Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 26: Manchester United (H) (28.02. ned.) [17:30]

12 člana su glasala

1. 1.

• Remi od 0-2 gola i dosadna utakmica
      45%
      5
    • Laganu pobjedu Chelsea
      18%
      2
    • Poraz Chelsea uz dominaciju i posijed
      0%
      0
    • Dosadnu utakmicu i neku minimalnu pobjedu
      36%
      4
    • Ubjedljiv poraz
      0%
      0

Prijavite se ili registrujte da glasate u ovoj anketi.

Istaknuti odgovori

Treba im one kratke kombinacije iz kornera izbiti iz glave. Tačno se vidi da nije uigrano i da nemaju pojma šta da rade. Jednom ide pass Mountu koji ni ne gleda, a drugi put je prima James i ne zna šta će sa njom, vraća je nazad. Azpilicueta i James se za 45 minuta nisu uspjeli dogovoriti koji će čuvati Rashforda, a koji će Shawa. Da su se dogovorili bilo bi manje opasnosti.

Mi nešto bolji, nešto veći posjed, nešto više šansi, nešto bolje šanse. Da smo sve vrijeme igrali kao u zadnjih 10-ak minuta pobijedili bismo sigurno. Velika je šteta što nismo pobijedili.

• Odgovori 71
  • Pregledi 3,6 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

Posto vec vidim pocela su neka stidna kritikovanja, zelio bih reci samo da je najbitnije sto se nismo branili.

Znaci igrali smo, napadali itd. To sto imamo u napadu da bog sacuva igrace to je druga stvar. Dok je konte i mou itd igrali na 0 sralo se kak smo picke a sad ne valja ni ovo.

United treba da se stidi kako su ih nasi pritisli nazad.

Da malo srece imamo danas bi pobjedili
Impotentni smo nared i to dosta. Sem mounta ta zavrsna trojla jako malo ucestvuje u igri. Ziru je igrac za cekanje, zijeh puno gresi i ne pravi ama bad uopste razliku, verner ko muva vez glave, a pulisic nije u formi. Onaj ko ne voli Viliana moze da prica sta hoce ali on uradi puno korisnijih stvari u toj zavrsnoj trecini i mi smo tu izgubili. Za zijeha je igrac. Mora Tuhel tu mnogo da radi ne bi li sta sklepao.
Kante jeste gresio ali je mnogo toga idradio pozadi i mnogo zatvorio, presekao napada....Azpi opet odlican.
Danas smo bili bolji protivnik, zasluzili smo da pobjedimo, stvorili smo vise sansi od protivnika (iako ni to nije neki bogzna koji broj sansi). Steta, mogli smo prici samo na 3 boda od Uniteda.
Ne znam zasto Havertz ne dobija priliku, danas sam prizeljkivao njega umjesto Pulisica. Ziyech razocarenje.
I dalje tvrdim da je najbolji par veznjaka Kovacic-Jorginho.

Treba im one kratke kombinacije iz kornera izbiti iz glave. Tačno se vidi da nije uigrano i da nemaju pojma šta da rade. Jednom ide pass Mountu koji ni ne gleda, a drugi put je prima James i ne zna šta će sa njom, vraća je nazad. Azpilicueta i James se za 45 minuta nisu uspjeli dogovoriti koji će čuvati Rashforda, a koji će Shawa. Da su se dogovorili bilo bi manje opasnosti.

Mi nešto bolji, nešto veći posjed, nešto više šansi, nešto bolje šanse. Da smo sve vrijeme igrali kao u zadnjih 10-ak minuta pobijedili bismo sigurno. Velika je šteta što nismo pobijedili.

To je  Tuchel vratio. Do njegovog dolaska bili jedna od najopasnijih ekipa iz prekida u prvenstvu. Pola desetljeca cekas da se pocnu korneri normalno izvoditi ponovo, konacno jedva docekas i opet dodje trener koji preferira kratka dodavanja. Nevjerovatno.

Fale nam pravi ofanzivni igrači, nema jebenog meda od ovoliko defanzivno orijentisanih igrača.

