Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 16: Leeds United (H) 11.12. sub [16:00]

Istaknuti odgovori

1285314683.0.jpg

Chelsea je joÅ¡ jednom uspio razočarati navijače. Ovaj put su remizirali protiv ruskog Zenita u Ligi Prvaka i samim time ispustili prvo mjesto na tabeli. Osjeća se da tim Thomasa Tuchela nema viÅ¡e pravo na kiks i da se stvari moraju pod hitno okrenuti na bolje. Odlična prilika nam se pruža već u subotu protiv ekipe Leedsa, koja ove sezone bilježi ne tako dobre rezultate. U gostujuće redove, nakon duže povrede, vratio se Patrick Bamford, te na njega moramo obratiti posebnu pažnju. 

Porazom protiv West Hama, pali smo na treću poziciju. Sada nam ne preostaje niÅ¡ta drugo nego da vrebamo Liverpool i City i nadamo se da će prosuti bodove u nekim od idućih susreta. 

Mogući izostanci:

Chelsea: Chilwell, Kovačić, Kante, Jorginho, Chalobah

Leeds: Koch

Sudija: C. Kavanagh

Stamford Bridge

Subota, 16:00h

Očekivanja?

Protiv Leedsa se ekipa treba potruditi kako bi došla do pobjede, ako se budemo šetali oni će nas pretrčati bez problema. Trče slabije nego prošle sezone, što je jedan od razloga zbog kojih su lošije plasirani u odnosu na prošlu sezonu. Imali su i problema sa povredama, ali su im se sada skoro svi oporavili. Raphinha im je glavni igrač ove sezone, tako da će biti problematično ko god nam bude igrao na lijevoj strani.

Što se nas tiče, treba izvesti što je moguće jači sastav. Ako zalaganje na terenu bude na visokom nivou, pobjeda bi mogla biti lagana i ubjedljiva. Novi neuspjeh bi nas baš pogodio.

Samo da se oporave barem 2 veznjaka i pobjeda ne bi smjela doci u pitanje. Idealna prilika za prekid ove mali losije serije rezultata

Ma kakvi potruditi, ovaj Leeds dere svako ko stigne. Ljudi nemaju odbrane, nemaju sredine, nemaju napada osim Raphinhe. Ocajna ekipa sa ocajnim igracima, trce k'o budale i to je to.

Ovo ako ne pobjedimo, mozemo se pozdraviti sa titulom i svime, jer ocajne ekipe u losoj formi moramo dobijati.

Ma kakvi potruditi, ovaj Leeds dere svako ko stigne. Ljudi nemaju odbrane, nemaju sredine, nemaju napada osim Raphinhe. Ocajna ekipa sa ocajnim igracima, trce k'o budale i to je to.

Ovo ako ne pobjedimo, mozemo se pozdraviti sa titulom i svime, jer ocajne ekipe u losoj formi moramo dobijati.

Dakle, isti smo. Biće to sudar titana.

Padamo polako u svakom segmentu, jednostavno gubimo konce, moramo se trgnuti. Izgubili smo u kratkom vremenskom periodu toliko stvari koje su nas krasile, ofanzivci se svejedno nisu proslavili, najbitniji igrači sredine terena su povrijeđeni, povreda Chilwella nam je značajno otupila oštricu, defanzivna čvrstina je bilo to nesto na šta smo se oslonjali, ali i to se izgubilo, primili smo 6 golova u dvije utakmice protiv West Hama i Zenita, previše.
Nas najveci problemu su ove povrede. Nije to povredjen po jedan igrac iz svake linije, nego 4 igraca iz veze. Chilwell koji je nezamjenjiv i plus i napadaci nam od pocetka sezone muku muce sa povredama.

Bice to dobro cim se vrate makar 2 igraca u vezu.

znaci idealni za pokloniti im par golova i prosuti bodove

• Autor

Vrijeme je da se probudimo. Nekako moramo držati korak za Liverpulom i Cityjem. Imaju sreće što ih zaobilaze povrede, ali prosut' će i oni bodove sigurno vrlo brzo.

