Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 31: Crystal Palace (A) 10.04. sub. (18:30) SK1

15 članova je glasalo

1. 1.

• PuliÅ¡iÄ?
      6%
      1
    • Reece James
      62%
      10
    • Hudson-Odoi
      31%
      5

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

0_PalaceChelseablog.jpg

Posle povratka u niz bez poraza, a nadamo se i u pobednički niz, idemo na Selhurst park i na neugodno gostovanje Kristal Palasu. Veoma kvalitetna odbrambena ekipa predvoÄ‘ena trenerom Rojom Hodžsonom i kapitenom Srbinom Lukom Milivojevićem nije lak plen nijednoj ekipi iz vrha PL. U naÅ¡oj ekipi nema povreÄ‘enih, mogao bi biti problem jedino umor od srede i očajne utakmice sa Portom, ali očekujemo da Tuhel rotira i uvede Zijeha, Odojia, PuliÅ¡ića, Alonsa, Abrahama, Silvu. U ekipi Palasa su povreÄ‘eni Mekartur, Tomkins, Ferguson i Sako. Poslednji duel ove dve ekipe se zavrÅ¡io naÅ¡om pobedom od 4-0 uz veoma slabaÅ¡nu igru naÅ¡ih pulena.                                                                                       

VaÅ¡a očekivanja u pogledu sastava?

Možda je malo prerano za utakmicu sa Crystal Palaceom. Oni imaju taj običaj da kada dođu do 40 bodova prestanu igrati. Nisam neki fan njihove igre i načina na koji dolaze do bodova, ali im sve oprostim kada otkinu bodove nekoj jačoj ekipi. Jako je bitno dobro otvoriti utakmicu i dati gol, jer kad im se brzo daju golovi onda znaju odustati od utakmice. Imaju neke dobre rezultate protiv najjačih, a imaju i neke poraze od 4:1, 4:0, 7:0.. U prethodnim rečenicama je jedno od obrazloženja zašto je to tako.

Ako sam dobro protumačio raspored, ovo nam je za vikend, pa u utorak imamo Porto u LP, pa sljedeći vikend City u kupu. Dakle, ovo je opet utakmica na kojoj je manji fokus. Dobro je što smo ostvarili dobar rezultat protiv Porta pa se ne mora toliko misliti o tome. Očekujem neke promjene, npr. Hudson-Odoi, Ziyech i Giroud koji su manje igrali na zadnje dvije utakmice. Trebalo bi da samo Silva propušta utakmicu. Samo malo više koncentracije i energije nego protiv WBA i pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.

Od svih ekipa oni su mi najveća enigma, kako su oni 12. na tabeli. Kurac od igre, kurac od igrača i kurac od menadžera. Opet sigurni u sredini...

Dobiju utakmice sa lošijim ekipama i Unitedom i to je to ako nekome jačem otkinu bod dobro i jeste a ako ne ko ga jebe.

Mislim da je red da Azpi odmori, raspada se bukvalno lik, mora ga odmarati, vidjelo se protiv Porta, bukvalno ne može potrčati. Christensen ili Zouma bi mogli odigrati tu naravno i James. Tu je i opcija da se ne igra sa tri stopera ali mislim da od toga nema ništa. Također bi volio vidjeti Tammya i CHOa ako su spremni.

Ja bih Azpija prvog promenio, a klupirao bih Vernera i na kasicicu bih mu davao sansu. Probao bih Girua Abrahama ili Haverza kao custog spica. Da byde stetnije svakako ne moze.
Ja nemam vise strpljenja za Wernera. Kakav mekusac jebo mater, mozemo igrati sa 10 igraca bice isto, ustvari bice i bolje jer ovaj mekusac nece smetati.
Ne znam brate ali poredit njih sa ovim je sramota. Ne, nije problem samo u tome sto ne postize golove. Problem je u njegovoj all round igri koja nije ni prosjek, nego katastrofalna. Navedi mi molim te bar nesto u cemu je on dobar osim brzine koji posjeduje ali ni to ne zna da iskoristi.
Igrac sa tom brzinom u engleskoj ako nema odlican prijem nema sta dda trazi. O tehnici, drublingu, osecaju za dodavanje da ne pricam al bi bez toga i mogao. Izgubljen delic sekunde kod loseg prijema je izgubojenih 5 6m u nemackoj manje. Osecaj za gol bi mogo da se popravi al prijem u tim godinama jok. Jesu posle bitke svi generali pametni ali to se prilikom skautiranja moralo videti. Mada ruku na srce malo je dostupnih brzih igraca sa dovoljnim kvalitetom za nas.
Mnogo se sa njim gubi u tempu igre. Los prijem ili dodavanje i izjalovi se stecene prednost u dobrom trcanju ne samo njega vec celog tima.
Poraz, ili remi u najboljem slucaju.

Nema nasa ekipa taj mentalitet da iskoristimo kikseve konkurencije, a niti nemamo trenera koji ce pripremiti ekipu da se odigra iole napadacki fufudbal.

I jos da dodam, ocekujem ekipu ponovo sa 8 defanzivaca u igri.

Uživao sam u prvom poluvremenu, nisam dugo ovako.

Poklopilo se da mi odigramo odlično, a oni odigraju jako loše. Rezultat toga je skoro perfektna napadačka igra u prvih pola sata utakmice. U ostalih 15 minuta smo bili "samo" vrlo dobri. Treba ući Abraham negdje u 60-oj minuti i dati 2 gola. Bojim se da slijedi ulazak Emersona, Alonsa i Kantea umjesto napadačke trojke. Drugo poluvrijeme će sigurno biti slabije od prvog, jer nemoguće je držati ovakav nivo. Nema ni potrebe u ovom trenutku, već u utorak je Porto. Bravo za sve, niko nije kočio igru. Posebno mi je drago za 3 strijelca.

Bravo momci, uzivanje pravo. Bravo Kai. Sta znaci kad imas u sredini igraca koji zna sa loptom. Ja bi ga gurao da igra klasicnog spica samo da mu nadje tu pravu rolu pravu zicu da klikne sa mountom.
James je igracina, samo mi malo ide na zivce kad ulazimo u sansu nekako smo traljavi, moze to puno bolje, rezultat odlican.

Odlicno je ovo danas bilo, mogli smo jos koji gol zabiti. Drago mi je zbog Pulisica i Havertza, bravo za cijelu ekipu. 

Mogli smo postici 7-8 golova i to bez da pretjerujem. Kai je sam mogao dati 3-4 gola ali nema veze, njegove kretnje i prijem lopte je nesto sto je vrhunski i moze biti samo bolji. Svidja mi se kada on igra kao 9-ka i ova kombinacija sa Pulisicem i Mountom je itekako mobilna i kreativna sto smo i danas vidjeli.

Cestitke momcima i ajmo odradit Porto rutinskini sto prije, pa da se pripremimo za City koji je na programu za vikend.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.