Mendy - golman

Azpi - defanzivno orijentisan

Christensen - defanzivno orijentisan

Rudiger - defanzivno orijentasan

Odoi - ofanzivno orijentisan, ali dosta unazađen sa pozicijom pa u suštini nije ni jedno ni drugo

James - ušao kasnije, ali je u suštini defanzivan igrač

Chilwell - defanzivan igrač

Kante - prvenstveno defanzivan

Kovačić - trebalo bi da je nešto između, ali u napadu jako limitiran

I naprijed tri ofanzivna igrača.

Zato i imamo silan posjed od kog nemamo ništa, znaju ovi ljudi držati loptu, ali su neprodorni i to je to.

Pa valjda je chilwell bolji ofanzivno nego defanzivno kao i james.

Inace ne vidim kako je odoi unazadjen sa ovlm pozicijom kad bude svaku utakmicu najistureniji u napadu. To sto se vraca u idbranu nekad pa nek se vraca. Nije igrac ala hazard pa da moze kako hoce.

Evo danas poceli sa giroudom zijesom mountom odoiem i chilwellom. 5 ofanzivaca po meni.

Rudi azpi christensen i kante defanzivci i kova je tu neki prijelaz iz keca u dvojku.

Nevalja jer je takticar pa ko to nije takticar? Pep i klopp. I ev kloppa yebe par igraca povrijedjeno, nema plan B.

Trazi se dlaka neka samo da ima razlog za kritikovat.

Prvo nema chilwella, yebo mater, drugo kantea yebo mater. Sad svi igraju. Proble sto se ne izvuce maksimum iz panjeva.

Pa ko je kriv pulisicu sto nije sjena igraca od prosle sezone, sto werner ne moze pogodit bazen, sto zijo ne zna gdje je lijevo gdje desno. Jedino mount i odoi qrcu valja. Da svi igraju kao njih dvojica po 30 prilika bi pravili na utakmicama

Pa sve se to moze rijesiti tako sto udaris formaciju sa 4 defanzivca, onda moze i kante i jorginho/kovacic igrati na sredini. Gore trebaju 4 igraca da budu uvijek koji su bas ofanzivni i to je sva magija.

Tako je to je cijela mudrost, ali dug je put do toga da se formacija sa 4 igrača u odbrani uopšte proba u praksi..
  • Autor

Izbor igrača za prvih 11 je po meni bio jako dobar, jedino me iznenadilo što je Timo na klupi a ne Giroud. Prvo poluvrijeme ništa specijalno ni od jednih ni od drugih, po jedna opasna situacija na obje strane.

U drugom jesmo bili bolji i malo konkretniji ali sve je to tanko, bilo je momenata kada smo mogli i trebali da napravimo više. Sve u svemu ne sviđa mi se kako smo odradili utakmicu i sam pristup, dosta smo ipak rezervisani bili, jesmo mi imali posjed i sve ali ipak uz dosta rezerve i vidjelo se da je primarni cilj da se sačuva naš gol.

Mendy mi je bio veoma dobar, jedna manja greška ali ništa strašno. Odbrana Azpi Christensen i Rudiger veoma dobro odradili posao, dobri su bili defanzivno imali su dosta dobrih dugih lopti, tako da sam i tu zadovoljan. Jedini je problem kada odu na skok te poslije prekida nas je United često hvatao na brze kontre te sa dugim loptama kada su koristili što naša odbrana stoji jako visoko.

Chilly mi je bio u početku malo izgubljen ali kako se igralo sve bolji i bolji, nadam se da bi mogao lagano da izgura Alonsa iz prvih 11.

Kova i Mount opet po meni odlični, Kante je imao problema, pogotovo u napadu, kasni sa predajom lopte i ima grešaka u dodavanju, pogotovo ako je pod presingom, međutim ono što radi u odbrani i kako ove lopte reciklira to je strašno, mnogo puta nas je spasio.

Ziyech u prvom poluvremenu očajan, dok je u drugom dosta podigao nivo igre( u poređenju sa prvim) imao odličnu šansu ali ona jebena lama kao i uvijek ima odlične reflekse kada su u pitanju teške odbrane ali ga zato kroz uši prima kada je nešto lakše u pitanju...

