Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 19: Aston Villa (A) 26.12. ned [18:30]

Istaknuti odgovori

Stize nam Boxing Day.

XQr8jXH.png

Forma

Chelsea: WLWDD
Aston Villa: WLWLW - s tim da ne racunam zadnju protiv Burnleya koja je odgodjena.

Očekivanja?

Villa ce bit jebem protivnik.
Gerrard kako je doso malo su proigrali.
Sve su pobjede osim protiv citia i poola kad su igrali.

Ocekujem nastavak serije prosipanja bodova

Tuchel izjavio da su Lukaku i CHO pokazali negativne testove. Sutra ih testiraju još jednom, ako opet budu negativni, mogu trenirati sa ekipom odmah.

Odlične vijesti. Polako se vraćamo punom kapacitetu.

Dobre vijesti polako se kompletira ekipa.

Lukaku, Hudson-Odoi and Christensen have returned to training. (Chelsea FC)

Ne vjerujem previše u Lukakuov fitness, valjda će Odoi moći odigrati 20-30 minuta. U ovim okolnostima nam je i Barkley dragocijen.

Utakmica će biti tvrda u svakom slučaju. Otkako je Gerrard došao to su utakmice sa jednim, dva ili tri gola, najčešći rezultat je 2:1 za nekoga. Samo da do utakmice još neko ne otpadne i može se ovo pobijediti.

Dobro je što smo u zasebnom terminu, neće nas staviti na Sport Klub 28.

Odradit ce jos jedan ili dva treninga do nedjelje sto je dobro.
Vrijeme je da uzmemo 3 boda u Ligi.
Valjda su trenirali izolovani nesto.
Pola sezone cekat na fitness lukakua.
Neka hvala.
Pokazi tu svoju vrijednost balvane il odjebi iz kluba
U pravu je, platis 115 miliona za igraca a on se vuce mjesec i kusur dana nespreman.

Ovo mirise na jos jedan kiks kad se uzme u obzir prikazana igra, ali nadam se da ce me razuvjeriti.
Bio je veoma dobar kad je tek dosao. Slazem se i ja da je ova kondiciona zapustenost nakon povrede blago receno sramotna, ali treba mu dati novu priliku. Sta sad, treba odmah ga otpisati?

Ne voli ga soxx al nikako :D

pa brate 115miliona platia gotovog igraca.
Igrao je u epl par godina, u prajmu je hajmo rec. Il ces igrat il neces. Dok npr i havertz je preplacen al eto on je mladji pa se izvlaci da je talenat, privikavanje na ligu.

Kod lukakua se to ne moze rec.
Nema tu volim ga il ne volim.

Draze mi je gledat wernera koji se bori ko lav a nista ne postigne nego lukakua koji se vucara po terenu a isto tako nista ne postigne

Hocu rec, makar gini za klub.
U ovome imate pravo.

Ne moze tako skup igrac, nekakva uzdanica u napadu da toliko vremena bude nespreman.

On je trebao vec drugu utakmicu da kida nakon sto se vratio, a ne da mjesec dana dobija po 20 minuta jer ne moze vise igrati.

Sada isto, ako nisu imali simptome nikakve, moraju na 100% biti vec u prvoj utakmici. Previse je toga u igri, da bi nesto kalkulisali.

Drago mi je da smo vezali dva clean sheeta, sada da bar malo krene napad i dobijamo Villu.
Slazem se i ja s vama. Djeluje da se i udebljo tokom pauze. Presing sa njim odigrati je nemoguce.

Ali i dalje mislim da mu treba dati sansu, natjerati ga trci i vrsti kondiciju. Jer Lukaku koji je tek dosao i ovaj sad su dva rwzlicita igraca.

Vidjet cemo, nadati se da ce se vratiti sto prije u top formu ali prije svega kondicijski.

Lukaku nije odigrao od 8 kola citavu tekmu, koliko mu to treba da vrati formu

Jeste, ali je od toga 9 utakmica propustio zbog povrede ili virusa. Valjda ga ovo nije vratilo korak unazad. Da se hoće ovi koronaši vratiti u formu do Liverpoola, valjalo bi.

Bitna stvar je ta da James ima 4 žuta kartona i da se od Nove Godine poništavaju. Treba se strpiti ove dvije utakmice jer mi se ne gleda ni Azpilicueta na toj poziciji, ni Odoi sa utakmice protiv Zenita.
Ne bi bilo lose da James dobije karton protiv Ville. Tako bi propustio Brajton kuci ali bi sigurno bio na raspolaganju protiv Liverpula. A ako i ne dobije ovdje zuti ja bih ga tu jednu tekmu postedio. Valjda smo u stanju bez njega tuci Brajton kuci.
Mada doduse kad pogledam kako smo se raspali bez Cilvela, mozda i nije tako pametno.
Tuchel ga ni ne zna koristit, nisam ni ja bio za dovođenje Lukakua. I što se spremnosti tiče zaslužuje kritike, ali što se tiče igre nemam mu šta zamjerit.Neprimjetan je zato što u napadu nemam nikakve strukture, nikakvih organizovanih napada, kruži se dok protivnik ne napravi neku grešku(pad koncentracije pa neko uleti u dobru poziciju).

