa, City se poigravao s njima, izgubili od Arsenala, Lester im 4 komada dao, mnoge ekipe iz donjeg dijela tabele im bez problema davali po 2 gola itd.

Ljudi jako lose igraju trenutno, ovo sto su jucer odigrali je mozda i najgori nastup otkad gledam dvoboje sa Unitedom. Nemaju cak ni motivacije, pomirili se izgleda da nece u LS, igraci cekaju novog trenera...I opet ih nismo uspjeli pobijediti.
Očekivan rezultat, redovito gubimo ovakve utakmice od ekipa koje su u lošem stanju i svi ih buše

A nisi pomislio da smo ih mi nasom igrom napravili uzasnim?

Pričamo u Unitedu koji je užasan sam od sebe.

Al realno ima istine i sto njuso prica. Stvorio se poprilican broj zicera i da su dali samo par nih slavili bi u ovom mecu komforno.

U redu je to sto smo mi napravili dovoljan broj sansi da zabijemo, ali nismo zabili, jer su nam napadaci neucinkoviti. Nije u redu sto su ih svi nabusili, a mi nismo iako hvalimo te Havertze, u zadnje vrijeme i Wernera, a oni ne mogu bazen prazan pogoditi. Bolje napadace imaju svi timovi od nas izgleda? Koji kurac ih hvalimo onda?

Sta radimo na treningu ako se ne mogu sto postotne sanse zavrsiti ? Je li se samo odbrana gleda i da li vjezbaju ikad napadacke akcije ili samo idu na stranu i ubacuju?

diablo jel ti bgti mislis da se treba posebno vjezbat izlazak 1 na 1 sa golmanom? Ili sut sa 5m glavom? Kakve bi to posebne vjezbe napravio za to? Eto ajd da cujem, pogotovo sto je Werner sam govorio da vjezba svaki trening sutiranje?

Mislim ajmo malo realnosti, Tuchel bi trebao i mogao poraditi na nekim napadackim akcijama to je jasno ko dan, ali individualne suterske sposobnosti su ipak do igraca. Znaci takvi promasaji pogotovo oni proslogodisnji Wernerovi promasaji ne mogu nikako biti do trenera.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.