Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

FA Cup - FINALE: vs Leicester City (Wembley) [15.05. sub.] 18:15 SK1

10 članova je glasalo

1. 1.

• Pobeda
      70%
      7
    • Poraz
      30%
      3

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Wisey, iskreno mi reci, jel ti navijaš protiv ili za klub? Pošto mi se čini da si jedva dočekao.

Igra realno loša, ali Leicester nije igrao ništa bolje.

Taj je uvijek kontra, samo opusteno.

• Odgovori 76
  • Pregledi 4,4 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Prosle godine golman Arsenala igra rukom van kaznenog nista, ove svi videli da je akcija kod gola zapoceta rukom VAR ni ne gleda, sve super. Nabijem ih sve na kurac, ako vec ne smemo da osvojimo, iduce godine daj da ispadnemo u trecoj rundi i to je to da ne gubimo vreme na ovo sranje.

Nego sta da je jedva docekao da moze likovati protiv ziheraske igre.

Ovaj Lester nabijem na kurac i njihovu srecu i jebenog golmana i sve im jebem. Dabogda ne igrali ligu prvaka sljedecih 20 godina. Ljudi nisu vidjeli Kepu, mogli su go dati jedino ovako nekim dalekometnim pokusajem.

Jah sudija kriv

To sto smo mi igrali lose ne znaci da pseto treba da krade. Sve mu u familiji jebem majmunsko olosko sto ima. Umesto da njima ponista a nama prizna kontra. Tuhel ako ovo precuti smatracu ga za picku najvecu.
Nabijem ti pistaljku u dupe pedersko. Jebo ti pas mater majnunsku.
Cuj Lester zasluzio da dobije, sta su to napravili osim sto su zabili go, koji je pritom neregularan.

A i mi smo debilan tim do zla Boga, dobijemo jebeni realni city, izgubimo protiv arsenala i lestera

Wisey, iskreno mi reci, jel ti navijaš protiv ili za klub? Pošto mi se čini da si jedva dočekao.

Igra realno loša, ali Leicester nije igrao ništa bolje.

Lester te izrutinirao ko i Arsenal. Bukvalno ljudi skontali sta je fora. Jedan gol mozes uvijek nekako dati, neka ce glupost biti, greska odbrane, sudije, nebitno je. I znas da je samo to dovoljno jer na drugoj strani ako odradis posao ovaj Celzi ce 4 dana kruziti od wing beka do wing beka i to je to.

Sta smo mi ovakvih utakmica dobili, pa bas ste tad diskutovali jel zasluzeno il nije i brojali sanse. 
A drugo, Lester je masu slabija i jeftinija ekipa, ljudi ne blizu talenta nemaju kao Celzi. Naravno da ce igrati finale tako.

Trebalo je utakmicu otvoriti sa visokim presingom kao protiv Reala i riskirati prvih 20 minuta igre. Redjati sanse vjerovatno bi se otvorila neka prilika tipa onih Cilvela i Maunta. Ovom igrom opreza i prilagođavanja protivniku primili smo gol iz jedne jedine sanse. Lester svjesno i pod pritiskom prepustio loptu u nasem posjedu i dobijamo tu one dvije prilike, a mogli smo ih traziti mnogo ranije. Da je babi muda bila bi djed.

Lester te izrutinirao ko i Arsenal. Bukvalno ljudi skontali sta je fora. Jedan gol mozes uvijek nekako dati, neka ce glupost biti, greska odbrane, sudije, nebitno je. I znas da je samo to dovoljno jer na drugoj strani ako odradis posao ovaj Celzi ce 4 dana kruziti od wing beka do wing beka i to je to.

Sta smo mi ovakvih utakmica dobili, pa bas ste tad diskutovali jel zasluzeno il nije i brojali sanse. 