Ne napadamo prostor, ne vršimo(uglavnom) pritisak, ne šaljemo duge lopte na Lukakua.
Nemamo neki jedinstven pristup, već svega pomalo i protiv ozbiljne odbrane to sve pomalo nije učinkovito.

I kada imas prostora Lukaku je nevidljiv poslije povrede, odma mi padne na pamet utakmica protiv West Hama i njegov ulazak u drugom poluvremenu umjesto Havertza. Znaci imali smo pozitivan rezultat na poluvremenu ocekivao sam od njega nekakvu korist, na kraju je imao bukvalno 5 dodira s loptom. Osim toga jos jedna mu je mana ta sto ne zna igrati presing. Kako god svi se nadamo njegovim boljim partijama u nasem dresu.

Sto se tice ove utakmice ocekujem tezak mec protiv probudjene Aston Ville, ali nama je krajnje vrijeme da pocnemo pobijedjivati u ligi jer ako nastavimo seriju kikseva mogli bi se dovesti u situaciju da se opet borimo za top 4. Uz sve oporavljene igrace ocekujem ozbiljan pristup od ekipe i nadam se da nece biti kardinalnih gresaka koji ce dovesti do postignutog gola za protivnika.

Ove tri utakmice u i oko nove godine ce dati odgovor u kojem ce pravcu ekipa ici kada je u pitanju plasman u EPL-u u ovoj sezoni.

Nije Lukaku kriv sto se zarazio i nije mogao trenirati. Povrede, pa ga Tuchel nije htio koristiti.

Ovde se slazem sa diablom. Na koji nacin je bio nespreman? Imao je povredu pa se vracao od te povrede u kondiciju i formu i onda korona.  Ispada da nije igrao dosta utakmica, sto i jeste ali uzmite u obzir da se vracao od povrede a igralo se na 3 dana, malo nezgodna situacija i on je covek iako smo ga platili 115 mil

Tuchel ga ni ne zna koristit, nisam ni ja bio za dovođenje Lukakua. I što se spremnosti tiče zaslužuje kritike, ali što se tiče igre nemam mu šta zamjerit.Neprimjetan je zato što u napadu nemam nikakve strukture, nikakvih organizovanih napada, kruži se dok protivnik ne napravi neku grešku(pad koncentracije pa neko uleti u dobru poziciju).

Ne napadamo prostor, ne vršimo(uglavnom) pritisak, ne šaljemo duge lopte na Lukakua.
Nemamo neki jedinstven pristup, već svega pomalo i protiv ozbiljne odbrane to sve pomalo nije učinkovito.

Nije sve pomalo, nego raznovrsno. Kad imas jedinstven pristup protivnik lako nadje nacin da taj jedan i jedinstven pristup onemoguci

Sto se tice same utakmice ocekujem mucenje i remi i sa tim bih bio zadovoljan

Nije sve pomalo, nego raznovrsno. Kad imas jedinstven pristup protivnik lako nadje nacin da taj jedan i jedinstven pristup onemoguci

Bolje igrati jedan način igre na zavidnom nivou i da svi znaju koja im je uloga nego više načina na ovako bijednom nivou.Svi znaju kako Liverpool igra, pa opet razvaljuju sve redom kad su im svi fit.

Ne možeš pisati kritike napadačima kad ne znaš ni šta trebaju da rade.

Lukaku na prvu izgleda kao napadač kojem su glavne karakteristike razgrtanje u 16-ercu na skoku i igra okrenut leđima od gola. Međutim, on uopšte nije to. I on je jedan od igrača kojem više odgovara kada ima otvoren prostor ispred sebe, on je nevjerovatna kombinacija brzine i snage kojem u duelu na zemlji ne može niko ništa. Slično kao Haaland. Nisu slučajno najbolje utakmice koje je odigrao bile Arsenal i Liverpool. Jest dao Aston Villi 2 gola, ali je na ovim utakmicama bolje izgledao na terenu. Znači, nije ni on neko ko nam garantuje probijanje bunkera kao što je Drogba garantovao, ali opet nemamo bolju opciju. Barem zabija zicere za razliku od Wernera i Pulišića i uz Havertza jedini može zabiti nešto glavom.

Istina je da ga ne koristimo kao u Interu, ali odbrane u Italiji i Engleskoj se ne mogu porediti. Ovdje samo Norwich i Leeds ne znaju da je igraju, a prostor ti ostave samo ovih par najjačih i Southampton i Brighton. Njegova reprezentacija uništava timove iz 3., 4., 5. i 6. šešira u kvalifikacijama, dajem im po 5 golova, a protiv najjačih na prvenstvima su oni ti koji igraju na kontru.

Aston Villa can confirm Head Coach Steven Gerrard will be unable to attend our next two Premier League matches with Chelsea and Leeds United as he will be isolating after testing positive for COVID-19.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.