Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

FIFA Club World Cup, Final: Chelsea vs Palmeiras (12.02. '22. 17:30h)

Istaknuti odgovori

3943694-3601537-cccc.jpg

MATCH INFO
Chelsea vs Palmeiras
Start date: 12 Feb 2022 17:30
Venue: Mohammad Bin Zayed Stadium

Biti najbolji golman u Africi historijski i nije neka referenca.
I dalje sam misljenja da je Mendy solidan golman, sa svojim vrlinama i manama ali da je bas mnogo profitirao od Tuchelove odbrane i primarno opreznog pristupa igri. Mislim da nije u svjetskom vrhu kako ga se gura, ali da je vjerovatno za tim i dalje korisniji nego Kepa.
  • Autor

Iskreno ne znam, Kepa je itekako pokazao da se na njega može računati. Možda bih i sa njim ipak krenuo jer mu je samopouzdanje na visokom nivou sada. Uglavnom bilo ko da starta, neću se buniti.

Treba gledati koga staviti u napad. Ziyech će sigurno igrati, trenutno je u najboljoj formi od napadača, Havertz mi nije loše izgledao danas, možda bih i sa njim krenuo, a Lukaku starta kako god okreneš, to nam je jasno već nekoliko utakmica.

Znači pitanje je samo ko će startati pored Lukakua i Ziyecha.

Mendy nije samo najbolji golman turnira u Africi, nego je ponajbolji golman svijeta i Europe što je potvrđeno u raznim izborima. Ta referenca je samo pokazatelj da je i on u dobroj formi u zadnje vrijeme, da je pokazivao kvalitet na svaka 3 dana u Africi. Čak je i odbranio jedan penal u raspucavanju, što mu je najveća golmanska mana.

Logično bi bilo da brani Kepa. On je golman za kupove i do kraja sezone će braniti maksimalno u još 5 utakmica. Sve ostalo će braniti Mendy ako ne dođe do nekih nepredviđenih situacija. Međutim, kako Tuchel u zadnje vrijeme forsira koncept najjače postave u svakoj situaciji ne bih se iznenadio da vidim Mendya na golu. Nadam se bez penala i bez ulaska Kepe, jer se mora to riješiti u 90 minuta.

U polju će igrati 9 od 10 igrača koji su igrali danas. Kante ili Mount će zamijeniti nekoga.

• Autor

Mislim da će biti jedan intenzivna, teška i iscrpljujuća utakmica za oba tima. Palmeiras će biti nabrijan do maksimuma, izgleda da je sa njima došao i veliki broj navijača. Brazilci su to, dat' će sve od sebe da uzmu ovaj trofej kad su već stigli ovako daleko.

Našima je bolje da se pripreme na trku svih 90 minuta. Očekujem uzbudljivu utakmicu i konačno da uzmemo i ovaj trofej.

Koliko znam, jedini. U tom vise je znacaj sutrasnje utakmice, nadam se da je neko objasnio taj podatak igracima i strucnom stabu.

Jedva čekam sutra na BHT gledati reprizu u umjetničkom klizanju u parovima.

Izgubili smo 10 finala superkupova zaredom, napokon smo dobili jedno protiv Villarreala i to na penale. U zadnje vrijeme igra loša i neubjedljiva. Klima pri kojoj se igra odgovara samo Mendyu koji je u zadnjih mjesec dana igrao na sličnim temperaturama. Ostali su bili na 20 stepeni nižoj. Južnoameričke ekipe se bore, ginu, služe se svim trikovima, padaju, valjaju se, zadržavaju vrijeme. Naši izgledaju kao da su na ekskurziju došli.

No, ipak vjerujem u našu pobjedu. Volio bih da odigramo utakmicu na nivou one protiv Leicestera i Juventusa ili onih utakmica iz knock-out faze Lige Prvaka, ali mislim da će biti mnogo veća patnja. Na ovoj utakmici treba da na teren istrči najjača postava, za razliku od 2 prethodne. Nadam se da ima dovoljno energije u njima i da će ih povratak Tuchela dodatno motivisati. Želim sutra da osvojimo ovaj trofej i da to bude kruna sjajne karijere Thiaga Silve, kruna karijera u Chelseaju Kantea i Azpilicuete, kruna sjajne godine za Mendya i Jorginha, dobar oproštaj za one koji neće da produže ugovor, i kruna moje (a i vaše) "navijačke karijere".

Ja sam dozivio krunu navijacke karijere sto se Celzija tice one noci u Minhenu. Tesko da ce ikad ista vise nadmasiti taj osjecaj.

Ali ovo bi bas bila tresnja na vrhu torte ovih sjajnih godina pod Romanom.

Ja sam dozivio krunu navijacke karijere sto se Celzija tice one noci u Minhenu. Tesko da ce ikad ista vise nadmasiti taj osjecaj.

Ali ovo bi bas bila tresnja na vrhu torte ovih sjajnih godina pod Romanom.

Slažem se da tu Ligu Prvaka nikad ništa neće nadmašiti. Prva je, nije jedina, ali tada smo imali 9 godina manje i zbog toga je bilo još važnije. Ovo jest borba za titulu prvaka svijeta, ali nema tu težinu, jer treba da se desi čudo da ga neki europski klub ne osvoji.