Mislim da nema smisla prognozirati prvih 11 sa silnim povredama ali evo nešto:

Mendy

Christensen, Silva, Rudiger

James RLC Jorginho Alonso

Mount Werner

Havertz

Naravno ako su RLC I Jorginho dostupni.

Nama se desava ono sto se desilo liverpulu. S tim sto je njima cela odbrana bila van koloseka a nama cela sredina.
Ptosto je nemoguce da imas stabilnost u igri i otuda ti silni kiksevi. Jako je tesko imrpovizovati sve to sa igracima koji nemaju tu ulogu u timu.
I ovde ce biti stucanja i kikseva samo se namdam da to nece biti kardinalni kiksevi.
Hoce li se strucnjak klicko javiti za rijec, da pojasni ovu maestralnu igru nama smrtnicima?

Sve je to fino, krasno, gegenpressing, drzanje lopte u odbrani, kurci, palci ali svaku sansu poradjaju. U zadnjoj trecini terena Tantalove muke da se nesto odigra, neko utrcavanje iz drugog plana, ma ista-ista..
A nije ni cudo kad kuci protiv ovakvih ekipa imas 6 primarno defanzivno orijentisanih igraca.

Rade li ista na treningu a da se napada tice?
Ne iznenadjuje pod Tuchelom gotovo da i nismo u stanju okrenuti utakmicu, jer ovo sta je on uveo pase mozda za kup takmicenja ali u prvenstvu na 38 utakmica mora se ipak drugaciji fudbal igrati.
Vile nas pronosase opet, ali nece se ovakvom igrom moci dugo opstati u toj nekoj borbi za 1. mjesto.
Penal realno smijesan, ne volim ovakve pobjede. Ridiger ciganstina teske klase.

Koji uzas od igre, ljudi moji mi sredine terena nemamo. Pobjeda je dobra jer nas drzi gore u vrhu uz Liverpul i City, ali ostalo je sve bilo lose.

Velika, ogromna doza srece danas. Opet sta god protivnik osuta udje, kad god predje pola terena djeluju opasno. Ne znam sta je bilo i sta se desava sa odbranom.
Rudiger koliki god bio cigan, dobro je imati jednog ovakvog cigana, gine za klub, na sve moguce nacine se bori za tim, svadja, udara simulira, provocira...
  • Autor

Očekivao sam neku reakciju, komforna tri boda, na kraju smo strepili da ne primimo i treći, ali je i nas sreća pomazila u zadnjim trenucima meča jednom u životu pa mi je ostao sladak okus pobjede.

Da je daleko od idealnog, daleko je. Ne znam šta se dešava sa odbranom i time što iz utakmice u utakmicu primamo ovoliki broj golova. Vjerujem da to ima veze sa nedostatkom Kantea, koji se mora vratiti što je brže moguće.

Ako uspijemo proći kroz ovu krizu sa povredama i usput nizati pobjede, ja ću biti prezadovoljan, samo da se izvučemo iz ove krize. Onda nema izgovora za propuste.

Pobijedili smo jedva, ali i drugi su pobijedili jedva. Nije da ostali briljiraju, a samo se mi patimo. Međutim, mi trebamo da gledamo samo sebe i znamo da sa ovakvom igrom na duže staze ne možemo osvojiti titulu. Upali smo u krizu i rezultata i igara. Prethodni treneri koji su upadali u ove krize ili nisu uspjeli da nas izvade ili su dobivali otkaz prije nego što treba da se ne bi upadalo u dublje krize. Mislim da se ova ekipa može izvući iz problema, znamo da ovdje ima još rezerve i da ovo nije najbolje što možemo ponuditi. Kad se oporave Kante i Kovačić to će biti druga priča, a posebno ako smislimo neko rješenje za lijevog beka.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.