Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 02: Arsenal (A) 22.08. ned. (17:30)

Istaknuti odgovori

LT6IgNG.png6AZV8Ya.png

Referee: Paul Tierney

Nakon rutinske pobjede kuci protiv Kristal Palasa gostujemo oslabljenom ali neugodnom protivniku u gradskom derbiju. Arsenal vuce tri uzastopne takmicarske pobjede iz prosle sezone (2 EPL) - (1 Final FA)

Imaju sansu uvezati trecu ligasku pobjedu sto se nije dogodilo jos od 2004. godine. Olaksavajuca okolnost za nas je nedostatak napadackog kadra u redovima topnika jer bi u utakmicu mogli bez najboljeg oruzja u napadu. Nema sumnje da ce Arteta traziti pobjedu od svojih igraca pod svaku cijenu s obzirom na poraz u prvom kolu, a uzeti i cinjenicu da je ovo derbi utakmica protiv jednog od favorita osvajanja lige i aktuelnog prvaka Lige prvaka. Ocekujem Big Roma u sastavu u kombinaciji sa Vernerom na krilu uz najbolji sastav koji mozemo izvesti.

Aktivan Roster: Svi igraci su na raspolaganju izuzev Kantea(?), Zijesa.

Moja ocekivanja su naravno tri boda ali mislim da nece biti nimalo lako, topnici koliko god lose izgledali iz sezone u sezonu cesto su znali u derbi utakmicama iznenaditi. Evidetno vaze za takvu ekipu koja nije previse opasna niti ambiciozna u smislu favorita za vrh tabele ali nisu ni tip ekipe od koje mozete racunati lake bodove.

Kante treniro jučer, Pulisica nema. Auba se vratio kod njih. Ma ako Kante i Lukaku budu igrali poraz protiv njih i trebalo bi odbiti svima od plate.
Nadam se pobjedi, ali protiv ovih se nikad ne zna. Mogu biti u velikom bunaru ali opet nekako protiv nas izvuku bodove. Valjda cemo ih naceti brzo da im ubijemo svaku nadu i onda ih utrpati dodatno.

Kod nas su odsutni Pulišić, Ziyech sigurno dok je Kante pod upitnikom.

Što se tekme tiče vjerovatno ćemo kao i uvijek protiv ovih jadnika biti bolji ali njih će vjerovatno nekako prosrati, kako i šta to se ne zna nikad jer uvijek dođe do nekih novih proseravanja kada igramo protiv njih.... ili ćemo ih naguziti 5:0

Pa kontam da vrlo lako moze biti nerijeseno jer Arteta igra najdosadniji fudbal u univerzumu, a ovi nasi ako budu bezidejni kao sto znaju biti protiv klubova tog tipa tesko da ce se izroditi ista. Mada mislim da ako se dobro i agresivno krene da nemaju previse sanse. Ocekujem Lukakua da napravi boom.

Ziyech i Kante se vratili treninzima. Pa baš Lukakua i očekujem da presudi ovu tekmu, ne mora dati gol, ali da zabavi štopera da Mount,Havertz,Werner il ko bude igro imaju dovoljno prostora da zabiju koji gol. Iskreno mislim da je ovo petarda Arsenalu i otkaz Arteti. Mlada,neiskusna i nedovoljno kvalitetna ekipa sa još gorim trenerom. Mi smo evropski prvaci, koji samo gaze dalje u pravom smjeru i doveli smo nekog ko umije zabiti gol i fizički može da se nosi sa protivničkim štoperima.Dakle 5-1 Lukaku x2,Rudi,Mount i Werne i za njih Auba.

Ne bih bas tako sigurno najavljivao 5 komada s obzirom da su nas ljudi oba puta dobili prosle godine. Nadam se najboljem, ako misle ici u trku za prvaka moraju ovakve tekme rjesavati.

Drugi poraz u ligi došao nakon greške Jorginha i Kepe. Havertz zicer promašio, dvije prečke Girouda... Ukoliko Chilwell bude igro umjesto Alonsa,Kante umjesto Kove i Lukaku u vrhu napada od prve minute ja sam 100% uvjeren da bi petarda pala.
Nisam previše optimističan kada je u pitanju ova utakmica. Prošle sezone su nas 2 puta pobijedili i oba puta slučajno. U oba navrata je Arteta bio pred otkazom i onda prosjećna partija i ničim izazvana pobjeda. Trenutna situacija dosta podsjeća na to. Nikad nisu bili gori, a mi nikad bolji. Arteta ima 10 života i ako nas pobijede on će opet biti heroj.

Očekujem najjači mogući sastav. Vjerovatno će Lukaku početi sa klupe i ući malo pred kraj. Najbolje smo prolazili protiv njih kada smo imali napadače kao što su Drogba i Costa. Možda ih i Lukaku pobaca i donese nam pobjedu. Prognoziram šuteve 23:7 za nas, a rezultat bolje da ne pišem.
Istina, prosle sezone su nas uzeli obje. Dok nas je Lampard vodio, zasluzeno su uzeli 3 bobe, a druga utakmica pred kraj sezone, je velika nepravda bila. Toliko smo ih nadigrali, a oni odnijeli pobjedu iz nicega, fakticki sami sebi smo ubacili loptu u gol.

Mislim da ovaj put, to nece biti slucaj i da cemo ih pobjediti ubjedljivo, mozda ne s pet komada, ali zna biti ubjedljivo.

Lukaku ako je fit, neka starta, tu nema price.
Ja opet mislim da ce se Arsenal zaletiti grlom u jagode i pokusati od pocetka zaigrati visocije i neki presing. Obzirom da oni to ne znaju igrati kako treba mislim da ce biti dosta prostora za brzi tranziciju a vjerovali ili ne mislim da bi Werner tu bio itekako koristan.

Ja bih poceo sa Wernerom u prvoj a Lukaku da udje sa klupe.
Idemo karati Arsenal, Lukaku od prve, Havertz od prve, James desno.
Bez Kanea i Wernera u prvih 11.

Igra macke i misa, citav mec. Bukvalno razlika izmedju ove dvije ekipe je ogromna. Lukaku je pravio razliku citav mec. Slika i prilika onog sto Werner usere svojim prijemom ovaj je danas to dobro radio. 

Cestitke momcima. Ne mogu se odluciti ko je igrac utakmice, Reece James ili Lukaku.

Gost
Ova tema je zatvorena za nove odgovore.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.