Hoćemo ignorisati da je Arsenal dao gol tako što je igrač bukvalno šutno na svoj gol, a Leicester dao tako što je nakon igranja rukom pogodio sa 25 metara? Mislim nema smisla ni da komentarišemo ako ćemo na ovaj način.

Niko ne kaže da je tim igrao dobro, moralo se bolje igrati u napadu i to je na neki način privuklo ove malere u odbrani, ali da su Arsenal ili Leicester bili bolji, da ne govorim da su "rutinski" odigrali, je van svake pameti.

I da, sudija je kriv. Sve da smo igrali najgore na svijetu, to ne mijenja tu činjenicu.

Wiseyju je rutina da strepi do 95. minuta i nada se da nista ne udje. :D

E bas to. Taktika i rutina da se molis da ti golman brani ono sto je Kasper branio. Ok.

Ne sjecam se ja da smo ovako utakmicu dobili. Mi smo uvijek dominirali i protiv reala i citia i Atletica i svaku u PL sto smo pobjedili.

Danas nesretni kao inace u napadu i eurogol tielmansa nam presudi.

Ocekujem u utorak da cemo ih natrpat i poslat u europa ligu.

E bas to. Taktika i rutina da se molis da ti golman brani ono sto je Kasper branio. Ok.

A i kako sere ove protivnicke golmane, kakve dvije odbrane

Wiseyju je rutina da strepi do 95. minuta i nada se da nista ne udje. :D

A ono strepili su bas, protiv njih ekipa koja redovno po 4-5 sansi napravi i koja utjera strah u kosti protivniku kombinatorikom

tu bi mi pricu mogli prodavati da ne gledam svaku utakmicu dodavanja james - azpilicueta -jorginho - ridiger jedno 90% meca i da nije u 89. minuti 7 od 10 nasih igraca iza lopte u posjedu

keru ne razumijes poentu. Ofanziva je veoma losa. Svako ce gubiti nekad i kad ubije protivnika pa nece gol, ali ovo nisu takve utakmice. Celzi nema ofanzivnu igru, igraci nikakvu slobodu nemaju, ne radi se na napadackim kretnjama. Jedino sta rade je nabij u prostoru Werneru da trci. Nemas overlapping bekova jer su zakovani u formaciji, nemas iznenadjenja da vezni igrac utrcava iz drugog plana u 16 metara, nemas napadaca koji pridje i zagradi loptu pa pruzi pas, nemas suteve sa distance (ne racunam kad je sivonja Ridiger potegne iz ocaja) itd itd Masu sjajnih ideja koje se uvjezbavaju na treningu ne vidim. 
Ne ocekujem da to uspijeva stalno, nisam nerealan jer je covjek uzeo u pola sezone skipu. Ali zelim da se pokusava, da se igra s dozom rizika nekad, da izmjenis formaciju, da pokusas nepredvidivo nesto... 

Ma mi nikad nećemo dati ovakav go kakav smo danas primili. To sam u više navrata pisao, mi nemamo nijednog šutera sa distance (osim Mounta i možda Ziyech),  a upravo je šut sa distance jedan od načina za razbiti bunker ekipe. Jorg, Kante, Kovacic, Pulisic, Billy, Odoi, Havertz, Werner sve pili čili šuteri (Tammya i Girouda ne brojim). 

Leicester na ovoj utakmici nije ništa zaslužio. Generalno su zaslužili da ova generacija osvoji nešto. Nažalost, ovaj put preko naših leđa.

Jedino sta rade je nabij u prostoru Werneru da trci. Nemas overlapping bekova jer su zakovani u formaciji, nemas iznenadjenja da vezni igrac utrcava iz drugog plana u 16 metara, nemas napadaca koji pridje i zagradi loptu pa pruzi pas, nemas suteve sa distance (ne racunam kad je sivonja Ridiger potegne iz ocaja) itd itd

Imaš overlapping po desnoj strani sa Jamesom i Azpilicuetom ili sa Odoijem i Azpilicuetom ili ko već bude na terenu. Na lijevoj strani je bolje da to ne radimo jer lijevi štoper bude Rudiger ili Zouma. Oni nemaju šta da se ubacuju u napad. Nemamo u ekipi igrača poput Azpilicuete koji bi sa lijeve strane radio ono što on radi desno.

