Pređi na sadržaj
Otvori u aplikaciji

Praktičniji način pregledavanja. Saznaj više.

Chelsea Balkan

Aplikacija preko cijelog ekrana, na vašem početnom ekranu, s push obavijestima, značkama i drugim mogućnostima.

Instaliranje aplikacije na iOS i iPadOS
  1. Dodirnite ikonu za dijeljenje u Safariju
  2. Pomjerite se kroz meni i dodirnite Dodaj na početni ekran.
  3. Dodirnite Dodaj u gornjem desnom uglu.
Instaliranje aplikacije na Android
  1. Dodirnite meni s tri tačke (⋮) u gornjem desnom uglu preglednika.
  2. Dodirnite Dodaj na početni ekran ili Instaliraj aplikaciju.
  3. Potvrdite dodirom na Instaliraj.

Matchday 01: Brighton (A) 14.09 [21:00]

Istaknuti odgovori

Posjed lopte 60:40 na strani Brightona, šutevi isto. Jedino mi se Werner čini kao da može nešto napraviti, engleski duo u sredini tanak. Štoperi dobri.

• Odgovori 74
  • Pregledi 3 hilj.
  • Kreirano
  • Posljednji odgovor

Najaktivniji članovi u ovoj temi

LoÅ¡e lamps postavio, haj Å¡to ne možemo niÅ¡ta u napadu već Å¡to nam je vezni red nepostejeći. Zouma dobro odigrao, Werner i Havertz ono Å¡to su imali kontakata s loptom izgledaju odlično. Ove naÅ¡e mlade nade go kurac. 

Treba istrpiti Loftusa, ima taj igrac stiha u sebi sigurno. Momak nije u citavoj karijeri uvezao 5-6 punih tekmi, sad mu je neophodno povjerenje. Da je Kovacic unutra puno bi to povezanije izgledalo na sredini.

Ne svidja mi se nastavak forsiranja debila Pickensena pozadi, smuci mi se kad ga vidim. Al makar ne igramo sa petoricom u odbrani i ne rokamo duge na Zirua.
Nista nismo videli od onoga kako treba da uzgledamo. Jako lose stojimo u fazi odbrane, nejasna uloga nekih igraca (RLC pre svih), nema pas igre, nema ubacivanja bekova, puno mrtvih napada, trome reakcije, losih dodavanja. Prakticno visi gol Brajtona u vazduhu. A tek mi je nejasna ova formacija. Kai mora u sredini u paru sa Wernerom ili iza a da udje Odoi ne bi li dali jos neki gol na kontru, inace ovo lako moze da ode u drugu stranu.
  • Autor
Tanko prvo poluvrijeme.
Samo sam wernera vidio da igra.

I kepa odbranio sut van 16erca
Pise se pobeda i opomena da mora jos da se radi i na kojim stvarima. Jasno je kao dan da nije bilo pripremnih meceva i da je to jedam bas itezavajuci faktor. Werner puno radi na terenu. On i Kante ga preoru celog.
Rice golcina svaka cast. Gol kola. Pljunuo je samo tako.

Kepa - daj brate molim te ko boga, nemoj mi to raditi.

Odbrana super - malo Lamptey pravio budalom Alonsa, ali ništa novo. Zouma i Danac skroz ok, Danac danas čak i presjekao pas. :D

Sredina - ništa posebno, Kante i Jorginho bolji od Mounta, RLC-a i Havertza koji su bili bez pretjerivanja baš loši. To što su igrali ništa ni sa čim.

Werner - dobar.

Što se tiče Havertza vjerujem da će to biti bolje, samo strpljivo.

Što se tiče ukupno igre, 4/10. Golovi nisu proizvod dobre igre.

Prepotentne engleziće treba s noge na nogu, osim reece nijedan niÅ¡ta nije pokazao. 

Reece,Zouma,Kante i Barkley u drugom su bili dobri, ovi ostali tanko. Lampard pokuÅ¡ao igrati na loftusa kao nekog sidraÅ¡a koji će spuÅ¡tat lopte, nije upalilo, nadam se sljedeću tammyu il giroud, werner lijevo haverc desno i trojac kante jorginho i kovačić u sredini. Mount glorifikovana radilica tehničkih kvaliteta jednakih Barkleyevim, ili treba da igra Å¡to dalje od gola ili ne treba nikako. 

I obavezno Azpi lijevo sljedeću, Alonso hendikep, treba zadržati Emersona a njega prodati. 