Sve u svemu mislim da smo morali hrabrije malo, čini mi se da smo i mi odigrali na X, da smo zadovoljni sa time...

Pa sve se to moze rijesiti tako sto udaris formaciju sa 4 defanzivca, onda moze i kante i jorginho/kovacic igrati na sredini. Gore trebaju 4 igraca da budu uvijek koji su bas ofanzivni i to je sva magija.

Ako se dobro sjecam do prije samo 2 mjeseca smo igrali sa 4 defanzivca pa smo bili 10.ti na tabeli.
Man Utd against the Big Six in the Premier League:

1-6 v Tot H
0-0 v Che H
0-1 v Ars H
0-0 v Man C H
0-0 v Liv A
0-0 v Ars A
0-0 v Che A
A klicko veli jaka United ekipa, dobro smo prosli.

Ne znam, bice da je falio mozak ekipe na sredini terena, nije Kante ta klasa ipak da nadomjesti toliki hendikep.

A klicko veli jaka United ekipa, dobro smo prosli.

Ne znam, bice da je falio mozak ekipe na sredini terena, nije Kante ta klasa ipak da nadomjesti toliki hendikep.

Samo su od totenhema izgubili, druga pozicija na tabeli, igraci imaju pojedinacan kvalitet, ko je za tebe onda jaka ekipa u prvenstvu?
Vidim da su za danasnju utakmica bila prevelika ocekivanja posle Atletika i pritom nije igrao glavni negativac alonso pa su sad velika razocarenja bespotrebna
Ma smijesni su im komentari i bit ce ovako sve dok Tuchel jednom ne dobije otkaz. A onda ako dodje nekakav njihov miljenik bit ce sve sjajno i bajno.

Dobro smo danas igrali, pokusavali smo, ali naprijed ipak bili nemastoviti i zato nismo pobjedili.

Ali kako sredina i odbrana igraju, tacno niti jednom nisam ni pomislio da bi mogli primiti gol. Presing takodjer veoma dobar, par sekundi i nasa je lopta, jedino kada malo odmaraju nasi, onda protivnik par minuta drzi loptu i to je to. Svaka cast, za tako kratko vrijeme Tuchel je preporodio ekipu. Samo da ofanzivci udju koliko-toliko u formu, nema protivnika kojeg ne mozemo pobjediti.
Lampard je pogresio, i od ekipe koja je igrala jako mastovito u protivnickoj trecini i davala golove i stvarala sanse je trebao da izvrsi sitne korekcije, poboljsa neke stvari, igra za gol vise i primanje manje golova. Prihvatio je sve ove igrace, nije znao sta ce sa njima i kako da ih i gde iskoristi i pretumbao sve i napravio osnovu rezervisanog tima, impotentnog napred.
Tuhel je to nasledio, poboljsao pas igru odbranu i treba da pocne da gradi nesto na solidnoj osnovi ali to ne moze preko noci koliko god nama to delovalo lako. Treba gapustiti da proba da realizuje svoju ideju a on je tek na pocetku.
Najveci problem u napadu je sto nemamo tu igru iz drugog plana, pa kad su zatvorena 2 3 igraca nema resenja.
City ove i liverpul prosle sezone su najbolji jer su upravo ti igraci iz drugog plana pravili razliku na terenu i napadnu za 7 8 igraca u zadnjon trecini. Kod nas to nije slucaj jer igramo jako disciplinovano bez iskakanja iz koloseka. Treba vremena da on sam oseti kojim igracima treba da da tu slobodu da sami osete prostor i igru. Mi za sada nemamo takve igrace.