Naši igrači u veznom redu su Kante, Jorginho, Kovačić i Gilmour. Niko od njih nije taj tip igrača. Jedino se Kante ponekad ubaci naprijed. Također to nisu igrači koji imaju dobar šut sa distance.

Visoki napadači griju klupu Tuchelu jer koristi tipove ofanzivnih igrača poput Wernera koji su bolji u vršenju pressinga na protivničku zadnju liniju nego u skok igri ili zadržavanju lopte i odlaganju.

Znači nemamo te tipove igrača ili ih Tuchel ne koristi iz nekih drugih razloga.

keru ne razumijes poentu. Ofanziva je veoma losa. Svako ce gubiti nekad i kad ubije protivnika pa nece gol, ali ovo nisu takve utakmice. Celzi nema ofanzivnu igru, igraci nikakvu slobodu nemaju, ne radi se na napadackim kretnjama. Jedino sta rade je nabij u prostoru Werneru da trci. Nemas overlapping bekova jer su zakovani u formaciji, nemas iznenadjenja da vezni igrac utrcava iz drugog plana u 16 metara, nemas napadaca koji pridje i zagradi loptu pa pruzi pas, nemas suteve sa distance (ne racunam kad je sivonja Ridiger potegne iz ocaja) itd itd Masu sjajnih ideja koje se uvjezbavaju na treningu ne vidim. 
Ne ocekujem da to uspijeva stalno, nisam nerealan jer je covjek uzeo u pola sezone skipu. Ali zelim da se pokusava, da se igra s dozom rizika nekad, da izmjenis formaciju, da pokusas nepredvidivo nesto... 

Razumijem ja to, ali koliko god da smo mi loši, Arsenal i Leicester su bili i lošiji i to dobro. E sad što mi imamo malere da napravimo sranje u odbrani i golmana koji je magnet da primi evro gol ja ne mogu pripisati kao grešku treneru.

Mada ruku na srce to bi trebalo da bude razlog da se igra još otvorenije pa sve i da primamo gluposti, bar da damo neki gol da to nuliramo.

Jedina utjeha ce mi biti ako mi budemo u top 4 a oni ispadnu u evropa ligu. Realno, da smo mi uzeli FA kup a zijanili finale LS i ispali iz top4 to bi bio veci udarac, mnogo veci. Nadam se da ce ovo sad motivisati ekipu da im se osvete vec u utorak inace sve sto smo do sada uradili moze pasti u vodu. Ocekivati da ces pobjedit City u finalu lige sampiona nije nerealno ali ni sanse nisu visoke.

Evo ponovo sam pogledao highlights utakmice, pa mi smo mogli zabiti 3 pa cak i 4 gola. Nevjerovatno kako smo nesretni. Cinjenica je da smo izjednacili ili da nam nisu ponistili onaj Chilwelov gol da bi se ovdje druga prica pricala i to u fazonu, nismo se predavali, bili smo bolji citav mec, oni osim onog suta nisu primirisali golu i tako dalje i tako dalje. Jebat ga sad.

Ko boga vas molim da ne koristite reci rutina lestera i arsenala! Jer to vredja inteligenciju svakog ko je gledao jednu fudbalsku utakmicu u zivotu! 25% srece + 50% kradje + 25% greska tuhela je otprilike srz meca! Mozemo sve da analiziramo redom.
Tuhel mora da shvati da se finale igra sa igracima sa najacim karakterom a to kepa zijeh i verner sigurno nisu. A mogo je bez ikakvih problema da stavi druge igrace. Postavka koja pase rodzersu 100% i da ne shvatis da si jaci u nadigravanju ga je kostala titule.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.