Pravi vrhunac navijačke karijere je vjerovatno biti na stadionu.

Daj da ovo probamo osvojiti, ne pruza se stalno prilika da igramo ovo takmicenje.

Dobro je sto ce Tuchel biti na klupi, na igracima je da odigraju maksimalno borbeno i bez potcjenjivanja protivnika, nisu Brazilci za odbaciti.

Dosadan, neucinkovit, nekreativan, limitiran, ziheraski fudbal.
Oci krvare dok ovo gledam.

Valjda uspijemo prvi zabiti nekim cudom gol, jer ako ga primimo mi ovdje ne mozemo sanse napraviti da se do kraja februara igra.
Trofej na kraju ipak. Dobro je, sreca da se nismo i drugi put obrukali mada je malo falilo.
Bas 2 lose ekipe smo imali za protivnika a napatili se ko da igramo Ligu Sampiona.
https://twitter.com/ChelseaFC/status/1492577542355976192?t=4mrJ5kwYxSHnxlx5hjHEBQ&s=19

Kako lijepo zvuci

A i nije mi neko slavlje, trofej jeste i to je super, ali je ironicno da je neko ko igra ovako sampion svijeta.

Prvaci svijeta.

Dobili smo i nagradu za fair-play, gospoda prije svega.

Može li mi neko reći zašto je Mount izašao? Odem u WC na dvije minute, vratim se i nema ga.

Naša igra u zadnje vrijeme je zabrinjavajuća. Držimo mi loptu i vrtimo se u napadačkoj trećini, ali malo toga konkretnog napravimo. Protiv Plymoutha smo imali 40 šuteva, ali se ne može reći da smo se ispromašivali i imali puno nekih zicera. Pošto nema puno rizika naprijed, nema puno prostora za kontre protivnika i odbrana može da bude mirna. Nije ni čudo da su nam posljednji rezultati 2:1 (120 minuta), 1:0, 2:1 (120 minuta), 2:0, 1:1, 1:0 i 0:1. Bitno je da se pobjeđuje, ali je bitno i igrati dobro. Kada igraš dobro stvaraš uvjete da te u budućnosti nekad krene sa dobrim rezultatima. U utakmicama na malo golova je uvijek moguće da ti uleti neka frljoka u gol ili da se lopta nezgodno odbije u 16-ercu nekom u ruku i bude penal za protivnika. Onda je problem vratiti se u utakmicu. Utisak je da previše vremena trošimo u prvom poluvremenu, a i u nekim fazama drugog poluvremena, rizik se preuzima tek kada počne da gori pod nogama.

Znamo svi da ova ekipa može puno bolje da igra od ovoga. Nije svaka utakmica ziheraška kako neki pokušavaju predstaviti, bilo je odličnih otvorenih utakmica. Može neko reći da fale James i Chilwell i da zbog toga ne možemo igrati onu istu igru sa kojom smo bili ponajbolji tim na svijetu. Da neko u klubu misli da je to razlog dovelo bi se neko pojačanje u januaru da se ponovo može igrati takva igra. Na početku smo imali krizu rezultata, sada imamo bolje rezultate, ali je prisutna kriza izvedbi. Nema nikakve potrebe da se ekipa umara sa dodatnih 30 minuta protiv Plymoutha i što diablo kaže brazilskog Plymoutha. Nema ni potrebe da uvijek igraju isti igrači.

Da se vratim na utakmicu. Pored toga što nije bilo dovoljno dobro, izlaskom Mounta smo imali malih problema sa prekidima. Na terenu nije bilo Jamesa, Chilwella, Mounta, Ziyecha, Barkleya i Alonsa, tako da je izvođenje prekida preuzeo Pulišić koji nije do sada to radio. Zbog toga mi je dodatno čudno zašto Ziyech nije ranije dobio priliku. Dosta zanimljivo izostavljanje Jorginha potpuno iz utakmice, vjerujem na oduševljenje mnogih. Ja sam bio oduševljen kada ga nije uveo da izvede penal, jer bi to bio loš potez. Očekivao sam da ga Werner izvede, međutim on je bježao od odgovornosti.

Veoma mi je drago sto smo osvojili, prvaci svijeta, jedini trofej sto nam je nedostajao.

Na drugu stranu, ziheraski, dosadno, na jedvite jade, nismo smjeli napasti Brazilski Plymouth koji je bezopasan. Jaci Al Hilal.

Molim Romana da Tuchelu da otkaz, sto prije to bolje. Svejedno ko ce nas do kraja sezone voditi, samo da se prestane ziherati. Usadit ce se opet u igrace ova dosada, a taman mladi, mogu napadacku igru odmah skontati, ovako ce biti jebani sa dodavanjem do defanzivaca koji pokusavaju biti kreatori, a ustvari stoperi.

• Autor
Svaka cast momcima. Ispisali smo historiju sinoc. Veliki Chelsea!

ABd jos jedan trofej pred kraj mjeseca za Tuchela i njegovu momcad.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.