Meni je pravac u kojem ide IGRA pod Tuchelom dobar. Ali nije nikakva ogromna razlika u odnosu na ono prije i nije nas sad nešto preporodio. I ne može da bude puno bolje i ne očekujem da bude puno bolje jer je čovjek tek došao i treba mu dati vremena. Razlika je u tome što malo više pokušavamo igrati pressing, što igra nije stalno centaršut i što smo za nijansu hrabriji u derbijima. Za početak dovoljno. Imali smo sa Tuchelom više sreće, ali sreća i prati hrabre. Imao je i njegov prethodnik posjed i šuteve i dozvoljavao je malo. Dao sam povoda i jednoj i drugoj "strani" da me napadnu, ali umjesto toga pametnije bi bilo da shvate da je istina negdje između.

City ove i liverpul prosle sezone su najbolji jer su upravo ti igraci iz drugog plana pravili razliku na terenu i napadnu za 7 8 igraca u zadnjon trecini..

Treća ekipa koja dolazi sa puno igrača u završnu trećinu je Leeds. To je zato što trče kao ludi i odjednom se svi stvore pred protivničkim golom. Na taj način lako stvaraju višak i brzo ulaze u šansu. Zato imaju skoro najviše šuteva u ligi i zato daju puno golova van 16 metara. Jeste jedan od razloga to što Harrison ima top u nogama, ali nije jedini takav u ligi. On dobija dobre i čiste pozicije.

Ako se dobro sjecam do prije samo 2 mjeseca smo igrali sa 4 defanzivca pa smo bili 10.ti na tabeli.

Dobro se sjecas, trebas se sjetiti i da je bilo povreda i vucaranja po terenu. Nije fakticki Lamps imao Kantea spremnog, a garantujem da bi nas Bruno silovao da je izostao Kante. Formacija je kriva, jer se ne moze stvarati onoliko sansi koliko bi moglo i trebalo, inace cemo umirati od dosade kao i dosad.

Doduse i zaboli me, sve dok se uvlacimo u top 4 i da guramo sto dalje u ostalim takmicenjima, ali nece ovo moci ovako, jer se sa izjednacenim rezultatima tesko moze osvajati nesto.

• Autor

Iz ove sezone se mora izvući top 4, pa kako god već je završna trećina sezone i nema puno vremena za uigravanja, zajebancije i prosipanje bodova.

Lampard je pogresio, i od ekipe koja je igrala jako mastovito u protivnickoj trecini i davala golove i stvarala sanse je trebao da izvrsi sitne korekcije, poboljsa neke stvari, igra za gol vise i primanje manje golova. Prihvatio je sve ove igrace, nije znao sta ce sa njima i kako da ih i gde iskoristi i pretumbao sve i napravio osnovu rezervisanog tima, impotentnog napred.
Tuhel je to nasledio, poboljsao pas igru odbranu i treba da pocne da gradi nesto na solidnoj osnovi ali to ne moze preko noci koliko god nama to delovalo lako. Treba gapustiti da proba da realizuje svoju ideju a on je tek na pocetku.
Najveci problem u napadu je sto nemamo tu igru iz drugog plana, pa kad su zatvorena 2 3 igraca nema resenja.
City ove i liverpul prosle sezone su najbolji jer su upravo ti igraci iz drugog plana pravili razliku na terenu i napadnu za 7 8 igraca u zadnjon trecini. Kod nas to nije slucaj jer igramo jako disciplinovano bez iskakanja iz koloseka. Treba vremena da on sam oseti kojim igracima treba da da tu slobodu da sami osete prostor i igru. Mi za sada nemamo takve igrace.

Kod Lamparda se vidjelo neiskustvo i to je najveći problem bio. Posustajali smo pod pritiskom, čim bi zagustilo odmah bi se uvodile neke radikalne promijene, čime se gubilo samopouzdanje. Za to su zaslužni mediji i pritisak na njega da napravi rezultat, pogotovo nakon pojačanja. Nebitno koliko je igrač talentovan, dobar, plaćen, ne može se jedan Havertz gurati na silu u prvih 11 nakon sto je prije 2 dana potpisao za klub, čak ni Werner koji je potpisao dosta ranije, mogao je još da sačeka i sa njim. Nova liga, država, klub, kultura, sve... Morao im je dati malo vremena da se adaptiraju. Također morao je da okupi i malo iskusnije ljude oko sebe.

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.