Havertz mi je cak bio i ok, vidi se da treba da se uigra sa svima, svidelo mi se kad je napravio neku gresku u napadu, izgubio loptu i momak se vratio nazad i vratio loptu.

RLC je bio toliko los da je cak i Barkley bio upgrade. Werner sasvim solidan.

Christensen masina, sad i Zouma deluje dobro sa vrhnuskim stoperom. B-)

Ne bi ja Havertza gurao na krilo, prije iza napadaca ili 3 veznjak u 4 3 3.
Ako nam se sva pojacanja uklope, sto se svi nadamo, ovo nam je veceras bio kombinovani sastav jer tu fale Pulisic, Chilwell, Silva, Ziyech i Kovacic.
Nije bilo dobro i lijepo ali na kraju su bitna 3 boda. Koliko smo samo prosle godine gubili bodova a bili bolja ekipa.
Danas sam uprkos pobjedi (naravno drago mi je zbog 3 boda) nezadovoljan igrom. Brighton nas je nadigrao. Pratim ja ovaj Brighton od prosle sezone, igraju ljudi zaista lijep fudbal, osim stopera koji su takodjer dobri, ostali su svi mali, brzi i tehnicki potkovani igraci. Imali su oni prosle godine vrhunskih partija. Medjutim opet ocekivao sam vise od nas, ne znam jel Lampard svjesno igrao neku zonsku odbranu, dao loptu njima pa vrebao iz kontri ali generalno ne svidja mi se ovakav pristup. Jer ovo nije taktika, ovo je bila sreca.

Al hajd, neka malo i nas sreca posluzi jer za ocekivati je da cemo biti samo bolji. Danas nisu igraki Chilwell, Silva, Kovacic, Ziyech i Pulisic. To suvrhunski igraci koji ce nas pojacati barem 50%.

Werner ne je odusevio svojom borbenoscu, agilnoscu i brzinom. Takodjer stalno ganja prazan prostor a ne igra ledjima kao nasi sidrasi, Abraham i Giroud.

Igrali smo loše. Ne znam sad reći zašto je to tako, trenutno mi je mrsko naprezati mozak i izvoditi zaključke. Vjerovatno će ostali napisati nešto o tome. Treba svakako uzeti u obzir da nisu igrali Silva, Chilwell, Kovačić, Pulišić i Ziyech koji su svakako u ovoj ekipi igrači za prvu postavu, dakle igrali smo bez pola tima. Vidjelo se baš da nismo uigrani jer nisam mogao da skontam ko gdje igra i šta ko radi. Nisu se fino razumjeli na terenu. Možda mi se i za to nije dalo naprezati mozak, ali mislim da sam upravu.

Da sad malo pojedinačno o igračima. Ponadao sam se za Kepu kad je odbranio jedan šut i onda primi ono. Lopta prođe ispod ruke.. Havertz možda i lošiji od Rubena, ali neću ga pljuvati i suditi mu na osnovu jedne utakmice. Na prste jedne ruke se može izbrojati koliko je treninga imao. Mount također loše, on definitivno ne treba da igra na krilu, nema on taj tip kvaliteta da igra na toj poziciji. Ja sam uvijek za to da na određenim pozicijama igra igrač kojem je to prirodno mjesto i da se mene pitalo igrao bi Hudson-Odoi od početka, a Havertza bih stavio iza napadača. Ako sam dao 80 miliona za nekog, valjda ću njemu podrediti neke stvari. Werner brz kao munja, moglo ga se bolje iskoristiti, ali vjerujem da ćemo naučiti igrati sa njim. Barem to nije problem. Stalno bježi odbrani. Kad me unuci budu pitali ko je bio Ross Barkley, mislim da ću im pustiti inserte sa ove utakmice. Kad je ušao, prvih par minuta je bio najbolji igrač na terenu. I kakvu je onda kontru upropastio. Umjesto da doda Werneru koji je u naletu, on čeka da ovaj uspori i uđe u offside. Sreća nisu ga svirali. Napisao sam i na poluvremenu da smo ih trebali više ganjati. Svaki put kad smo neki pressing odigrali, izgubili su loptu. Lijepo je vidjeti da kornere izvodi neko ko nije Willian. Još ljepše je vidjeti kako James napokon daje gol, a najljepše je vidjeti kako Zouma daje gol.

Ne znam jesmo li prošle sezone ijednu ovako lošu utakmicu pobijedili. Možda i jesmo, ali sigurno ne sa 2 gola razlike. Napravili su nam dosta problema. Kad sam prognozirao na temi "Premiership (ENG)" stavio sam ih na 13. mjesto. Ipak, ako želimo ponovo biti najbolji tim u zemlji, ekipe sa tih mjesta ne bi smjele biti problem. U nastavku sezone očekujem poboljšanja kada je igra u pitanju i da nastavimo ovako kada su rezultati u pitanju.

Bitna su tri boda za početak.

Što se igre tiče, ispod prosjeka, vidi se da se sve to treba dobro uigrati, jako često su igrači van svojih pozicija, te su po meni neki bili na pogrešnim...Radije bih počeo sa Hudson Odiem na krliu i RLC da bude iza špica ili Kai (iako nisam bio za to da se on odmah gura u vatru jer je došao prije par dana, vidjeli ste iz kojih razloga)

Kepa, jedno manje plivanje, sve dobro i onda opet gol koji je mogao da odbrani, padala je lopta ali je pala ispod njega, morao je biti na njoj.

Odbrana dobra, osim Alonsa, njega više ne treba svrstavati u odbranu, on odbrane nema, ne igra je i ne može da igra....

Reece golčina kola, sezone :D

Kante napokon opet gdje treba, dosta lopti pokupio, to mi se sviđa.

O Werneru nemam puno komentara, brzina, agilnost, strašan je koliko terena pokrije

https://twitter.com/NizaarKinsella/status/1305623670979731457

Žoržinjo se umorio hahahha  :hljeb:

Majku im jebem kako ti se može desiti da se čovjek povrijedi opet kada se vrati na trening, sve to treba otpustiti jebo im hljeb mater nesposobnu...

To mi stvarno nije jasno, toliko specijalista, kuraca, stalno imaju te masaže, funkcionalne treninge, sve apsolutno sve vrhunske mogućnosti i uslove imaju i ovakve se stvari dešavaju.... Smrdi nešto u tom osoblju kao da su preko stranke zaposleni

Meni se veceras najmanje svidelo oslobadjanje od presinga kao i kako pokrivamo prostor u odbrani. U prevodu mnogo problema ocekujem protiv liverpula u tom segmentu. Ako to moze nekako da se pokrije sa 5 dana treninga ok ali sumnjam. Prekide i kepu da ne komentarisem. 3+ zagarantovanoh golova u nasoj mrezi.
Kante je i dalje caca igre, bez obzira sto ga je pusac umalo sjebo za sva vremena.

Loftus danas los ali momku treba dati sansu ove sezone. Ja vjerujem da moze dizati formu lagano.

Haverc nema sta na krilu traziti, onakva konstitucija i fizika plus tehnika lijevom nogom, ono je cisto vezni igrac.

Mount klasika, mora igrati svaku. Njega ce se gurati i kad svi budu spremni.

Werner odlican. Brz, energican, trci puno, bori se. Moze i na krilu biti dobar.

Reece golcinu dao i super igrao.

Kepa opet popusio gol koji ne smije primiti iz daljine.

Ostatak neam sta komentarisati. 3 boda su bitna ali igra mora napredovati. Falio je Kova na sredini mnogo da zadrzi mirnocu, iznese loptu i preda na stranu. Protiv Liverpula ce morati to dosta bolje.

I ja sam za da se da šansa Loftusu samo ne znam koliko će to biti realno, jer na tom mjestu imamo nekoliko igrača, a on je ovo odigrao jako loše. Mount je Lampardov miljenik i on će sto posto igrati.

Ma da mu se da Å¡ansa 100% ali ne u skorije vrijeme, neka pokaže na treningu prvo da može.Ako je onako odigrao ja ne znam kako je iÅ¡ta pokazao na treningu. I na predsezonskoj sa brighton je bio loÅ¡,al baÅ¡ loÅ¡. 

Račun

Navigacija

Pretraži

Pretraži

Postavi push obavijesti preglednika

Chrome (Android)
  1. Dodirnite ikonu katanca pored adresne trake.
  2. Dodirnite Dozvole → Obavijesti.
  3. Prilagodite postavku.
Chrome (računar)
  1. Kliknite na ikonu katanca u adresnoj traci.
  2. Odaberite Postavke stranice.
  3. Pronađite Obavijesti i prilagodite postavku.